sormustin - Banneri

Tein keväällä Eelle Costo-tyyppisen lakin, nyt oli syksyisemmän hatun vuoro, samalla kaavalla kuitenkin. Koska ajattelin tytön kasvaneen sitten viime hatun, kasvatin vähän saumanvaroja, ja koska vuori oli fleeceä, niin kasvatin saumanvaroja entisestään. Eipä käynyt tällä tulevalla luokan-/matematiikan-/käsityönopettajalla pienessä mielessäkään, että jos laitan joka reunaan sentin lisää, tarkoittaa se viisisektorisessa hatussa 10 ylimääräistä senttimetriä! Tulinpa siis tehneeksi lapseni sijaan itselleni syksyhatun. Sain hatun lisäksi myös hyvät naurut ja kerrottuani tarinaa eteenpäin sai hyvät naurut muutama muukin.Vahingosta viisastuneena tein sitten hieman pienemmän kappaleen Eelle. Een hattuun lisäsin myös korvaläpät korvien suojaksi. Nyt voimme sitten kuljeskella maita ja mantuja kahtena marjana.

Koska tämä hattu on saanut kovasti huomiota ja kaavakyselyitä, päätin ”julkaista” kaavan myös teidänkin iloksi. Mietin kauan, kehtaanko tehdä niin, koska innoittajana on myytävä tuote. En kuitenkaan ole koskaan pitänyt aitoa Costoa käsissäni, enkä tainnut nähdäkään kuin tietokoneen ruudulta. Käsityötieteilijäystäväni(kin) olivat sitä mieltä, että koska Costo on vain innoittaja hatun mallille, ei kyse ole plagiaatista ja on ihan eettisesti hyväksyttävää julkaista kaava muidenkin iloksi – onhan hattu vain viidestä sektorista koottu lipallinen hattu, johon on isketty tupsu päälle. Eli tässäpä kaava, olkaa hyvät! Toivottavasti siitä on iloa! Kaava löytyy pdf:nä tuolta:

Viiden sektorin hattu

Arvostaisin kovasti, että linkkaisit blogiini, mikäli käytät kaavaa 🙂

Iloisia syyspäiviä!

Anni

Kommentit (7)

Vau, kiitos paljon kaavasta! 🙂 Kun vielä ehtisi joskus ommella taas…

Tiedän tuon ehtimistunteen. Välillä (tai oikeastaan tällä hetkellä koko ajan) tuntuu siltä, että juoksee kilpaa kellon kanssa. Mutta aina niitä ompeluhetkiäkin siunaantuu, onneksi. Toivottavasti sinä saat omasi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X