Sormustin - Hero Header

Tilkkutähti kuusen latvaan

Olen tänä syksynä oikein nautiskellut joulun tulosta, ihan joka hetki. Pienet koristeet, vaaleaa glögiä (kylmänä!), torttuja, joululahjojen tekemistä ja paketoimista. Vihdoin koitti joulukuusen kotiintulopäivä. Meiltä on puuttunut kunnon joulukuusen tähti jo kauan. Nähtyäni Pomada-blogissa kauniin paperpiecing-tekniikalla valmistetun tähden, tiesin, että tällainen tulisi meidän kuusemme latvaan.

Paperpiecing-tilkkutyötekniikka on kerrassaan koukuttava! Nautin sen säännönmukaisuudesta ja matemaattisen suorista linjoista. Pomadan kaavassa tähden yksi sakara muodostui 21 palasta. Tähteen valitsemani kankaat olivat kuitenkin sen verran paksuja, että yksinkertaistin kaavaa yhdeksään palaan. Kankaat ovat erilaisia pellava(sekoite)kankaita tilkkulaaristani.

Tähti valmistui joutuisasti. Tähden toiselle puolelle tein säkkikankaasta tyynynpäällistyyppisesti taskun,  josta tähti pujotetaan kuusen latvaan. Jätin tilkkupuolelle tukikankaat paikoilleen, niin tähti pysyy latvassakin jämäkästi.

Kuusi on koristeltu. Parit lelutkin on heitetty kuusta päin taaperon toimesta ja siis ensimmäiset kerrat myös neulasia imuroitu. Katsotaan, mitä kuusestamme on aattona jäljellä, mutta siitä ainakin nautitaan täysin rinnoin ja joka hetki. Minulle joulu ei ole vain jouluaatto ja joulupäivä. Se on koko tämä joulunympärysaika täynnä ihania tuoksuja, makuja, hetkiä ja muistoja.

Ihanaa joulunalusviikkoa!

Anni

Ps. Jos paperpiecing kiinnostaa enemmän, voit tsekata aiemmat paperpiecing-työni täältä:

Ensimmäinen tilkkutyöni

Tilkkuperhosia

Kommentit

8 kommenttia
Avatar

Kiitos <3

Avatar

Oi, todella kaunis latvatähti!

Avatar

Kiitos 🙂

Avatar

Ihanan uudenlainen joulukuusenkoriste. Näppärä kiinnityssysteemi ja helppo. Mää jo mietin ennen lukemista, että miten tuo mahtaa kiinnittyä latvaan. Ja vaaleaa glögiä mullekin kiitos 🙂

Avatar

Ne rautalankaviritykset ovat tuntuneet aina kovin hankalilta. Tällainen huppu sujahtaa nopeasti ja helposti latvaan 🙂

Avatar

Aivan ihana! Sitä Pomada-blogin tähteä ihastelin myös aiemmin, että onpa kaunis. 🙂

Avatar

Se kyllä on upea! Seuraavaksi voisi kokeilla sitä 21-palaista versiota 🙂

Avatar

Niin kaunis! <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä