sormustin - Banneri

Ihana kesä tuli, mutta tulihan niitä viileitä iltojakin. Hyvä syy tossuttelulle, sillä tänä vuonna minua on tossuttanut paljon. Huopapohjatossujen tekemisen aloitin jo tammikuussa, nyt tein vähän jatkoa.

Kirjastosta tarttui japanilainen Naoko Kobayashin kirja Lämpimät lapaset ja tossut. Aloin virkata kahdesta osasta tulevia tossuja, vaan aloittamani harmaa lanka loppui kesken. Onneksi lanka loppui hyvässä vaiheessa ja sain tossujen alaosat tehtyä samalla langalla ja päällispyörylät sekä kiinnitysnauhat tehtyä samalla langalla, Novitan hopeisella langalla. Pohjana käytin green craft -kierrätyshuopaa, joka on ostettu Taitoshopista. Hieman on erimuotoinen tossu kuin kirjassa, varmaan johtuen langanvaihdoksesta ja muutaman kerroksen uupumisesta tossun alaosassa, mutta oikein käytettävä lopputulos kuitenkin.

Materiaalit: harmaa puuvillalanka, tuntematon. Hopeinen lanka Novita. 

Pohja Green craft – kierrätyshuopa

Ohje: Kobayashi – Lämpimät lapaset ja tossut

Idioottihelpot tossut syntyivät itse värjäämästäni Novitan seitsemästä veljeksestä. Tässäkin lanka riitti juuri ja juuri, jäljelle jäi vain pienet pätkät. Tämä malli on naurettavan helppo. Toisin kuin ohjekuvassa, tämän tein *1o1n 3krs, 1n1o 3krs* -neuleella. Tätä ideaa on helppo varioida vaikka miten.

Materiaalit: Itse värjätty Novitan 7 veljestä. Pohja Green craft -kierrätyshuopa.

Ohje: täällä

Nyt voi viileänä kesäiltana laittaa tossut jalkaan ja rentoutua vaikka neuleen parissa. Ah. Tähän tuokiokuvaan tuudittautuen toivottelen illan jatkoja!

Anni

Kommentit (2)

Onpa hirmuisen nätti malli tuo virkattu tossu. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X