sormustin - Banneri

Ei synttäreitä ilman aarrejahtia – sitä mieltä minä olen! Rakastan suunnitella erilaisia aarrejahteja – tsekkaa meidän aarrejahti-synttärit täältä ja täältä. Keskimmäiseni täytti kuusi vuotta ja päätin tällä kertaa tehdä aarrejahdin erilaisten tehtävien muodossa, nyt ei siis etsitty aina seuraavaa vihjettä, vaan tehtävät suoritettiin yksi kerrallaan aarrearkun avautumiseksi. Voit tulostaa supersankaritehtävät pdf-muodossa postauksen alaosasta.

supersankari aarrejahti tehtävät

Supersankarit auttaa aina

Kokosin erilaiset tehtävät Canvassa ja sieltä löytyi niin ihanat supersankarikuvat, joten valitsin aarrejahti-teemaksi supersankarit. Kuvien joukosta löytyi supersankareita eri ikäisinä, eri ihonvärisinä ja myös pyörätuolisankari oli mukana. Itse iloitsen tällaisesta monipuolisesta kuvastosta ja halusin ehdottomasti käyttää näitä kuvia jahdissa. Suunnittelin tehtävät n. 5-8-vuotiaille. Kuitenkin aarrejahtia suunnitellessa täytyy aina ottaa huomioon vieraat, heidän ikänsä sekä keskittymiskykynsä. Meillä juhlijoita oli yhteensä omat lapset lukien kymmenen ja se oli tälle tehtäväkokonaisuudelle liikaa (tai tehtäväkokonaisuus oli liikaa tälle porukalle), joten lennossa vähensin tehtävien määrää. Ihan ensimmäisenä tehtävälaput oli piilotettu olohuoneeseen ja jokaisen piti etsiä yksi. Sitten kävimme ratkomaan tehtäviä yhdessä. Aika pian selvisi, että tehtävät sellaisenaan ei toimi tälle porukalle, joten tässä oli etuna se, että minulla oli tehtävät ja pystyin jättämään muutamat haastavimmista tehtävistä sivuun ja saimme suoritettua tehtävät kevyemmillä tehtävillä.

Pelastetaan maailma

Aarrejahdin tarkoituksena on saada jokainen ruutu väritettyä tai ruksittua. Jokaisen ruudun vieressä oleva hahmo löytyy myös tehtävämonisteista. Kun kaikki ruudut on ruksittu, avautuu aarrearkku. Tällä kertaa siellä oli hohtavia valorannekkeita sekä tikkarit (tikkarit on synttäreillä ehdoton, koska usein lapset syövät ne heti, mikä tarkoittaa äänimäärän vähentymistä huomattavasti noin kymmeneksi minuutiksi).

aarrejahti supersankari-teemalla

Sitten tehtäviin! Tehtävät voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä ja pdf-tiedostossa on  myös pari tyhjää lappua, jos haluaa kirjoittaa omat tehtävät. Ensimmäisenä pdf-lipareessa on kalojenpelastustehtävä, jossa kalat pitää saada astiasta toiseen kädettä, pillillä kaloja imien. (Tämä tehtävä tehtiin synttäreiden jälkeen omalla perheelle, sujui myös nelivuotiaalta.) Käytimme pilleinä pieniä himmelipillejä, isot pillit olisivat toimineet varmasti paremmin.

kalatehtävä aarrejahti

Seuraavissa tehtävissä vaaditaan yhdellä jalalla seisomisen lisäksi hieman yhteistyötaitoja sekä kymmeneen laskemista. Leikin ohjaajana pystyin katsomaan tilanteen mukaan, montako jalkaa lapset kykenevät jättämään lattiaan tai kuinka monta sekuntia lapset pysyvät yhdellä jalalla – tällä kertaa jätettiin tehtävä viiteen jalkaan eli jokainen ryhmän jäsen seisoi yhdellä jalalla ja toisessa tehtävässä seisottiin yhdellä jalalla sellainen kymmenen sekuntia. Lopuksi paljon kehuja ja ”vau, osasittepa hienosti”!

supersankari-aarrejahti

Seuraava tehtävä oli lapsista kaikista hauskin. Olin sitonut matonkuteen pöydänjalkaan ja pujottanut siihen vessapaperirullia ja isoja helmiä. Istutin lapset vieri viereen lattialle matonkude syliin ja he saivat merkin annettuani tyhjentää narun mahdollisimman nopeasti liikuttaen vessapaperirullia ja helmiä matonkuteen päähän ja pois kuteesta. Tärkeää oli muistuttaa, että kaikki istuvat paikoillaan, koska moni meinasi lähteä omalle kohdalle tulleen rullan tai helmen kanssa kävelemään eteenpäin.

supersankari-aarrejahti

Seuraava tehtävä suoritettiin perheen kesken synttäreiden jälkeen, lisäksi tämän tehtävän kohdalla on sotkuvaroitus. Tässä pitäisi siis etsiä ja pelastaa ”hiekan” joukosta lego-ukkoja lusikkaa suussa pidellen. Muovilusikat ovat kevyempiä ja siksi toimivat tavallisia lusikoita paremmin. Kuitenkin kaurat saattoivat sinkasta ilmaan ja pöydälle ja lattialle herkästi, joten sotkua saattaa tulla. Tämä oli kuitenkin lapsistani tosi hauskaa!

supersankari-aarrejahti aarrejahti supersankari-teemalla

Sitten klassikko – ilmapallojen pomputtaminen ilmassa. Ilmapallojen määrä sekä pomputtelun kesto kannattaa katsoa taas porukan mukaan!

ilmapallotehtävä

Kryptoniittiomenatehtävässä oli tarkoitus saada lapset möyrimään maassa hassusti ja sehän onnistui. Osa työnsi omenoita päällään eteenpäin, jotkut käyttivät luovasti mahaa apunaan. Parasta on käyttää tässä tehtävässä jotain kiikkerästi pyörivää, pallo voisi olla liian helppo. Perunakin voisi toimia hyvin!

 

kryptoniitti tehtävä

Vanhat kunnon kirput käyttöön! Kirppuja yritettiin ponkauttaa maton laidalta kippoon ja tämä oli hauskaa puuhaa kaikista.

kirppu-tehtävä

Pingispallot sopivat moneen! Ylemmässä tehtävässä pompautettiin pingispalloja koriin eli tulivuoreen. Pingispallot kuitenkin osoittautuivat niin hauskoiksi, että tehtävän suorittamisen jälkeen palloja löytyi porukan housuista ja paidoista ja millon mistäkin, siksipä jätettiin alempi tehtävä tekemättä – se kuitenkin onnistui ihan hyvin perheeltä synttäreiden jälkeen. Pientä apua saa pallojen tasapainotteluun hankaamalla palloa hiuksiin, jolloin sähköisyys auttaa palloja pysymään päässä. Toki molemmat tehtävät voi tehdä vaikka hernepusseilla tai isommilla palloilla.

pingispallotehtävät

Kaikki tehtävät voit tulostaa pdf-muodossa TÄÄLTÄ.

Sellainen oli meidän aarrejahti tällä kertaa. Kuten useampaan kertaan totesin, kaikki tehtävät ei aina ihan kaikille toimi, siispä aarrejahdissa on aina käytettävä harkintaa ja mielellään pelattava varman päälle. Aikuisen tuki on aarrejahdin ohjaamisessa tärkeää. Tämän aarrejahdin ehdoton etu oli siinä, että minä luin tehtävät ja organisoin tekemiseen, jolloin pystyin eriyttämään tehtäviä ja tehtävämäärää tilanteen mukaan. Hauskaa kuitenkin oli kaikilla!

Seuraava aarrejahti onkin sitten kesällä, sitä suunnittelemaan siis!

Anni

facebook | instagram

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X