sormustin - Banneri

Kun ajattelen kukkakauppaa, mieleeni tulee atsaleat, mummokimput ja hymyilevä keski-iän tuolla puolen oleva leppoisa täti. Vaikka tuo ajatus on ihan positiivinen, ovat kukkakaupat tuntuneet minulle vähän samantekeviltä. Ehkä siksi, että kasvien hengissä pitäminen ei todellakaan kuulu vahvuuksiini. Ajatukseni samantekevistä kukkakaupoista kuitenkin muuttui, kun Mikkeliin saapui puolitoista vuotta sitten kerta kaikkisen suloinen kukkakauppa Neiti Neilikka. Neiti Neilikassa hääräilee nuorempaa väkeä ja se näkyy kivan trendikkäänä tatsina. Kimppuihin löytyy uutta jujua (viime syksynä lähdin Neilikasta isänpäiväkimpun kera, jossa oli taskulamppu), viherkasveja on tarjolla perinteistä mutta myös oudompaa ilmestystä, sisustusfriikki löytää liikkeestä mukaansa kivat ruukut,  joskus ehkä muutakin sisustustavaraa ja siellä järjestetään erilaisia kursseja ja tempauksia.

Toissailtana oli kauan odotettu Amppeli ilmakasville -työpaja. Varasin hyvissä ajoin paikkani ja hyvä niin, sillä kurssipaikat menivät täyteen. Kurssi kesti kaksi tuntia ja maksoi 30€. Hintaan kuului amppelitarvikkeet eli ontelokude, lasinen malja sekä ilmakasvi. Kurssilla Sisustus-hiilen Henna opasti amppelin teossa ja Neiti Neilikan omistaja Tea kertoi ilmakasveista ja niiden hoidosta. Mielestäni kurssin hinta oli oikein kohtuullinen ja hinta-laatu-suhde oiva, sisällöltään kurssi oli todella kiva ja vähän vähemmänkin kässäorientoituneet saivat amppelinsa hyvässä ohjauksessa valmiiksi. Kurssilla opettelin vihdoin makrameesolmut sekä amppelin tekemisen. Opin myös, miten ilmakasvi pidetään hengissä. Katsotaan, onnistuuko!

Kurssilla oli ihanan leppoisa tunnelma. Jokainen sai edetä omaa tahtiaan. Tilaa oli jutustelulle, kasvien ihailulle, makrameevinkeille sekä kasvienhoitovinkeille. Joku sisäinen hikipinkoni pääsi valloilleen ja heti aloin sooloilla oman amppelini kanssa. En tehnyt mallin mukaista amppelia, vaan lähdin letittämään solmurivejä toisiinsa. Sen verran solmut veivät kuitenkin mukanaan, että varmaan täytyy joku seinävaate solmeilla uuteen kotiin.

Pakko on vielä kertoa viime lauantain tempauksesta Neiti Neilikassa. Siellä nimittäin pääsi lapset tekemään kolmella eurolla kivan rairuohopään. Nyt vain odotellaan, milloin kalju ruohopäämme saa hiuskuontalonsa.

Viherkasviterkuin, Anni

Kommentit (3)

Oleppas hyvä! Makrameetekniikalla voit valmistaa seinätekstiilejä, amppeleita, koruja jne… solmuja on useampia ja Sisustus-Hiileltä voi kysyä myös jatkokursseja haastavamman työn valmistamiseen. Kokeilemalla toki oppii myös paljon ja vain taivas on rajana. =)

Ihanaa että pidit kurssista ja makrameekärpänen puraisi! Neiti Neilikka on ihana ja erilainen kukkakauppa… on tullut minullakin hankittua sieltä jos jonkinmoista! ��

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X