sormustin - Banneri

Jos vaatteet eivät lapsilla mene rikki polvista, ne jäävät lyhyiksi lahkeista tai hihoista. Ainakin meidän lapsilla tuntuu, että keho pysyy samanlevyisenä, mutta kädet ja jalat venyvät tai keskivartalo kasvaa pituutta. Joskus näin saattaa käydä myös omille vaatteille – ei suinkaan ole mikään pelkästään lastenvaatteiden haaste. Itselläni on sen verran pitkät kädet, että usein kaupan vaatteet jäävät käsistä lyhyiksi. Hihojen, lahkeiden tai paidan ollessa tai jäädessä liian lyhyiksi, uudet resorit pelastavat usein tilanteen.

resorit vaatteeseen

Käyttämättä jääneet vaatteet tuunauksella takaisin käyttöön

Tämän vuoden aloitin kahdella eri vaatteisiin liittyvällä haasteella: #viidenvaatteenvuosi -haasteessa pyrin ottamaan tämän vuoden jälkeenkin jatkuvaksi käytännöksi sen, että ostan maksimissaan viisi uutta vaatetta vuodessa. #korjauskeskiviikko-haasteessa jatkan vaatteiden korjaamista aina keskiviikkoisin, tai ainakin viikottain. Näistä haasteista kerroin tarkemmin edellisessä postauksessa, jossa jaoin myös korjausvinkkejä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Anni Ignatius – käsityöt (@sormustin) jakama julkaisu

Nämä haasteet mielessä tein vaatekaappitsekkauksen viikko sitten: keräsin vaatekaapista pois kaikki ne vaatteet, jotka eivät ole tulleet käytetyksi säännöllisesti ja laitoin ne erilliseen koriin. Jos minulle tulee joku vaatetarve, menen ensimmäisenä tuon korin tykö ja mietin, voisinko korjata jotain takaisin käyttöön. Ensimmäisen korjattavan vaatteen aika oli nyt. Kaipasin collegepaitaa ja muistin, että tuolta tuunattavien korissa on yksi. Tein tuon collegepaidan ehkä 8 vuotta sitten. Silloin tykkäsin lyhyemmistä paidoista, joissa on lyhyemmät hihat. Pesu kuitenkin kutisti paitaa entisestään, jolloin paita ei enää näyttänyt kivalta ja jäi käyttämättä. Resorit lisäämällä paita kuitenkin pääsisi takaisin käyttöön!

Resorit helmaan ja hihoihin

Resorien lisääminen vaatteisiin käy näin: Leikkaa vaatteen päärmeet auki. Voit myös leikata ne pois, jos purkaminen tuntuu työläältä. Leikkaa resorista pala, joka on 2 x halutun korkeuden pituinen + saumanvara 2 cm. Koska markkinoilla on niin erilaisia resoreita, suosittelen testaamaan resorin leveyden sovittamalla. Muista lisätä leveyteen kuitenkin saumanvarat 2 cm.

resorit uusiksi

Laita saumanvara kaksin kerroin pystysuuunnassa, oikeat puolet vastakkain ja ompele se putkeksi. Käännä resoriputki kaksin kerroin niin, että oikea puoli on ulospäin. Asettele putki vaatteen ympärille niin, että resorin ja vaatteen reunat ovat kohdakkain. Ompele resori kiinni vaatteeseen.

resorit vaatteeseen

Kapeita lahkeita tai hihoja ommellessa huomioi, että on helpompi ommella ”putken sisältä” – tässä reelssissä näet, miten ompelu on helpompaa niin päärmeiden kuin resorien kanssa, kun sen tekee sisältäpäin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Anni Ignatius – käsityöt (@sormustin) jakama julkaisu

 

Mukavaa korjausviikkoa!

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X