sormustin - Banneri

Viime keväänä trampoliinia kasaillessa totesimme, että nyt ei ole tämä tramppa turvallinen. Trampoliini oli tullut meille käytettynä ja palvellut monen monta vuotta meilläkin. Nyt kuitenkin trampoliinissa alkoi olla katkenneita lankoja ja yleisfiilis oli aika epävarman oloinen. Tilasimme uuden trampan, vanha tramppa jäi pihan nurkkaan odottamaan sopivaa hetkeä viedä sen osat kierrätykseen. Kunnes sain idean!

kierrätetty trampoliini

Kierrätetty trampoliini kasvimaalle

Haaveilin aluksi trampoliinin renkaasta tehdystä portista. Tämä ajatus kuitenkin oli mahdoton, sillä pihallamme ei oikein ollut sopivaa paikkaa sen kokoiselle portille. Joko portti olisi ollut kannon edessä, tiellä tai mäkisellä pihalla hassun muotoisesti. Siispä päätimme tehdä trampoliinista suojan ja katoksen autotallin seinustalla olevalle kasvuboksien alueelle.

kierrätetty trampoliini

Tältä kaari näytti kesäkuun lopussa.

Poistimme trampoliinista turvaverkkoa pitelevät ”pystypuut” sekä maata vasten olevat kaarevat kappaleet. Jaoimme trampoliini-kaaret kahdeksi kaareksi ja asettelimme kaaret vastakkain. Kiinnitimme kaarista ”maata kohti” lähtevät suorat jalat toisiinsa nippusiteillä, lisäksi vahvistin kiinnitystä ilmastointiteipillä, kun välillä nuo vierekkäin olevat metallijalat muljahtivat huonoon asentoon. Lisäksi lukitsimme trampoliini-kaaret autotallin seinään parilla L-kiinnikkeellä. Lopuksi pyöritimme juuttinarua kaarten ympäri – tätä pitkin kasvit saisivat kasvaa kesän aikana.

kierrätetty trampoliini

Koska kesä meni reissuissa, en ollut hoitamassa kasvimaata. Yllätyin siitä, miten hitaasti papu kasvoi trampoliinin ympärille, mutta näin loppukesästä lopputulos alkaa näyttää visioni mukaiselta. Ensi kesänä pitää muistaa kastella ja hoivata kasvubokseja enemmän, jotta kasvit kasvavat näteiksi. Mietin, laittaisinko sitten talvella jotkut jouluvalot kaareen, se voisikin näyttää kivalta!

Anni

instagram | facebook

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X