sormustin - Banneri

Hyvätkin lakanat tulevat joskus tiensä päähän! Tämän kevään siivousrytäkässä heitin puhkikuluneita tyynyliinoja useamman tekstiiliroskikseen odottamaan sitä hetkeä, että saan vietyä tekstiiliroskat kierrätykseen. Ja niin kuin usein roskilleni tapahtuu, kaivoin ne muutaman viikon jälkeen roskiksesta takaisin. Usein syntyy jokin hyvä idea roskille ja roskat saa uuden käyttötarkoituksen ainakin hetkeksi ennen roskis-kohtaloa. Näiden tyynyliinojen seuraava tehtävä ennen roskista olikin olla viirinauha!

viirinauha lakanoista

Viirinauha puutarhaan

Leikkasin tyynyliinan kolmioiksi. Tärkeintä viirinauhakolmioissa on, että ylimmäinen sivu on langansuuntaan leikattu, tällöin viirit eivät veny ommellessa. Jemmoistani löytyi ohutta puuvillanauhaa, joten ompelin nämä yksinkertaiset viirit siksakilla kiinni nauhaan. Valitsin tällä kertaa yksinkertaiset viirit, jotta ne lepattaisivat tuulessa kevyesti ja myös kuivuisivat nopeasti sateiden jälkeen. Jos olisin tehnyt viirinauhan sisälle, olisin tehnyt viireistä kaksinkertaisen ja ommellut viirit vinonauhan väliin – näin tein puolikkaista palloista tehdyn viirinauhan kanssa, katso ohje täältä.

viirinauha lakanoista

Nyt on viirinauhat ripustettu pihaan luumupuusta omenapuuhun ja toinen omenapuusta toiseen omenapuuhun, yhteensä  kahdeksan metriä. Heti pihalle tuli kotoisampi ja söpömpi tunnelma, lapsetkin alkoivat heti suunnitella, että täällä voisi pitää puutarhajuhlat ja viirien alle tuoda pöytiä. Aika ihana.

viirinauha lakanoista

Nyt on iloinen mieli, kun roskiskohtalon saaneelle tavaralle sai vielä käyttötarkoituksen, joka tuo vielä iloa. Tänä kesänä kierrätysjuttuja syntyy pihaan muutakin – stay tuned!

 

Anni

facebook | instagram

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X