sormustin - Banneri

Minuun on iskenyt villapaitavillitys. Tuntuu, että villapaitaa parempaa vaatekappaletta ei olekaan. Ostin itselleni viime joulun joulukalenteriksi Mokkuyarnin lankajoulukalenterin, jossa oli paljon käsinvärjättyjä lankoja minivyyhdeissä. Valitsin niistä toisiinsa sointuvat värit ja kävin villapaidan tekoon jo talvella, mutta nyt sain sen vasta valmiiksi ja päälle. Miten ihana villapaita tämä onkaan!

raidallinen villapaita

Tiikeri raidoistaan -paita

Olen tykästynyt tekemään villapaidat ylhäältä alas, sillä näin sovittaminen on helpompaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Anni Ignatius – käsityöt (@sormustin) jakama julkaisu

Onneksi valitsin tällaisen ylhäältä alas -tehtävän mallin, sillä tämänkin paidan kanssa kävi niin, että piti aluksi purkaa. Unohdin neulekäsialani olevan löysä, joten paidasta tuli epäsiistin löysä, joten purin aloituksen ja aloitin paidan uudelleen pienemmillä puikoilla ja pienemmällä koolla. Tiikeri raidoistaan -villapaitaohjeen ostin Käsityökekkerit-verkkokaupasta.  Ylhäältä alas -mallin ansiosta ei tarvitse ommella kappaleita yhteen mistään, vaan paita on puikoilta pudottuaan (lankojen päättelyä vaille) valmis.

villapaita Tiikeri raidoistaan

Minivyyhdit raidoiksi

Olikin aikamoinen homma neuloa samanlaiset raidat hihoihin ja muuhun villapaitaan. Tarkoitus oli päästä kaikista langoista kokonaan eroon, joten raitojen neulominen vaati vähän säätöä, jos halusi käyttää langat kokonaan pois. Jokaista väriä tuli keskimäärin kolme raitaa ja neuloin vaaleista langoista tummempiin. Joka tapauksessa pääteltävää tuli aika lailla, se oli se hinta, jonka sai tästä raitasäätämisestä maksaa. Yhteensä taisin päätellä 78 lankaa…

lankojen päättely

Mutta kaikki se säätäminen ja päätteleminen kannatti, paidasta tuli kerrassaan ihana ja siitä tuli kerrasta yksi lempipaidoistani. Tarvitsin tällaista ohuempaa paitaa, jota voi käyttää ennen paukkupakkasia, joten tämä villapaita onkin ollut jo ahkerassa käytössä.

raidallinen villapaita

Neulotko sinä villapaidat mieluummin ylhäältä alas vai alhaalta ylös?

 

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X