sormustin - Banneri

Kevät ottaa jatkuvasti takapakkia ja Pekka Poutakin repeilee koko toukokuun säälle. Ei siis yhtään kaduta, että otin työn alle tovi sitten Loki-villatakin. Tätä villatakkia on nähty blogeissa jo pitkä tovi – ohje täällä – mutta itse sain tämän vasta nyt puikoille. Eelle markkinoin neulemallin timantteina ja värityksem frozenina. Oikeasti kyseessä on se, että tykkään sekä neulemallista että petroolin väristä. Otin tämän ”synnäriprojektiksi” ja siellä tämä hyvin pitkälti valmistuikin. Huono puoli synnäriprojektissa oli se, että jotenkin se käsiala muuttui synnytyksen jälkeen. Ennen synnytystä oli paljon löysempi käsiala kuin jälkeen. 

Ajatuksenani oli tehdä villatakki ensi syksyyn, mutta koko näyttää passelilta jo nyt. Blogeista lueskelin, että Loki-villatakki olisi kinttananpuoleinen. Tein neuleen 6-vuotiaan koossa ja se sopi jo pienikokoiselle alle 5-vuotiaalle. Kyllä, kinttana malli. Toivottavasti hihassa riittää pituus ensi talven yli.

Neuleen pelottavin hetki oli se, kun neule leikattiin keskeltä poikki (katso tuo hetki täältä). Sitä ennen toki tein neljä varmistusommelta, joiden keskeltä leikkasin. Tekniikka oli kuitenkin niin kätevä, että taidan tehdä jatkossakin vastaavia. Vetoketju on pienen ihmisen sormissa paljon helpompi kuin aikaa vievät napit.

Vielä käyttämästäni langasta pari sanaa. Langaksi ostin tähän Kaupunkilangan Kivijalka-lankoja. Kaupunkilanka on ollut markkinoilla heinäkuusta 2016 lähtien ja ollut mielestäni ihan kiva uusi tuulahdus (usein Novitan lankojen täyttämässä) lankavalikoimissa. Kyseinen Kivijalka-lanka vastaa Novitan 7 veljestä -lankaa, mutta tuntuma on pehmoisempi. Langan minulle myynyt Mikkelin As-po-lan Vuokko myös sanoi, ettei Kivijalka kutita paljaassakaan jalassa toisin kuin seiskaveikka. Olisin ehkä toivonut, että lanka olisi suomalaisia lankoja myyvä yritys, mutta yritys keskittyy turkkilaisten lankojen maahantuontiin. Plussaa langat saavat kuitenkin öko-tex -merkinnästä! Eli langan pinnassa ei ole ällötyksiä. Tämä saikin minut pohtimaan, mitäköhän kaikenlaisia kemikaaleja löytyykään niistä langoista, joissa ei sertifikaatteja ole… Plussaa yritys saa myös nuorekkaasta ilmeestä ja some-aktiivisuudesta. Jos vyötteet ovat visuaalisesti houkuttelevat, ehkä nuorisokin – tai mikä tahansa käsitöitä vierastava ihmisjoukkio – tarttuu herkemmin puikkoihin. Siis iso peukku uudelle ja urbaanille Kaupunkilangalle. (Tietoja tsekkailin tästä artikkelista.)

Mutta nyt toivomaan, että villatakkeja ei kauaa enää tarvitsisi! 

Anni

Kommentit (2)

Kaunis villatakki ja suloinen malli! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X