sormustin - Banneri

Tänä vuonna joulun odotukseni on alkanut jouluvalojen ripustamisen lisäksi joulukoristeiden virkkaamisena. Törmäsin aivan hurmaavaan lumihiutale-malliin, jota oli pakko päästä testaamaan. Virkattu lumihiutale sopii omaan kuuseen, mutta mainiosti myös lahjaksi. Näitä saattaa siis löytyä muutamista joulupaketeistakin!

Lue lisää: DIY-joululahjat – katso 50 vinkkiä

virkattu lumihiutale

Ariel-lumihiutale rakentuu kolmiulotteiseksi

Irina Maleeva on suunnitellut kauniin Ariel-nimisen virkkausohjeen, ilmainen ohje löytyy täältä. Lumihiutale näyttää monimutkaiselta, kun katsoo valmista mallia, mutta ohjetta katsoessa paljastuu, että hiutale onkin aika yksinkertainen tehdä. Koristeen kolmiulotteisuus syntyy tekemällä osa silmukoista koko pylvään ympäri etu- tai takakautta sen sijaan, että poimisi silmukan pylvään päältä. Näin pylväät asettuvat taka- tai etualalle. Helppoa ja aika koukuttavaakin seurata muotojen asettumista.

Ariel-snowflake

Höyry ja liima kuuluvat viimeistelyyn

Valmiina hiutale on aikamoinen myttyrä. Ilman hiutaleen pingotusta ei virkkaus pääse täyteen loistoonsa. Itse pingotan hiutaleen nuppineuloilla silityslautaan. Sen jälkeen höyrytän hiutaleen muotoonsa. Asetan silitysraudan niin kuumalle, että siitä tulee hyvin höyryä. Sen jälkeen pidän silitysrautaa sentin, parin päässä käsiteltävästä työstä  ja höyrytän virkattua työtä reilusti. Jos silitysraudan painaa työhön, tulee siitä littana. Erityisesti tällaisessa kolmiulotteisessa työssä tätä tulee välttää.

Katso nopeutettu video höyrytyksestä instagram-tililtäni:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Anni Ignatius – käsityöt (@sormustin) jakama julkaisu

Lopuksi käsittelen lumihiutaleet liima-vesiseoksella. Sekoitin liimaa ja vettä ja sivelin lumihiutaleet nurjalta puolelta  seoksella. Kuivuttuaan hiutaleet ovat jämäkämpiä ja pysyvät muodossaan kuuseen ripustamisen jälkeenkin.

virkatun työn viimeistely

 

Millaisia itse tehtyjä joulukoristeita sinun kuusestasi löytyy tänä jouluna?

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X