sormustin - Banneri

Olen hyvä aloittamaan käsityöprojekteja. Se loppuun saattaminen onkin toinen juttu. Tilkkupeittohaaveet muuttuvat helposti patalapuiksi, aikeet muuttuvat toisiksi. Niin kävi myös tämän projektin kanssa. Muutama vuosi sitten törmäsin napsumatto-ideaan. Ajatuksena oli virkata pilttipurkkien kansien päälle päällys, kiinnittää päällystetyt korkit toisiinsa ja tehdä näin matto, joka mukavasti napsuu jalkojen alla. No senhän tietää. Korkkeja sain kerätyksi pienen pussillisen ja sain aikaiseksi pannunalusen. Pitkäjänteisyyteni on huima – heh.

pannunalunen kierrättäen jämäkerät

Vaan ei siinä mitään, pannunalunen tuli hyvin tarpeeseen! Sain myös hävitetyksi muutamat jämäkerät tähän pikkutyöhön. Voihan toki pannunalusta kasvatella ajan kanssa isommaksi, vaikka matoksi. Ja voi, olisipa somaa, jos sitten lasten ollessa isompia ja virkkaustaitoisia yhdessä voisimme virkata sen napsumatonkin!

Korkkien päällystäminen virkaten on helppoa! Näin sen teet:

pannunalunen korkeista

Tarvitset virkattuun pannunaluseen

Purkkien korkkeja

Jämälankoja

Lankoihin sopivat virkkuukoukut

Parsinneulan päättelyyn

 

Näin virkkaat pannunalusen kierrätysmateriaaleista

1. Virkkaa 2 ketjusilmukkaa. Virkkaa ensimmäiseen ketjusilmukkaan 6 kiinteää silmukkaa (ks). Etene aina seuraavalle kerrokselle spiraalina, niin työ pysyy siistin näköisenä.

2. Virkkaa jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan 2 ks. (12 s)

3. Tee seuraavalla kerroksella lisäykset joka toiseen silmukkaan eli ensin yksi ks ja seuraavaan silmukkaan 2 ks. (18 ks)

4. Tee seuraavalla kerroksella lisäykset joka kolmanteen silmukkaan. (24 ks)

5. Tee seuraavalla kerroksella lisäykset joka neljänteen silmukkaan (30 s). Etene samaan tyyliin tehden lisäykset joka kerroksella säännöllisesti kuuteen eri kohtaan, kunnes virkattu pyörylä on korkin kokoinen.

6. Virkkaa yksi ks kuhunkin edellisen kerroksen silmukkaan. Tee tällaisia kerroksia niin monta, että virkattu kappale yltää korkin toiselle puolen.

7. Aloita kavennukset korkin ympärille. Tee kavennukset säännöllisesti kuudessa eri kohtaa virkattua kappaletta, hyvä kavennusohje löytyy esimerkiksi täältä. Esim. jos työssäsi on 30 silmukkaa, virkkaa kaksi silmukkaa yhteen ja neljä kiinteää silmukkaa tavallisesti ja toista tätä kerroksen verran. Seuraavalla kerroksella kavennusten välillä on kolme silmukkaa, seuraavalla kaksi jne.

8. Kun olet saanut virkkattua korkin piiloon, päättele langanpäät. Ompele päällystetyt korkin yhteen reunoistaan.

 

Mukavia käsityöiltoja marraskuiseen viikkoon!

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X