sormustin - Banneri

Pääsiäinen on suklaaamunineen ihanaa aikaa, mutta ne muoviset yllätysmunat ovat yksi ärsytyksen paikka. Turhaa roskaa sanon minä. Niitä kuitenkin tulee ja tiedän ja ymmärrän, että yllätysmunat ovat lapsista ihania. En kuitenkaan heitä muovikuoria roskikseen, vaan pyrin käyttämään ne askarteluissa uudelleen – roskalle uusi elämä ennen roskikseen joutumista! Muovikuori sopii yllättävän moneen askarteluun, kun pääsee vaan pohdinnoissa alkuun.

eläinrasia tehty muovimunasta

Mini-pupurasiat ovat söpöjä!

Pienillä ihmisillä tuntuu olevan pikkuaarteita loputtomiin. Viimeisimmäksi näin kerättävän pieniä pajunkissan kissoja, kun ”ne on niin ihania”. No nyt on mini-aarteille paikka, sillä jokaiselle on oma pupurasia ja useampikin. Tällainen rasia sopii myös mainiosti vaikka pastillirasiaksi reppuun!

muovikuori eläinrasiaksi

Maalasin muovimunan akryylimaaleilla ja laitoin kuivumaan neulepuikon päähän. Parhaiten maali tarttui mattapintaiseen munaan. Sitten piirsin tussilla kasvot ja leikkasin huovasta korvat, jotka kiinnitin kuumaliimalla päälaelle. Helppoa!

maalattu muovimuna

Muovikuori sopii myös peleihin ja muihin askarteluihin

Viime vuonna askartelin muovikuorista kukkia. Löydät muovikuori-kukat tästä postauksestani.

yllätysmunista askarrellut kukat

Munista voi tehdä myös äänimuistipelin! Laita erilaisia materiaaleja muovikuori-munien sisälle – kahteen aina samaa materiaalia saman verran. Sitten voi omalla vuorolla ravistaa aina kahta munaa ja pohtia, löytyikö äänipari. Meillä ei ole vielä niin paljon munia, että saataisiin äänimuistipeli tehtyä, mutta laittaisin niiden sisään tällaisia pareja: yksi herne, monta hernettä, riisiä, hiekkaa, kiviä, hakaneulat jne. Toki munista saa myös rytmimunia tehtyä. Aukeamiskohta kannattaa tosin teipata vaikkapa washi-teipillä, niin ei levahda riisit lattioille kesken soiton.

Muovikuoret ovat mainioita myös pallojen huovuttamiseen. Kun sisälle laittaa villaa ja pistää munat muun pyykin mukana pesukoneeseen, saa ihania huopapalloja, joista voi tehdä vaikka pannunalusen. Ohjeeni pallojen muovikuori-huovutukseen löytyy täältä.

Pannunalunen huovutetuista palloista

Huovutetut pallot sopivat hyvin pannunaluseen.

 

Mitä sinä olet tehnyt yllätysmunien muovikuori-munista?

 

Anni

Kommentit (2)

Voi en ole keksinyt näille mitään käyttöä, mutta tässä oli kyllä mahtavia ideoita! Meilläkin näitä purnukoita nimittäin muutama on jo tullut ja muutama ehtii varmasti vielä tulla lisää 😅
Voisinkin huomenna ottaa purkkaa pikku purnukassa töihin mukaan, koska sieltä on purkat loppu ja en ehdi kauppaan ostamaan uusia 😊 MInulle kelpaa ihan koristelematonkin versio 😉

Näitä kyllä kertyy kummasti 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X