Lapsi 12.06.2023 Päivitetty 24.07.2023

5 kesäistä maneeria, joita sukupolvi toisensa jälkeen toistaa

Tunnusta pois: näitä sinäkin olet harrastanut lapsuudessasi.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Lapsuuden kesät, nuo rakkaimpien muistojen poukamat! Mieleen piirtyy kuvia pienistä varpaista nurmikolla, rantavedessä kahlaamisesta, lintujen laulusta… Ja sitten on kasa asioita, jotka kyllä liittyvät kesään mutta eivät oikeastaan istu aurinkoiseen idylliin.

Kokosimme viiden kohdan listan hassuista tavoista, joita lapset päätyvät toistamaan kesäisin vuodesta ja sukupolvesta toiseen.

Lue myös: 10 kesätraumaa, jotka sukupolvi toisensa jälkeen kokee

1. Tuulettimeen puhuminen

Voi sitä äkkäämisen onnea, kun lapsi keksii puhua tai laulaa tuulettimeen! Ilmavirta saa äänen kuulostamaan niin jännittävältä, että kerran jujun huomattuaan lapsi työntää naamansa laitteen eteen aina uudelleen.

2. Jäätelön syöminen niin hitaasti, että se sulaa käteen

Eipä tästä ole lapsia syyttäminen, vaan syypäänä ovat heille ylimitoitetut tötteröt. Joka tapauksessa vanhemmalla riittää vahtimista ja pyyhkimistä, jos hän mielii jälkikasvunsa vaatteiden pysyvän puhtaina.

3. Juupas, eipäs uimaan!

Tuttua tämäkin: lämpimänä päivänä lapsi hinkuu ja mankuu uimaan, mutta rannalle päästyään hän kastelee vain varpaansa. Vanhempi ehtii jo melkein kyllästyä odotellessaan, että lapsi uskaltaisi tepastella kellukkeineen nilkkasyvyyttä pidemmälle.

4. Nyppiminen

Mikä tuo kahahdus oli? Tietenkin viereinen pensas, josta lapsi nyppäisi lehtiä kouransa täydeltä. Kyytiä saavat myös heinänkorret ja kukkasten terälehdet, kun pienet sormet askaroivat irtoavia osia pois paikoiltaan.

5. Sadettajan suihkun läpi juokseminen

Jos lapsi katoaa näkyvistä puistossa kuumana kesäpäivänä, etsinnät on parasta aloittaa kukkaistutusten ja nurmikenttien tienoilta. Niiden läheisyydessä nimittäin tuppaa olemaan sadettajia. Todennäköisesti lapsi löytyy sen luota juoksemasta hihkuen – ja vaatteet märkinä.

Lue myös: 7 asiaa, joita yksikään lapsi ei malta olla tekemättä ulkona

Kotiliesi.fi: Kuiskuttelua ja kikatusta – 15 isoäitiä kertoo ihanimman muistonsa lapsenlapsestaan

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X