Lapsen kehitys 18.02.2022

Isä ei suostunut menemään kauppaan Spidermanin kanssa – 5 omituista asiaa, joihin lapset mieltyvät paatoksellisesti

Lapset hullaantuvat mitä ihmeellisimmistä asioista. Mitkä asiat ovat teillä saaneet tenavan pään pyörälle?

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Pikkuväki on innokasta keräilijä- ja kyselijäkansaa. Etenkin uteliaille leikki-ikäisille voi kehkeytyä aikuisen näkökulmasta hassuja kiinnostuksenkohteita – jopa paatoksellisuuteen asti.

Lue myös: ”Nyt tältä nallelta irtois jalka ja sitä sattuis kovaa” – toimi näin, kun lapsen leikki muuttuu ilkeäksi

Mitkä sitten ovat niitä kummallisia asioita, joista lapset eivät saa tarpeekseen? Kaksplus teki toimituksen sisällä kyselykierroksen. Tässä ovat hauskimmat palat!

Ihanat imurit

”Lapseni rakasti imureita. Matkalla päiväkodista kotiin piti mennä ihastelemaan näyteikkunoita, joissa niitä oli esillä. Aina sekään ei riittänyt, vaan lapsi vaati päästä sisälle liikkeeseen tutkimaan imurivalikoimaa.

Kaupassa sisällä lapsi alkoi sitten kovaan ääneen selostaa, mitä eri ominaisuuksia tiettyihin malleihin kuuluu. Kerran ostoksilla ollut tuntematon nainen jäi kuuntelemaan ja lopulta naurahti myyjälle: ’Minä taidankin ostaa imurin tuolta pojalta!’

Lapsi tykkäsi myös imuroinnista. Jopa mummolassa käydessään hän tutki tarkoin pölytilanteen jalkalistoja myöten. Jos hän havaitsi siivouksessa puutteita, hän tarjoutui imuroimaan.”

Roolia ei riisuta

”Kun esikoinen oli kolme- tai neljävuotias, hän ihastui mielettömästi roolipukuihin. Edes kauppaan ei voinut mennä tavallisissa vaatteissa. Mies ei suostunut tekemään ostoksia Spidermanin kanssa, joten äiti hoiti kauppareissut!”

pikkuvaki

Pikkuväki useimmiten innostuu keräilemään jotakin kiinnostavaa, kuten sileitä kiviä.

Kotilomania

”3-vuotias lapseni oli niin kiinnostunut etanoista ja kotiloista, että hän yritti jatkuvasti salakuljettaa niitä sisälle. Teimme kompromissin, että vain tyhjiä kotiloita saa tuoda sisätiloihin. Sovimme, että ne jemmataan niille varattuun rasiaan.

Kun sitten avasin rasian kesän jälkeen, sielä lehahtava haju oli aivan karmea. Olin aivan varma, että saamme jonkin kulkutaudin siitä pahuksen etanaboksista.”

Talous ensin

”Vanhempani alkoivat opettaa minulle rahankäyttöä ja kaupassa asiointia, kun olin noin 5–6-vuotias. Mielestäni oli todella tärkeää suunnitella ostokset niin, että maksaessa saa aina vastarahaa. Kaipa ajattelin, että sillä tavalla tulee maksaneeksi vähemmän. Jos vastarahaa ei kuulunut, ostokset olisivat saaneet puolestani jäädä hihnalle!”

Lue myös: Lasten hassut käsitykset rahasta: ”Ostetaan hirveästi limsaa, niin rikastumme!”

Oi, kellot!

”Sukulaispoikani oli nelisen vuotta, kun hän oli perheensä kanssa kesälomareissulla. Hän ihastui aivan mielettömästi Heinäveden luostarin kirkonkelloihin. Reissun jälkeen kirkonkelloja piti päästä katselemaan ja kuuntelemaan joka paikkaan. Kotiinkin piti hommata minikellot.”

Muita asioita, joihin pikkuväki kehittää pakkomielteen

Perinteisesti lapsia viehättävät myös erilaiset ajoneuvot ja eläimet. Kokemuksia kerätessä esille tuli useampaan kertaan mieltymys autoihin, kaivinkoneisiin ja panssarivaunuihin. Myös sademetsien ja savannien eläimet kiehtoivat – dinosauruksia unohtamatta.

Hurmoksellisiin mittoihin paisuneen vaiheen jälkeen lapsi keksiikin jo uuden kiinnostuksenkohteen!

Lue myös: Keräilijä, marisija ja vessahuumorin suuri ystävä… 10 tuttua asiaa esikoululaisen vanhemmalle

Anna.fi: Reborn-nukke Eevi saa vaatteita Prismasta ja juo pullosta huuhteluainetta – tällainen on Marjutin, 46, vauvaharrastus

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X