Marginaalituotteesta tuli valtavirtaa – yhä useampi vanhempi rajoittaa pienten koululaisten puhelimen käyttöä

Kellopuhelin on näppärä tapa rajoittaa lapsen ruutuaikaa.

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock

Vielä pari vuotta sitten kellopuhelin oli harvinaisuus. Muutamassa vuodessa kellopuhelimen asema on vakiintunut ja moni vanhempi valitsee sen lapselleen rajoittaakseen ruutujen käyttöön kuluvaa aikaa.

Lasten kellopuhelimia oli viime vuoden lopulla käytössä koko Suomessa noin 30 000, ja Elisan arvion mukaan kellopuhelinmarkkina tulee viime vuoteen verrattuna kasvamaan tämän vuoden loppuun mennessä 50 prosenttia.

– Voidaan puhua jo koko maan kattavasta ilmiöstä. Lasten kellopuhelimia käytetään koko Suomessa. Eniten kellopuhelimia otetaan käyttöön kasvukeskuksissa Uudellamaalla sekä Turun ja Tampereen seudulla, Elisan älykkään elämisen liiketoimintajohtaja Laura Puusaari kertoo tiedotteessa.

Jopa joka neljäs eskari- tai ekaluokkalainen saa kellopuhelimen ensipuhelimeksi

Monet perheet alkavat kesän aikana miettiä tulevien ekaluokkalaisten puhelinvalintoja. Yhä useampi vanhempi haluaa rajoittaa pienten koululaisten puhelimen käyttöä.

– Vanhemmille on tärkeää tavoittaa lapsensa. Jos kouluikäiselle haluaa hankkia älylaitteen, mutta liikakäyttö mietityttää, kannattaa valita kellopuhelin, Puusaari sanoo.

Yhä useampi vanhempi valitseekin ensipuhelimeksi lapselleen kellopuhelimen. Elisan teettämän asiakaskyselyn mukaan yli 75 prosenttia nykyisistä kellopuhelinten käyttäjistä on eskarilaisia ja ekaluokkalaisia.

Elisassa arvioidaan, että tulevana syksynä jopa joka neljäs eskari- ja ekaluokkalainen lähtee koulutielle kellopuhelin ranteessa.

– Kellopuhelinten osuus ensipuhelimista tulee nousemaan vauhdilla.  Arviomme mukaan jopa puolella eskari- ja ekaluokkalaisten ikäryhmästä voisi olla lähivuosina kellopuhelin, Puusaari sanoo.

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X