Vapaa-aika 28.12.2018 Päivitetty 21.08.2023

Kaksplus-blogien hittipostaukset: Upea kotisynnytys & hyvästit rintsikoille!

Kaksplussan portaaliblogeissa on vuoden 2018 aikana iloittu vauvaonnesta, koettu suruja ja ihmetelty monenmoista asiaa! Vuoden 2018 luetuimmat blogitekstit ovat tässä.

Teksti
Kia Toivanen
Kuvat
iStock, Otavamedia, Bloggaajien kotialbumit

Maria Nordin – Kotitalouskriisi

Kotitalouskriisi-blogia pitävän Maria Nordinin alkuvuosi kului valmistautuessa perheen kolmannen lapsen syntymään. Maria myös synnytti kolmannen lapsensa kotona heinäkuussa. Blogin suosituin artikkeli Vauvamme syntyi kodin turvassa – Kotisynnytys on elämäni ihanin elämys oli ylivoimaisesti Kaksplussan blogimaailman suosituin postaus kuluneena vuonna. Syksyllä pienen Leona-vauvan nimijuhlat myös kiinnostivat blogin lukijoita.

Desire Nyman

Vuoden portaalibloggaajaksikin valittu Räväkkä Desire Nyman kirjoittaa rohkean avoimesti niin parisuhteestaan, lapsiperhearjestaan kuin lapsettomuushoidoistaan. Desiren suosituin postaus Lihoin 12 kiloa, kahdessa kuukaudessa kiinnosti ja yllätti monet lukijat. Desire kertoi avoimesti siitä, kuinka hänen painoonsa ovat vaikuttaneet niin raskausaika kuin avioero ja yksinhuoltajuuden paineet. Ihanan kehopositiivinen kirjoitus keräsi lukijoilta paljon kiitosta.

Yli pyykkivuorten

Kolmen kouluikäisen lapsen äiti Hanna Maaria kirjoittaa ruuhkavuosien arjesta usein pilke silmäkulmassa. Blogin suosituin kirjoitus kertoi kuitenkin Hanna Maarian elämäntapamuutoksesta, jota varjostivat ulkopuolisten ikävät kommentit.

Voi sitä vittuilun määrää, kun laiha jättää pullan väliin. Terveellinen elämäntapa sucks?  kirjoitus inspiroi lukijoita, ja monet tunnistivat saman tilanteen omasta arjestaan.

Munakoisoni ja minä

Kaunistelematta ja suoraan kirjoittava Jasmin käsittelee blogissaan perhe-elämänsä lisäksi myös yhteiskunnallisia aiheita. Vapauta rinnat! Tältä näyttää pukeutuminen ilman liivejä räjäytti potin ja keräsi hurjan määrän lukijoita. Jasminin kannanotto herätti suurta ihastusta ja sai monet naiset ottamaan osaa rintaliivittömyys-haasteeseen sekä julkaisemaan itsestään kuvan ilman liivejä. Mahtavaa naisenergiaa!

Eveliina Matilda

Eveliina kirjoittaa tunteikkaasti ja koskettavasti yksinhuoltajan arjesta ja siihen liittyvistä ajatuksista. Vuoden luetuin kirjoitus Päivä parisuhteessa kertoi raastavasti Eveliinan kaipuusta toiseen ihmiseen sekä parisuhteesta, josta ei tullut loppujen lopuksi toiveista huolimatta mitään. Lukijat myötäelivät Eveliinan elämässä ja osoittivat hänelle paljon tukeaan.

Äiti ja Melukylän lapset

Keväällä kuudennen lapsensa saanut Terhi jakaa kokemuksia ja vinkkejä suurperheen arjesta. Terhin vuoden luetuin postaus Synnytyskertomus – Syöksyllä maailmaan! kertoi synnytyksestä, jossa koettiin myös dramaattisia hetkiä, mutta josta jäi silti positiivinen mieli.

MUTSIS ON

Supersuosittu MUTSIS ON -blogi siirtyi Kaksplussalle vasta marraskuussa, mutta on jo nyt löytänyt selvästi paikkansa lukijoidemme keskuudessa. Emilia käsittelee aihetta kuin aihetta häpeilemättä, ja puhuu myös avoimesti lapsettomuushoidoistaan sekä toiveesta saada kolmas lapsi. Lisää pettymyksiä  -kirjoituksessa Emilia avasi lukijoille tuntemuksiaan siitä, kun raskaus ei yrityksistä huolimatta alkanut.

 

Kun äiti kelaa

Harvinaissairaan Selinan ja hänen perheensä arjesta kertovan blogin suosituin postaus oli Kun rantaloma perheen kanssa vaihtuu sairaalaan, jossa Selina kertoi koskettavasti sairautensa kanssa elämisen ennakoimattomuudesta. Itkun kanssa kirjoitan teille tätä postausta, jonka sijaan olin suunnitellut julkaisevani täällä blogissa postauksen lähestyvästä ja kovasti odotetusta ulkomaanmatkastamme. Valitettavasti unelmiemme rantaloma lämpimään Kreikkaan vaihtui sairaalaan ja tietämättömyyteen., kirjoitti Selina ja sai ihmisten tuen ja osanotot välittömästi puolelleen.

Operaatio Äiti

Lastenmuotia rakastavan Anetten vuosi alkoi päivittämällä kuulumisia perheen uudesta tulokkaasta. Äiti ja pieni tytär olivat sektion jälkeen edelleen sairaalassa, kun Anette julkaisi vuoden suosituimman kirjoituksensa Viime päivien vauvakuulumisia Naistenklinikalta.

Mari Valosaari

Fitnesstähtenä tunnetuksi tulleen Marin elämään liittyi tänä vuonna myös vastoinkäymisiä. Mari kertoi vakavasta suolistosairaudestaan sekä paljasti Elämäni tumman pilven alla -kirjoituksessaan lukijoilleen sairastuneensa masennukseen. Marin rehellinen teksti innoitti monia lukijoita jakamaan myös omia kokemuksiaan siitä, kun mieli on jatkuvasti maassa.

Jyllannin suomineito

Joulukuun alussa Kaksplussan portaaliblogeihin liittynyt uusi tulokas oli Jyllannin suomineito -blogin Terhi. Terhi asuu perheineen Tanskassa ja kirjoittaa kantaaottavia tekstejä niin monista äitejä koskettavista yhteiskunnallisista aiheista kuin Suomen ja Tanskan välisistä eroista. Terhin blogin luetuin juttu oli ”Häiritsevää ja seksuaalista sisältöä”- Instagram poisti imetyskuvani  jossa Terhi ihmetteli, miten asiallinen imetyskuva, joka ei edes paljasta rintaa voidaan nähdä sopimattomana, ja miksi imetys julkisilla paikoilla on edelleen asia, josta pitää käydä keskusteluja.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X