Joko näit päiväkotimeemit, jotka villitsivät somen? Anonyymi tehtailija hauskuuttaa hulvattomilla huomioilla
Meemikasvattaja sai kuulla seuraajaltaan, että hänen meemejään on jopa tulostettu päiväkodin pukuhuoneen seinälle.
Mitä pitäisi tehdä, jos työ päiväkodissa tuntuu alkuun raskaalta?
Meemejä.
Niin ainakin päätti muuan henkilö, jota voimme kutsua jatkossa Meemikasvattajaksi.
Meemikasvattaja on 27-vuotias varhaiskasvatuksen opettaja ja intohimotyössään. Alalla aloitettuaan hän oli kuitenkin uupunut, sillä työssä oli niin paljon opeteltavaa.
– Meemien tekeminen oli hyvä tapa purkaa työpäivän paineita ja fiiliksiä huumorin keinoin, hän kertoo nyt.
Aluksi Meemikasvattaja lähetti meemejä opiskelukavereilleen, jotka puolestaan näyttivät niitä kollegoilleen työpaikoillaan. Kun hän uskaltautui julkaisemaan muutaman meemin henkilökohtaisella Instagram-tilillään, vastaanotto oli loistava. Ystäviensä rohkaisemana hän loi meemeille oman tilin.
– Eräs seuraaja kertoi, että heidän työpaikallaan meemejäni on tulostettu jopa pukuhuoneen seinälle, Meemikasvattaja iloitsee. – Samoin pienten lasten vanhemmat ovat löytäneet meemeistä samastumispintaa.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
Vaikka monet Meemikasvattajan lähipiiristä tietävätkin hänen ylläpitävän huumoritiliä Instagramissa, hän pysyttelee mieluummin anonyymina suuren yleisön edessä. Tilin tarkoitus on hauskuuttaa, ei kerätä huomiota henkilöön itseensä. Myös ikäviltä väärinkäsityksiltä vältytään parhaiten näin.
– Jokainen meemi on inspiroitunut tosielämän ilmiöistä ja tilanteista, mutta ne eivät liity yksittäisiin henkilöihin tai tapahtumiin. Omalla nimelläni meemitilin päivittämisessä olisi kuitenkin se riski, että joku luulisi niin.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
Mitä vanhempien pitäisi tietää varhaiskasvatuksesta?
Varhaiskasvatuksen opettajana Meemikasvattaja soisi kaikkien vanhempien tietävän, että varhaiskasvatus on kokonaisvaltaista lapsen kasvun, kehityksen ja oppimisen tukemista.
– Ei tämä työ ole pelkkää päivähoitoa, jossa lapset pidetään tallessa vanhempien työpäivän ajan, vaan tätä tehdään isolla sydämellä ja ammattitaidolla.
Toisekseen hän muistuttaa, että aikuisia on päiväkodissa vähemmän kuin lapsia. Koska resursseja jatkuvasti leikataan, pelkkä parhaansa yrittäminen ei aina riitä parhaaseen lopputulokseen. Alan arvostus on vähäistä, mikä harmittaa häntä.
– Usein on sellainen olo, että sitä mukaa kun työtehtäviä lisätään, jostain samaan aikaan leikataan pois.
Kolmanneksi hän pyytäisi kaikkia vanhempia huomioimaan sen, että myös varhaiskasvattajilla on oma vapaa-aikansa, jonka toteutuminen on edellytys hyvälle työnteolle.
– Siten jaksamme taas huomenna antaa parasta mahdollista opetusta ja hoitoa lapsille.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
Vielä konkreettisemmin hän ohjeistaa vanhempia lasten tavaroiden ja tarvikkeiden suhteen.
– Nimetkää aivan kaikki, mitä tuotte päiväkotiin!
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
Kivuliaan hauskan sometilin seuraajia on parituhatta. Huumori on välillä rankkaa, niin kuin työkin.
”Samastuin näihin vähän liikaa näin loman kynnyksellä”, ”tiivistää mun fiilikset” ja ”kun ottaa lopputilin, saa pitää jo ens vuoden lomat”, kommentoivat seuraajat.
Parasta työssä: lapset
Varhaiskasvatustyössä parasta ovat lapset, sanoo Meemikasvattaja. Vaikka työ on välillä todella rankkaa, se on myös mielekästä.
– Kaikista hienointa on se, kun onnistuu luomaan yhteyden lapsen kanssa, varsinkin, jos alussa on ollut haasteita.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
Meemikasvattaja on valmistunut varhaiskasvatuksen kandidaatiksi. Tällä haavaa hän suorittaa maisterinopintoja.
Mikä sai Meemikasvattajan hakeutumaan alalle, joka esiintyy otsikoissa lähinnä yhdessä sanojen ”henkilöstöpula”, ”resurssien vähyys” ja ”alhainen palkka” kanssa?
– Tahdoin tehdä tärkeää työtä, jolla on merkitys, hän kertoo. – Ja minun mielestäni ei ole mitään niin tärkeää kuin lapset!
Jaa oma kokemuksesi