Vapaa-aika 02.11.2020 Päivitetty 18.08.2023

Joulukalenteri-ideoita x 8 – minkä valitsisit lapselle, ja mitä se kertoo sinusta?

On muitakin joulukalenteri-ideoita kuin suklainen tai lelukalenteri! Oma valintasi kertoo myös, millainen jouluihminen olet.

Teksti
Toimitus
Kuvat
Valmistajat, OM-arkisto, Otava

Keräsimme joulukalenteri-ideoita vuodelle 2020.

1. Kirjakalenteri – lukutoukan valinta

Kylläpä keksit ovelan keinon innostaa lasta lukemaan! Itsekin riemastut aina, kun voit yhdistää huvin ja hyödyn. Jokailtainen lukuhetki suo sinulle ja lapsellesi myös rauhallista yhdessäoloa – juuri sitä, mitä joululta eniten odotat.

Pipsa Possun joulukalenteri

Pipsa Possu -kirjakalenterissa on 24 minikirjaa. Joulun jälkeen ne ovat nerokkaita taskussa kulkevia matkaviihdykkeitä, n. 15 euroa.

Pandakaksoset joulun jäljillä -kirjassa on 24 lukua ja se on samalla joulukalenteri lapselle. Tämä ratkaisu kestää vuodesta toiseen, n. 28 euroa. Myös äänikirjana.

2. Kuvakalenteri – idealistin mieleen

Et haluaisi johdattaa pientä lasta materialismin maailmaan eikä yletön herkuttelukaan ole sinun mieleesi. Eikös joulun idea lopulta ole hyvin yksinkertainen ja sellaisenaan kaunis?

Yhdessä lapsen kanssa keskustelette kuvista, joita luukkujen takaa paljastuu. Samalla pääset kertomaan omasta lapsuudestasi.

Tänäkin vuonna partiolaisten adventtikalenterin, 10 e, on kuvittanut lastenkirjoista tunnettu Christel Rönns.

3. Lelukalenteri – ideoista pitkäriemuisin

Herkutellaan sitten jouluna! Haluat pitää lapsesi valkeasta hammasrivistöstä hyvää huolta ja ajatus joka-aamuisesta namipalasta hirvittää sinua. Mieluummin kuin sokeria annat jälkipolvelle virikkeitä leikkeihin, jotta joulun odotus kuluisi sukkelammin ja pääsisit jo pian antamaan lapsille niitä isompia lahjoja.

Harry Potter legokalenteri

Tylypahkaan sijoittuvat leikit saavat joka päivä uusia jäseniä tai taikavälineitä 24 yllätysluukusta, Harry Potter -legokalenteri n. 30 e.

Ryhmä Hau lelukalenteri

Ryhmä Hau -pennut seikkailevat monen taaperon leikeissä ympäri vuoden, lelukalenteri n. 30 e.

4. Joulukalenteri TV:ssä – sylihetki joka päivä

Television joulukalenterit ovat legendaarisia, ja parhaat tarinat muistetaan pitkään. Nykyään ei edes tarvitse välttämättä rynnätä tiettyyn kellonaikaan sohvalle ruudun ääreen, vaan ohjelman voi katsoa silloin, kun omalle perheelle parhaiten sopii. Ja sinulle parasta tässä on juuri se perhe; yhteinen kokemus ja yhteinen jännitys.

Ylen Elävässä Arkistossa on yhdeksän eri tv-joulukalenteria, joista valita. Suloinen Tähystäjätonttu on vuodelta 1963.

5. Suklaakalenteri – niin kuin on aina ollut

Sinulla oli lapsena suklaajoulukalenteri, ja voit vieläkin muistaa, miltä suklaa maistui aamulla ensimmäisenä. Nostalgia on sinun juttusi, siksi perinteisellä suklaakalenterilla mennään tänäkin vuonna. Olet myös järjen ihminen: Miksi kuluttaa aikaa kalenterin etsimiseen, kun sen voi napata mukaansa lähikaupasta?

Dumle-suklaakalenteri, n. 8,50 e, helpottaa paitsi joulun odotusta myös joulun herkkujen odotusta. 

Kinder talokalenteri joulukalenteri-ideoita

Kinder-talokalenterin suklaayllätykset eivät ole perinteisimmästä päästä, mutta kalenterin hauska ulkonäkö kiehtoo perheen pienimpiä, n. 13 e.

6. Sipsikalenteri – uusia ideoita herkkusuulle

Innostuit tänä jouluna kokeilemaan sipsikalenteria, koska yleensäkin kaikki uusi ja erilainen kiinnostaa sinua. Pidät lapsen lailla joulusta ja herkuista, ja olet ehkä jo kokeillut joulun hittikakkua tai tehnyt joulutorttujakin ties millä marmelaadiyhdistelmillä.

Joulukalenteri lapselle on yhtä kuin mahdollisuus sinulle päästä tutustumaan uusiin makuihin. Samalla saat viettää hartaan herkutteluhetken yhdessä jälkikasvun kanssa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Taffel (@taffelsuomi) jakama julkaisu

Taffelin sipsikalenterissa on koko joulukuun luukut uuteenvuoteen saakka, n. 25 e.

7. DIY-kalenteri – jouluihmisistä jouluisin

Sinä rakastat joulua! Ja lapset rakastavat kalenteriaan, jonka luukut tonttu täyttää yllätyksillä. Sinun iltasi joulun alla kuluvat kynttilänvalossa pikku paketteja näpräten, ja se on parasta mitä voit kuvitella.

Sinulle joulu ei tule valmiissa paketissa vaan haluat tehdä siitä juuri sellaisen, että saat ideoida omaa näkemystäsi unelmien juhlasta. Antaudutkin joulun taian vietäväksi leipomalla, askartelemalla ja muilla tavoin läheisiä ilahduttamalla.

indiska diyjoulukalenteri

Tee-se-itse-joulukalenteri, jossa on kaikki tarvikkeet: 24 pientä pakettia, lahjanauhaa ja numeroidut tarrat, 22,90 e, Indiska.

diy-joulukalenteri clas ohlson

Joulukalenteripussit on varustettu numerotarroilla. Ne voi täyttää haluamillaan yllätyksillä ja ripustaa vaikkapa narulle, 7 e, Clas Ohlson.

8. Karkkikalenteri – annoit sitten lapsen päättää

Näit tässä kohdassa oivan mahdollisuuden antaa lapselle arvokasta kokemusta päätöksenteosta. Lukuisista vaihtoehdoista huolimatta valinta ei ollut hänelle vaikea. Karkkihan on herkuista parhain, jos noin 6-vuotiaalta kysytään.

Ja mitä sitten, jos 24 aamua vuodesta aloittaakin mässyttämällä makeaa? Jäljelle jää joka tapauksessa 341 vähän harmaampaa aamua. Lapsen ilo on mielestäsi parasta koko joulussa.

haribo joulukalenteri ideoita

Haribo-joulukalenteri lapselle – luukuista paljastuu makeisia ja minikokoisia karkkipusseja, n. 8 e.

Kaksplus kuuluu samaan konserniin kustannusyhtiö Otavan kanssa. Juttu on päivitetty alun perin 26.11.2019 julkaistusta versiosta.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X