Vapaa-aika 13.07.2021 Päivitetty 22.08.2023

Suosituimmat lasten äänikirjat top 10 – kuunnellaanko teillä samoja juuri nyt?

Tämän hetken kuunnelluimmat lasten äänikirjat ovat pääasiassa kotimaisia. Katso listat vuoden suosituimmista kirjoista!

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock, kustantajat

Äänikirjapalvelut tarjoavat runsaan valikoiman myös lastenkirjoja. Kaksplus kysyi kolmelta äänikirjapalvelulta, mitkä ovat olleet vuoden 2021 tähän mennessä kuunnelluimmat lasten äänikirjat.

Vaikka äänikirjapalvelujen valikoima osin vaihtelee, tietyt lasten äänikirjat vilahtelevat jokaisella suosikkilistalla. Nämä 5 kiinnostavaa kirjailmiötä kannattaa napata kuunteluun – elleivät ne ole jo!

Kuunnelluimmat lasten äänikirjat tammi–kesäkuussa 2021

1. Vitsipitsa

lasten äänikirjat

Vitsipitsa – täytteenä Ella ja Helmi (2021, Otava) on nykykoululaisiin ja nuorempiinkin uppoava huumorikirja, joka lupaa suosikkitubettajien hauskojen haastattelujen lisäksi vuoden 2021 parhaat vitsit. Teos on ykkössijalla Storytelin listalla.

Aiemmin ilmestynyt Vitsipitsa – täytteenä Niko ja Santtu (2020, Otava) puolestaan näyttää keränneen suosiota äänikirjapalvelussa jos toisessakin.

Vitsipitsa-teosten takana on kirjailija Juhana Salakari ja kuvittaja Jii Roikonen.

2. Kani joka tahtoi nukahtaa

kani joka tahtoi nukahtaa

Iltasatukirja Kani joka tahtoi nukahtaa (2015, Otava) oli koronavuoden myydyimpiä kirjoja, ja erityisesti sen äänikirjaversio on suosittu. Teoksen on kirjoittanut ruotsalainen käyttäytymistieteilijä Carl-Johan Forssén Ehrlin.

Kani joka tahtoi nukahtaa on mukana jokaisella kuunnelluimmat lasten äänikirjat -listalla, ja se pitää ykkössijaa Suomalainen Plus -palvelussa.

Satukirja on käännetty peräti 40 kielelle. Toimittaja testasi sadun tehoa omilla lapsillaan ja totesi, että satuhetki teoksen parissa on todellinen rentoutustuokio.

Lue myös: Kani joka tahtoi nukahtaa – toimiiko maailman myydyin iltasatu oikeasti?

3. Hulluja satuja

lasten äänikirjat

Paula Norosen ja Minna Kivelän lastenkirja Hulluja satuja (2021, Tammi) perustuu kaksikon alun perin RadioPlayssa ja Podplayssa esitettyihin äänisatuihin, jotka Tammi-kustantamon mukaan ovat saavuttaneet huimat kuuntelumäärät.

Teoksen lukeutuu kunkin kolmen äänikirjapalvelun top 10 -listalle. Bookbeatin listalla teos pitää ensimmäistä sijaa.

Kansien välissä seikkailevat muun muassa hammaslääkäriä teeskentelvä Kakkakikkare sekä pähkinöitä heittelevä pahismummo.

Lue myös: Huikaisevan hauska Paula Noronen: Äidinkään ei tarvitse olla aina rohkea

4. Ella ja kaverit etäkoulussa

lasten äänikirjat

Tämä teos, jos jokin, on ajassaan kiinni! Timo Parvelan ikisuosiota nauttiva Ella-sarja on viihdyttänyt lapsia jo parin sukupolven ajan. Sarjan uusin osa Ella ja kaverit etäkoulussa (2021, Tammi) puhuttelee ajankohtaisuudellaan jokaista koululaista, joka koronavuonna joutui etäopetukseen.

Peruuntuneet suunnitelmat ja pätkivät yhteydet ovat tulleet lapsillekin harmittavan tutuiksi, mutta teemaa käsitellään lempeään ja hauskaan tyyliin, kuten Ella-kirjoille on ominaista.

5. Heinähattu ja Vilttitossu loman tarpeessa

heinähattu ja vilttitossu

Sinikka Nopolan ja Tiina Nopolan rakastettu Heinähattu ja Vilttitossu -sarja on lunastanut paikkansa lastenkirjallisuuden klassikkona. Heinähattu ja Vilttitossu loman tarpeessa ei suinkaan ole sarjan uusin luomus, sillä tämä aikaa kestävä teos on julkaistu jo vuonna 1992.

Kenties piinallisen pitkän etäelämän jälkeen myös lapset ovat kokeneet olevansa loman tarpeessa!

Kirjailijasiskosten teoksista 2–3 kappaletta löytyy jokaiselta kuunnelluimpien lasten äänikirjojen listalta. Toinen heidän suosittu kirjasarjansa, Risto Räppääjä, menestyy erityisesti Bookbeat-palvelussa.

Kaksplus kuuluu samaan konserniin Kustannusosakeyhtiö Otavan ja Suomalaisen Kirjakaupan kanssa.

Lue myös: Lapselle lukeminen voi tehdä hänestä menestyjän – 5 syytä lukea iltasatu

Kotiliesi.fi: Miten lapsen saa lukemaan? 6 vinkkiä lapsen lukuinnon herättämiseen

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X