Raskaus 03.05.2018 Päivitetty 29.10.2021

10 oivallisen idean joukosta lahja raskaana olevalle

Moni odottaja haaveilee vaippakakkujen sijaan jalkahieronnasta ja aikuisten illasta ystäväporukalla. Listasimme 10 lahjaa, joita raskaana olevalle kannattaa hankkia pikkutöppösten sijaan.

Teksti
Janica Brander
Kuvat
iStock

Mikä on sopiva lahja raskaana olevalle ystävälle? Äiti-logolla koristeltu kahvimuki vai pikkuruisia bodyja? Vauvanvaatteet voivat olla turhia ostoksia, jos perhe on tehnyt paljon tavarahankintoja. Lisäksi moni nainen toivoo saavansa raskausaikana huomiota, joka ei liity vauvaan.

Jos vaippakakku ei inspiroi, hanki odottajalle jokin näistä hemmottelulahjoista:

1. Hieronta

Raskaus kerää kehoon nestettä ja vatsa pakottaa selän mutkalle. Moni kärsiikin turvotuksesta ja kolotuksista. Hierontalahjakortti on yksi ihanimpia lahjoja, jonka voit antaa odottajalle. Myös ystävän tekemä jalka- tai niskahieronta on ihanaa arjen luksusta.

2. Nestettä poistava lymfahoito

Raskaus voi kerryttää kehoon nestettä, joka ei poistu juomalla ja vähäsuolaisella ruokavaliolla. Ammattilaisen tekemä lymfahieronta on hellä, mutta tehokas hoito, joka sopii raskaana olevalle. Nesteiden poistuminen vähentää pöhötystä ja nivelkivut voivat helpottua.

3. Pedikyyri

Mitä suuremmaksi vatsa kasvaa, sitä hankalampaa on varpaankynsien leikkaaminen, saati sitten lakkaaminen. Osta ystävällesi perusteellinen jalkahoito hierontoineen ja lakkauksineen. Masun alta pilkahtelevat, kauniit varpaat piristävät myös mieltä.

4. Laadukas tyyny

Nukkuminen voi olla raskausaikana tukalaa. Osta ystävällesi ergonominen, päätä kohottava tyyny, joka helpottaa hengittämistä. Myös tavallista peittoa raskaampi painopeitto voi helpottaa nukkumista.

5. Hemmotteleva saunailta

Anna odottajalle lahjaksi korillinen ihania spa-tuotteita tai saunailta. Hanki löylytuoksuja, saunahunajaa, kuorinta-ainetta, naamioita ja voiteita. Satsaa myös raskaana olevan saunajuomiin: kilistäkää alkoholittomalla kuohuvalla tai mehupohjaisilla mocktaileilla.

Keskustele: Mitä lahjoja haluaisit saada, jos olisit nyt raskaana?

6. Ravintolaillallinen, konsertti tai keikka

Pikkuvauvan äidin on vaikea irrottautua aikuisten rientoihin. Tarjoa ystävällesi kiireetön ravintola- tai konsertti-ilta, keikka tai museokierros.

Keskustele: Onko ravintolassa syöminen raskaana mahdotonta?

raskaus lahja

Ystävät ovat tärkeitä myös raskausaikana ja vauvan synnyttyä.

7. Hauskanpito ystävien kanssa

Moni äiti kaipaa raskaus- ja vauva-aikana huomiota itselleen. On mukava puhua myös aikuisten asioista ja tuntea, etteivät ystävät ole katoamassa. Kootkaa kaveriporukka illaksi tai koko viikonlopuksi vaikkapa mökille. Syökää, jutelkaa, naurakaa ja levätkää.

8. Viihdyke imetysmaratoneihin

Imetysmaratonit ovat kirjaimellisesti maratoneja, ja sohvalla istuskelu käy usein tylsäksi. Osta tulevalle äidille lahjaksi kanavapaketti, Netflix-jäsenyys, hänen lempisarjansa kaikki tuotantokaudet, musiikkia tai lehtitilaus.

Keskustele: Onko äitiyslomalla tylsää?

9. Välipalaherkut

Pikkuvauvan äidin voi olla vaikea järjestää itselleen lounashetkiä. Kokoa hänelle selviytymispaketti, jossa on helposti syötäviä välipaloja: myslipatukoita, tummaa suklaata, kuivattuja hedelmiä ja mehuja. Voit kokata osan naposteltavista itse.

Keskustele: Miten jotkut eivät muka ehdi koskaan syödä?

10. Oma aika, hiljaisuus ja apu

Jos perheessä on jo lapsia, odottaja voi kaivata omaa rauhaa. Illanistujaisten ja babyshowereiden sijaan hotelli- tai mökkiviikonloppu omassa rauhassa voi olla paras lahja. Voit myös järjestää muulle perheelle menoa, jotta äiti saa olla itsekseen kotona.

Voit tehdä äidille myös lahjakortteja, joilla hän voi lunastaa omaa aikaa, kun vauva syntyy. Tarjoudu siivousavuksi, koiranulkoiluttajaksi tai vauvanhoitajaksi. 

Lähde: Bellybelly

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X