Raskaus 12.03.2021 Päivitetty 18.08.2023

7 x äitiysleggingsit: Kaksplus testasi äitiystrikoot – suosikeista tuli raskausajan luottovaate

Äitiysleggingsit ovat monelle raskausajan käytetyin vaate. Kaksplus vertaili äitiystrikoot, joista halvimmat maksoivat kuusi euroa ja arvokkaimmat yli kahdeksankymppiä.

Teksti
Johanna Jantunen
Kuvat
iStock ja valmistajat

Äitiysleggingsit ovat raskausajan luottovaate. Vaikka omat mekot tai neuleet vielä mahtuisivatkin raskausmahan päälle, housut alkavat todennäköisesti jossain kohtaa puristaa. Parhaat äitiysleggingsit tuntuvat päällä mukavilta mutta eivät valu.

Kaksplus vertaili seitsemät erilaiset äitiystrikoot. Housuja testasivat kaksi äitiä, jotka olivat molemmat raskauksissaan jo yli puolenvälin.

Kaikki tuotteet osoittautuivat mainioksi ja yllättivät testaajat positiivisesti. Yhdet leggingsit nousivat jopa odotusajan suosikkivaatteeksi.

Cake Maternity äitiysleggingsit – ”Näistä tuli suosikit”

Cake Maternity äitiysleggingsit

Cake Maternity -merkin äitiysleggingsit ovat nyppyyntymätöntä, pehmeää puuvillaa. Myyntiteksti kertoo trikoiden toimivan hyvänä perusvaatteena myös raskausajan jälkeen.

”Siistin näköiset ja napakat leggingsit ovat oikein hyvät jalassa. Vatsan yli ulottuvan vyötäröosion voi myös taitella tukemaan painavaa vatsaa. Tuotekuvaus kertoo leggingsien tuntuvan kuin toiselta iholta, eikä lupaus mielestäni jää hirvittävän kauaksi todellisuudesta. Oikein hyvät trikoot, joista tuli yhdet odotusajan suosikeistani.”

”Ihanat, näistä tuli suosikit! Täydelliset äitiystrikoot omasta mielestäni, hintansa väärtit. Leggingsit ovat paksumpaa kangasta. Ne eivät valu mutta eivät myöskään purista ja toimivat hyvin esimerkiksi pitkän neuletakin tai tunikan kanssa. Näistä tuli raskausaikani luottovaate.”

Materiaali: 95 % puuvillaa, 5 % elastaania

Hinta: 44,90 e

Esprit leggingsit – ”Huomaan käyttäväni näitä jatkuvasti”

Esprit äitiysleggingsit

Espritin äitiystrikoot on valmistettu pehmeästä puuvillastretchistä. Kangas on paksuhkoa mutta hyvin joustavaa trikoota.

”Ensivaikutelma Espritin leggingseistä on erittäin siisti. Kangas vaikuttaa laadukkaalta. Trikoot myös osoittautuvat mukavaksi käytössä – kerrankin vyötärönauha, joka ei tunnu miltään! Todella mukavat jalassa, ja huomaan käyttäväni näitä jatkuvasti.”

”Leggingsit ovat paksun kankaansa ansiosta siistin näköiset. S/M-kokoisena arvoin kahden koon välillä. Päädyin suurempaan, jotta housut varmasti tuntuisivat mukavalta myös loppuraskaudessa. Pienempi koko olisi kuitenkin saattanut istua paremmin päälle, ja lahkeet olla sääristä hiukan tiukemmat.”

Materiaali: 95 % puuvillaa, 5 % elastaania

Hinta: 29,99 e

Lindex äitiysleggingsit – ”Tuntumaltaan mukavat ja huomaamattomat”

Lindex äitiysleggingsit

Lindexin pehmeissä, ekologisesta puuvillasta valmistetuissa trikooleggingseissä on leveä resori, joka pysyy hyvin kasvavan vatsan päällä. Trikoo ei ole kovin paksua, mikä tekee housuista ihanan kotivaatteen.

”Pehmeät puuvillaleggingsit ovat tuntumaltaan mukavat ja huomaamattomat. Vyötäröllä oleva kuminauha kutittaa jonkun verran herkkää vastanahkaa, mutta toisaalta sen ansiosta trikoot pysyvät hyvin ylhäällä.”

”Nämä ovat tosi mukavat päällä. Trikoot eivät valu mutta eivät toisaalta ole liian kireät. Kangas ei ole kovin paksua, joten itselläni nämä toimivat parhaiten kotikäytössä.”

Materiaali: 95 % puuvillaa, 5% elastaania

Hinta: 19,99 e

Noppies äitiystrikoot –”Eivät hievahdakaan päivän aikana vatsan päältä”

Noppies äitiysleggingsit

Noppies-merkin leggingsit ovat saumattomat (sisäsaumaa lukuun ottamatta), joten saumat eivät pääse painamaan ihoa. Äitiystrikoiden materiaali muistuttaa paksua sukkahousukangasta.

”Noppiesin stretchtrikoiset leggingsit eroavat mukavasti perustrikoista. Malli nousee vatsan kohdalta korkealle ja kangas on niin napakkaa, ettei se hievahdakaan päivän aikana vatsan päältä. Sopivat hyvin käytettäväksi vaikkapa sukkahousujen sijaan tunikoiden ja mekkojen alla.”

”Nämä leggingsit ovat tosi napakat mutta eivät kuitenkaan purista. Aiemmin hankkimani äitiyssukkahousut valuvat ja niitä saa koko ajan vetää ylöspäin, mutta näiden sukkahousuja muistuttavien leggingsien kanssa tätä vaaraa ei ole. Leggingsit sopivat hyvin myös pitkäsäärisille, sillä lahkeet ovat minulle, 166-senttiselle, jopa hiukan liian pitkät.” 

Materiaali: 88 % polyamidia, 12 % elastaania

Hinta: 22,90 e

Boob merinovillaleggingsit – ”Maha pysyi lämpimänä, vaikka ulkoilin toppahousujen nappi auki”

Boob merinovillaiset äitiysleggingsit

Harmaat merinovillaiset äitiysleggingsit ovat pehmeät ja joustavat. Tuotekuvauksen mukaan leggingsit istuvat päälle hyvin myös raskausajan jälkeen. Leggingsien vatsan päälle tulevan trikoo-osan voi taittaa kaksin kerroin, kun vatsa on pienempi.

”En osannut kaivata merinovillaisia äitiystrikoita, ennen kuin pääsin niitä käyttämään. Ihanat ja pehmeät leggingsit, jotka toimivat talvella hyvin esimerkiksi kerrastohousuina. Vaikka ulkoilin pakkasilla nuukailuvinkin mukaan toppahousujen nappi auki, maha ei päässyt merinovillaleggingsien ansiosta kylmettymään.”

”Boobin merinovillaiset leggingsit ovat niin ihanat päällä, että huomaan käyttäväni niitä jatkuvasti. Vyötäröosa on pehmeä eikä häiritse yhtään. Ylellinen merinovilla tuntuu kylmällä lämpimältä ja kuumalla sopivan viileältä: nämä leggingsit sopivat kaikkiin vuodenaikoihin, mutta erityisen ihanalta ne tuntuvat hieman viileämmällä kelillä. Lahkeissa voisi olla hieman lisää pituutta: omille jaloilleni pituus riittää, mutta pitkäsäärisemmille lahkeet saattavat jäädä lyhyiksi.”

Materiaali:  94 % luomuvillaa (mulesing-vapaa), 6 % elastaania

Hinta: 84,95  e

Esmara äitiysleggingsit – ”Pehmeät kotihousut”

Lidl äitiysvaatteet

Lidlin oman Esmara-merkin äitiysleggingsit on valmistettu luomupuuvillasta. Trikoot ovat pehmeää ja miellyttävää materiaalia.

”Nämä ovat mukavat perusleggingsit, jotka sopivat mainiosti kotoiluun, mekon tai tunikan alle tai vaikka venyttelyyn. Istuvat varmaankin parhaiten keskimittaiselle naiselle: itse olen 173 cm pitkä, ja lahkeen pituus riittää juuri ja juuri. Vyötärön kuminauha kutittaa välillä herkäksi muuttunutta vatsanahkaa, mutta muuten olen leggingseihin tyytyväinen. Hinta-laatusuhde on Lidlin tuotteella uskomaton.”

”Mukavan pehmeät kotihousut. S/M-kokoisena arvoin kokoa, ja päädyin isompaan. Pienempi koko olisi voinut istua paremmin, mutta nyt housut eivät ainakaan pääse edes loppuraskaudesta puristamaan.”

Materiaali: 95 % luomupuuvillaa, 5 % elastaania

Hinta: 5,99 e

Kappahl äitiyshousut – ”Näissä voisi lähteä juhliinkin”

Kappahl äitiyshousut

Kappahlin äitiyshousut ovat bengaliinia, joka on paksumpaa kangasta kuin trikoo, mutta ei kuitenkaan muistuta esimerkiksi farkkua. Mahan päälle vedettävä osa on pehmeää ja joustavaa trikoota. Housujen takana on valetaskut.

”Nämä ovat kuin siistimmät housut! Pienet valetaskut tekevät viimeistellyn vaikutelman, ja takapuolikin näyttää niiden ansiosta paremmalta. Vatsan päälle vedettävä trikoo-osio on pehmeä, joustava ja todella mukavan tuntuinen – ja mikä parasta: se ei valu lainkaan! Erittäin hyvän tuntuiset jalassa ja sopivat monenlaisiin tilanteisiin.”

”Housut ovat päällä miellyttävän tuntuiset ja ulkonäöltään siisit. Näissä voisi lähteä tarvittaessa juhliinkin. Tosi hyvät äitiyshousut, jotka eivät valu.”

Materiaali:  76 % viskoosia, 21 % polyamidia, 3 % elastaania.

Hinta: 49,99 e

Cake Maternityn, Noppiesin ja Boobin äitiysvaatteita myy Suomessa muun muassa äitiysliike Bebes. Esmara on Lidlin naistenmuodin tavaramerkki. Lidlin kaikki vaatteet myydään viikoittain vaihtuvina erätuotteina eivätkä ole jatkuvasti valikoimissa.

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X