Raskaus 14.08.2020 Päivitetty 23.04.2021

Poikamaha vai tyttömaha – testaa itse kuvista, pystytkö erottamaan ne toisistaan!

Poikamaha on raskaana olevalla uskomusten mukaan erinäköinen kuin tyttövatsa. Totuutta takana tuskin on – vai erotatko itse kuvista, kumpi tuli?

Teksti
Tiina Torikka
Kuvat
Mutsis on, Desire Nyman, Pikku leijonat

Poikamaha on iso, terävä ja siinä on silmin erotettava punainen viiva – ainakin näin on vanhastaan kertoiltu kansantieteessä sukupolvelta toiselle. Tyttövatsa on uskomuksissa puolestaan pienempi, mutta niin leveä, että se pilkistää esiin myös suoraan äidin takaa.

Lisäksi kuulee toisteltavan, että poikamaha asettuu ylös ja tyttövatsa laskeutuu alhaalle. Väitteet ovat ”perimätietoa” eikä niille ole lääketieteellistä tukea.

Vai onko sinulla niin tarkka silmä, että erotat poikavatsan ja tyttövatsan? Testaa alla kahdeksasta kuvasta!

Vatsasta ennustaminen on maailmanlaajuinen harrastus. Joissakin maissa, kuten Ranskassa, ei ole lainkaan tavatonta kuulla uusilta tuttavuuksilta jo kättelyssä, onko sinulla poikamaha vai tyttömaha.

Muistakin asioista kuin raskausvatsan muodosta ja koosta on etsitty kautta aikojen ennusmerkkiä sukupuolesta. Yksi suosittu väittämä on, että poikasikiön syketaso olisi matalampi kuin tyttösikiön. Raskaushimot ja pahoinvoinnin aste ovat myös hassuttelijoille viitteitä sukupuolesta: varsinkin tyttöraskaus oksettaa ja saa äidin himoitsemaan sokeripommeja.

Hauskanpitoa on myös kiinalainen ennuskalenteri, joka ”tietää” lapsen sukupuolen äidin iästä ja hedelmöittymisen kuukaudesta. Voit itse kokeilla, luottaisitko kiinalaisen syntymäkalenterin antamaan vastaukseen.

Viraaleimpia villityksiä on niin sanottu nub-teoria. Sen mukaan jo ensimmäisessä ultraäänikuvauksessa sukupuolen näkisi genitaalinystyn kulmasta. Jos sukupuolielinten kehittymätön aihio on selvästi pystyssä sikiön selkärankaan verrattuna, olisi poika mahassa. Teorialle on alustavasti todellista tieteellistä näyttöä.

Lue myös:

Näin vanha kansa ennusti, onko tyttö tai poika mahassa – oletko kokeillut sormustemppua raskausvatsalla?

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X