2009 Joulutontut!!!!

Heippa!
Meinaa pukata niin kiirettä, et ei oikein koneella ehdi istua ku kerran viikossa ketken, laskuja maksaen yleensä.... :|
Meillä oli siis 3kk neuvola alkuviikosta, 5605g ja 55cm :heart: Meillä siis nyt vasta 56 vaatteisiin siirrytään ja jotain 62 myös jo käytössä, eli ihanaa kun vaattteet menne pidempään nuo pikku koot, joita normisti käyttää muutaman viikon ;)
Hyvin kuitenkin Viena kasvanut 11cm tullut jo syntymästä ja 2kg lisää painoa, syntymästä siis. Käyrien alla ollaan vielä, mutta tasasesti silt noususuuntainen ;)
Masu vaivoja vaan on nyt... ilmaa ihan hirmuisasti ja paukuttelee koko ajan, kakkaa ehkä kerran viikossa tai pidempikin aika saattaa kulua... on annettu hierontaa, jumppaa, levolacia, vettä, relatippoja.... ei auta ei... mut suhteessa ihan hyvän tuulinen likka kuitenkin.

Isoin muksu eskariin ilmoitettu ja äidillä jo nyt tippa linssissä, iso poika jo muka... no onhan tuo jo 6vee....

Täällä myös noita tauteja aivan kamalasti liikkeellä. Ite kamalassa flunssassa nyt, lapset oli ja aina jollain nokka vuotaa :snotty:
Ihan kuin olis tänä vuonna ollut taas enempi kaikkia tauteja :eek: ärsyttävää ja kamalaa, mihin tää maailma on menossa. Omaa lapsuuttani muistelen ja ani harvoin kyllä kipeenä oltiin, onko kaikki viirukset ja bakteerit nykyään sitten muuttuneet pahemmiksi.

Täällä jälleen remppa käynnissä, nyt olkkari jaettiin kahtia (50 neliöö) niin tuloo kaksi huonetta päätyyn. Saapi iso eskarilainen sitten oman huoneen, ja tietsikkahuone erikseen.

Jaaha, alkaa kuuluun ähellys lattialta, täytyypi siis mennä :wave:

Jisse ja kamut
 
täält kans jotain kuulumisia aattelin tulla kertoon,eli koti alkaa pikku hiljaa näyttää kodilta ja saatu suht kaikki hankittuu(jos joku ei tienny niin meil paloi koti poroks 17.1)aika menny uuden kodin rakentamiseen paljon..'
meijän poitsu on sellainen pieni ruskea silmäinen tissitakiainen,meil oli 6viikkos neuvola ja poitsu oli 55,3cm/4185g..pieni rääpäle..meil kans kannatellaan hyvin päätä ja hymyillään paljon.
nyt ollu kaks päivää et päikkärit ollu maxs 15 min kerralla..mut tänään kun oltu ulkona niin ollu 2-3h unet.
meil mennään imetyksellä melkein vaan..joskus saanu nania ,mut ei oikeen osaa kunnolla vielkään pullosta juoda.maitoa onnexs tullu viel hyvin..mulla olikin täs molemmissa rinnoissa rintatulehdus,mut nyt alkaa olla jo ohi ..
ristiäiset meil 7.3 kun tääl ei aikasemmin saanut..
mymmeli ja poitsu 6viikkoa
 
Noin, eilen oli meillä 3kk neukka - äitin pikkuisen mitat 62cm ja 5900g eli aika sen mitä olin kotonakin mittaillut :) Raukka sai 3 rokotetta, sen ensimmäisen neuvolarokotteen, toisen rota-rokotteen ja vielä kun osallistutaan siihen pneumokokki-tutkimukseen ni senkin (onko muut osallistuneet/ osallistumassa tuohon pneumokokkirokote-tutkimukseen?). Kauhea huuto tietysti tuli, vielä kun neuvola-aika oli just pitkien päikkärien aikana ni oli tietysti väsynytkin poika. Mutta reippaasti oli kuitenkin ja täti kehui jänteväksi ja tarkkaavaiseksi nappisilmäksi ja äiti oli ylpeä :heart: :) illalla kuitenkin kuulostelin poikaa ja tuntui aika lämpöiseltä, yö meni pyöriessä ja äheltäessä, eli nukuttiin tosi huonosti kaikki ja aamuyöllä oli ukkeli tosi kuuma, eli selkeesti kuume oli noussut jostain rokotteesta (kuumemittaria meillä ei ole vielä, soosoo.. ) mutta nyt aamulla ei ole enää kuin vähän lämmin taas, ruoka kuitenkin maistuu ja juttuakin tulee melkein yhtä paljon kuin yleensä. Väsynythän tuo on, mutta jos ruokahalua ja juttuja kuitenkin riittää niin en ole kovin huolissani. Onko muille tullut rokotteista jotain oireita?

Täällä (Länsi-Helsingissä) on aivan JÄRKYTTÄVÄN kylmä! Ollaan nukutettu aika kovillakin pakkasilla pikkumiestä parvekkeella, mutta nyt on kyllä tänään jätettävä tänään väliin (tietty myös tuon lämmönnousun takia ). Hrrrr... :) Nyt jääkiekon pariin ja parin tunnin kuluttua piiskaamaan äiti kuntoon taas BodyCombat-tunnille ;) Viikonloppuja kaikille!
 
Juu täällä kans tooosi kylmä. Aamulla ku noustiin niin mittari näytti -42. Totesin miehelle ettei taideta tänään liikkua kotoa mihinkään (oli tarkoitus lähteä käymään anoppilassa 100km päässä). No mut niin se on auto taas roikassa :/
 
Santeriina, täällä ei ole saatu kuin vasta rotarokote. Molemmilla kerroilla alkoi vatsa toimia hyvin ja ehkä hiukan väsyneempi oli neiti, mutta ei kyllä muuten mitään. Saa nähdä, tuleeko sitten yhdistelmästä jotain.

Niin ja viimeksi kun käytiin neuvolassa, niin taas kysyttiin sikapiikistä. Minähän en raskauden aikana ottanut sitä. Eikä mieskään ole sitä ottanut. Taas tarjottiin sitä meille ja taas kieltäydyttiin. On se kumma kun ei uskota. Kirjoittaisi ylös vaikka jonnekin, että vanhemmat erittäin rokotevastaisia possulentsua kohtaan. Argh. Ihme terkka muutenkin - taidan kuitenkin jättää avautumatta sen arpomisista.
 
Kattiina avaudu vain siitä terkasta, se tekee hyvää :LOL: ite oon kironnu meidän entisen lastenneuvolan ämmän alimpaan helvettiin..

Plääh, ukko oli ihan yliaktiivi, tyhjensi yhden huoneen ja vaihto järjestystä, nyt MUN pitäs tehdä jälkipyykki, eli kattoo mitä se kippas huoneesta olkkariin ja mikä kuuluu sit mihinkin.. :kieh:
 
iltaa!

rokotteista, meillä kans saatu vasta ensimmäinen rota-rokote ja meillä siitä tuli kans vatsan runsasta toimintaa ja ehkä vähän väsähtäneempi oli neiti...ihan varma en ole, aiheuttiko kitinää, kun meillä on sitä muutenkin aika paljon. Tosin nyt on kyllä koliikkioireisto helpottanut, oletan et sen vauvahieronnan ansiosta. Kyllä edelleenki huudetaan, mut ei joka päivä ja paljon lyhyemmän ajan. Nukkumaan päästään nykyisin jo 21.30-23, kun ennen se oli aina puolet yöt ja ylikin. Jihuu :D
Siitä pneumokokkirokotetutkimuksesta, en ole vielä ihan varma osallistutaanko... ajattelin et odottelen jonnekin 5 kk tienoille ennenkun teen päätöksen osallistumisesta. Haluan nähdä miten tyttö reagoi rokotusohjelman rokotteille yleensä. Arkajalka... :ashamed:

On tuolla ulkona KYLMÄ :kieh: ( <--- toi kalisuttaa hampaita) Onneks meillä on ns. kylmä eteinen, joka plussan puolella mut kylmä, niin voi nukuttaa siinä tarvittaessa päikkärit. Nukkuikin kyllä hyvin, melkein 3 tuntia! Sisällä ei nuku kun max 30 min. kerralla. Paitsi tietty yöllä ;)

Hyvää viikonloppua kaikille!
 
Moi täältäkin taas välillä!
Vähissä on aika koneella, ja silloin kun koneelle ehtii niin tyttö on aina sylissä joten kirjoittelu hankalaa :/
pakkasta on joo, tänä aamuna -38! Eipä pahemmin ole ulkoiltu viime päivinä. Sitten päiväunet ei oikein onnistu ja neiti on tosi kiukkuinen.

Me ei osallistuta rokotetutkimukseen, tuli niin kova mahakipu jo tuosta ekasta rotasta :(

Nyt neiti hermostuu, palailen paremmalla ajalla :wave:
 
Koivunkäpy, pitäisi joo avautua. Saakeli, kun aina jaksaa ihmetellä tuon pään ympärystä ja ihmettelee sitä, miten sen tekee sellaisen laskun alas. Ja ollaan kertaalleen kerrottu, että imukuppi teki hyvän kuhmun ja tottakai se mitta on ollut mitä on ollut, kun on kuhmun kanssa mitattu. Tarkastusmittauksessa on sitten 2 cm hävinnyt ekaan mittaukseen, niin kai se sitten tekee mutakan alas. Ja aina se tuosta pään koosta, etät kun se vissiin kulkee käyrien yläpuolella. Mutta mietti, ettei siellä kai mitään erikoista ole, kun kerta pää on kertaalleen ultrattu (poissaolevuuden vuoksi) ja mitään ei ole löytynyt (ja ne kohtauksetkin loppui heti, kun asia neuvolassa otettiin toisen terkan kanssa esille). Joo ja raskausaikana tämä oli ihmeissään, kun en jännittänyt synnytystä tai kun ei oltu mietitty etukäteen millainen temperamentti lapsella mahdollisesti on ja kun ei ylipäätään panikoitu, että apua meille tulee lapsi.
Ja viimeksi. Oltiin varaamassa aikaa neuvolalääkärille tuohon 3 viikon päähän sitten käynnin lopuksi. Niin tämä rupeaa arpomaan, että tarvitseeko neitia mitata ennen sitä. Ja sitten mietti, että päänympäryksen voisin ainakin ottaa (aina se pää!!!). Ja alkoi luetella aikoja, milloin sopii meille. Ja sanoin, että aamun eka aika on ok. Katsoi, että hän onkin avustavana siinä. Ja sitten rupesikin kyselemään, että olisiko aamun toinen aika meille parempi ( 20 min ero ekaan). Minä olin, että edelleen se eka aika on hyvä. Ja pohti vielä, että kun tuutte sitten vähän ennen sitä aikaa, niin ehditään mittaukset tehdä (joita meinasi alunperin ettei edes tarvitse tehdä), että jos olette tässä siihen ja siihen aikaan, kun kotoa lähdette siihen aikaan, niin ja autolla tulette, niin hyvinhän te ehditte.
Niin ja kai me ollaan outoja, kun me ollaan niiiiiiin rauhallisia ja me ei panikoida ja kaikki on hyvin ja luotetaan itseemme vanhempina ja niin edelleen. (ja käytetään omaa järkeä, eikä nyt ihan kaikkea sieltä otetan kirjaimellisesti, niin kuin kälyni tekee, mutta se on taas toinen tarina)

Ah, tekipäs hyvää.
 
Kattiina, ettehän vain asu polvijärvellä :eek: :LOL: kuulostaa samalta neukkatätiltä. esikon aikaan sillä oli aborttipaperit valmiina -kun näitä teiniraskauksia on niin paljon ja suhteet ei kestä, niin on parempi lapselle..- ja ikää oli 21 jotta en nyt ihan teininä itteeni enää pitäny.. no se nyt oli muutenki semmonen natsiämmä.

Täällä menee yöt 2-3 syötöllä mikä on luksusta!
Kylmä on juu, odotellaan sen lumipyryn saapumista meillekkin.
 
Koivunkäpy, ei asuta ei. Kyllä näitä ihmeellisiä terkkoja tuntuu riittävän! Ja välillä tuntuu, ettei tämä ota jotain tosissaan tai ei ymmärrä, mitä edes kysytään. Tällä on ikää kuitenkin jo jonkin verran, niin varmaan ehtii (toivottavasti) jäädä eläkkeellekin joskus.. Ainakin sitten jos toinen lapsi meille tulee :D.
 
Rokotteista täällä on saatu yhdistelmä rokote hepatiitti Bllä tehostettuna ja toisena piikkinä se pneumokokki. Annettiin varmuuden vuoksi särkylääke, kun pediatri suositteli eli en ihan varma ole tuliko oireita. Isommalla taisi olla nuo ensimmäiset rokotteet mistä turposi isot patit molempiin reisiin. Muuten oireina ollut lähinnä väsymystä ja välillä kuumetta. Rotaa ei tuolla päin anneta. Isompi saanut myös pneumokokkirokotteen, vesirokkorokotteen, hepatiitti Bn, bcgn ja meningokokkirokotteen. Osittain matkustelujen vuoksi ja osittain siksi että meillä päin noita kolmea ensimmäistä suositellaan ja pneumokokki ja hepatiitti B kuuluvat rokotusohjelmaan, rota taas ei. MPR rokotteestakin sai isompi poika jo toisen osan ja kun ensimmäisestä ei tullut oireita niin nyt toisesta nousi todella korkea kuume ja vieläkin erittäin ärtyisä ja nuhanen. En tiedä onko edelleen rokotusoireita vai muuta.

Lentomatka meni kohtalaisen hyvin ja automatkat vielä paremmin :) Tänään vielä uusintana perjantaille ajelin pienemmän miehen kanssa 2h matkat lentokentälle ja takaisin. Loppumatkasta meinasi toinen hermostua, mutta muuten meni tosi hyvin.

Meillä kanssa ollaan kovin seurustelevaista sorttia. Nyrkit pitäisi tunkea kokonaan suuhun ja välillä kun niillä oikein huidotaan on parempi pysyä poissa tieltä. Tuttipullo äidin antamana saa aikaan todella kovan protestin ja pystyssä pitäisi saada olla katselemassa ympärille.

 
sydänkäpynen, täällä syödään yleensä 3 kertaa yössä, luksusta jos 2 syötöllä pääsee. kaks edellistä söi tänikäsenä 4-8kertaa yöllä :kieh:

on sitten lunta satanu.. ja pitäs YRITTÄÄ päästä pois kotoo kun on pojalla valokuvaus. jos kävis kaupassa samalla. vaikka eniten kiinnostas tulla kotiin nukkumaan..
 
Meilläkin syödään öisin sen 3 kertaa, paitsi nyt tuntuu, kun on tukkoinen, ettei viitsi syödä masua täyteen vaan tankkailee vähän väliä... No nyt onneksi ulkona nukkumassa kun pakkasta vain 10 astetta :)
Hyvää kuntoilua kun itse kolasin tuon esikoisen avustuksella pihan ja lunta tulee kokoajan lissöö vaan.

Me osallistutaan tohon rokotetutkimukseen kyllä. Parin viikon päästä saadaan toinen osa siitä siitten ja tulikos tässä 3kk neuvolassa sitten muita...

Autossa me ei olla vielä pidempiä matkoja tehty kuin 45min, mutta ei kyllä ole itkeskellyt vaikka on hereilläkin ollut. ENsi viikolla sitten 2h matkoja tiedossa. Mutta kun varataan tarpeeksi aikaa niin ei äiti eikä esikoinen eikä vauva hermostu. ;)

 
Meilläkin sen 3 kertaa yössä yleensä syödään (n. klo2, 4 ja 6), nukkumaan n.22 ja ylös 8-9 välillä. Olen kyllä ihan tyytyväinen tuohon "rytmiin" =) Olen itse ollut aina niin huono nukkumaan, että tuntuu ettei vauva juurikaan ole elämään "väsyttävästi" vaikuttanut...

Autossa neiti viihtyy hyvin...PAITSI kun tutti tippuu :kieh: ja sehän tippuu usein! Eli jos vieressä on joku joka laittaa tuttia takaisin suuhun niin hyvin menee...mutta jos ei niin sitten menee hermo! About sekunnissa :LOL: Olen pari parin tunnin reissua tyttelin kanssa itsekseni tehnyt, ja muutaman kerran piti kyllä pysähtyä sitä tuttia tarjoamaan! Noh, helpompaa on sitten aina kun on mies kuskina. Keksispä joku auton jossa olis turvallista kuskata vauvaa etupenkillä :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja Sydänkäpynen:
täällä pojalla joku ihme kasvupyrähdys menossa, normi yhden herätyksen yöt kadonnu, herää nyt sen 2kertaa...
Onko muilla tämmöstä??
Todellakin. viimeyöt menneet ihan plörinäksi: Tyyppi herää tunnin välein!! :headwall: Menee nukkumaan edelleen ihan viimeistään klo 19 ja nukkui jo muutaman viikon silleen, että heräsi vasta puolen yön aikaan ekakerran ja sitten pari kertaa ennen klo 06:a mutta nyt ei todellakaan mitään puhetta sellasesta. Nyt herää ekakertaa klo 21, sit 23, 0.30, 02, 03.30, 4.30, 06... Jessus että rasittaa! Muutenkin kauheen kiukkuinen poika ollut. En tiedä johtuuko ehkä perjantaisista rokotteista vielä osittain, mutta syö kyllä ihmistä tällainen vääntö... Josko se tästä tasaantuisi taas...

Enni1980 Siis saatteko te jo toisen osan tosta tutkimusrokotteesta??? Meille annettiin 1,5kk neukassa vaan rota-rokote ja nyt 3kk neuvolassa sai sit eka-annoksen tota pneumokokkia (tai kumpaa onkaan) ja sit sen kolmoisrokotteen PLUS vielä tokan osan rotaa.

Autoilusta puhetta, meillä ukko on aina tosi tyytyväinen autossa. Yleensä nukahtaa samantein kun sinne päästään. Ainoastaan jos on tosi nälkäinen ni sit tietysti huutaa.

 
Santeriina: Juu, me saatiin 2kk neuvolassa rota ja eka tutkimusrokote. Sitten 3kk rota, tutkimus ja yhdistelmä. Eli ton tutkimusrokotteenhan pysty alottamaan jo tollon, niin menee sitten vähän eri tahtia kaikilla.

 
Tuosta tutkimusrokotteesta: neukkatäti sanoi että pneumokokkirokote tulee syksyllä osaksi normaalia rokoteohjelmaa. Eli olenkin miettinyt, että kannattaako nyt sitten enää tuohon tutkimukseen lähteä!? Poitsu oli jo sen verran ärtsy pari vrk ekan rotarokotteen jälkeen, etten välttämättä mitään ylimääräisiä juttuja haluaisi. Onko muille kerrottu tuosta että syksyllä tuon "oikean" piikin saisi kaikki?

Täällä on kaksi edellistä yötä nukuttu 21-06 ja vain yhdellä syötöllä puol kahden aikaan! Älyttömän ihanaa! :D
 
:( Täällä taitaa alkaa imetys epäonnistumaan/ loppumaan. Vauva kieltäytyy usein rinnasta, mutta huutaa nälkäänsä, joten on sitten annettava pullosta. Ja tästä on näköjään muodostumassa kierre: kun ei halua syödä rintaa niin sitten on annettava pullosta, ja koska saa helpommalla pullosta niin ei enää huoli rintaa -> lopputuloksena maitoa ei enää tulekaan sitten. Harmittaa kun yritin alusta alkaen panostaa tän kolmosen imetykseen. Olen nyt sitten yrittänyt jotenkin ylläpitää maidontuotantoa pumppaamalla.

Vauvalle on alkanut muodstua jo melko ennustettava rytmi. Tai no näin on mennyt n. viikon ajan: päivän aikana parit lyhyet n. 1 h unet ja yhdet pitkät n. 4 h unet ulkona. Yöunille käy nyt jo klo 20-21 ja herää syömään 1-2 krt. Yöunille nukahtaa omaan sänkyyn siten, että keinuttelen peittoon kapaloitua toukkaa (kuten 4 v. sanoo)omassa sängyssään tai nukutan sylissä ja lasken varovasti omaan sänkyynsä. Ihanaa kun on illalla omaa aikaa hetkinen. Ekan syötön jälkeen jää mun viereen nukkumaan.

2 kk nlassa sai rotarokotteen. Ehkä hiukan itkuisempi oli sen päivän ajan, muita oireita en huomannut. Kasvaa hyvin käyrillään.

Tulevana sunnuntaina meillä vietetään Tontun ristiäisiä. Nimikin alkaa jo pikku hiljaa varmistumaan.... ihmeen vaikeaa onkin ollut päättää :headwall: . Jee mä pääsen leipomaan!!
 
Heippa Vaasastakin!

Täällä takana yksi rota-rokotekerta 2kk:n neuvolassa, seuraavana kaiketi se tehoste, kolmoisrokote ja osallistumista ohjelmaan on mietitty täälläkin! Mutta nyt AlfaB:n tiedon jälkeen ehkä harkitaankin vielä...

Meillä on ollut myös aika selkeää rytmiä viime viikkoina: päiväunia ei paljoa nukuta, sellaista 10min-30min on lähellä totuutta (kuten nyt!), yöunille mennään n.23, tyttö nukkuu vieressä, joten imettäminen on helppoa. Syö noin 2 kertaa yössä ja saattaa nukkua jopa 12 tuntia yöunia...että sellaista :) Siinä jaksaa vanhemmatkin sitten valvoa ja leikkiä hyvin päivät. Paitsi avomies on tietty olympialaisrytmissä, joten pääsee nukkumaan vasta aamulla...

Onko teillä muuten paljon lastenhoitoapua lähellä / halukkaita hoitajia? Meillä ei oo ku naapurikaupungissa isovanhemmat :| Ei sillä, että vielä edes haluaisin jättää neitiä kenenkään hoitoon, mutta tietysti tulevaisuudessa! Ystävät ovat kaikki lapsettomia. Apua vissiin saa tarvittaessa MLL:sta, onko kellään kokemuksia?

Aurinkoista päivää! Ehkä viikonloppuna jo pääsis ulos :)
 
Heippa kaikille!
Eipä ole hirveästi tullut rustailtua, vaikka muuten netissä kerkeääki pörräämään.
Meillä eilen oli 2kk neuvola, ja olihan se poika kasvanu hurjasti 6900g ja 61cm. Äitin mussukka varmaan jo kohta juoksee <3.
Vahingossa meillä pyörähetään jo masulta selälleen ja päätä on kannateltu hienosti jo ihan muutaman viikon vanhana, nyt hetkiseksi noustaan jo käsien varaan.

Tämä meijeri kun ei lähtenyt käyntiin niin NANilla on menty eteenpäin, kakka vaan ollut oikein myrkyn vihreää ja löysää niin kokeiltiin sitten jauhetta, heti paljon parempi ja itkutkin jäänyt melkeinpä kokonaan pois.
Iltaisin nukkumaan kymmenen aikaan ja aamulla kuudelta herätään syömään.
Ristiäiset oli viime lauantaina ja meidän kulta sai nimekseen Jere.
Viikonloppuna ensimmäiselle yöreissulle vauvan kanssa, jännittää miten onnistuu nukkumiset ja muut touhut "vieraassa" paikassa.
Iloista päivän jatkoa :)
 
moikkasta...päästä...*huokaus* emme siis ole ainoita joillapää tuottaa terkalle ihmettelyä..joka kerran olen kuullut.. onpa silä iso pää.. ja omituisen muotoinen..no pattipää siinä missä äitikin.. ;) :p

Ali on alkanut nappailemaan paria helistintä ja kellahtelee massulleen jos sitä tuntuu..päätä kannatelee jos joku vaan jaksaa olla nokakkain..ja kiemurtelee hirmuisen ähinän kanssa hyrrä ympyrää..ja huuto on hirmuinen kun ei pääsekkään sinne missä muut ovat..

eilen kun sanoin että ehkä toine tonttu pika tulee käymään kylässä niin Ali napitti isäänsä pää kallellaan ja hiuto kuin lentoon lähdössä.. ihan kuin ois selittänyt * hei papi saaks kaveri tulla käymään meillä* :D

Dare ja Ali Yusuf
 

Yhteistyössä