2011 kevään ja kesän lapsettomuushoidoista vauvan saaneet

Tsemppejä kaikille tasapuolisesti. :hug:

Meilläkin on ollut tänään kiukkupäivä ja on halunnut nukahtaa vaan syliin. Mä huomasin tuossa pari viikkoa sitten,että meillä tehdään jo hampaita. Kokoajan on nyrkki/sormet suussa,kuola lentää ja leluja laittaa suuhun. On se vähän kurjaa,kun pitää näinkin pienenä jo tehdä hampaita. Saa nähdä milloin ne puhkeaa ikenestä läpi.

Kellojensiirtokaan ei vaikuttanut onneksi milläänlailla. Samat rytmit on säilyneet molemmilla.

Me ollaan kanssa maisteltu parina päivänä sosetta. Ekana päivänä oli lähellä ettei alkanut itkemään,kun ei rassukka tiennyt mitä sille suussa olevalle tavaralle pitää tehdä. Tänään meni jo paremmin. =)

AdAstra Kannattaa alkuun antaa vaan kasviksia/vihanneksia ettei totu heti makeaan. Muutoin voi kieltäytyä kasviksista myöhemmin kun huomaa että makea on parempaa.
 
Hei kaikille!

Ajattelin tämän ketjun löydettyäni, että josko voisin liittyä mukaan, kun meilläkin tyttö saanut alkunsa viime kevään lapsettomuushoidoista. Nyt siis olen 4 kk vanhan tytön äiti. Muutoinkin tuntui tutulta monet ongelmat ja pohdinnat, mitä näissä keskusteluissa oli käyty. Meilläkin siis ollut imetysongelmia, rintaraivareita ja iltahuutoa.

Onko Adastra teillä alkanut iltahuudot vähentyä? Meillä ei nimittäin vielä heti kolmen kuukauden iässä loppuneet, mutta nyt ollaan jo voiton puolella sen suhteen. Olin jo varma, että on koliikkia/refluksitautia/maitoallergiaa ja aika rikki asian suhteen, mutta sitten yhtenä päivänä tajusin, että iltahuutoa ja kitinää ei ollut ollut moneen iltaan. Juttelin nyt asiasta neuvolalääkärin kanssa ja hän sanoi, että usein se loppuu kolmen- neljän kuukauden iässä, kun suolisto alkaa olla valmiimpi. siihen asti monet huudot johtuu yksinkertaisesti vatsavaivoista ja siitä, että suolisto on niin kehittymätön ilman, että olisi sen kummemmin "vakavampaa" vaivaa.

Rintaraivaritkin olivat osa eloamme, useampaankin otteeseen, mutta nyt niitäkään ei ole onneksi ollut pitkilleen. Edelleen meillä tyttö pulauttelee tosi paljon, mielestäni se väheni jo jossain vaiheessa, mutta viimeisen parin viikon ajan taas lisääntynyt. Onko muilla ollut sen kanssa ongelmia?

Meillä ei ole vielä aloitettu kiinteitä, kun maitoa on piisannut, mutta nyt on neiti alkanut tankata öisin taas aiempaa tiheämmin ja alkaa omat unet olla sen verran rikkonaisia, että mietin kiinteiden aloittamista. Jossain vaiheessa yöllä tuli neljän-viiden tunnin unipätkiä, nyt ovat taas lyhentyneet kahteen-kolmeen tuntiin.

Viihtyykö teillä vauvat hyvin muiden kuin äidin sylissä? Meillä viihtyi aiemmin, mutta nykyään etenkin iltaisin tyttö haluaisi vaan olla äidin sylissä ja isän sylissä huudetaan ja itketään. Kävisin itse mielelläni kerran viikossa jumpassa, mutta tuntuu vähän kurjalta lähteä, kun kotiin jäävillä ei ole kovin mukavaa..Toivon, että tilanne pian helpottaisi.

Mukavaa viikonloppua kaikille!
 
Heippa kaikille :wave:

Meille tosiaan syntyi tasan laskettuna ajankohtana eli 6.3 poika. Pituutta 54 cm ja painoa 3980g. Alku oli tosiaan kamala, kun poika hörppäs lapsivettä johon oli kakkinut, ja siitä sitten synnäriltä lasten tehostetunhoidon osastolle keuhkokuumeen vuoksi. 3 ekaa päivää vietti siis siellä, ja viikko yhtteensä oltiin ab-kuurin vuoksi sairaalassa.

Nyt J voi hyvin. Onhan tämä yhtä opettelua ollut puolin, ja toisin... rintaraivareita täälläkin, ja jonkinmoista masuvaivaa. Yöt nukkuu mukavasti, mutta aamulla aloittaa itkeskelyn... välillä ei tahdo mikään auttaa ja tulee ihan neuvoton olo. Tissillä tykkää olla, ja välillä pitääkin tissiä vain lussuttimena... ihan täysi-imetyksellä ei olla, vaan annan ehkä kerran tai kaksi vrk:ssa pullosta kun tuntuu ettei oma maito tahdo riittää.

Mutta nyt pitääkin rientää taas... palailen paremmalla ajalla :)

Nanniga & Pikku-J 25 vrk
 
Heipat!
Tervetuloa nitrodisco! Kiva saada uusia porukkaan mukaan!
Ja nannigallekin tervetuloa tänne puolelle! Pitkän pojan olet saanut!

Meillä huuto jatkuu edelleen, mutta nyt vihdoinkin saatiin lähete sairaalaan refluksitutkimuksiin. Kiinteätkin siis tulee ylös (se vähä mitä suostuu nielemään) ja saattaa puklata jopa viis kertaa peräkkäin vaatteet märiksi asti. Tässä alkaa voimat olla aika loppu, onneksi pian on pitkät pyhät ja mies kotona.
 
AdAstra, voimia kovasti! :hug: Toivottavasti tutkimuksissa selviää tilanne. Mulla on yhdellä kaverilla vauva jolla on refluksi, he saivat lääkityksen ja se auttoi. Hänen tapauksessaan julkiselta puolelta ei edes saanut lähetettä, todettiin vaan että "vauvat itkee" jne, mutta yksityislääkäri sanoi että ihan selvä tapaus. Onneksi tosiaan on pitkä vapaa että mies on mukana hoitamassa. Mäkin odotan näitä vapaita!

Nitrodisco, tervetuloa mukaan! Oi tekin olette saaneet kärsiä rintaraivareista. :( Se oli jotain kamalaa, meilläkin muutamaan otteeseen ollut. Nyt vaikuttavat olevan ohi. Mun vaan pitää lypsää maitoa pois jos tyttö alkaa huutaa, ettei suihkua kurkkuun. Meidän Pikku-O:lla on pulauttelu vähentynyt tosi paljon. Yhtäkkiä tajusin että rättiä ei paljoa enää siihen tarvitse, mutta kuolaa tulee kyllä!

Nanniga, onnea sinulle! Olipa täsmällinen poika! :) Tuo alkuaikojen itku oli kyllä raastavaa. Pikku-O alkoi itkeskellä n. 5vk ikäisenä ja tuntui että sydän lähtee irti kun pienellä oli paha olla. Oli sellaista koliikkityyppistä (ei kuitenkaan onneksi täyttänyt tuntimäärissä koliikin merkkejä), että mikään ei välillä auttanut. Piti vain pitää sylissä, kantaa ja jutella. Ja sittenhän tähän yhdistyikin ne rintaraivarit jossain välissä... Huh. Jaksamista sinnekin!

Millis, samat kuviot on täälläkin. Aina on nyrkki suussa tai lelut tai rätti ja kuolaa valuu. Vatsallaan kun pitää hetken niin on iso lammikko aina edessä. ;)

Pikku-O on kääntynyt nyt muutaman kerran vatsalta selälleen, vahingossa tosin varmasti. Ekan kerran kiepsahti sillä viikolla kun täytti 3kk ja eilen 2 krt. Vatsalla ollessa mönkii jaloilla kovasti ja kädellä otti eilen alustan reunasta "vauhtia" että pääsi kääntymään.

Viihtyykö teidän muiden vauvat yksinään joitakin aikoja? Pikku-O vaatii huomiota ja viihdytystä oikeastaan koko ajan. Joskus hetken saattaa olla yksin lelukaaren alla jos syön aamiaisen. Nyt olen huomannut myös että tyttö haluaa vaihtelua tekemisiin aikaisempaa useammin. Joillakin kavereilla vaan ollut paljon "helpompia" vauvoja, siksi kyselen... Jostain luin että jopa 50% vauvoista on ns. helppoja. :O

Onko kenelläkään ollut mitään vierastuksentapaista vielä? Pikku-O on "säikähtänyt" isovanhempia niin että suupielet kääntyi alas ja sitten alkoi itku, vaikka ovat n. krt/vko käyneet meillä. Minun sylissä sitten rauhoittui heti ja siitä hymyili taas isovanhemmille. Luulin ettei vierastusta vielä tulisi mutta googlailin ja ilmeisesti se voi alkaa tai voi olla sellaisia vaiheita aikaisinkin.

Tsemppiä kaikille ja hyvää pääsiäistä! =)

Neela ja Pikku-O 3,5kk
 
Moikka kaikille pitkästä aikaa!
Ja nitrodico tervetuloa ja Nannigalle onnittelut pojasta!
Meillä oli tiistaina neuvola tytön mitat olivat 6,0 kg ja 57,5 cm, ikää siis 9,5 viikkoa. :)
Neela kyseli itsekseen viihtymisestä ja mä luulen että meillä on sellainen "helppo vauva". Tuisku on alkanut viihtyä hienosti pitkiäkin aikoja (kymmeniä minuutteja) sekä leikkimatolla että sitterissä. Ihanaa kun pystyy syömään aamupalan rauhassa ja käymään suihkussa ja toinen vaan juttelee leluilleen tyytyväisenä vieressä. :) Iltaisin tosin haluaa edelleen olla enimmäkseen sylissä.
AdAstralle paljon voimia :hug:

Voimia kaikille tasapuolisesti ja rauhallista pääsiäistä!

Emja ja Tuisku 10 viikkoa
 
Pitkääperjantaita kaikille!

Onkos dq jo palannut matkalta? Miten meni?

Neela ei viihdy A yksin ei. Vessaan ei meinaa päästä, kun alkaa jo kitinä leikkimatolla. Sitterissä ei viihdy yhtään edelleenkään yksin. On tosiaan vauvoissa eroa, siskonpoika oli yks päivä hoidossa (sain vähän kuvitelmaa siitä, että mitä se on kaksosten kanssa :)) ja oli niin helppo vauva että. Vähään tyytyväinen, kunhan ruokaa sai, niin kaikki oli hyvin. Rauhoittui kun nostin syliin ja jaksoi kiltisti odottaa vaipanvaihtoa. Sitä sai ihan eri lailla onnistumisen tunteita kun meidän A:n kanssa, joka huutaa kuin palosireeni vaikka päällään seisois. Varmaan itsensä hyviksi äideiksi kokevat ovat juuri näiden helppojen vauvojen vanhempia...Sisko on saanut muutenkin ihan eri tavalla levättyä synnytyksen jälkeen, kun voi jättää pojan ja pullon anopilleen hoitoon. Meillä äitinikään ei enää suostu A:ta hoitamaan, kun ei kestä sitä huutoa.
Teilläkin tuo O:n nukkumisrytmi kuulostaa tosi rankalta, meillä on ollut pelastus, että A sentään nukkuu yöt, vaikka huutaa valveillaoloaikansa lähes kokonaan. Muuten olis varmaan päästä kuulunut jo POKS.

Nitrodisco A:n suolistovaivat (eli kakan ja paukun huutaminen) on kyllä jo vähentynyt, kakkaa enää vain 3-4 kertaa päivässä ja usein kakka tulee jo ilman huutoa. Mutta tuo refluksipuoli vaan pahenee, eilenkin huusi taas niin paljon, että mietin jo, että pitääkö ambulanssi soittaa. Panadolkaan ei auttanut eikä suostunut taaskaan syömään moneen tuntiin. Kiva, että teillä vaivat jo historiaa!
Meillä kanssa A suosii äidin syliä, neuvolassa kyllä sanottiin, ettei saa antaa vauvalle periksi (eli pitää oppia hyväksymään myös isän syli), mutta ollaan kyllä menty siitä mistä aita on matalin eli jos A on sillä tavoin edes hetken hiljaa, että näkee isän sylistä mut, niin sitten käännytään niin.

Millis on varmaan niin, että jos tottuu makeaan, niin ei muut kelpaa. Meillä se peruna vaan aiheutti suoraa huutoa, itkua, sitä yritettin kaivaa suusta ulos ja kiemurreltiin ja väänneltiin tuskaisena. Luinkin sitten netistä, että peruna saattaa refluksivauvoilla olla yksi pahimmista eli hyvä, etten rääkännyt kuin kolme päivää lastani. Nyt vaan ajattelen, että hyvä jos jotain suostuu nielemään ja maistuuhan se päärynä makeammalta mennen tullen. Aina vaan ei huoli sitäkään. Maissia kokeiltiin, mutta se ei kelvannut.

Me saatin nyt sitten pika-aika osastolle, mennään jo tiistaina ja ollaan ainakin 2 vrk. Menen kyllä mukaan, vaikka neuvolasta ehdottivat, että antaisin A:n hoitajien hoiviin, että saisin itse levättyä. Kai ne pullolla tai letkulla siellä väkisin hänet ruokkisivat. Mutta ajattelen, että kun on muutenkin pelottavaa vieraassa paikassa ja tehdään kaiken maailman tutkimuksia (mm. laitetaan nenästä letku sisään), niin oishan se A:lle ihan kamalaa ilman äitiä ja tissiä. Mutta katsotaan nyt.

Hyvää pääsiäisen aikaa kaikille!

AdAstra ja A 3, 5 kk
 
Tervetuloa uusille! =)

Meillä ei ole vierastamista vielä tullut.

Tykkää olla yksikseen leikkimatolla ja sitterissä,varsinkin jos kuulee tuttuja ääniä niin tietää että ollaan lähistöllä. =)

AdAtsra Tsemppii refluksian kanssa.

Tänne ei mitään ihmeitä. Normi lapsiperheen elämää. =) Soseita maistellaan ja maitoa menee hullunlailla. Poitsu kasvaa silmissä ja on niin tyytyväinen kun katselee siskonsa menoa. =) Yöllä syödään taas vaihteeksi 1-2kertaa. Yöunet edelleenkin sen 11-12h.
 
Hei kaikille! Ja anteeksi ettei ole aiemmin tullut ilmoittauduttua mukaan, välillä oon kyllä käynyt teidän juttuja lueskelemassa. :) Ja vielä onnittelut kaikille jo pienokaisensa saaneille ja odotellaan vielä muitakin mukaan. :)
Täällä on tää alku ollut kyllä melkoisen raskasta.. Jo heti laitoksella meidän pojalla todettiin koliikkioireita, jotka sitten vaan pahenivat ja pahenivat. Suunnilleen kahden ja puolen kuukauden ikään asti poika huusi päivittäin tunteja ja sitä kipua oli oikeasti ihan hirvittävää katsella.. : / Sydäntä raastoi kun oikein mitään ei voinut tehdä.. Noh, sitten tosiaan oli parin viikon melkoisen rauhallinen pätkä ja mä jo ihmettelinkin, että tälläistäkö tää elämä parhaimmillaan vauvan kanssa voi olla.. :O Kunnes sitten refluksivaiva paheni ja paheni (ollut ihan alusta asti, mutta tosiaankin tossa kolmen kuukauden iässä sitten meni tosi pahaksi). Käytiin kolmella eri lääkärillä, jotka kaikki olivat vaan sitä mieltä, että vika on mun korvien välissä ja "kyllähän vauvat nyt itkee". :mad: Onneksi kuitenkin vihdoin löytyi lastenlääkäri, joka totesi, että pojan ruokatorvi + kurkku olivat jo pahasti tulehtuneet ja todellakin on refluksiongelmasta kyse, aloitettiin lääkitys ja noin puolentoista viikon kuluttua oireet rupesivat helpottamaan. Lääkäri epäili, että refluksivaiva olisi allergiaperäistä, joten ite aloitin samalla maidottoman ja munattoman ruokavalion. Toi ruokavaliodieetti on ollut vähän haastavaa, kun tuntuu, että muutenkaan ei ole aikaa laittaa ruokaa, niin sitten vielä täytyy olla tosi tarkkana lueskelemassa tuoteselostuksia yms.. noh, mutta kyllähän sitä söis vaikka pieniä kiviä, jos se auttaa pienen oloa.. :)
Nyt ollaan siinä tilanteessa, että refluksilääke on lopetettu, koska lääkkeen pitkäaikainen käyttö näin pienelle ei ole kovin hyväksi, ruokavaliovälttelyt jatkuu vielä. Muutaman viikon päästä pitäis sitten mennä allergiatesteihin, tosin lääkäri oli sitä mieltä, että ne eivät ole kovin luotettavia näin pienillä vauvoilla? Olikos teillä AdAstra tehty jo jotain testejä?
Elämä on suurimman kipuhuutamisen suhteen kovasti rauhoittunut, mutta kovasti ei ite osaa juhlia, kun koko ajan pelkää, että mitähän seuraavaksi.. : /
Poika on kyllä maailman suloisin tapaus ja sulattaa äiskän sydämen täysin oppimalla koko ajan lisää tästä elämästä ja hymyilemällä ja jodlaamalla.. :D Päivisin nukkuu tosi lyhyitä pätkiä, noin puol tuntia-tunnin pari kertaa päivässä ja öisin mennään suunnilleen kolmen tunnin pätkissä. Yöt on kyllä aika levottomia kun poika harjoittelee heiluttamaan käsiään ja kierittelemään ja tekemään mitä ihmeellisimpiä temppuja :D Ollaan tosiaankin pojan kanssa kahdestaan, eli pojan isä ei asusta meidän kanssa, käy ehkä kerran-kaks viikossa poikaa moikkamassa. Onhan tää välillä ollut ihan helkutin raskasta, varsinkin kun on pitänyt tehdä kaikki päätökset yksin ja ottaa vastuu kaikesta. Välillä tuntuu, että olis kiva jos olis joku toinen aikuinen, jolla ei ehkä olis ihan näin väsyneet aivot.. :D

Neela ei tämä poika kyllä ainakaan viihdy yhtään yksikseen, sitterissä voi mennä ehkä kuus sekuntia kunnes rupeaa huutelemaan viihdytysjoukkoja paikalle.. :D ja musta tuntuu, että koko ajan tarvis olla jotain uusia leluja katsottavaksi, noi samat ja vanhat on jo niin nähty. :D Meillä pelastus on kyllä ollut toi rintareppu, siinä kaveri viihtyy tosi hyvin ja voi välillä nukahtaakin ja ite saa edes jotain tehtyä.

AdAstra hieno juttu, että olette menossa osastolle, mä kovasti toivon, että ongelmaan löytyy apua. Voin vaan toivoa teille kovasti voimia ja tsemppiä jatkoon, ja ymmärrän hyvin miten väsynyt varmasti olet. :hug: Meillä samoin miehen äiti ja oma äitini eivät välillä suostuneet poikaa hoitamaan, kun eivät kestäneet sitä huutoa.: / Lisäruokia ollaan kanssa aloitettu, luumulla lähdettiin liikkeelle. Mä en edes kuvitellu aloittavani perunasta, vaikka yrittivät neuvolassa sitä väkisin "tyrkyttää".. olin vaan kuullut niin monelta taholta, että peruna voi aiheuttaa vatsavaivoja ja kun niitä nyt on jo valmiiksi niin yhtään ei kaivata lisää.. Noista refluksilääkkeistä piti vielä kertoilla, eli meillä kokeiltiin ensin gavisconia, joka ei auttanut yhtään, aiheutti vaan hirveää ummetusta. Samoin kokeiltiin jotain toista maidon sakeuttajaa (nutrilon nutriton tai jotain..) ja sama juttu. Ainut mikä sitten auttoi oli losec, puoli tablettia aamuisin.

Muutenkin mun luottamus neuvolaa kohtaan on kyllä täysin nollissa.. Meidän "oma" täti ei ole koskaan paikalla (ollaan nähty vissiin kerran) vaan aina on jotain sijaisia tai sijaisen sijaisia ja saa aloittaa alusta kertomaan, että mites nyt sitten onkaan oikein mennyt.. Lisäksi joku aika sitten neuvolantäti suositteli koittamaan yhtä lääkettä vatsavaivoihin ja sehän aiheutti ihan järkyttävät kivut pojalle.. mietin jo, että joudunko soittamaan ambulanssin tai lähtemään päivystykseen.. kun soitin asiasta neuvolaan seuraavana päivänä, paikalla oli taas eri täti, joka kauhistui kuulleessan mitä lääkettä olin pojalle antanut, koska sitä ei kuulemma saa antaa lapsille ollenkaan vaan on aikuisillekin tosi vahvaa kamaa.. :O Että näin. Muutkin neuvot tuntuu välillä laahavan kovasti jäljessä, toistakin lääkettä neuvolasta suositeltiin, kun menin sitä apteekista hakemaan, niin siellä kerrottiin, että kyseistä lääkettä ei oo enää kymmeneen vuoteen valmistettu. :O

Aurinkoa ja lämpöä teidän kaikkien elämään, käykäähän kertoilemassa kuulumisia!
Isla ja "Tapsa" 4,5kk
 
Isla, kiva kun ilmestyit! :wave: Huhhuh tuota teidän aloitusta! Olet kyllä ollut urhea ja taitava kun olet kaikesta selvinnyt ja vielä ihan yksin! :hug:

AdAstra, hyvä että pääsette huomenna sairaalaan ja toivottavasti sieltä löytyy apu! :hug: Onneksi tosiaan teidän A nukkuu yöt niin hyvin, niin saat vähän lepoa.

Millis ja Emja, kiva kuulla että teillä menee hyvin! :)

Pikku-O oppi eilen "oikeasti" vatsalta selälle kääntymisen. Oli siis aiemmin kääntynyt muutaman kerran, mutta nyt ei enää ole vahingosta kysymys vaan kääntyy koko ajan ihan innoissaan. Yritin ottaa kuvaa missä hän olis vatsallaan mutta ei oikein onnistunut kun tyttö haluaa kokeilla uutta taitoa koko ajan ja pyörähtää sekunnissa toisinpäin. =) Toisinpäin kääntymistä ei ole vielä yrittänyt.

Kiinteiden aloittamista O:n kanssa mietin - aloittaisko 4kk jälkeen. Kun tosiaan allergia- ja astmaliittokin on sitä mieltä että voisi aiemmin aloittaa kuin on virallinen suositus. Toisaalta neuvolasta sanovat että kun kasvaa hyvin, niin kannattais jatkaa täysimetystä puoleen vuoteen WHO:n suosituksen mukaan. Pikku-O osaa kyllä ottaa lusikasta vitamiinit, avaa suun valmiiksi, että kertoisiko se sitten kypsymisestä kiinteän aloittamiseen..? Millis ja AdAstra on ainakin aloittaneet. Mites DQ? Ja tule myös kertomaan matkakuulumiset!

Aurinkoista viikkoa ja tsemppiä murut!

Neela ja Pikku-O, reilu 3,5kk
 
Heippa pitkästä aikaa!

Matkalla on oltu ja palattu ja pääsiäistäkin vietetty tässä välissä. Olen lukenut teidän juttuja useasti, mutta sopivaa aikaa kirjoittamiseen ei ole löytynyt. En osaa ikinä kirjoittaa lyhyesti, niin siihen menee aina aikaa ;)

Meidän lomareissu meni ihan todella hyvin! Lennot sujui kivasti, kun meillä oli vauvankoppa varattuna ja D sai etenkin menomatkalla nukuttua siinä tosi hyvin. Muu aika meni sitten seurustellessa ja naureskellessa. Paluumatka oli illalla, joten silloin oli vähän kitinääkin, mutta tosi reippaasti D matkusti. Nousuissa annettiin tuttipullosta maitoa, että pysyi hyvällä tuulella ja korviin ei satu. Perilläolo meni myös hyvin. D nukkui koko matkan ajan tosi hyvin ja ensimmäisenä hotelliyönä nukkui ennätyspitkän 8,5h!!! Me molemmat valvottiin kolmen aikaan melkein tunti ja ihmeteltiin, että onko se pikkuinen vielä hengissä, kun ei ollenkaan herätä. Sen huomasi, että ulkona lämpimässä oleminen oli vähän vierasta eli rattaissa kärräily oli mieluisaa ja hyvin nukkui päikkäreitäkin liikkeellä, mutta paikallaan esim. altaan reunalla (toki auringolta suojattuna) ei oikein jaksanut olla. Ehkä se ilma oli turhan kirkas tai lämmin, koska sitten kun mentiin hotellihuoneeseen, niin virkistyi kummasti. Oltiin siis Gran Canarialla ja sää oli tosi sopiva, sellaista 22-25 astetta, välillä tuulista ja välillä vähän pilviä. Onhan se lomailu erilaista vauvan kanssa, mutta rentouttava matka oli silti! Voin kirjoitella pidemminkin kokemuksia ja vinkkejä, jos jollain on kiinnostusta aiheeseen.

AdAstra – teillä kuulostaa nyt tosi rankalle tuo meno :hug: :( Toivon ihan hirmuisesti voimia sinne ja jaksamista! Ja että sairaalassa olisi viisaat lääkärit ja hoitajat, jotka voisi antaa teille apua, että vähän elo helpottaisi. Toivottavasti et ymmärrä väärin, mutta tavallaan varmaan ”hyvä”, että näit millaista tuon siskonpojan hoito on, siis sikäli, että kyllä se vauvan helppous / vaikeus on varmasti ihan vauvasta kiinni ja äiti tai muu hoitaja voi siihen vain vähän vaikuttaa. Eli varmasti olen ihan tosi hyvä äiti ja paras mahdollinen omalle vauvallesi, vaikka vaikeaa onkin! Toivottavasti tosiaan teidän huudot helpottais ja saisitte hengähdystaukoa sitten taas myös hoitoavun kautta. Oletko muuten ollut tyytyväinen Britaxin matkarattaisiin? Meidän Maclarenit toimi reissussa ihan loistavasti!

Neelalle tsemppiä imetyksen kanssa! Toivottavasti neuvonnasta on ollut apua. Jos on ihan hirmu hankalaa, niin ei varmaan kannata liikaa vältellä korvikkeeseen siirtymistä. Tässä, niin kuin monessa muussakin asiassa, ollaan jotenkin herkästi niin ehdottomia, että se lapselle ”kaikista ideaalein” vaihtoehto olisi muka aina paras, vaikka äiti ja / tai muu perhe kärsisi kuinka paljon. Uskon, että vauvankin kannalta kokonaisuutena on parempi, että ei imetetä / on päivähoidossa / pidetään unikoulua / mitä muuta tahansa, jos perhe kokonaisuutena voi silloin paremmin! Tätä asiaa olen pohdiskellut eri asioihin liittyen etenkin luettuani sen kirjan ranskalaiseen kasvatukseen liittyen.

Meidän D viihtyy yksikseen välillä jopa noin puolisen tuntia ja väillä ei minuuttiakaan. Usein aamulla on hyväntuulinen ja voi makoilla sängyssään suihkun ajan tai olla sitterissa aamiaisen ajan. Sitten etenkin iltaa kohden vaatii enemmän seuraa. Meillä ei ole vierastamisen oireita vielä ollut. Se on kyllä niin säälittävää ja toisaalta pikkusen huvittavan näköistä, kun vauvan suu menee ihan mutruun ja sitten alkaa huuto... just niin kuin Neela kuvailit vierastamiseen liittyen. Meillä tuollaisia reaktioita on saanut aikaiseksi esim. hiustenkuivaajan ääni, jota D ei enää siedä lähietäisyydeltä, vaan alkaa ihan kunnon parkumisen.

D on kääntynyt vatsalta selälle ekan kerran jo pari kuukautta sitten, mutta tekee sitä vaan satunnaisesti eli ehkä ei ihan kunnolla sitä vielä hiffaa. Toisin päin eli selältä vatsalle kääntyi kaksi kertaa nyt pääsiäisen aikaan. Harmikseni niitä ei vaan nähty, vaan poika löytyikin toisin päin oltuaan jonkin aikaa itsekseen. Ehkä vielä tässä pikapuoliin päästään itsekin tuota todistamaan...

Millis – tsempit hampaiden kanssa! Meidän D:llä on vähän samoja oireita, eli kuolaa, syö sormia (omia ja vanhempien ;) ) ja nyrkkiä jne. mutta en ole tunnustelemalla kyllä vielä hampaita huomannut. Parempi varmaan oliskin, että antavat vähän odottaa itseään.

Nitrodisco – tervetuloa! Hyvä, jos teillä isoimmat ongelmat on jo takanapäin. Meillä pulauttelun määrä vaihtelee ihan kauheasti. Joinain päivinä ei tule mitään ja toisena päivänä pulauttelee vaikka kuinka paljon. Omituista... Me ei olla ainakaan vielä huomattu juuri eroa äidin tai muiden sylissä viihtymisessä. Ehkä joskus herättyä tai jos on jotain säikähtänyt tms. niin äidin syli on paras, mutta muuten kyllä muutkin kelpaa. Mä olen ymmärtänyt, että vauvoilla on sellainen eroahdistusvaihe jossain kohtaa (toisilla voimakkaampana ja toisilla vähemmän), ja silloin äidin syli voi olla ainoa, joka kelpaa, mutta kai sekin menee ajallaan ohi.

Nanninga – kiva kuulla sinusta täällä puolella! Hyvä, että hurjan alun jälkeen on meno vähän tasaantunut. On tämä vauvaelämä tosiaan opettelua ja nyt jo tuntuu, että mahdollisen toisen kanssa sitä osaisi varmaan aika paljon paremmin tehdä monia asioita.

Emjalle onnitteluja helposta vauvasta :) Meilläkin on kyllä aika helppo tapaus, että ei voi ollenkaan valittaa. Aikamoista tuuripeliähän tämä on, että millainen kenellekin tulee...

Islalle tervetuloa myös tänne puolelle! Aikamoista menoa teillä ja sinä sissinä vielä ihan itseksesi siinä keskellä! Kyllä täytyy hattua nostaa, kun olet jaksanut. Tosi hyvä, että löysit lääkärin, joka osasi antaa apua refluksiin, aika kurjan kuuloista kyllä kun ei oteta tosissaan. Tosi kurjaa ja aika pelottavaa, että neuvolakokemukset on noin huonoja! Meillä on ollut sama ”täti” raskauden alusta lähtien, vain kerran kävin yhdellä toisella. Nyt tosin hän on lähtenyt pois ja huominen käynti onkin sitten uudella terkalla. Oikein symppis oli tuo meidän neuvolan terkka ja hyvää palvelua olen muutenkin saanut.

Meillä on huomenna neuvola & lääkäri ja täytyy siellä vielä jutella kiinteiden antamisesta. Sitten voisi varmaan vähitellen aloitella. Toisaalta nykymeno on aika huoletonta, kun ruoka on aina mukana ja ehkä kiinteitä antaessa täytyy sitten alkaa yrittää pitää vähän paremmin päivärytmiä. Mutta onhan siinä varmaan hyvätkin puolensa, eikä sitä tietty loputtomiin voi lykätäkään :D En sitten tiedä miten tuo vaikuttaa yöuniin. Meillä on ihan ihme juttu se, että viime viikot D on nukkunut kotona paljon huonommin, kuin reissatessa. Siellä Kanarian lomalla, nukkui lähes joka yö yhden 5-6 tunnin pätkän ja muutenkin hyvin.

Sen jälkeen oltiin vajaa viikko kotona ja unet oli taas sitä, että pisin pätkä oli reilut 3h ja päivisinkin oli jotenkin kärttyisempi. Nyt oltiin pääsiäisenä kaksi yötä mun vanhemmilla ja siellä nukkui molempina öinä 7-7,5h putkeen!! Nyt taas kotona sitten tuota reilua kolmea tuntia : / Ihan ok:han tuokin on moneen muuhun verrattuna, mutta ottaa päähän, että miksi ihmeessä kotona ei nukuta tuon paremmin, kun selvästi pidemmätkin unet on mahdollisia. Ollaan mietitty päämme puhki, että mitä eroa on olosuhteissa, mutta ei olla keksitty. Meidän makuuhuoneessa on aika viileää, että voiskohan se sitten vaikuttaa. Outoa kerrassaan. Selkeästi huomaa, että itse on väsyneempi, kun tulee noita kolmen tunnin unipätkiä, vaikka mulla ei tosiaan ole sinänsä valittamista, kun kokonaisuutena menee kuitenkin aika helposti tämä vauvaelämä.

DQ & pikku-D pian 4,5kk
 
Heippa kaikille!

Pikaisesti yritin lukea, mitä tänne oli pääsiäisen aikana kirjoitettu, oltiin itse mummolassa reissussa, eikä tullut koneella käytyä. Tehtiin eka pitkä automatka tytön kanssa, n. 4 tuntia ja ihan suhteellisen mukavasti meni. Reissu kaikkinensa oli ihan onnistunut, mummo ja ukki ja muut sukulaiset aivan tohkeissaan tytöstä. Huomasi kuitenkin, että reissu oli sekä tytölle että meille vanhemmille aika rankka, koko ajan paljon porukkaa ja uusia kyläpaikkoja tytölle. Nyt hän onkin nukkunut päivisin tosi paljon.

Adastra- miten teidän sairaalakeikka meni? saitteko selvyyttä refluksiasiaan? Tsemppiä!

Neela- Meillä tyttö viihtyy vaihtelevasti yksin, välillä on päiviä, ettei hän olisi hetkeäkään yksinään, vain sylissä, joinakin päivinä taas varsinkin aamuisin viihtyy leikkimatollaan tai sitterissä katselemassa, kun äiti juo aamukahvia. Iltaisin ja väsyneenä ei sitten niin hyvin yksin olisi, vähintään jonkun on oltava lattialla vieressä, että viihtyy.

Meilläkin on ollut havaittavissa tuota pienoista vierastamista, etenkin väsyneenä. Tulee pienet itkut ja naama menee myttyrälle, jos tulee uusia ihmisiä "liian lähelle" tai ottaa syliin. Menee kuitenkin aika nopeasti ohi ja selvästi enempi vain väsyneenä.

DG- Mielelläni kuulen lisääkin teidän reissusta, ollaan itse myös suunniteltu matkaa kesälle, mutta minua huolettaa se, jos kohteessa on liian kuuma. Olitteko päivällä liikenteessä myös kuumimpaan aikaan, vai olitteko silloin hotellilla?

Meilläkin on muuten tuon nukkumisen kanssa aina ihmettelya, kun välillä on useita öitä, että herätään vain kerran- kaksi yössä syömään ja mammakin saa silloin nukkua 4-5 tunnin pätkiä. Mutta sitten, kun ehtii tähän autuuteen tottua, tuleekin öitä, jolloin syödään parin- kolmen tunnin välein. Olin jo itse aikaisessa siirtyä kiinteisiin, kun yöunet muuttuivat taas tosi rikkonaisiksi ja tyttö söi jatkuvasti, mutta sitten hän taas yhtäkkiä alkoikin nukkua pitempiä pätkiä..nyt ollaan siis vaan vähän maisteltu perunaa ja porkkanaa, en ole vielä enemmälti antanut.

Aika rankka alku ollut sulla Isla, onneksi löysit sitten lääkärin joka uskoi sua. Jotenkin varmaan tosi kauheaa, että vaikka itse äitinä tietää, että asiat eivät ole ok, niihin suhtaudutaan väheksyvästi neuvolan tai lääkärin puolelta. Kyllä toivoisi, että neuvola olisi se paikka, josta sitä tukea, apua ja kannustusta omaan äitiyteen juuri saisi. Meillä ei kyllä sen asian puoleen ole valittamista, meillä on tosi kiva ja ammattimaisen oloinen neuvolantäti, joka " osaa käsitellä" myös äitiä aika hyvin. Itse kun olin varsinkin raskausaikana koko ajan jotenkin huolissani ja hermona kaikesta, hän osasi olla hyvin empaattinen ja kannustava, mutta kuitenkin järkevä, asiallinen ja "tiukka", kun selitti minulle asioita ja tunsin oloni aina neuvolakeikan jälkeen paljon rauhallisemmaksi ja luottavaisemmaksi. Sama homma on jatkunut tytön syntymän jälkeen, eli aina hyvä fiilis käydä siellä. Toivottavasti teilläkin elo pojan kanssa helpottaa.

Onko muilla muuten välillä vauvat ihan virkeitä keskellä yötä? Meillä on välillä sellaisia öitä, että neiti on keskellä yötä ihan pirteä ja haluaisi seurustella. Ei kyllä lähdetä siihen leikkiin mukaan, vaan pidetään valot pois, ei jutella ja hoidan vain syötön ja pakollisen vaipanvaihdon, jos kakat tai tosi märkä, mutta ei siinä itse saa kyllä kovin hyvin nukuttua,kun toinen jokeltelee ja huutelee vieressä sängyssä. Sitten vielä jossain vaiheessa alkaa vaatia tuttia suuhun ja jos yrittää olla huomioimatta, alkaa sitten jo kovempi itku ja huuto. Jossain vaiheessa neiti sitten aina simahtaa, joskus otan suosiolla viereen nukkumaan, koska siihen sitten rauhoittuu nopeammin, mutta periaatteessa olen yrittänyt, että nukkusi omassa sängyssään yöt.

Hassua muuten ajatella, että itsellä on vuosi aikaa siitä, kun teki positiivisen raskaustestin. Tajusin asian tässä yksi päivä. Aika tavalla on elämä vuodessa muuttunut...

Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen,

Nitrodisco & tyttö 4, 5 kk
 
Kiva oli kuulla matkastasi DQ! Hieno juttu että kaikki sujui hyvin. Ja vielä noin mahtavia unipätkiä! Toivottavasti tosiaan D alkaisi nukkua pidempään kotioloissakin. Rintaraivarit meni meillä onneksi ohi ja me yritettiin antaa korvikettakin pullosta sekä myös mun lypsettyä maitoa, mutta O ei vaan osaa juoda siitä (yhden kerran otti pienen määrän vahingossa). Pyörittelee pullon tuttia suussa eikä tajua mitä sillä tehdään. Yritettiin jokunen kerta just äidinmaidolla kun se oli nälkäinen ja herännyt päikkäreiltä, mut ei kelvannut. Nyt se ei kuitenkaan haittaa niin paljoa kun imetys taas sujuu hyvin. Pitänee kokeilla nokkamukia seuraavaksi.

Oliko muuten AdAstra joka oli sellaisen hankkinut? Oletko kokeillut? Pidän täällä peukkuja että kaikki sujuu sairaalakeikalla hyvin ja saatte apua!

Nitrodisco, meillä O on onneksi jatkanut yöllä aina uniaan. Mutta aamulla nykyään klo 7 lähes poikkeuksetta vieressäni herää pieni tyttö pirteänä kuin peipponen. Siihen ei auta äidin silittelyt tai muut että nukkuisi pidempään. Muistelen vielä sitä kun alkuajat nukuttiin aina 10:een... Mä tajusin myös viime viikolla että oli meidän punktion "vuosipäivä" eli se päivä kun Pikku-O sai alkunsa. :heart:

Niin joo, siitä on pitänyt kirjoittaa että olen kuin olenkin päässyt hiukan harrastamaan vaikka imetys sitoo. O:n pidempien päiväunien aikana olen käynyt (nyt jo toistakymmentä kertaa) uimassa ja vesijuoksemassa. Ja hallilla on ihana höyrysauna jossa voi rentoutua jälkeenpäin. On tehnyt tosi hyvää.

O nukkuu tosi hyvin päiväunia nyt kun nukutaan kaikki unet ulkona. Ainakin yhdet 3h unet, toiset varmaan pari tuntia ja sitten vielä illansuussa sellaiset puolentunnin. Iltaisin mennään 8:n aikaan yöunille. Sekä O että minä. Saan siten parhaiten nukuttua, koska O:n pisin unijakso on aina se ensimmäinen, n. 5h yleensä. Sitten lyhyempiä pätkiä loput. Ja taas aamulla ylös. On kyllä sellainen "Päiväni murmelina" -olo. :D

Niin, ja O nukahtaa sängyssä aina rinnalle. Saa nähdä millainen ongelma siitä vielä tulee... Mutta en jaksa murehtia sitä nyt. Olen vaan tyytyväinen että imetys sujuu ja saadaan molemmat nukuttua.

Neela ja O, ensi viikolla 4kk
 
Heipat!

Isla:wave: kiva kun palasit, huomasinkin, että olit kirjoittanut tuonne refluksipinoon. Onpa teillä ollut kamala alku ja ei tosiaankaan ole varmaan ollut helppoa yksin! Vaikka on tässä miehenkin pärstä ottanut pattiin ja koiratkin oli viikon hoidossa, kun ei hermot enää kestäneet niitä. Kiva, että teillä on suunta parempaan päin. A:lta testattiin helmikuussa maito, muna ja vilja-allergiat, mutta niitä ei ollut. Lääkäri kuitenkin sanoi, että maitoallergia voi olla vaikkei näkyis testeissä ja kehotti mua kokeilemaan maidotonta dieettiä. Se vaan pahensi tilannetta, kun korvasin maitotuotteet soijalla ja A on ilmeisesti soijalle allerginen. Ainakin on neljänä kertana saanut pahan reaktion, kun oon syönyt soijaa. Oltiin nyt tosiaan sairaalassa tällä viikolla ja ph-mittauksen tulokset tulee ensi viikolla. Se nenä-mahaletkun laitto oli jotain aivan hirveetä ja A huusi ja oksensi kaaressa koko sen vuorokauden, mitä se letku sisällä oli. Onneksi te saitte lääkkeet ja diagnoosin suoraan. Saatiin lääkkeeksi gaviscon nyt alkuun ja eilen tuntui lähtevän toimimaan. Eli eilen eikä tänään ole vielä huutanut, pulauttanut kyllä, mutta huuto pysynyt poissa. Taivaallista. Eilen nukkui 4 h päikkärit ja nyt kanssa nukkuu jo kolmatta tuntia. Eli pieni toivo on heräämässä täälläkin parempaan päin menosta. Ummetusta toi lääke tosiaan aiheuttaa ja annoinkin tänään luumua, jospa se kakka sieltä tulisi.

Neela ollaan tosiaan aloiteltu kiinteitä, riisipuuroa ja hedelmäsoseita. Kasvikset jätän vielä tuonnemmaksi. Nokkamukista, ainakaan Mam-merkkistä ei kannata ostaa, sieltä ei tule nestettä ulos kuin imemällä! Ja eihän meidän A osaa imeä kuin tissiä. Muutenkin oli huono, falskas kaulasta ja korkinsuoja piukka avata. Vettä yritin siitä hikkaan antaa, mutta ei siis onnistunut. Pitää ostaa ehkä ihan sellainen perinteinen malli.
Kiva, että käyt uimassa! Onko sun rinnat kipeinä sen jälkeen? Mä nimittäin kävin kerran uimassa ja seuraavana yönä rintoja särki, kuumotti ja valutti. Epäilen syyksi kylmää vettä, sillä vauvauintien jälkeen (lämmin vesi) ei oo tuollaista ollut. A muuten nauttii vauvauinnista!

DQ kiva, että matka meni hyvin! Ei ne siellä sairaalassa kauheen avuliaita ollut, hoitaja jaksoi pitää huutavaa A:ta 20 min ja toi sitten takaisin äidille...Jos mä en ois ollut siellä koko ajan paikalla, niin oisivat varmaan vaan laittaneet sänkyyn huutamaan ja oven kiinni. On noi britaxin rattaat ihan kätevät sisätiloissa ja puhtaalla asfaltilla, mutta jos on sepeliä tai kuoppia, niin meno tyssää. Samoin kaukalon kanssa painopiste on niin ylhäällä, että ovat vähän kiikkerät. Mutta toimivat just siirryttäessä esim. parkkipaikalta sairaalaan tai kauppaan. Kevyet ovat.
 
DQ Kiva,kun reissu sujui hyvin.

AdAstra Onneksi lääkityksestä on ollut jo apua. Suunta siis parempaan päin. =)

Neela Kiva,kun olet päässyt harrastamaan. Se hetkikin omaa aikaa piristää aina kummasti ja jaksaa taas erilailla. Itse olen nauttinut suunnattomasti,kun käyn kolmesti viikossa ohjatulla tunnilla/kuntosalilla.

Meillä menee kiinteitä jo ihan kivasti. Aika tarkalleen syö lounaan aikaan 1prk kasvissosetta. Ollaan maisteltu jo perunaa,porkkanaa,kesäkurpitsaa,kukkakaalia ja bataattia. =) KAikki on mennyt hyvin alas ja mistään ei oo tullut mitään oireita ainakaan vielä. =) Maidon määrä ei oo kauhean merkittävästi laskenut. Aiemmin meni joku 1.2-1.5litraa korviketta niin nyt se on 1-1.2litraa suunnilleen. Yöllä syö vielä 1-2krt. Ainut mihin toi soseiden syönti on vaikuttanut on suolentoiminta. Ellen tehtiin max 1kakka jos sitäkään. Nykyään tekee 3-4kakkaa/päivässä. Hyvä toki kun masu toimii!

Meillä poitsu muutti alkuviikolla ihan itsekseen rytmiä. Oltiin ihan ihmeissään ekana päivänä,että mites tässä nyt mennään. =) Isoin muutos oli,että alkoi valvomaan illalla pidempään eli ennen mentiin unille 18-18.30,mutta nyt mennään 19-19.30. Aamulla nukutaan vastaavasti n.7.00 asti. On luksusta niiden 5.00 heräämisten sijaan. =) Päiväunia ottaa edelleenkin kolmet. Ekat on heti n. 8/8.30-11/11.30 eli ekat päiväunet on pitkät. Tänäänkin 3.5h =). Sitten toiset unet on n.13.45-14.30 ja vikat 16.30-17. Kahdet viimeiset päiväunet on pitudeltaan 30-45min.

On jotenkin niin ihanaa,kun poika kasvaa ja alkaa osata ilmaista väsymystäänkin muulla kuin kitinällä. Nyt on alkanut hieromaan silmiään ja osaa onneksi nukahtaa yksin kun laittaa vaan sänkyyn. =)

Huomenna onkin 4kk neuvola. Saadaan uudet mitat. Epäilen,että pituutta on tullut ja paljon..mutta painoa ei varmastikaan juurikaan. Ainakin vaatteet tuntuu jäävän pieneksi ihan järjestään.

Minkäskokoisia vaatteita muiden lapsilla on? Meillä on käytössä 62-68cm. Riippuu todella paljon valmistajasta ja vaatteesta millainen on.
 
Hei kaikille,

Huoh, meillä nuo yökukkumiset vaan jatkuu. Eli neljän- viiden aikoihin kaveri herää täysin pirteänä, eikä unesta ja väsymyksestä ole tietoakaan..Siinä onkin sitten aikamoinen työ saada tyttö uudestaan uneen. Viime yönä meni melkein kaksi tuntia, ennenkuin sippasi taas uneen. Välillä oli muutama yö, kun yösyömisen jälkeen simahti saman tien ja olin jo toiveikas, että se kukkumisvaihe on mennyt ohi, mutta nyt taas melkein viikon on herätty aamuyöstä jokeltelemaan ja huutelemaan...

Rankalta kuullosti Adastra tuo teidän sairaalareissu! Voi pientä potilasta, varmaan tosi rankkaa äidille katsoa sitä meininkiä. Toivotaan kuitenkin, että lääke tuo nyt helpotuksen ja pienen olo kohenee. Mekin ollaan muuten käyty vauvauinnissa ja nyt näyttää siltä, että tyttö tykkää siitä tosi paljon. Pari eka kertaa oli vähän itkuinen välillä, mutta johtui ilmeisesti nälästä ja väsymyksestä, viime kerralla sen sijaan oli jo ihan innoissaan koko ajan. Mukavaa puuhaa koko perheelle.

Tosi järkevää sinulta Neela mennä illalla samaan aikaan nukkumaan kuin vauvakin! Itsekin aina aamulla päätän, että tänä iltana kömmin ajoissa nukkumaan, mutta sitten aina illalla tuntuu, että kiva olisi vielä katsoa vähän televisiota tai lueskella jotain ja sitten se nukkumaan meno venyy ja se kyllä sitten kostautuu...Mukavaa myös, että olet päässyt harrastamaan, kyllä se oma aika piristää mieltä ja taas jaksaa touhuta paremmin vauvan kanssa.

Mulla muuten kanssa nukahtaa vauva illalla rinnalle, joten pelkään, että jossain vaiheessa siinä voi olla oma ongelmansa saada nukahtamaan ilman äitiä ja tissiä..Se imetys vaan oli alussa niin horroria, että nyt kun se sujuu, en jaksa ottaa stressiä siitä, että neiti nukahtaa rinnalle.Parin viikon päästä olisi kyllä yksi iltameno ja nyt varmaan pitäisi kokeilla, miten isi saa tytön pullolla illalla nukahtamaan. En uskalla kyllä lähteä, jos ei olla testattu ensin "kuivaharjoitteluna".

DQ- joko olet alkanut antaa kiinteitä? Jos olet, oliko vaikutusta yöuniin? Minäkin olen antanut vielä aika nihkeästi mitään, lähinnä vaan maisteltu perunaa ja porkkanaa pieniä määriä. Itsestäkin tuntuu, että vaikka imettäminen toisaalta sitoo hirveästi, toisaalta on kätevää, kun ruoka kulkee koko ajan sopivan lämpöisenä mukana ja varsinkin kesää kohti mentäessä imettäminen vaikka ulkonakin onnistuu kätevästi toisin kuin talviaikaan. Kohta pitää kuitenkin alkaa oikeasti keskittyä enemmän noihin kiinteisiin, puole vuotta tulee eteen yllättävän pian. Alkuaikoina ajattelin, että tulisi se neljä kuukautta äkkiä täyteen, että saisi antaa kiinteitä, kun imetys oli niin vaikeaa ja kamalaa, mutta nyt kun se sujuu, tuntuu, ettei olekaan enää mikään kiirus..jännä, miten ne ajatukset muuttuu.

Piti varmaan kommentoida vielä jonkun muunkin kirjoituksia, jotain ajatuksia ja kysymyksiä oli mielessä, mutta nyt ei väsyneet aivot saa niitä kiinni, joten toivottelen vaan mukavaa aurinkoista viikon alkua kaikille!
 
Meillä oli eilen 4kk neuvola ja mitat oli 6840g/66.2cm. Lihat suositteli aloittamaan hiukan ennen 5kk:tta ja puuron vähän senjälkeen. =) Meillä menee sosetta nyt se 1prk/kerta. Tänään annan siten jo kahdella aterialla sosetta.

Mua harmittaa,kun se imetys ei silloin lähtenyt sujuakseen. Se harmittaan niin paljon. :( Sairaalassahan se sujuikin hyvin ja poitsu oppi jopa oikean imemisotteen,mutta koska maito ei noussut tarpeeksi nopeasti niin kokoajan piti antaa lisämaitoa. Sitten,kun se maito nousi niin kävi samallatavalla kun tytön aikoina..hävisi rinnanpäät kokonaan. :( ..Tää on vaan niin harmittava juttu...Harmittaa aina vaan.
 
Millis, uskon että harmittaa. :hug: Mutta muistathan että imetys ei ole mikään äitiyden mittari. Olet ihana ja paras äiti omille lapsillesi! Kuulostaa että osaat toimia aina niin fiksusti etkä hätäile turhia. Vaatekoosta; meillä on enimmäkseen 62 käytössä, mutta jotkut myös 68 ja jopa 56 (Tutan nallehaalari).

Nitrodisco, voi teidän pientä kukkujaa! Kyllä hän varmasti ennemmin tai myöhemmin tajuaa että unia voi jatkaa aamuyöstäkin, toivon mukaan mahdollisimman pian! Mä luulen että näiden vauvojen kehitykseen liittyy tapauskohtaisesti kaikenlaista unien muutosta, meilläkin on nyt taas ollut nukkuminen hankalampaa. Illalla pitää välillä vähän itkeskellä tissinsyönnin lomassa, tuntuu että O haluaisi nukahtaa ilman tissiä, mutta ei onnistu. Sitten nappaa aina vähän väliä kiinni kunnes lopulta nukahtaa. Ja nyt on useampana yönä ollut pisin unipätkä 3-3.5h ja välillä herätty jopa tunnin välein. Ilmavaivat vaivaa tyttöä öisin ja se jumppaa saadakseen ilmaa ulos ja herää sitten välillä siihen tai alkaa itkeä kun pieru ei tulekaan. Ja taas tarvitaan tissiä lohdutukseksi.

AdAstra, voi sua ja Pikku-A:ta! :hug: Kuulostaa ihan kamalalle tuo sairaalareissu. Onneksi on kuitenkin takanapäin ja lääkitys tuntuu toimivan. Voi kun saisitte nyt tuosta avun! Ja hei kiva että vauvauinti on ollut mukavaa, mekin ollaan ajateltu sitä, mutta ei olla vielä ilmoittauduttu. Mua jopa hiukan jännittää se. :ashamed: Vaikka itse olen tällainen "vesieläin". Mulla ei ole uinnin jälkeen tissit kipeytyneet, täytyy koputtaa puuta. Ostin Lastentarvikkeesta ns. tavallisen nokkamukin. Myyjä neuvoi ottamaan sellaisen mistä ei tarvitse imeä, kun kerroin ettei vauva syö pullosta eikä tuttia. Hän sanoi että "4kk on jo niin iso, ettei kannata väkisin opettaa pullolle/ muulle mitä pitää imeä." Tuo muki on merkkiä Mugi :D ja siinä on 3 pientä reikää nokassa. Myyjä suositteli ottamaan tuon kun ne reiät on pienemmät kuin eräässä toisessa jota hän näytti. Ja sanoi että antaa varovasti sitten vain, ettei mee liikaa vauvan kurkkuun. Ei olla vielä kokeiltu kyllä.

Meillä oli eilen myös 4kk-neuvola. Tyttö on 62cm ja 7,4kg. Huusi hirveästi kun lääkäri tutki, ei olis halunnut että käännellään ja väännellään. Rauhoittui sitten sylissä välillä että lääkäri sai lonkat kokeiltua. Kaikki oli kunnossa ja kk päästä sitten mennään seuraavaksi. Sitten tulee taas niitä rokotteita... :| Lääkäri sanoi myös että voidaan ihan hyvin aloittaa soseiden maistelu. Katsotaan tuleeko niistä lisää masuvaivoja, teillä muilla ei kai ole tullut?

Pikku-O on muuten nyt useampana päivänä tarvinnut hyssyttelyä pysyäkseen päiväunilla, aiemmin nukkui kuin murmeli kun vaan sai olla ulkona vaunussa. Alkaa itkeä, mutta on silmät kiinni ja heijauksella saa taas unenpäästä kiinni. Välillä on pitänyt kävelyttää uusi pikkulenkki.

Neela ja Pikku-O 4kk
 
Nitrodisco – kiva, että mummolan reissu oli onnistunut! Nukkuuko teidän tyttö hyvin autossa? Meidän D nukkui pienempänä käytännössä aina automatkat, mutta nyt pääsiäisenä ei enää toiminutkaan ihan yhtä varmasti. Meillä tosin matka mummolaan vain kaksi tuntia.

Meidän matkalla oli säät niin mukavat, ettei oikeastaan juuri tarvinnut vältellä kuumintakaan aikaa. Keskipäivällä oli lämpötila ehkä max. 25-26, toki suorassa auringonpaisteessa vähän enemmän. Oltiin siis silloinkin kyllä ulkona, mutta toki aina pidettiin D hyvin auringolta suojassa. Hotellihuonetta valitessa suosittelen mahdollisuuksien mukaan sitä, että on erillinen ovella suljettava tila, jossa voi olla vauvan nukkuessa. Tuossa ilmastossa toimi hyvin se, että illalla istuskeltiin terassilla D:n nukkuessa, mutta kylmemmässä paikassa olisi ideallista erillinen makuuhuone tms. Ei ole kovin houkuttelevaa istua hiljaa pimeässä silloin, kun lapsi nukkuu päivä- tai iltaunia... Riippuu toki siitä miten herkkäuninen vauva on. Samoin hotellin room service oli hyvä, jos ei jonain iltana / päivänä halua tai voi unien takia lähteä ulos syömään.

Matkustaminen oli kokonaisuutena tosi helppoa, kun imettäessä ruoka kulkee mukana ja lapsi ei vielä ole liikkuvassa iässä. Toisaalta pulloruokitun lapsen kanssa on helpompaa esim. ravintolassa saada lapsi viihtymään, kun voi helpommin syöttää. Lisäruoat otettiin varalle mukaan kotoa, mutta vaippoja vaan vähän. Niitä löytyi kyllä tietysti periltä, mutta taas huomattiin, että kaikki vaippamerkit ei D:lle sovi, vaan peppu alkaa punoittaa. Onneksi ei niin pahasti, etteikö viikkoa oltaisi selvitty, kun välillä vaihdettiin merkkiä. Lennoille tosiaan suosittelen sitä vauvankoppaa, jos on yhtään pidempi matka kyseessä. Nukkuminen on helpompaa ja meillä oli varsinkin menomatkalla koneessa niin lämmin, että oltaisiin varmasti oltu kaikki ihan hikisiä, jos D olisi matkustanut vaan sylissä.

Meillä D ei onneksi öisin ole virkeä, vaan nukahtaa yleensä ihan hyvin takaisin syötyään. Jos kello on jo lähellä kuutta, niin voi olla hankalampaa ja joskus toki saa vähän aikaa häntä rauhoitella nukkumaan, mutta yleensä ottaen päästään tuossa helpolla. Vaipanvaihto kyllä vähän virkistää, jos sen joutuu tekemään (yritän välttää, jos vaan voi), vaikka meillä on öitä varten ihan tosi himmeä valaistus kylppärissä juuri tästä syystä. Samoin kuin Nitrodisco, niin joskus jos on hankalampi nukahtaa, niin otan viereen ja siinä se sitten kyllä onnistuu. Sama juttu, että yritän tuota välttää, ettei oppisi ”vaatimaan” viereen.

Neela – meillä on myös aamut aikaistuneet : / D on nyt herännyt yleensä ennen seitsemää, joskus saattaa nukkua puoli kasiin. Ei oo ihan mun mieleen, kun ennen vauvaa ja yöheräilyjäkään en yleensä itse herännyt ennen seitsemää kuin pakolla. No, toisaalta D menee nykyään aiemmin nukkumaankin eli ehkä puoli ysin – ysin aikaan. Kun malttaisi mennä mahdollisimman pian tuon jälkeen itsekin sänkyyn, niin saisi ihan hyvät unet, mutta usein tulee puolisentoista tuntia vielä kukuttua. En ole siis yhtä fiksu kuin sinä ;)

AdAstra – ei voi edes kuvitella miten raastavaa on ollut tuolla sairaalassa :( Onneksi koettelemus on nyt ohi ja toivotaan tosiaan, että alkaisi lääkkeet auttaa!!! Kurja, että siellä paikan päällä ei sitten kuitenkaan niin hyvin apua saanut... Meidän Maclarenit toimi todella hyvin tuolla matkalla, mutta siellä ajeltiin lähinnä puhtaalla ja sileällä asfaltilla tai kiveyksellä (onnekkaat eivät tarvii siellä hiekoitushiekkaa… ;) ), saa nähdä sitten miten Suomen olosuhteissa.

Ainakin AdAstra ja Millis on jo pitkällä kiinteissä! Me vieläkin odotellaan aloittamista. Nyt syy on niin hassu, että meidän mikroaaltouuni on rikki ja kun niitä ruokia pitää sitten kuitenkin lämmittää, niin ajattelin odottaa, että saadaan se korjattua. Mutta ehkä sitten vaikka ensi viikolla, ehtiihän tässä. D on ollut aika itkuinen syödessään ja jää huutamaan syömisen jälkeen, kunnes ehkä tutilla hiljenee, joten saattaa poika jäädä kyllä nälkäiseksi. Tänään iltapäivällä annoinkin sitten imetyksen jälkeen korviketta ja sitä meni sellainen vajaa 1,5dl eli hyvin maistui. Ehkä tässä annan vähän herkemmin tuota lisämaitoa, kun on ollut vähän enemmän itkuisuutta havaittavissa, myös esimerkiksi nukkumaan mennessä. Voi johtua siitäkin, että D on ollut nyt vajaan viikon vähän nuhainen. Aloin miettiä, että voisiko se olla allergiaa (itselläni on siitepölyallergia), kun hieroo myös silmiään ja aivastelee. Täytyy vielä katsoa, että alkaako mennä ohi, mutta varsinaisesti muita flunssan oireita ei ole kyllä näkynyt.

Millis – meillä on vaatteet myös 62-68cm. Jotain 56cm college-housujakin vielä käytetään. Juuri eilen kävin taas läpi D:n vaatekaappia ja laitoin pieniä pois ja otin isompia esille. Sitä saa kyllä tehdä tiheään, ettei jää jotain vaatteita kaappiin käyttämättä. Meidän 4kk (joka oli kyllä tosiasiassa lähempänä 4,5kk) mitat oli 7,1kg ja 64cm. Tiellä on pitkä ja hoikka poika!

Miten teillä muilla kuluu aika päivisin vauvojen kanssa? Minä ole nyt alkanut kaivata enemmän ja uudenlaista tekemistä, kun D:kin haluaa jotain virikettä ja viihdytystä aika paljon. Aiemmin kävin paljon ystävien kanssa lounaalla ja maleksin kaupungilla jne, mutta se ei enää toimi ihan niin hyvin, kun D on kasvanut ja on enemmän hereillä ja kaipaa enemmän jotain tekemistä. Samoin meillä on nyt vähän selkeämpi rytmi useimmissa päivissä. Olenkin nyt viime ja tällä viikolla käynyt parissa lähialueen perhekahvilassa / -kerhossa ja ne on olleet ihan kivoja. Vauvajoogaa on yritetty kolme kertaa, mutta siellä on selkeästi liian vähän vauvalle tekemistä, eli D ei oikein jaksa siellä olla. Noissa kerhoissa saa olla vapaammin ja on jotain lauluja jne. jotka selvästi on D:n mielestä kivoja. Mun miehellä on taas ollut aika paljon iltamenoja, joten kun iltaisinkin saa olla kohtuullisen usein yksin vauvan kanssa kotona, niin päiviin pitää kyllä saada jotain aktiviteettia! Onneksi meillä päin on monenlaista tarjolla, kunhan vaan löytää.

DQ & pikku-D 4,5kk
 
Heipat!
Kiva, että pino aktivoitunut!

Millis meillä käytössä vaatekoko 68, A oli viimeksi sairaalassa mitattaessa 64 cm pitkä ja 6,1 kg painava. Tutan housuista menee 62 cm. Kyllä noi eri valmistajien koot vaihtelee, just jouduin toteamaan, että koon 70 vanuhaalari on liian pieni (kinnaa haaroista) ja toisen valmistajan 74 valtavan iso. No menee se vaunuissa ja toivon mukaan ois syksyllä sopiva.
Imetys herättää kyllä monenlaisia tunteita. Meilläkin oikeastaan nyt vasta alkanut sujua, kun A sai lääkkeet ja syö nyt mielellään. Tähän asti on se syöminen ollut yhtä taistelua ja välillä on imettäessä itkenyt sekä äiti että vauva. Nyt alkaa myös kysyntä ja tarjonta olla kohdillaan, liivinsuojat pitää eikä tarvi aina paidasta lähtien kaikkea vaihtaa. Minä kyllä myönnän kadehtivani äitejä, joiden vauvat syö pullosta.:ashamed: ois niin kiva käydä vaikka kahvilassa ja ruokkia pullosta tai olla kotoa poissa enemmän kuin 2 tuntia. Mutta ehkä tää imetys tästä nyt lähtee kunnolla käyntiin ja A:n asentorajoitukset helppaavat, niin sitten ehkä voin imettää jossain lastenhoitohuoneessakin ja ehkä se nokkamukikin alkaa kelvata, kun tajusin ottaa sieltä sisältä sellaisen suuttimen pois, nyt valuu vapaasti ulos. Mutta varmasti harmittaa imetyksen loppuminen aikaisin. Onneksi vauvalle voi antaa läheisyyttä muutenkin.

Nitrodisco hauskaa, että tekin käytte vauvauinnissa! Ja Neela, ei sitä tarvitse jännittää! Itsekin jännitin tosi paljon ekalla kerralla, mutta nyt tokalla kerralla osasin ottaa jo rennommin.

DQ mä olen kanssa huomannut, että A kaipaa erilailla tekemistä nyt kun voi paremmin. Me aletaan ehkä käymään syksyllä muskarissa ja perhekahvilassakin vois käydä, se on tässä niin lähellä, että jos tulee syömisongelma, niin voi äkkiä lähteä kotiin lasta huudattamaan :)

ON: meillä neljäs parempi päivä menossa :heart: Tänään kyllä oksensi kerran kaaressa ja huusi, mutta vain puolisen tuntia. Kakkakin on tullut, joten sekin puoli toimii. A:lta muuten löytyi sydänvika sairaalareissulla sivulöydöksenä, reikä eteiskammioitten välillä ja oikea puoli sydämestä suurentunut. Sivuääni paljasti. Sitäkin nyt seurataan, mut ei pitäisi olla vaarallista, mutta tietysti yksi asia lisää, mistä olla huolissaan...

AdAstra & A 3 kk 3 vkoa
 
AdAstra, ihanaa kuulla että teillä mennyt jo useampi päivä hyvin! Uskon että huolestuttaa tuo sydänasia, mutta onneksi ei sitten ole vaarallista kuitenkaan. Mulla on muuten sama juttu, että hiukan käy kateeksi ne joiden vauvoille käy myös pullo. Voisi joskus mennä johonkin pariksi tunniksi, eikä tarvitsisi ajoittaa juuri päiväunille. Uimahalliltakin olen välillä käynyt pukuhuoneessa soittamassa onko kaikki varmasti ok ja Pikku-O nukkumassa...

DQ, me ollaan pääasiassa puuhasteltu kotona O:n kanssa. Kävin kerran yhden kaverin mukana lähellä olevassa perhetalossa, mutta siellä oli paljon isompia vauvoja ja lapsia ja O vain nukkui. Ajattelin mennä sinne sitten kun O alkaa vähän konttailla tms. Naapurin kanssa käytiin aiemmin vaunulenkeillä yhdessä, mutta nyt ei päivärytmit mene yksiin. Ja ollaan kahviteltu parin naapurin kanssa myös, vauvat on monesti nukkuneet pihalla vaunuissa sen aikaa. Mutta vois kyllä olla kiva jos olis jotain ohjelmaa vauvan kanssa kodin ulkopuolella. Nyt vaan kaksin laulellaan, leikitään ja jumppaillaan täällä.

Nyt täytyy mennä. Mukavaa päivää!

Neela ja Pikku-O (jolla on myös nuha)
 
AdAstra – voi kurjuus tuota sydänvikaa!! Onneksi ilmeisesti ennuste on hyvä. Minulla itselläni on myös ollut vauvana sivuääni sydämessä, joka siten itsekseen katosi, ja eihän niitä tuohon aikaan ihan niin tarkasti tutkittukaan.

Neela – varmaan ihan kiva, kun on vauvoja ja lapsia naapurissa. Meidän talossa ei taida juuri olla, eikä kerrostalossa (etenkin kun ei ole varsinaista pihaa) tule sillä lailla tutuksikaan naapureiden kanssa. Silloin lapsettomuusaikana tuntui hyvälle, ettei asu ns. lapsiperhealueella ihastelemassa toisten onnea, mutta nyt siinä olisi tietty puolensa.

Imetys vs. pulloruokinta – meillä kun on imetys sujunut, niin onhan se tosi kätevää. Niin kuin kirjoittelinkin, nyt vaan on alkanut tuntua, että meillä kysyntä ja tarjonta ei enää (tai ehkä tilapäisesti, jos on kasvupyrähdys tms.) kohtaa ja viime päivinä D on syönyt jo pari desiä korviketta imetysten päälle. Saa sitten nähdä, että lakkaako imetys pikku hiljaa, jos tuota korviketta annan, mutta en kyllä halua lasta nälässäkään pitää. Ehkä sitten kun aloitetaan syömään kiinteitä kunnolla, niin voisi jättää lisämaidot pois..? Ja onhan tässä nyt täysimetetty 4,5kk että en jaksa suurta stressiä enää imetyksestä ottaa.

Jotain kummaa nälkää tai muuta meillä on nyt, koska D on viime öinä nukkunut vaan 2-3 tunnin pätkiä : / Kun menee nukkumaan yhdeksän aikaan, niin ekan kerran herää jo puoliltaöin. En tiedä mistä se sitten johtuu. Meillä on ollut aika paljon ohjelmaa viime päivinä, mm. pe-la käytiin ex tempore mummolassa junalla (on muuten todella kätevä tapa matkustaa vauvan kanssa!), eli päivät on olleet vähän normaalista poikkeavia. Olis kyllä kiva, jos yöt palais taas vähän paremmiksi. Onneksi nyt on ollut kauniita kevätpäiviä, niin saa itse siitä virtaa.

Tänään annoin viimein D:lle ekaa kertaa perunasosetta. Ihan hyvin maistui ja enemmänkin olisi mennyt kuin uskalsin antaa. Täytyy katsoa, tuleeko jotain erityistä tämän seurauksena ja jatkaa harjoituksia. Mitäs vihanneksia te muut olette antanee? Perunaa, porkkanaa, bataattia, parsakaalia…??

DQ & pikku-D pian 5kk

PS. Nitrodisco – laitoin tietojasi tuonne etusivun listalle. Kerrotko vauvan tietoja, jos haluat, niin lisään niitäkin vielä listalle.
 
:attn: Missä ovat muut vauvautuneet? Toivis? Mollis? Plastex? Engeli? Mapunen? Team Uttinen? Ja kaikki muutkin, tulkaa kertomaan kuulumisia! Olisi ihana kuulla teistä ja teidän vauvoista! :attn:

DQ, tuo on niin totta että kun itsellä oli hoidot päällä niin ahdisti nähdä toisia vauvojen kanssa - niitä täällä lapsiperhealueella kuitenkin on... Silloin ihan naapurissa ei ollut onneksi kuin yksi vauva, muiden lapset oli isompia. Nyt on vauvoja enemmänkin ja onneksi myös meillä oma kultamurunen! :heart: Yksi meidän uusista naapureista on myös saanut ivf:llä vauvan.

Kiinteistä: Me ollaan nyt parina päivänä annettu O:n maistaa bataattia. Olen sekoittanut siihen rintamaitoa. Vähän on tyttö ollut ihmeissään mitä tämä on, mutta kovasti on hymyilyttänyt homma. Vatsaankin on bataattia mennyt mutta osa tulee suusta ulos kun O maiskuttaa kielellään. Seuraavaksi ajateltiin antaa kesäkurpitsaa. Perunaa vasta vähän myöhemmin kun se voi kuulemma aiheuttaa vatsavaivoja ja O:lla tuntuu olevan niihin taipumusta.

Mies on tämän viikon isyyslomalla, ihanaa! =)

Neela ja Pikku-O 4+kk
 
Päivien kulumisesta oli DQ kysellyt. Meillä ne menee aika vauhdilla,kun on tosiaankin kaksi. Esikoinen on niin kova puhumaan ja on kyselyiässä niin aika ei käy pitkäksi. Pääasiassa ulkoillaan,käydään kaupalla,kyläilemässä ja milloin missäkin. En ole vielä käynyt perhekerhoissa. Luultavimmin aloitellaan syksyllä. Täällä on leikkipuistossa ihan kivasti lapsia ja muita äitejä. Odotan kesää jo siinäkin mielessä,että poika alkaa istumaan. Voi laittaa keinuun ja hiekkalaatikolle. =)

Meillä ollaan nyt maisteltu hedelmäsoseitakin eli persikkaa ja päärynää. Molemmat kelpaa. Huomenna varmaan jotain marjaa sitten. Meillä ollaan oltu tähän saakka kaikkiruokaisia. Tosin kukkakaalia ja parsakaalia en varmaan pahemmin anna,koska ainakin esikoiselle aiheuttivat hirveät vatsavaivat.

Meilläkin muuten oli jossain vaiheessa myös yövirkeyttä ja herättiin kukonlaulun aikaan. Jos halusi saada uudelleen unille niin kello olikin jo senverran,että meillä esikoinen nousee ylös. Vauvojen yövirkeys on varmaankin ihan asiaan kuuluvaa. Meillä on ollut molemmilla. Nykyään onneksi nukutaan jo vaille seitsemään asti. Voisin kyllä itse nukkua kahdeksaankin,mutta lasten ehdoilla mentävä.

Poika keksi eilen uuden keinon liikkua. Ryömii selälleen. Huvittavan näköistä. :LOL: On lattialla selällään ja pukkaa kokoajan jaloilla vauhtia. Menee hurjaa vauhtia huoneen päästä päähän. Myöskin hakee mahallaan konttausasentoa. Kova kiire isosiskon perään joka näyttää jopa mallia miten pitää kontata/ryömiä. =)

Pitäisi käydä ostamassa syöttötuoli pienemmällekin. Tytöllä on Stocken Tripp Trapp ja pojalle ostetaan samanlainen. Tuoli on niin pitkäikäinen,että ei haittaa vaikka maksaakin vähän enemmän.

Meillä on poika niin kuumaverinen,että on arpapeliä mitä laittaa päälle,kun ulkona alkaa olla yli +10. Vaunuihin nyt ei ainakaan tartte enää mitään makuupusseja. Eilen laitoin suht ohuen puvun ja omasta mielestä ohuen piponkin,mutta silti oli pää märkä. Ensi kerralla sitten vielä ohuempaa pipoa. =)

Neela Kiva,kun bataatti maistuu. =) Ihania hetkiä perheen kanssa,kun mieskin kotona.

Meillä taitaa olla suosikkisose tällä hetkellä bataatti-kesäkurpitsa.

Tuntuu,että aika rientää ihan hirveää vauhtia. Missä se mun pikkuvauva on. Nyt on jo niin iso poitsu ja painava kantaa. Ikääkin alkaa olla jo 4.5kk. :heart:
 
Flunssainen tervehdys kaikille!

Täällä nyt sitten flunssa päällä tällä kertaa. A ei onneksi vielä näytä merkkejä siitä, minä ja mies vaan köhitään. Jotain hyötyä imetyksestä.

A sai aloittaa lauantaina uuden lääkkeen, Losecin, ja nyt on mennyt taas neljä päivää hyvin. Hampaita vaan tekee ja kitisee. Eilen oli 4 kk neuvola ja mitat olivat 65 cm ja 6,3 kg. Saatiin ohjeeksi lisätä ruokaan öljyä, niin saisi vähän lihaa luitten päälle. Maitoa multa tulee edelleen runsaasti, aina kun luulen, että on tasaantumaan päin, niin sitten tuotanto taas ryöpsähtää päälle ja saa monta kertaa yössä vaihtaa paitaa. Puklailee edelleen kovasti, muttei huuda. Viihdystä kaipaa jatkuvasti ja herää myöskin virkeänä jo klo 5 aamulla, ei ole oikeastaan vaikutusta sillä, että onko mennyt nukkumaan klo 20 vai 21.

Neela me ollaan nyt samassa perhevalmennuksessa olleiden äitien kanssa oltu paljon yhteyksissä, kun asutaan kaikki kävelymatkan päässä toisistamme. Vauvatkin tuntuvat jo tykkäävän katsella toisiaan. Kiva, että teillä on naapurissa vauvoja. Ja bataatti vaan hymyilyttää!=) Meillä A edelleen itkee joka kerta kiinteitä syötettäessä, vaikka on kuukausi jo harjoiteltu. Ilmeisesti refluksi vaan aiheuttanut niin pahat syömistraumat, että kestää aikansa ennen kuin alkaa sujua.

dq me mietitään asunnonvaihtoa ja kanssa lapsiperhealueelle muuttamista. Ollaan itse ehdottomasti enemmän keskusta-asujia, mutta A:n kannalta olisi tietysti kätevää, jos naapurissa olisi kavereita, varsinkin jos jää ainokaiseksemme. Nyt on kaksi asuntoa listalla (ei olla vielä ehditty käydä katsomassa) ja hintakin ois tismalleen sama.
Ja D:lle maistuu jo peruna, hienoa!
Veljelläni oli kanssa lapsen sivuääni sydämessä ja ihan on isoksi, urheilevaksi mieheksi kasvanut, joten toivon, että A:nkin kohdalla on vain ohimenevää.

Millis pukemisasiaa olen minäkin miettinyt viime päivinä, A kanssa herännyt kaksi kertaa vaunuista ihan hikisenä. Tuntuu olevan helposti hikoilevaa sorttia, talvellakin toppapuvun käyttö jäi tosi vähäiseksi, kun yli 10 asteen pakkasilla ei ulkoiltu ja pienillä pakkasilla tosiaan tuli toppapuvussa jo hiki. Meillä kanssa Tripp trapp odottaa jo ruokapöydän päässä sitä aikaa, että A oppii istumaan.

AdAstra ja A 4 kk 2 pv
 

Yhteistyössä