<3 Huhtikuiset 2011 <3

Hohhoijakkaa, kun väsyttää! Poika tänään tasan 3kk ja yöt on muuttunu huonommiks. Ennen nukku ekan pätkän vähintään 4h, yleensä 5-6h ja sen jälkeen söi 2-3h välein, eli kaks syöttöä yössä, joskus vaan yks. Nyt on viikon ajan eka pätkä ollut vain 2-3h ja sen jälkeen syöntiä kahden tunnin välein ja kylläpä se väsyttääkin äippää! Tiedän kyllä, että vois olla paljon huonomminkin, mutta silti zzzzzzzzzzzzz. Muistan että esikoisella oli sama juttu: kolmikuisena alkoi heräillä useammin, tais olla suunnilleen samanlainen rytmi hänelläkin. Mikähän niillä tässä iässä sitten tulee, että heräilevät useammin?

Toinen muutos on kakkaaminen. Tyyppi täräytti kakat lähes joka vaippaan, mutta nyt on tullut viimeksi eilen aamulla... Tosin en tiedä onko tämä vain väliaikaista vai pysyvä muutos. Tämänpäiväinen rota-rokote taitaa muuttaa sen ainakin väliaikaisesti takas :)

Rintaraivareista kärsitään meillä... Ne alkoi jo 1,5kk sitten sillointällöin, mutta silloin onnistuin huijaamaan antamalla ensin pullosta pari huikkaa ja vaihtamalla lennosta tissiin. Nyt pari viikkoa sitten jouduin ottamaan migreenilääkkeen ja annoin sen takia koko syötön pullosta. Sen jälkeen ei sinä iltana tissi kelvannut enää lainkaan ja sama on toistunut joka ilta. Yleensä vasta vikalla syötöllä 23-24 aikaan, kun tyyppi on ihan yliväsynyt. Imetystukilistan sivuilla lukee, ettei pitäisi antaa pulloa, mutta en kyllä tuohon aikaan voi huudattakaan, että isoveli saa nukuttua. Muutamana päivänä tullut illan lisäksi myös jollain aiemmalla syötöllä ja silloin huudatin. Se kesti 40min ja oli ihan kamalaa, lopulta itkin minäkin. Soitin neuvolaan ja sanoi ettei näe tossakaan mitään järkeä. Jos kuitenkin imetän monta kertaa päivässä, ei pitäisi uhata imetystäkään. Meillä käytössä ainoastaan Aventin pullot, ja ne toimi ainakin esikoisen kanssa imetyksen rinnalla.

Kirjotin ton ylläolevan jo aamulla, mut jäi kesken. Nyt neuvolakuulumisia, ja APUA mitä jättiläisvauvaa täällä kasvatetaan!!! Painoa 8830g ja pituutta 65cm!!! Kuukaudessa painoa tullut 1900g ja pituutta 5cm!!! Mitattiin varmaan neljä kertaa ja aina sama tulos. Pituus on +2 ja suhteellinen paino + 22%....... No, esikoinen meni "parhaimmillaan" +40:ssä, eli ei tää ihan yllätyksenä tullut. Jätkä on vasta 3kk, eikä mahdu pian vaununkoppaan... Muuten oli iloinen ja hyväntuulinen vauva (vieraskorea, siihen asti huutanut koko päivän), seuras katseellaan lelua, köllötteli vatsallaan käsinojassa ja selällään kädet suussa, jotain tällasta th kirjas ylös. Ja että kasvaa hienosti :D

Kääntynyt poika ei vielä ole. Kääntyy kyllä kyljelleen ja siitä punkeaa jo niin, että pääkin nousee, mutta vatsalleen asti ei ihan vielä ole päässyt. Istumaan punkee sylissä melkein väkisin, niin kuin joku muukin kirjoitti.

Nyt en muista mitä kaikkea piti kommentoida, kun tosiaan ollut koko päivän projekti tämä kirjoittaminen :) Mutta toisella kertaa sitten. Mulla on itse asiassa ollu tosi vähän mahdollisuuksia kirjotella, kun käyn koneella lähinnä imettäessa ja silloin toinen käsi kiinni. Luen kyllä ahkerasti ja ihana onkin lukea muiden kokemuksia!

T: Anskuli ja Tyyppi 3kk
 
Hellou =)

meillä tyty nukkuu ihan samalla lailla oli kyseessä sitten helteet tai ei :D eli yöunet on sen 8-12 tuntia putkeen ja ne kolmet päikkärit. tänäänkin on nukkunut ekat ja vikat unet 3-4- tuntia ja sit niiden välissä sellai vajaa tunnin torkahdus... eli kolmet päikkärit, ja yhteensä niistä kertyy unta sen 7-9 tuntia, riippuen päivästä ja yöunista. tossa viime viikolla tyty nukku viimoset päikkärit klo 18-22 melki joka ilta, ja ain aattelin et nyt menee yöunet :D yöunille kuitenkin meni viim. 23.30 ja aamulla nukkuki sit seiskaan puol kasiin =) ihme vaava, ei oo ees helteet vaikuttanut tähän.

pulauttelusta: meillä on nyt ollut se maidon sakeuttaja käytössä, ja eiliseen asti mennyt ihan hyvin. nyt pulauttelu on sit taas jatkunut :/ tänään melkeen joka aterian jälkeen. taidetaan alottaa kiinteet aikasemmin, ei tuo oo vauvallekaan enää kivaa :/

neiti ei vielä käänny mahalleen mutta jos on mahalleen ni herkästä kiepsahtaa selälleen. lisäksi kääntyilee kyljelleen, ja tykkää kanssa tuijotella kasveja, lamppuja yms... nauraa jo ääneen joillekin hassuille sanoille ^_^ yrittää myös tavoitella lelukaaren leluja, kädet viuhtoo, mutta ei vaan onnistu vielä :D onneksi ei siinä vaiheessa turhaudu =)

ollaan nyt oltu vajaa viikko reissussa ja on täällä melkein kuin kotonakin. vähempi ehkä viihtyy leikkimatolla, mutta muuten kaikki on sujunut tosi hyvin =)

kivaa kesää kaikille mammoille, täytyy lukaista kanssa teidän tekstejä enempi läpi ja kommentoida, tää oli vaan tällai nopee omat kuulumiset -kirjoitus =)=)

hiikka ja tyty
 
Hiikka meillä myös pulautellaan edelleen. Miten tuo sakeuttaja toimii?? Mistä niitä saa? Olen ajatellut antaa iltaisin jo hieman "vahvempaa" korvikkeen sekaan tytölle juurikin tuon oksuilun vuoksi. : / Muuten kyllä vielä imetän, mutta tuntuu tuo tissimaito palautuvan vielä helpommin ylös, kuin korvike. Tällöin nuo pulit ovat vetisiä ja runsaampiakin...

Meidän tyllerö ärisee, ähisee ja änkeää itseään ylös(kuin vatsaharjoituksia tekisi). Samalla myös tunkee nyrkkejä suuhun ja pulauttelee (vaippa pärisee usein samalla). :confused: Kuluuko muiden päivät näin? Kyllähän tuohon jokeltelua ja hymyäkin mahtuu, mutta eivät osanneet edes neuvolassa sanoa, miksi ähisee ylös. Epäilin itse vatsavaivaa, mutta eivät allekirjoittaneet sitä..? Kertokaahan mielipidettä, kokemuksia?
 
Viimeksi muokattu:
viiva, täällä on myös pojalla tuo maidonsakeuttaja käytössä. Sitä saa apteekista. Täällä sitä ei kylläkään löydy hyllyiltä suoraan vaan pitää pyytää henkilökunnalta. Sen paketin takana lukee, että käytettävä terveydenhuoltohenkilökunnan ohjauksessa. Ostin sitä kyllä kysymättä ja seuraavan kerran kun neuvolassa asiasta mainitsin ni terkkari sanoi, että hyvin voi käyttää. Meilläkin tuo sakeuttaja helpotti aluksi pulautteluun paljon. Kun maito on sakeampaa se ei nouse niin helposti ylös. Olemme tainneet käyttää sitä jo yli kuukauden ajan ja edelleen poika pulauttelee, mutta vähemmän. Aluksi esti pulauttelun kokonaan. Nyt ei siis enää ole siitä niin suurta apua. Koitin antaa maitoa ilman tuota sakeuttajaa, mutta siitähän vasta riemu irtosi. Maito on niin litkuista ilman sakeuttajaa, että poika vaan huutaa ja hotkii syödessään ja meinaa tukehtua. Meinaankin 3 kk neuvolassa kysyä, että jos alkaisi pikkuhiljaa antaa kiinteitä. Ei todella ole vauvallekaan kivaa tuo pulauttelu. Pulauttelee ja röyhtäilee joskus vielä kaksikin tuntia syömisen jälkeen.

Meillä poika on myös kova ähisemään ja mähisemään. Unissaankin tekee sitä ja usein paukuttelee vielä kaveriksi. Välillä tuohon mähinään liittyy myös selvästi tuskaisuutta. Ei ehkä kuitenkaan ähise ylöspäin, mutta joskus nieleskelee ja selvittää kurkkuaan kun pukli meinaa nousta ylös. Muuten on masuvaivat kyllä helpottaneet. Ei enää itke niin kovasti pitkin päivää ja iltaa. Seurustelee ja hymyilee kovasti myös :heart:

2 kk neuvolassa oli kaikki hyvin =) Hyvin on kasvanut, pituutta 59,6 cm ja painoa 5,8 kg. Rotarokotteesta ei tullut mitään erityisiä oireita ja hyvin maistui pojalle se litku:D Ensi viikon perjantaina on jo 3 kk neuvola. Sitten saa kaksi piikkiä ja uuden annoksen tuota rotarokotetta.

Johtuu muuten varmaan tuosta sakeuttajasta, että kakka on pojalle kunnon paksua liisteriä. Ei meinaa pestessä irrota edes pesunesteen avulla. No eipä tuo paljon haittaa. Niin ja kun tuota sakeuttajaa käyttää ni maito pitää aina lämmittää jotta se liukenee. Jos lähden jonnekin kylään tai muualle ni laitan aina pieneen minigrip pussiin oikean määrän jauhetta ja otan mukaan. Tarjoaisin välillä jo huoneenlämpöistä maitoa näin kuumilla ilmoilla, mutta tuon sakeuttajan kanssa ei voi.

Moni on maininnut, että tutti ei kelpaa vauvalle. Täällä kelpaa erittäin hyvin. Yöllä kun nukkuu levottomasti ni se on helppo tyrkätä aina suuhun. Meillä nukutaan koko yö ihan vieressä. Helpointa niin kun joutuu useamman kerran yössä tuttia antamaan. Maitoa ei tarvi kuin kerran yössä. Jos imettäisin ni olisin varmaan pojan tutti läpi yön. Tai eihän sitä voi tietää, mutta luulen niin.

Vaunuissa viihtyy myös nukkumassa ihan hyvin ja hereilläkin jos ovat liikkeellä. Kantoliinaan laittaessa usein itkee, mutta rauhoittuu nopeasti ja nukahtaa aina vaikka olisi juuri nukkunut. Manducakin tuli hankittua, mutta en ole kokeillut sitä kuin muutaman kerran. Tuntuu hankalammalta kuin kantoliina kun siinä on niin paljon niitä nyörejä ja klipsejä. Pitäisi rauhassa sovittaa ja säätää, mutta ei ole ollut nyt tarpeen kun kantoliinakin löytyy. Oletin, että liina olisi hankalampi, mutta kävikin toisin päin.

Onko teillä muilla niska jumissa jotka nukutatte vieressä? Minä en kyllä osaa siinä rennosti nukkua. Johtuu varmasti suurimmaksi osasti siitä kun poika nukkuu niin levottomasti ja koko ajan olen valmiudessa antamaan tutin suuhun. En muista tätä jumiutumista isompien lasten kohdalla vaikka imetinkin nukkuessani.

Nyt päiväunille sekä äiti että poika

Syyslaulu ja pikku O
 
kommentoin nopeesti tähän tuohon pulautteluun, että meillä otetaan nyt käyttöön gaviscon närästyslääke. meilläkin autto sakeuttaja aluks niin ettei pulautellut ollenkaan, nyt on taas alkanut. ja silloin kun vielä imetin, niin rintamaito tuli kanssa ylös nopeemmin.

sen takia otetaan tuo gaviscon, kun meillä kun pulauttelu alkoi, niin alkoi taas ne "tukehtumiskohtaukset" iltaisin tunti pari nukahtamisen jälkeen. lekuri sanoi, että vauvalla on samanlainen olo kuin aikuisella närästäisi, ja sekin aiheuttaa pulauttelua, eli ei siis pelkästään se vatsanporttijuttu.

kokeillaan sitä ja jos ei helpotu, mennään taas jorviin....
 
täällä käyty 4kk neuvolassa, pojulla kokoa 7300g ja 64cm. tänään sitten alotettiin perunan maistelu ja hyvin kelepas:)
mietin täysimetystä puoleen vuoteen asti mut nyt viikon sisällä yöunet lyhentyneet niin arvelin et tarvii enemmän energiaa kun jo kovasti jumppailee lattialla. en jaksa koko ajan olla imettämässä :ashamed:
mut muuta lisämaitoa onneksi ei ole tarvinnut antaa, omalla maidolla menty alusta asti.
poju on ruvennut luonnettaan näyttämään, kovasti jo komentaa jos seuraa ei heru heti ensimmäisten natinoitten jälkeen :)
nukkuminen on aika sekavaa tässä huushollissa...no yöt pääsosin kuitenkin nukutaan syömisen ohella mut päivät..ulkona vaunuissa ei tule uni tai jos sattuu nukahtamaan niin jo 15min, päästä herää. sisällä menee sit jos huushollissa rauhallista niin jopa 2tuntia omassa sängyssä uinaillessa. mut rytmistä ei tietoakaan päivät nukkuu miten sattuu.
mut jospa nyt kiinteiden myötä rytmi löytys.

oletteko ajatelleet antaa vellejä vauvoille? minä en ole kenellekkään antanut esim. iltavelliä tms... ja en taida osata nytkään:confused:

mar-i ja poitsu 4kk ja 8pvä :heart:
 
Viimeksi muokattu:
viiva Meillä kans tekee samaa "vatsalihasharjoittelua". mun mielestä se on kyllä ihan sitä että vauva haluaa pystympään asentoon. Pystyasennossa näkee paremmin, ei halua olla köllivä vauva enää :) Ja pörinät ja puklut tulee siinä samalla kun niin kovasti harjoittelee. Näin meilläkin.
syyslaulu Mulla on niska-, selkä ja käsivarsienlihakset kaikki aivan jumissa. Johtuu varmaan monestakin vauvaan liittyvästä asiasta; kantamisesta, yöllisistä huonoista asennoista jne. Meilläkin vauva nukkuu vieressä ja onhan ne asennot siinä rajoittuneempia.
Viime yön olin kyllä taas niin tuttina neidille. Yritin välillä huijata tuttia suuhun, mutta heti huomas että on väärä kapine suussa.
 
Meillä huomenna 3kk neuvola ja ne 3 rokotetta... vähän jännittää, miten neiti niihin reagoi... : /

Meillä varmaan "joudutaan" aloittelemaan kiinteiden maistelu jo ennen 4kk:n ikää, kun sitä pulauttelua on IHAN HIRVEÄSTI. Millä ruoalla olette ajatelleet aloittaa kiinteiden maistelut ja teettekö ruoat itse vai ostatteko valmiina?
 
Veyve mä ajattelin aloittaa laittamalla korvikkeen sekaan (kaupan)maissivelliä. Perunat ja porkkanat yms. keittelen ja soseutan itse, mutta niiden antamista yritän vielä lykätä. Meillä on iso tyttö ja syö aivan hirveästi, mutta nukkuu kylläkin vielä öisin(viime yö esim. 9,5h putkeen) pitkät pätkät tissimaidon&korvikkeen turvin. Älytön pulauttelu on täälläkin saanut harkitsemaan jo kiinteiden antamista. Tulehan kertomaan miten rokotteiden jälkeen kävi! Meillä pian sama edessä... :|
 
viiva Missä iässä olet ajatellut aloittaa tuon, että korvikkeen sekaan velliä?

Neiti oli tänään 3kk-neuvolassa, ja mitat 6535g ja 63,7cm ja kaikki muutenkin hyvin :heart: Injektiorokotteita pistettäessä neiti huusi kuin syötävä, mutta tosiaan ihan vaan sen pistohetken, rauhoittui tosi nopeasti. 20min odoteltiin rokotteiden jälkeen neuvolan käytävällä, josko jotain reaktioita rokoteaineista tulisi, mutta ei onneksi tullut. Neiti on nyt nukkunut yöuniaan noin tunnin verran ja iltapäivä ja ilta rokotusten jälkeen mei ihan hyvin, välillä neiti meinasi yhtäkkiä alkaa pieneen itkuun, mutta rauhoittui heti, kun otin syliin/juttelin neidille. Pientä levottomuutta oli myös, mutta ei muuta ihmeellistä. Kuumekaan ei ainakaan vielä ole noussut, jes :) Kuumelääkettä kävin eilen varulta apteekista hankkimassa, mutta toivotaan, ettei sitä tarvita.

Tulin tuon neuvolakäynnin jälkeen sellaiseen päätökseen, että yritän täysimetyksellä sittenkin nyt siihen 4kk:n ikään saakka ainakin, vaikka tuo pulauttelu onkin aika runsasta. Neiti kuitenkin kasvaa hyvin eikä jää rintamaidon syönnin jälkeen nälkäiseksi. 4kk:n iässä ajattelin sitten alkaa maisteluttamaan neidillä jotain... mikähän olisi hyvä, kurkkupala imeskeltäväksi?
 
me alotettiin kiinteet perunasta kaikkien lasten kohdalla ja sitten porkkanaa ja sit jotain hedelmiä. ja itse teen mössöt.
eilen lisäiltiin porkkana listalle:) ja voi sitä syömisen riemua, ihan kun ois poju syöny pidempäänkin kiinteitä suu napsahtaa auki kun lusikka lähenee suuta, ja vaikka sose ei ole ihan sileetä kun haarukalla tilsitty niin ei yökkäile ollenkaan. maitoa lypsän aina sekaan ja sit annan lusikalla vielä ruuan päätteeks.
päikkärit yhäkin päin prikkalaa eilen nukku pitkin päivää 4*30min. ja saatte uskoo et eilen jäi kaikki kotihommat tekemättä :ashamed: no mut jos tänään paremmin. naapurin räkyttävä koira palannut taas kotiisa niin ulkona ei voi nukuttaa...plaah ku ketuttaa!

mut nyt pyykinpesuun ku poju viel nukkuu:)
mar-i ja poitsu 4,5kk
 
APUAA!!! Meidän neiti on nyt alkanu kerätä ilmaa masuun iltasin ja jumittamaan kakkaa. Illat menee sit huutaessa kun masuun koskee. Maha on ku pallo. Sitten ku kakka tulee ni läpi menee kun tulee niin paljon. Ollaan cuplatonia kokeiltu mut ei auta. Neuvolasta ei saa ketään kiinni ennenku huomenna. Onks tää normaalia?
Käytiin viikonloppuna mökillä ja matka oli pitkä. Ajattelin että johtuisko siitä että istu niin pitkää samassa asennossa (4h yhdellä puolen tunnin pysähdyksellä).
Vähensin eilen d tippoja takasin neljään ja ilta meni hiukan paremmin, itkua vaan tunti...
Sääliks käy pikku raasua kun huutaa pää punasena eikä mikään asento ole hyvä. Sit lopulta nukahtaa mahalleen käsien varaan :(
Onks vinkkejä mitä vois tehdä?

muoks: Nii ja nyt on pakko röyhtäyttää rintaruokinnan jälkeen. Aikasemmin nukahti aina rinnalle.
Oon yrittäny tarkkailla omaa syömistä jos johtuis siitä mut en mielestäni syö mitään normaalista poikkeavaa.
Voisko maitoallergia alkaa näin vähän reilun 2kk ikäisenä?
 
Viimeksi muokattu:
Veyve nyt tässä 3kk paikkeilla olen ajatellut, mutta en ole kuitenkaan vielä uskaltanut. Hieno päätös tuo täysimetyksen jatkaminen! =)

Netsuli mitä tarkoitat jumittaa kakkaa? Meillä tuli tuon rotarokotteen jälkeen yli viikoksi masuvaivaa lisääntyvissä määrin. Meidän neiti itkee muutenkin hurjasti AINA kakatessaan, vaikka kakka aivan normaalia, löysää vauvan kakkaa. En tiedä miksi, on vain alusta saakka näin tehnyt. Tuo ylitulo on myös tuttua, vaikka vaippoja vaihdettiin isommiksi on vaatteet aina kakassa. Tavaraa siis tulee täälläkin ja kovan huudon kera.
Meillä toimi paremmin (tai ainakin luulen toimivan) nuo Disflatyl-tipat. Tosin vieläkin on hyviä ja huonoja päiviä masun kanssa. Vaippa pärisee kyllä kiitettävästi.
Ehkä en vain pienestä nyt säiky, kun meillä esikoisella oli TODELLA paljon masuvaivaa ja koliikki. Toivottavasti teidänkin neidon vaivat helpottavat, eikä olisi mitään allergiaa.
Ja hei onko teillä nuo Gefilus+D-tipat käytössä tai Relat? Niitäkin vois kokeilla, jos ei oo.
 
Viimeksi muokattu:
Neitsuli se jumittaminen varmaan johtuu siitä autossa istumisesta. Kaukalossa ei ainakaan meidän poika ikinä kakkaa, asento on huono, joten se varmaan vaikuttaa.

Olenko unohtanut päivittää jotakin? Pahoittelen jos olen. Pistäkkee uusiks jos tarvetta on...
 
No nyt tänäaamulla neiti oli tulikuuma ja lämpöä mitattaessa oli 37,7. Annoin suppona kuumelääkkeen, vaikka tuo lämpö ei vielä vauvalla kovaa kuumetta olekaan, mutta siis annoin tuon lääkkeen perustuen neidin vointiin (tulikuuma, väsynyt, levoton, hieman itkuinen). Nyt neiti on nukkunut 10-12, 13-14 ja nyt kahdesta eteenpäin nukkunut taas, muutamia kertoja on ollut noin 5-10min välissä hereillä ja sitten taas jatkaa unia. On syönyt ihan hyvin kuitenkin, viimeksi reilu 2t sitten. Miltä kuulostaa, kuinka paljon ja pitkään kerrallaan uskallan antaa tytön nukkua? Pitääkö "kuumeinen" tyttö herättää syömään, jos ei muuten itse meinaa herätä? Vähän huolettaa ja stressaa, kun tyttö nyt ekaa kertaa kipeänä ja olen yksin tytön kanssa kotona, niin jännittää, että osaanko toimia oikein... :|
 
Heips,

Meillä oli tänään 2 kk neuvola, vaikka poika on kyllä jo 2,5 kk. Mutta mittojen mukaan herra oli kasvanut syntymästä tasan 10 senttiä ja 2 kiloa. Mun mielestä aika huimaa, mutta sutjakka tuo herra taitaa olla edelleen suhteessa ikätovereihinsa.

Pojan olemuksessa on tapahtunut iso muutos parin viikon aikana. Havainnoi enemmän, viuhtoo raajoillaan hurjana ja "juttelee" aivan jatkuvasti. Hereilläkin jaksaa olla jo tunteja. Mutta mistään rytmistä ei ole tietoa. Onko muilla?

Poika erottaa kyllä yön ja päivän. Ja yöt menevät melko samalla rytmillä aina; ensin pitkä pätkä 5-6 tuntia ja sitten tissillä torkkuen vielä 2-3 tuntia lisää. Herätys ja seurustelua, jonka jälkeen uudelleen unille ainakin tunniksi. Mutta päivät menevätkin sitten miten sattuu. Välillä torkkuu vaan tissillä vartin tirsoja ja toisinaan ottaa jopa tunnin, puolentoistakin unia. Ja ihan mihin kellon aikaan hyvänsä. Milloinkohan rytmiä on syytä odotella?

Sylivauva on vieläkin, tuttia ei kelpaa edelleenkään ja vaunukyydinkin kanssa on vähän niin ja näin. Pitänee olla tyytyväinen, että ongelmat ovat tätä luokkaa.

o'ou, itkuhuutotilanne, got to go. :)
 
Kiva kiva, neidillä oli tullut plöröt vaipan läpi tuttuun tapaan mutta ihan huomaamattomasti. Siinä sitten pyörittelin neitiä sylissä kun ruokahommia laittelin. Arvatkaa vaan mihin kaikkialle kerkesin koskea käsilläni ennen kuin huomasin että vauva on kakassa!!! Että jos tässä nyt sairastutaan ripuliin lähiaikoina niin tietääpä ainankin mistä johtuu :headwall: Rota-rokotteesta nyt 8pv ja eikös se 7pv kohilla ollut tartuttavimmillaan se kakka....
veyve lämpöä teidän vauvalla kuitenkin sen verran vähän, ettei kuivumaan pääse vaikka pitempiä unia nyt ottaisikin syöntien välillä. Meillä oli tyttö kans rokotteen jälkeisienä päivänä tosi väsynyt. Heräsi kyllä ite syömään. Hällä oli kans jonkun verran lämpöä ja annoin suppoja. Huominen on toivottavasti teillä jo parempi.
 
Netsuli, se kakan jumittaminen/panttaaminen voi johtua melkein mistä vaan. Jos kyseessä on rintamaitolapsi, yleisin kommentti neuvolasta on tuohon: se on ihan normaalia.

Tosin täytyy myöntää, että suhtaudun nykyään todella varauksella neuvolan neuvoihin... liittyen juurikin näihin meitin neitin kakkavaivoihin, superpitkiin kakkaamisväleihin (6,5 vrk). Neuvolan terkkari nimittäin sanoi, että keitettyä, jäähdytettyä vettä voi antaa korkeintaan teelusikallisen tai kaksi ruuan päälle, jospa se "ajaisi massat liikkeelle", mutta edes helteellä ei pitäisi juottaa vauvalle vettä, kun se vie nälkää pois...

Noh, kun kävin yksityisellä lastenlääkärillä näiden samaisten vaivojen vuoksi, oli hänen kantansa aivan toinen: helteellä pitää huolehtia vauvankin nesteen saannista, maidon lisäksi voi antaa vettä juotavaksi. Omakohtaisena kokemuksena voin sanoa tuosta vedenjuonnista, että meitin neiti ei ensinnäkään suostu juomaan sitä poskettomia määriä, ehkä juuri tuon muutaman teelusikallisen verran per kerta, kun sitä tarjotaan. Ja toisaalta... maitohan on (myös) vauvan ruokaa, ei kait kukaan jaksa alvariinsa syödä!

Niin... ja meillä nuo kakkavaivat eivät ole ihan täysin ratkenneet vieläkään, mutta lääkäri sanoi, että nämä helteiset kelitkin voivat sitä ulostusväliä pidentää ja juuri siksi on tarpeen huolehtia siitä nesteytyksestä.

Meillä on myös ilmavaivaa... Röyhtäyttäminen on nykyään hiukan haasteellista, välillä saa pitkäänkin yrittää ja tehdä tempun jos toisenkin, että röyhtäisy irtoaa. Piereskely on runsasta ja päivittäistä. Lisäksi ilmeisen kivuliasta useimmiten (ei kuitenkaan joka kerta), koska tyty kitisee/itkeskelee hiukan ennen kuin pieraisee. Ja sitten taas itse ulostaminen ei näyttäisi olevan kovinkaan kivuliasta, koska en ole pannut merkille, että neiti olisi erityisen kärttyisä tai itkuinen juuri sillä hetkellä kun ulostaa.

Meilläkin oli alkuun käytössä Cuplaton, mutta mielestäni se ei suinkaan parantanut tilannetta, joten siirryimme sitten Disflatyliin, joka on tepsinyt hiukan paremmin.

Mihin aikaan päivästä annat nuo d-vitamiinit? Minä siirsin d-vitskujen antamisen aamuun, jotta illat olisivat mahdollisimman rauhaisia, kun jossain vaiheessa näytti siltä, että d-vitsku voisi olla syyllinen ilmavaivoihin ja muihin masun kaiherruksiin. Vaan eipä ollut ei syyllinen, ainakaan yksinään. Joskus harvoin niitä kitinöitä on enää ilta-aikaan, kyllä ne ajoittuvat pääasiassa sinne aamupäivään/päivään...

Jotkut sanovat, että vauvan turvakaukalo on varsinainen kakka-jakkara :) No, meillä se ei ole ainakaan auttanut kakan tulossa sen paremmin kuin ne sen seitsemän muuta konstiakaan; rentouttavat kylvyt, masun hieronta, jalkojen jumppaaminen, veden juottaminen, kuumemittari...

Tässä linkissä on asento, jossa pitäisi peräsuolen tyhjentyä helpostikin, joten sitä kannattanee kokeilla: Kiintymysvanhemmuusperheet - Vessahätäviestintää käytännössä ...no, meillä se irrotti ainakin niitä pieruja, ei muuta :)

Ja vielä: onko vauva täysimetyksellä, vai saako myös korviketta? Ehkä kannattaisi kokeilla myös korvikkeen vaihtaminen...
 
Viimeksi muokattu:
Äh en oo viikkoon ehtiny täällä lukea, kun oltu reissussa ja kauheesti tullu juttua ei millään jaksa/ehi lukea, mutta huomasin että moni käyttää myös tota sakeuttajaa meillä myös käytössä ja ihan super hyvä juttu meille ollut. Ekat iltavellit on täällä jo annettu, poika 2kk3viikkoa. Eikä mitään korviketta sekaan laitettu kun ihan vaan pelkkää velliä, ekana iltana annettiin vähän velliä ja lisäks korviketta mutta toisena iltana jo ihan pelkkää velliä kun ei masu siihen reagoinu mitenkään ! Meillä poika ollu kovin nuhanen ja yöt nukuttu tosi huonosti välillä. Nyt kyllä jo pirteemi. kai se on mentävä taas purkaa reissun tavarat !
 
Milas Juu, toivotaan huomisen olevan parempi. Nyt neiti on nukkunut jo toista tuntia, supon annoin yöksi, kun oli vieläkin aika kuuma. Meillä kanssa tytöllä tulee kakat tosi usein kunnon vauhdilla vaippaan, sitten on kiire ottamaan bodya ja housuja äkkiä pois, ettei likaannu... :-D Monet kakan vuoraamat bodyt ja housut olen kyllä saanut jo pestä, en tiedä, miten sitä kakkaa niin paljon oikein voi tulla ja vielä niin voimalla :-D
 
tuosta kakkaamis asiasta...täällä poitsu kaikkii noin viikon välein vaikka onkin täysimetetty ollu 4kk asti, (kuulin jostain et korvike vauvoilla olis tätä vaivaa useammin)
nyt oli väli jo 1,5vko eilen sitten sai kakan tehtyä kun kahtena päivänä annoin vähän luumua. perunat ja porkkanat ollu nyt kaks päivää pois listalta. ei poika ole oikeastaan edes kiukkuinen vaikka ei kakkaa teekkään tuota useemmin. piereskelee kyl paljon.

tänään pitäs alkaa leipomaan isompien poikien synttäreille, lauantaina pitäs juhlia=)
 
tuosta kakkaamis asiasta...täällä poitsu kaikkii noin viikon välein vaikka onkin täysimetetty ollu 4kk asti, (kuulin jostain et korvike vauvoilla olis tätä vaivaa useammin)
Minulle taas on neuvolan terkkari ja yksityinen lastenlääkäri sanonut, että juuri rintamaitoa saavilla lapsilla ulostusväli voi olla hyvinkin pitkä. Mitähän tai ketähän tässä pitäisi uskoa?! :confused: No, meitin neiti on alusta lähtien saanut rintamaitodon lisänä korviketta tarvittaessa (oli niin pieni tullessaan, joten lisämaidon antaminen oli paikallaan, ja nyttemmin siitä ei ole täysin eroon päästy). Alkuun masu toimi päivittäin, jopa useita kertoja päivässä, mutta sitten ensimmäisten helteiden aikoihin alkoivat nuo välit pidentyä.
 
Minulle taas on neuvolan terkkari ja yksityinen lastenlääkäri sanonut, että juuri rintamaitoa saavilla lapsilla ulostusväli voi olla hyvinkin pitkä. Mitähän tai ketähän tässä pitäisi uskoa?! :confused: No, meitin neiti on alusta lähtien saanut rintamaitodon lisänä korviketta tarvittaessa (oli niin pieni tullessaan, joten lisämaidon antaminen oli paikallaan, ja nyttemmin siitä ei ole täysin eroon päästy). Alkuun masu toimi päivittäin, jopa useita kertoja päivässä, mutta sitten ensimmäisten helteiden aikoihin alkoivat nuo välit pidentyä.
Minulla sama käsitys että rintamaito vauvoilla tuo kakkaus väli on pidempi. meidän poika kakkaa päivittäin ja joskus parikin kertaa päivässä taitaa olla koko aikana vain yksi päivä ettei kakkaa tullut :D
 

Yhteistyössä