<3 Huhtikuiset 2011 <3

Hei, vielä tuli mieleen, kun tässä joka päivä koitan vauvan kanssa vaunulenkillä aamupäivällä käydä, niin onko teijän muiden vaikea tietää, mitä laittaa vaunuissa makaavalle vauvalle päälle? Että olis tarpeeks, mutta ei liikaa... Mun mielestä tää on jotenkin ollut alusta asti kauhean hankalaa... :-/ En halua, että mun vauva on yli- tai alipuettu. Vaunuissa on kuitenkin aika lämmin, vaikka ilma olisikin vähän viileä, ja kun pidän yleensä vielä harsoa siinä tuulenesteenä, niin ei siellä vaunuissa kylmä ole. Mutta mitä laitatte vauvallenne vaunuihin esim. näillä +13-15 asteen keleillä?
 
Heips!

Täälläkin kyllä "puhellaan" välillä kovaan ääneen siis suorastaan kiekutaan! =)

Santtu kyseli rytmeistä. Meillä mennään yöunille 23-24, heräilee tissille n.8-9 ja nukkuu vielä tuohon 11 saakka. Siinä välissä on parisen tuntia hereillä ja sitten 4h päikkärit (joskus vain 3h enää). Illalla nukkuu seitsemän aikoihin vielä n. tunnin pätkän. Näin meillä menee tällä hetkellä. =)

Kiinteitä en ole vielä antanut, kun tuntuu vielä maito riittävän. Tosin 2 korvikkeeseen olen varovasti siirtymässä.

Veyve meillä on vaunuissa sellainen "sinnepäin" läpyskä mittari. Siitä aina välillä seurailen mitä siellä kopassa on lämmintä. +13-15 astetta, jos olisi ulkona niin laittaisin varmaan sukkikset, bodyn, colitsit (tai pitkähihaiset potkarit), myssyn, tumput ja alle auki makuupussin (ja kuomun päälle). Otan yleensä ainakin mukaan tarpeeksi vaatetta/lämmintä. Vähän arpapeliä se on täälläkin tuo pukeminen. :whistle:

Meillä on kovin kiireistä tämä arki taas, kun koulu alkoi. HUH! Meillä on vielä jokaisella nuo harrastukset, eikä noita lapsenvahteja pahemmin ole. :| Mulla olisi harkat 3 kertaa viikossa (en ole kyllä vielä ihan tuohon päässyt) ja miehellä samoin. Lisäksi mies valmentaa junioreita, joten on aika paljon pois kotoa. Onneksi poika ja mies harrastavat samaa lajia, ettei mun tarvitse poitsua erikseen kovin usein kuskailla sinne. Välillä kyllä ollaan pikkuisen kanssa siellä oltu katsomassa ihan muuten vaan.

Piti vielä kysellä tuosta syömisestä. Eli meillä tuo tissittely ja pullottelu myös on alkanut olla ihmeellistä peliä? Tyttö alkaa syödä, mutta irrottaa vähän väliä ja kääntää päätä pois (aivan, kuin ympäristössä olisi jotakin niiiiin kiinnostavaa)? :confused: Jatkaa kyllä aina(ja syö hyvin), mutta syö siis pätkissä ihme kiemurtelun kanssa.
Mietin vaan onko tuo myös merkki niistä tulevista hampaista? Muilla kokemusta vastaavasta?
 
Noin, nyt on vauva saanut ensimmäiset antibiootit... :(

Aloin ihmetellä joku viikko sitten, että miksi vauva vetistelee niin kauheasti. Siis silmät vuotaa. Sitten kummastelin, kun se silmäneste oli jotenkin erikoista. Mutta tuumin, että kai se voi vauvoilla olla erilaista kuin aikuisilla. Mutta eilen sitten vauvan silmät alkoivat vuotaa sellaista "elmu-kelmun" näköisiä klimppejä. Kuin ois menneet piilolinssit ruttuun ja tulleet silmäkulmasta ulos. Tänään mentiin sitten lääkäriin ja vauvalla on kyynelkanavan tukos. Ilmeisesti ihan yleinen...?

Ymmärsin, ettei hoidu muutoin kuin antibioottisilmätipoilla ja vesihuuhtelulla. Poikahan karjui kuin syötävä noille toimenpiteille, mutta onpa apua annettu. Toivottavasti papranee pikku paran silmät.

Semmoista meille.

Santtu ja poika
 
Jos nyt vihdoin olis sen verran aikaa, etta kerkeis kirjottaa! Joka paiva kayn taalla lukemassa teidan kuulumisia, mutta aina tuntuu, etta ei oo aikaa pysahtya tahan koneelle niin paljon, etta kerkeisin kirjottaa.

Tosi kiva lukea noita teidan juttuja, kun ollaan kaikki niin samassa vaiheessa, niin saa vahan vertaistukea! :)

Taalla kanssa ollaan alotettu kiinteet. Poitsu tuntu valmiilta ja epatoivosena yritan saada hanet nukkumaan paremmin oisin......... Mutta sitten tuli ummetus! Eilen pidin sitten taukoa kiinteista kokonaan. Nyt annan sit varovasti, kerran paivassa. Perunaa ja banaania en nyt meinannu antaa hetkeen ollenkaan.

Poika on kylla ihan innoissaan kiinteista! Ottaa lusikasta ite kiinni ja pistelee menemaan! :D

Maidon kanssa on sitten vahan eri homma.... Ruvennu pullo tokkimaan jostain syysta. Saatiin Gavisconitkin kayttoon muutama paiva sitten, kun nayttais vahan refluksilta. En oo kylla ihan vakuuttunut sen toimivuudesta, mutta katotaan nyt...

Anskulin kirjotus unien suhteen kuulosti hyvin tutulta! :D

Valjakallahan on siella reipas menija! Ryomimaan jo lahtenyt! Taalla kovasti harjotellaan kaantymista, mutta viela ei ole onnistunut.

Tuosta rytmista sen verran, etta meilla on nukuttu paivisin puolen tunnin patkia muutamat ja yolla herailty usein parin tunnin valein. Nyt sitten viime viikolla oppi nukkumaan vaunuissa ja otti siella paikkareita 45min-pari tuntia.
Tanaan sitten on ollu ihmeellinen paiva unien suhteen. Herasi aamulla kuudelta (! Yleensa nukkuu kasiin). Aamupaivalla otti sitten yhdet 40min ja toiset 1.5 tunnin unet! Sitten iltapaivalla nukku viela 2x45min! Saas nahda miten yo menee......

Pari yota sitten nukku 5.5 tuntia putkeen, mita ei oo ikina tapahtunu ennen!! Harmi vaan kun tuo oli 20-01.30..... Etta en kerinny ite koko aikaa nukkumaan! Tuosta sitten jatko viela ruokailun jalkeen aamu 8:aan. Vahankos oli hyva fiilis, kun sai nukkua noin paljon! :)

Semmosta mun piti kysya, etta asettuuko teidan muiden vauvat itsestaan unille vai pitaako nukuttaa rinnalle tms? Meilla poika yleensa vaatii rinnan nukahtamiseen, mutta tana iltana sain nukahtamaan yksin omaan sankyyn niin, etta oli vasynyt, mutta hereilla. Vahanko oli mahtava juttu!!!! Kapalo muuten otettiin uudestaan kayttoon ja tuntuu toimivan!
Mietin kylla, etta joutuuko tassa jossain vaiheessa unikoulu-puuhiin... :(

Aika hyva masuilija, etta teilla hyvaksyttiin tutti noin helposti kayttoon! Ma oon yrittany kaikki konstit, mutta ei millaan ota tuttia! Noh, ehkapa viela jonain paivana olen siita ihan kiitollinen....

Veyve meilla oli tossa monta yota sillain, etta poitsu heras keskella yota ruokailun jalkeen ihan hereille juttelemaan (yksinaan siis. Minulta EI saanut vastakaikua!!) n. 1.5 tunniksi, vaati sitten rinnan ennen kuin taas nukahti. Kylla oli hermo kireella!!! Otti niin pannuun!!

Hehee... Meilla kanssa "napakasti komennetaan"! Mua ihan rupesi hymyilyttaan, kun tuosta huutamisesta oli puhe, kun taalla tosiaan sama meininki! Ma luulen, etta se on oman aanen loytamista. Poitsu myoskin yskii sillain jannasti kovaan aaneen ja sit valilla karjasee. Sitten kun katon pain valayttaa ihanan hymyn paalle! :D

Viiva, meilla kanssa syominen ihan mahdotonta pelaamista. Erona se, etta tosi huonosti ottaa pullosta... Siis ma aina imetan ensin ja sit annan pullosta paalle. En tiia johtuuko tuo siis refluksista vai mita sitten lienee.... Valilla ihan huolestuttaa, kun syo pullosta niin vahaisia maaria! Ja siis arsyttaa silla, etta yleensa jos ei syo paivalla hyvin, niin sitten ruokailee yolla tiheammin..... Noh, tiistaina meinasin kayttaa punnituksessa, katotaan miten on paino noussut.

Huh! Tulihan tassa jo tekstia... Poitsu on younilla, joten taidan minakin vetaytya ja lahtea ottamaan unta palloon!
 
Viimeksi muokattu:
Huomenta vaan kaikille :) Täällä tuntuu ainakin mammalla olevan tosi hyvä päivä, pääsee parturiin ja saa uudet kynnet ja vaikka mitä :) No joo meillä nukuttiin viimeyönä tosi hyvin vaan kaks syöttöö.

tinttulina Meillä kans pojan masu meni tosi kovalle kiinteistä, mutta annoin luumusosetta se autto ja sen jälkeen ei oo ollu. Tosin annoin sen sillein että porkkana oli ollut käytössä vasta yhden päivän ja siihen samaan aikaan otin luumun. Kyllä poikaa helpotti :) Noh eipä nyt vielä innostuta tuosta tutin helppoudesta meillä, nimittäin ekan päivän poika söi sitä niin innoissaan, mutta nytten ei enää ota. Voisko johtua että tutin malli vaihtu? Eka oli sellanen jossa on se käyrä, mutta nyt on ihan suora. Ostin uuden käyrän testaillaan sitä tänään KUN KOIRA SÖI ENTISEN :D

Tuosta höpöttelystä, meillä toi huutelu on nyt jäänyt, mutta nytten on siirrytty kiljahteluun. On se niin ihanan kuulonen kun poijan kanssa leikkii ja tekee kaikkia mistä se tykkää niin rupee kiljahtelemaan :) Meillä olisi perjantaina 340km matka edessä ja sitten sunnuntaina takas, kuinkahan onnistuu :O ? ja auto ihan tupaten täynnä. No mut nyt on lähettävä valmistautuu hemmottelupäivään :)
 
Nyt pikaisesti vaan...

Tinttulina meillä tyttö jää yleensä nukahtamaan ihan itekseen. Laitan sänkyyn, tutti suuhun ja "rättiä" nenän pieleen. Joskus pitää käydä uudelleen tuttia laittamassa. Mikäli kovasti huutaa, niin on yleensä röyhy jäänyt kierimään vatsaan. Nostan olkapäälle, hyssytän ja koitan uudelleen. Eikä se aina käy, kuin elokuvissa... :D

masuilija meillä ei kelpaa, kuin yhdenlainen tutti. Se on lenkillinen, käyrä ja yllättäen silikonia. Eli kyllä sillä malilla ja matskulla on väliä. Jaa, että koirulillekin maistuu tutti! :LOL: Meillä 3. luokkalainen pureskeli yhden ohimennen läksyjä tehdessään. :D Normaalisti pureskelee kynänpäät tai viivainta. Pitänee hakea poitsulle joku koirien purulelu. :LOL:
Ja hei, kiitos vaippavinkistä! =)
 
Viimeksi muokattu:
Vaunuihin pukemisesta Meillä on vaunuissa aamuisin (lämpötila 10-15 välillä) body, potkarit, vanupuku, kypärämyssy, puuvillatumput, ohkaset villatöppöset ja jos tuulee niin laitan vielä froteepyyhettä peitoksi. Jos lämpötila alle kymmenen laitan viltin tai toppapussin. Ja sitten vaunujen päällä on tietty se "kansi" ja harso. Meillä pimu tykkää nukkua lämpimässä joten jollekin vauvalle tää varustus voi olla liikaa.
Vauvan "puheesta" Meilläkin on päiviä kun neiti kailottaa hirmu isolla äänellä, tai kiljahtelee, tai räkättää :D Sellaista selvää äänikapasiteetin testailua. Hauska seurata. Paitsi öisin. Aika usein on taas ollut öitä että tyttö valvoo tunnin, puoltoista joskus neljän seutuvilla. Ei itke, juttelee ja yrittää saada minusta seuraa itelleen. Yritän ite aina olla mahdollisimman vähäeleinen ja en ala juttusille. Rauhoittuu sitten jossain vaiheessa tissin kautta uudelleen nukkumaan.
Nukahtaminen tapahtuu meillä aina illalla tissitellen.
Päivärytmi Meillä noustaan 7 aikaan. Pari tuntia hereillä ja sitten aamupäiväunet noin 2h. Ja taas pari tuntia hereillä ja seuraavat unet noin 2h. Sitten valvotaan taas pari-kolme tuntia ja vielä yhet unet jotka noi30min-1h. Illalsta valvotaan kolmisen tuntia ennen kuin yöunille viimeistään puoli ysiltä. yöllä syö usein, mutta en enää kellosta seuraa aikoja kun nukutaan vierekkäin niin syöminen tapahtuu siinä puoli unessa. Olen tyytyväinen tähän rytmiin kyllä, ei valittamista. Ja tosiaan päikyt nukkuu kaikki lähes aina vaunuissa.
Joku kirjoitti siitä huulten imeskelystä . Meillä kans neiti on löytänyt huulensa ja imuttelee niitä :D Samoin korvat löytyi tässä joku aika sitten ja nyt on korvat aina punaiset kun tutkii miltä ne tuntuu. Tuttia ei täällä ole huolittu eikä enää tarviikaan.
Santtu82 Meidän esikolla oli tuota silmävaivaa ja tosi tiuhaan oli antibioottitippakuuri. Oli jo puhetta kyynelkanavien sondeeraamisesta, mutta kun kyynelkanavat kasvoi 1v mennessä niin tulehduksetkin loppui. Toivottavasti teillä ei kuitenkaa ihan riesaksi asti silmät tulehdu. Niitten hoitaminen kun ei mukavaa ja helppoa ole kiemurtelevan vauvan kanssa :|Mutta joo, siis on ihan yleistä ja tuo kyynelkanavien aukaisukin on ihan pikku toimenpide, mutta tehdään vasta jos ei vuoden ikäisenä ala helpottuun.
Joku kyseli myös miten muilla hermot kestää vauvan itkuja. Meillä on hirmu tyytyväinen ja rauhallinen vauva, siis isompiin sisaruksiin verrattuna. Joten ehkä sen takia mulla ei oo kertaakaan vielä tympinyt vauvan itkut, eden silloin kun ite väsynyt. Esikko ja varsinkin kakkonen oli tosi itkuinen niin silloin kyllä tympi.
 
viiva: No aikalailla samoin puen minäkin meijän neidin, tosin jaloissa neidillä on ko. keleillä "vain" puolipotkarit ja paksut sukat, mutta sitten on fleece-peitto tai vähän ohuempi peitto vielä päällä.

masuilija.: Minkä nimisiä nuo Liberon vaipat on, kun en oo semmosiin toistaiseksi törmännyt? Onko kokoa 4? Voisi olla hyvä kokeilla kyllä tuommoisia, kun meijänkin vauveli on ihan kauheasti liikkeessä koko ajan! :) Ja oij, oliko ihana hemmottelupäivä? :) Varmasti piristi ja rentoutti samaan aikaan:) Oliko vaikeaa olla erossa vauvasta tuo aika? Oi voi, hemmottelupäivän me kaikki tuoreet äidit kyllä ansaittais! :)

Santtu82: No voi, toivottavasti pojan simmut paranisi pian! :hug:

Tinttulina: Vertaistukea täällä saa kyllä tosi kivasti! Ja mulla on sama juttu, että joka päivä ehdin kyllä lukemaan keskusteluun tulleet uudet viestit, mutta en aina ehdi kommentoimaan. Joskus tulee sitten näitä kiireettömämpiä päiviä, jolloin ehtii kommentoimaan pitkästi/moneen kertaan:) Miten Gaviscon on alkanut vaikuttamaan? Annatko joka syönnin jälkeen, ja montako milliä? Täällä meijän neidille annetaan lähes joka syötön jälkeen (silloin ei, jos nukahtaa rinnalle) 1ml. Pulautteluun ei oo yhtään auttanut, mutta refluksista johtuvaan itkuisuuteen sitäkin paremmin, joten ei ihan turha lääke kuitenkaan. Ja joo, on kyllä ihan eri fiilis, kun saa nukkua joinakin öinä semmosen pitemmän pätkän, tyyliin 5tuntiakin putkeen, ihan ihanaa! Pisin pätkä, jonka vauva on nukkunut yhteen putkeen, on ollut 9t täällä meillä:) Itse en tietenkään saanut noin pitkästi nukuttua, kun en malttanut mennä nukkumaan (aina on muka jotain parempaa tekemistä kuin nukkuminen...), vaikka todellakin olisi kannattanut. Meillä neiti nukahtaa useimmiten rinnalle, mutta välillä myös ihan pelkkään silittelyyn ja siihen, että makoilee (minä tai mies) siinä vieressä (neiti siis nukkuu mun vieressä meijän sängyssä). Ja välillä neiti nukahtaa myös ihan itsekseen; hetken aikaa on hereillä ja saattaa itsekseen jutella ja sormia imeä, mutta sitten nukahtaa:)

Vielä tuosta pukemisesta vaunuihin: Jos lämpöasteita on noin +15, puen neidille bodyn, puolipotkarit, paksut sukat, tumput, myssyn ja neuletakin. Päälle vielä fleece-peitto ja vaunujen "kansi" ja siihen harso tuulta estämään. Onko mielestänne riittävästi?

Meillä maisteltiin eilen ja tänään vähän itse tehtyä porkkanasosetta. Neiti tykkäsi, mutta sitten syömistä seuranneet unet (eilen yöunet, tänään päiväunet) häiriintyivät selvästi; nukkumaanmeno viivästyi noin kahdella tunnilla ja vielä kauhean itkun ja huudon säestämänä. Mistähän tuo kertoo, porkkana ei vaan sovi neidille vai aloitinko liian aikaisin kiinteiden maistelun vai mitä? Taidan pitää nyt pari päivää taukoa ja katsoa, miten käy.
 
Veyve Meidän vaipat on kokoa 4, nuita housuvaippoja ei mielestäni edes pienemmissä myydä, sittarista ostin ja nimi on Libero UP&GO. Ja oli kyllä mukava hemmottelupäivä tosin parturiaika oli pakko siirtää tälle päivää ja poika oli kynsien laitossa mukana ja vielä huomennakin riittää hemmottelua nimittäin värjään hiukset :) tai toissapäivänä laitoin pohjavärin ja sit huomenna raitoja. Ja ei ollu vaikeeta kun poika oli mukana tosin huuti kun hyeena, on nimittäin tullu kipeeks tartutin siihen tän ärsyttävän taudin :( ja oon jo ollut yhen kokonaisen yön erossa pojasta ja sitten puolikkaan yön kun oltiin siskon polttareita juhlimassa :) Ja viikonloppuna olis sit ne häät, jännittää toi automatka vaan :O
 
Eipä oo tullu vähään aikaan ees luettua täälä... Pikaseen koitin lueskella paria viimestä sivua.

Tyttö tulee perjantaina 4kk. :) Toisinaan on pirteä, toisinaan vähä kärttysempi...
Masulleen kääntyi n. 3 viikkoa sitte eli vähän päälle 3kk. Vasemman käden puolelta menee, ja nyt on pari kertaa menny oikeanki käden puolelta.

Lelut ei kauheasti vielä kiinnosta. Rinnan päältä ottaa kyllä, ja sit jos kädet osuu johonki ni tarttuu, mutta selkeää tavoittelua en ole vielä havainnu. (Tänään yks kerta saatto olla, en tiedä.) Paidasta ottaa kiinni, omista sormista, alustasta. Kovasti oon miettiny että joko saan ruksia merkata kohtaan "tarttuu esineeseen". Ilmeisesti ei vielä kuitenkaan...

Kestovaipat on käytössä. Lähes täyskestoillaan. Alkuun kestoiltiin vaan päivällä, nyt myös yöllä, kun ei tuo kauheasti edes yöllä pissaa. Nyt laitetaan kertistä vain kun ollaan pitempään pois kotoa, ja jos kestot pääsee loppumaan kesken. Kertiksinä muumin 3-koko. Noista kertiksistä vaan pissa haisee heti läpi, sikskään ei tykätä kertistä laittaa.

Kiinteitä ei oo vielä annettu, täysimetyksellä mennään. :) Ellei sitte lasketa niitä muutamia kertoja, kun on huulella/kielellä käytetty banaania, porkkanaa ja vesimelonia, nii että ihan hieman on ehkä makua saanut. :) Monenlaista on myös "haistatettu".

Meillä päivä alkaa siinä 9.30-10 maissa keskimäärin, syönnillähän se päivä usein alkaa. Ekat päiväunet ottaa 2-3 tunnin päästä, nukkuu ½-1h. Sen jälkeen nukkuu vielä keskimäärin 2 päiväunet, jotain puoli tuntia. Tai sitte saattaa lisäksi ottaa jotai 5-10min nokosia tissillä. Päivällä saa vissiin parin tunnin välein olla syöttämässä. Mahtaako jossain välissä olla hieman pitempi väli, en oo pistäny merkille tarkemmin. Ennen nukkuun menoa syö sitte 2-3 kertaa tiheämpään, ja lopulta nukahtaa tissille, n. 11 maissa. Yöllä syö ekan kerran 3-4 aikoihi vissiin, sit toinen kerta 1-2 tunnin päästä ja sit taitaa tulla taas vähän pitempi väli, ei kyllä aina. En osaa tarkkaan sanoa kun en kelloa ruukaa katsoa, ja en kunnolla itekään aina herää. Joskus herään vaan siirtämään vauvaa vähä kauemmas, tai käännän mahalleen. Laitan nukkuun omaan sänkyyn sivuvaunuun, mut ekalta syötöltä jää viereen.

Ylähuulta imeskellään tääläki. :)

Tyttö ei oo kova juttelemaan, aamulla tulee eniten juttua. Tänä iltana nauroi ekan kerran ääneen. :) Enemmän ku vain yksittäinen innostunut "hee". Sai kyllä iteki nauraa veet silmissä, oli se niin ihanan kuulosta. :heart:

Vierastamaan on jo alkanut. : / Ilmeisesti myös paikkoja. Riippuu siitä millä tuulella sattuu olemaan. Reilu viikko sitte käytiin mun vanhempien luona, ni puolisen tuntia oli ihan rauhassa ja sit alko huutaa kurkku suorana. Ilta oli joten väsyäki kai. Vaikea saada syömään, vaikea saada nukkumaankaan... Seuraavana päivänä sit käytii katsoo miehen siskon vastasyntynyttä (kylläpä oliki pieni!), ja sielä ei muuta ku pieni nälkäitku, vaikka meteliäki oli, johon ei oo tottunu.
 
Viimeksi muokattu:
Orion- Meillä kun poika on ihan yliväsynyt on tuollaista, että huudetaan, ei saa syömään, ei nukkumaan. sit rautahermot kehiin ja poika kainaloon rauhottumaan heti kun vähän rauhottuu pullo suuhun ja sit helpottaa ja uni tulee. Eli tuo nyt ei ainakaan vierastukselta kuulosta vaan yliväsymykseltä :)
Meillä poika ei osaa vierastaa ketään eikä mitään.
Ja viimeyönä meillä herättiin vaan KERRAN syömään, enkä määkään heränny kattoo onks poika kunnossa. Kyllä unet maitto :)
 
Meillä on nyt parina aamuna herätty "juttelemaan" tuossa jo kuuden aikoihin. Enpä ole antanut ruokaa, vain tuttia sitkeästi (vaikka tissille olisi kyllä varmasti nukahtanut pikemmin). Tähän on nukahtanut ja tissille olen ottanut sitten vasta seuraavan kerran tytsyn herättyä n. klo 9-10. Onkohan tämä "säätely" ihan ok? Pidän nuo ruokailut siis tietoisesti pois yöstä ja aikaisesta aamusta, jos suinkin mahdollista. :rolleyes:
Päivällä ja illlalla sitten tankkaillaan ihan urakalla! :) Olen kyllä muutenkin lopettanut tuon tissille nukuttamisen ja se on ollut ihan ok.
 
Meillä on nyt sitten 4kk neuvola takana. Neidin uudet mitat ovat 5940g ja 62,6cm. Hoikkeliini-hippiäinen kuten äitinsäkin! Lääkäri lausui meille näin, että hoikkaset, napakat lapset lähtevät yleensä varhain liikkeelle. No, jos näin käy, niin tässäkin asiassa tyty tulee äitiinsä. =) Tosin sillä liikkumisella ei todellakaan ole kiirus, kun se merkkaa sitten sitä, että äidin "oma aika" loppuu siihen... tarkoitan siis, että nyt kun muksu suht paikoillaan makoilee viltin päällä lattialla, niin minä saan jotain "järjellistä" tehtyäkin (esim. kirjoiteltua tänne ;) ) eikä ole sellainen olo, että silmät pitäisi äipällä olla selässäkin.

Niin. Kirjoittelin jo aiemmin tänne tuosta kääntymisestä selältä vatsalleen. Lääkäri kysyi, meneekö myös toisin päin. Kerroin, ettei se vielä ole mennyt kuin muutaman hassun kerran, jotka nekin ovat näyttäneet enempi vahingoilta. Ei kuulemma pitäisikään ihan vielä (?). No, saatte arvata tasan kerran, mitä meillä neuvolan jälkeen on tehty pari päivää. Kyllä. Käännytty vatsalta selälleen, sen verran useasti, etten enää jaksa uskoa niiden olevan ihan puhtaasti vahinkoja. =)

Kiinteitä aloiteltiin siis viime perjantaina. Nyt repertoaari on laajentunut siitä tylsästä perunasta päärynään... ja porkkanaan, jota kokeilimme tänään "lounaaksi". Perunasose taisi tosiaan olla lähempänä karmeeta kuin kurmeeta, koska vaikka sille ei varsinaisesti irvisteltykään, mutta ei myöskään kiljuttu riemusta, niin nämä uudet maut ovat molemmat kirvoittaneet tyytyväisemmän ilmeen.

Kysymyksiä kiinteistä:
1. Minkäkokoinen on ns. soseateria? Puhutaanko siis 4-5 teelusikallisesta, purkillisesta vai millaisista määristä?
2. Entä kuinka nopeasti olette kasvattaneet ns. maistiaisen (teelusikallinen-pari korkeintaan) määrää?
3. Miten se (soseateria) vaikuttaa annettavan maidon määrään?

Ymmärrän kyllä, että vauvat ovat tässä(kin) asiassa yksilöitä, mutta olisi kiva kuulla edes jotain suuntaa-antavaa... Toistaiseksi olen vielä tehnyt niin päin, että ensin maito, sitten sose (ja tilkka vettä päälle), kun tämä soseiden syönti on vielä ikään kuin harjoitteluasteella. Minun piti näitä kysellä neuvolassa, mutta jotenkin tuo terkkari oli kovin hätäisen oloinen, samaten lääkäri, ja sitten se ikään kuin unohtui. Tosin noin muutenkin olen melko neuvolakriittinen, ne neuvot kun ovat olleet yhdelle yhtä ja toiselle toista, joten mieluummin kyselen sitten "kohtalotoverien" kokemuksia... ;)

Samaten unohtui kysyä uudestaan neuvolan kantaa tuohon kakan väriin (kirjoittelinkin siitä toiseen ketjuun). Neidin kakka kun on vihertävää, joten minua askarruttaa, liittyykö tämä korvikkeeseen (Nutrilon Hypo-Allergenic) vai johonkin muuhun. Tässä taannoin, kun soittelin neuvolaan ns. kyselytunnilla, niin terkkari "arvaili", että josko se on merkki siitä, että lapsi tarvitsee vähän karkeampaa ruokaa jo :confused: No, pimu on ihan hyvävointisen oloinen noin muuten, joten ei kait tuo hiukan kumma väri mitään kovin huolestuttavaa ole... Vai onko? Koostumus on kuitenkin puuromaista / tahnamaista ja seassa pieniä "ryynejä" (kuten on tähänkin asti ollut pelkät maitokakat), se kait ainakin on melko normaalia?

Jotain piti vissiin vielä näpytellä, vaan eipä muistu mieleen... :ashamed: No, ilmeisesti ei mitään tärkeää... tai sitten se palaa mieleen, kun lueksin vähän tarkemmin näitä viimeisimpiä postauksia...

Ha-haa, tulihan se mieleen! Nyt kun syksy saa ja alkaa kaikenlaiset harrastusmahdollisuudet, niin... Aiotteko harrastaa jotain vauvanne kanssa? Perhekerhoilua, muskaria, vauvauintia tai -jumppaa?

Minä haaveilin muskariin menosta, että tyttö saisi vähän laulamisen mallia, kun ei sitä absoluuttisen nuottikorvattomalla äipällä ole itsellään tarjota ;) ...mutta sössiätössin ilmoittautumisen kanssa, sekoitin päivät ja jäin auttamatta rannalle ruikuttamaan, paikat menivät alta aikayksikön :| Nyt sitten turvauduin kakkosvaihtoehtoon, vauvajumppaan. Varmaankin käydään myös kurkkaamassa, mitä perhekerhossa tai avoimessa päiväkodissa tapahtuu (tällä paikkakunnalla on kuulemmiten yksi avoin pk, missä on kerran viikossa vauvojen leikkipäivä). Mutta en siis siksi noita harrasteita halaja, että vauvan "pitäisi" harrastaa jotain, vaan toiveissa se, että jospa saataisiin vähän rytmiä viikkoon likan kanssa, kun on jokin harrastus. Ja mahdollisuus tavata muita mammoja & vauvoja. Ja jotain "järjellistä" tekemistä yhdessä... =)
 
Viimeksi muokattu:
Ninuski Tosiaan vauvat on tuon kiinteiden kanssa tosi yksilöllisiä, mulle sanottiin että annoksen koko on sen verran mitä vauva haluaa syödä, meillä yhdellä syötöllä siis 1/3 pilttipurkista :) ja nytten otettiin luumusose käyttöön kun pojan masu niin kovalla.
Orion- Sitten se taitaa olla ihan vierastamista, meillä pojalla ihan samat merkit kun on ihan yliväsynyt :)
niin ja Ninuski me alotetaan pojan kanssa ekavauva-kerho.
Parin tunnin päästä olis tarkoitus kaverin ja vauvojen kanssa lähteä tarkastamaan millainen tuo vauvakino on :)
 
Ninuski, me aloitamme ensi viikolla vauvamuskarin :wave: Olen myös ajatellut käydä perhekerhossa ja/tai vauvakerhossa, mutta olen arka lähtemään yksin noihin. Toi muskari on ikään kuin helpompi kun sinne piti ilmoittautua joten pakko mennä ja odotankin sitä kovasti. Töissä päiväkodissa minusta oli aina mukavinta laulaa lasten kanssa. Tuota vauvajumppaa mietin myös, mutta olen niin rapa kunnossa, että en kehtaa mennä sinne huohottamaan ja hikoilemaan. Ihan hassua kun lopulta siitä olisi vaan hyötyä. Mulla on vaan niin huono itsetunto ja jotenkin hävettäis näin tosi ylipainoisena mennä sinne kun kuvittelen, että muut äidit olisi siellä jotain sporttimammoja. Olen ihan pöhkö joo...

Harvoin tulee pojan kanssa lähdettyä päivisin minnekään, edes lenkille. Olen ihan laiskistunut :ashamed: Paino vaan nousee, vaikka se aluksi tippui reilusti :headwall: Pitäisi vaan vaikka ihan ulkoilun ilosta lähteä joka päivä kärryttelemään. Olisi vaan kyllä tosi kiva jos saisi lenkkiseuraa muista äideistä. Noi kerhot ja muskari kiinnostaa senkin takia jos vaikka löytyisi uusia kavereita ja tuttuja joita voisi tavata muutenkin. Kyllähän minä välillä näen kavereitani, mutta olisi kiva jos tapaisi suunnilleen samassa elämänvaiheessa olevia äitejä myös =)

Puin eilen illalla pojalle yöpukua väsyneenä ja laitoin vielä unipussin siihen päälle. Aamulla kun avasin paketin niin löytyi tällainen:


Jos klikkaatte kuvaa isommaksi ni pitäisi näkyä ainakin. Yöpuvun alaosa on siis puettu taitavasti kierteellä pojan päälle. Onneksi on isompaa kokoa joten ei ollut mitenkään kireä. Yöpuku oli ensimmäistä kertaa päällä ja siinä oli valmiiksi napit auki kun sen illalla laatikosta otin. Joku hatara muistikuva on siitä, että tuntui päälle pukiessa tuo napitus vähän oudolta :D

Kerran olin väsyneenä kaatamassa tuttipulloon rasvatonta maitoa. Onneksi huomasin ajoissa :O Olisi meinaan tullut aikamoiset vatsavaivat pojalle moisesta. Tämä väsymys on vaan aikamoista. Tuttia saa antaa pojalle lähes joka yö monta monta kertaa. Aikanaan esikoinen herätti tämän ikäisenä 3-4 kertaa yössä ja se tuntui raskaalta. Nyt se tuntuisi luksukselta. Kuitenkin aamulla on vieressä ihana hymyilevä poika aina =) Itse poika ei herää kuin 0-2 kertaa yöllä, mutta tuon tutin vaatii unissaan ja puolihereillä useasti.

Nyt laittamaan poikaa ensimmäisille päiväunille :wave:
 
masuilija. Juuri masun toiminnan kannalta minäkin tuon päärynän valitsin heti tänne kärkipäähän. Se kun on yksi kuitupitoisimpia hedelmiä ja kuulemmiten edistää vatsan toimintaa samoin kuin luumu. Nyt mietiskelen tässä, mikä olisikaan seuraava hedelmä-/marjasose kokeiltavaksi... Olisiko peräti niin ahkera, että soseuttaisi noita omakeräämiä mustikoita (kiehauttamisen jälkeen)?!? Kasviksista listalle pääsee kukkakaali tai kesäkurpitsa. Kesäkurpitsa vaan taitaa olla samanlainen "kurmee-elämys" kuin perunakin eli aika mauton. Niin joo, sitä piti edellisessä viestissä jo sanoa, että jotkut eivät suosita perunaa aloituskasvikseksi, koska se kovettaa vatsaa :confused: Harmillinen takaisku, että en tiennyt tuota aiemmin... Tai no, ehkä meitin neitin masu on enempi hidas toimimaan kuin varsinaisesti kovalla, mutta kuitenkin...

Kysymys päiväunista:

(en muista, onko tästä puhuttu eikä LazyMummy jaksanut kaivellakaan tuolta aiempia viestejä ;) )
Nukutatteko vauvanne "erikseen" päiväunille esim. pinnikseen tai vaunuihin vai annatteko vauvan nukahtaa omaan tahtiinsa, vaikka kesken touhujen milloin mihinkin?

Meillä on päikkärit on hoidettu vielä niin, että tyttö saa nukahtaa silloin, kun nukuttaa (paitsi ehkä iltaisin n. klo 18.30-19 en enää mieluusti anna nukkua, ettei se vaikuttaisi yöuniin), ja nukkuu sitten siellä, missä sattuu olemaan, hyvin usein lattialla viltin päällä. Eräällä toisella saitilla keskustelussa oli, että jos vauvan nukuttaisi myös päikkäreillä omaan sänkyyn (tai vaunuihin), niin se voisi pidentää unta ja parantaa unen laatua. Mitä mieltä te olette? Meillä nukutaan yleensä noin puolisen tuntia (neuvolalääkärin mukaan siinä puolen tunnin kohdilla vauva on vaipumassa syvempään uneen?) useita kertoja päivässä - syömisen jälkeen jaksetaan seurustella max 1,5h ja sitten tarvitaan jo unet... Mutta siis jossain kohtaa päivää tulevat ainakin yhdet pidemmät päikkärit sitten eli noin tunti tai yli kestoltaan.

syyslaulu, mitä teillä on tykätty unipussista? Minä huomasin sen rauhoittavan unta aika tavalla. Meitin neiti kun möyryää unissaan kuin väkkärä, ja löytyy herätessä milloin mitenkin päin, poikittain tai pää jalkopäähän päin, vaikka olisi käynyt oikein päin nukkumaan. Siis jos nukkuu vain "tavan" yökkärissä. Meillä on nyt ollut käytössä Ikean "halpis" kesäunipussi, joka ei ole topattu. Syksyksi/talveksi meinasin hommata myös pussin, tai parikin, kun nyt on parina yönä käynyt niin, että on täytynyt nukkua normiyökkärissä pussin ollessa vielä pesun jäljiltä kuivumassa.
 
Pikaisesti täällä taas... Meillä oli aiemmin liian pieni unipussi jossa pojalla osui jalat sinne pohjaan ja se oli huono kun poikaa ilmeisesti ahdisti. Nyt on sopivamman kokoinen ja se on ihan hyvä. Unta ei varsinaisesti ole rauhoittanut, mutta pysyypä päällä hyvin.

Kapalointia myös olen kokeillut ja nykyään se aiheuttaa kovan huudon. Ilmeisesti liika sitominen liikkumisessa ahdistaa kovin. Alle kolme kuisena vielä rauhoittui välillä kapaloon. Nyt kun hankin kunnon kapaloliinat ni ei enää pelitä :confused: Mutta noi liinat on niin monikäyttöisiä, että ei harmita niin kovin. Tuo kalliimman uniliina kapalon ostaminen vähän harmittaa mutta koitan sitä aina välillä ja saan kyllä myytyä eteenpäin. Joskus keväällä ehkä ajattelin kirppispöydän varata. Huuto.netissä en jaksa käydä mitään myymään kun saa kuvata kaiken ja yksityiskohtaisesti kaikista vielä kertoa. Meillä ei juuri ole ketään kuka ottaisi näitä pieniä vaatteita. Kaveri saa tässä juuri poikavauvan joten sinne menee ehkä jotain, mutta hänkin saa paljon vaatteita muualta.
 
Ninuski: Meijän tytöllä on kans ollu hieman vihertävää kakkaa satunnaisesti viime aikoina. On täysimetyksellä.

Mä oon harkinnu kans tuota unipussia, kun aina saa olla asettelemassa peittoa kun siirtää sängystä viereen ja toiselle puolen. Kääriytyy siinä tohinassa ja saa sit kiskoa alta. Että päällä pysyy vähä liikaki hyvin. :D On suhteellisen raskas peitto ja ei luista yhtään. Bambufleeceä.
 
Viimeksi muokattu:
Ninuski täällä myös kakka vihreää ja on vielä pelkällä tissillä&korvikkeella. Muistan myös esikoisella olleen TODELLA tumman vihreää varsinkin, kun alotin kiinteitä. Tällöin tuli myös ummetusta.

Meillä nukutaan päikkärit omassa sängyssä tai vaunuissa suurinpiirtein samoihin aikoihin joka päivä. Yleensä sujuu ihan ilman kummempia nukuttamisia (saattaa nukkua jo pullollisen jälkeen mun olalleni). Jokatapauksessa tytön väsyttyä lasken hänet unille ja poistun paikalta. Mikäli huutelee, niin käyn vain laittamassa tuttia. Kovasta itkusta nostan olalleni/keinutan vaunuja ja koitan udestaan ja uudestaan ja uudestaan, jos tarvis. Onneksi tuollainen rumba on harvinaista! =) Meidän ei ainakaan tule noita "kunnon päikkyjä" jättää väliin, koska sekin on kokeiltu (torkkuja silloin tällöin/sinne sun tuonne) ja siitä vasta riemukas loppupäivä koitui... Elikkäs meillä ainakin nukutaan paremmin/pidempään ihan sängyssä/vaunuissa. Tulipas sekavaa sepostusta.. :)
 
Viimeksi muokattu:
Puuh, minäkin piiitkästä aikaa taas hetken täällä, joten koitan muutaman sanan meidän elämästä rustata.. Toivottavasti muistan kaiken mitä on mielenpäällä!

3kk neuvola on ollut 9.8. ja siellä mitat olivat (2kk mitat suluissa) 7275g (5920g), 64cm (60cm) ja pipo 41cm (39cm), hoitajan sanoin hyväntuulinen tyttö, jolla iho hyvä. Vatsallaan kyynernojassa, esineitä seuraa katseellaan ja juttelee. 4 kk nlalääkäri onkin sitten jo ensiviikolla keskiviikkona. (4kk tulee täyteen 4.9.)

Imetys loppui vähän kahden kuukauden jälkeen, valitettavasti. Haaveissa oli täysimettää ainakin 4 kk ikään, mutta aina ei kaikki mene kuin elokuvissa.. Maidon tulo yksinkertaisesti tyrehtyi, ja tyttö sai mahdottomia rintaraivareita, eikä sitä pientä halua tieten tahtoen huudattaa!

Meillä ollaan aloitettu vähän etukäteen kiinteitä sekä vellejä, kun korviketta alkoi mennä 1,5l päivässä, kun suositus on 600-800ml. Vellit aloitettiin vähän tuon 3 kk neuvolan jälkeen hyvin pienellä määrällä peruna-porkkanavelliä sekoitettuna maitoon. Pikkuhiljaa nostin aina vellin määrää ja nyt mennään jo pelkällä vellillä. Velliä syödään siis aamulla ja illalla. Nyt on otettu myös maissivelli peruna-porkkanan kaveriksi, eikä kummastakaan ole tullut mitään masuvaivoja. Toiset on suositelleet aloittamaan maissivellillä, sillä se on ilmeisesti vähemmän allergisoivaa, mutta huonommin sulavaa, niin minä aloitin peruna-porkkanalla, ja ihan hyvällä menestyksellä.

Kiinteiden maistelu aloitettiin tällä viikolla porkkana-perunalla ja luumulla (jotta mahantoiminta pysyy yllä), nyt syödään kiinteitä jo 3 kertaa päivässä pieniä annoksia, ja uutena makuna otettiin tänään maissi, jolle piti vähän nyrpistellä ja yökkiä! :D Kyllä se äitinkin nenään haisi aika karmealta! Syönnin jälkeen annan aina vähän vettä, suun huuhtomiseksi.. Ei typy sitä kovin paljoa juo, mutta ei ole tarviskaan. Vettä en ole koskaan keittänyt, sillä Suomen hanavesi on tarpeeksi puhdasta, ja jostain luin että keitetty vesi menee "pilalle" jo 2 tunnissa.

Vaippoina meillä vielä hetken Pampersin baby-dry 3 koossa, ja nuo kun loppuvat siirrytään kokoon 4. Liberoitakin kokeiltiin, mutta ovat jotenkin "tönkköjä".. Tykkään itse Pamperseista juuri sen takia, että ovat niin ohuita, ja varmasti vauvallekin mukavampia päällä. Ylivuotoja tulee harvoin, vaikka vaippa on koko yönkin päällä. Kakka on yleensä se joka sieltä tursuaa, kun sitä tulee välillä ihan tajuton määrä kerrallaan! :D Muumivaippojakin oli 1 paketti, mutta ne oli ihan katastrofi, sieltä tuli selästä kaikki tavarat, kun ei niissä ole mitään resoria tms...

"Rytmi" meillä on löydetty jo varhain, ja pitkään on menty jo tällä kaavalla; Aamulla herätään 9-10, syödään aamuvelli ja seurustellaan pari tuntia, sitten on 30 min-1,5h päikkärit, sen jälkeen seurustellaan vähän ja otetaan päivän ensimmäiset soseet ja sen päälle maitoa. Hereillä ollaan aika tarkalleen 2 tuntia ja sitten taas 30 min-1h unet, sitten taas sose, maito jne... Yleensä päivässä otetaan 3 päikkärit ja nukkumaan mennään 21.30-23. Yöt nukutaan heräämättä, joskus saattaa n. tunti nukahtamisesta herätä itkemään, mutta nukahtaa tutilla uudelleen. Ennen tyttö nukahti aina pullolle tai syliin, mutta nyt on oppinut nukahtamaan itsekseen sänkyynsä.. Vien sänkyyn kun alkaa näyttämään väsyneeltä, joskus nukahtaa samantien, toisinaan täytyy käydä laittamassa tuttia ja uniriepua.

Ensimmäisenä yönä kiinteiden aloituksesta tyttö oli tosi levoton ja heräsi yöllä itkemään, ilmeisesti mahaansa.. Tyytyi kumminkin kun nostin syliin ja hetken aikaa heijasin, ja tulihan sieltä röyhykin! Muutaman kerran vielä ähisi, mutta tyytyi aina tuttiin. Tämän ensimmäisen yön jälkeen ollaan taas nukuttu normaalisti.

Tuttia meillä syödään ainoastaan uniaikaan, tai kun ollaan liikenteessä vaunuilla tai autolla.. Muuten se ei pysy menossa mukana! :D

Mahalta selälleen käännytiin aika tarkalleen 3kk iässä, ja toisinkin päin on kova yritys, mutta vielä ainakin tökkää omaan käteen joka on vähän esteenä! :D Muutenkin luulen, että meillä puhutaan ennenkuin liikutaan kunnolla, sen verran tuosta tytöstä lähtee ääntä, kiljuntaa, huutoa, naurua ym! Lattialla viihtyy jonkin aikaa itsekseen, mutta sitten alkaa kiljunta ja kaivataan viihdykettä, välillä riittää että näkee oman peilikuvansa ja rämähtää nauruun! :D Lapsen nauru on vaan niin ihana!

Matkustamisesta piti vielä muutama sana sanoa... Me tehtiin ensimmäinen matka kun tyttö oli 5vkoa, ajettiin 400 km entiselle kotipaikkakunnalleni viettämään tytön ristiäisiä. Matka meni todella hyvin, tyttö lähinnä nukkui aina kun ajettiin, ja taukoa pidettiin kun sattui sopiva huoltsikka kohdalle, sielä sai sitten vähän huilata selkäänsä kaukalosta. Tuon jälkeen tein tytön kanssa kahdestaan junamatkan äitini luo 400km päähän. Lähdimme niin aikaisin aamulla, että tyttö oli vielä yöunillaan. Havahtui kun vaihdoin vaipat ja vaatteet, mutta jatkoi uniaan. Junassa söi herättyään ja siinä vaiheessa oltiinkin jo melkein perillä! Vauvan kanssa kun matkustaa pitää vaan muistaa ottaa itselleen mukaan rento asenne (ja tarpeeksi aikaa), niin kyllä siitäkin selviää! :)

Eiköhän tämä romaani riitä tällä kertaa, yritän muistaa tulla kertomaan 4kk kuulumisetkin vähän enemmän ajallaan! :D

-Minki ja NeitiS 3kk 3vko-
 
Heippa! Pitkästä aikaa...

Vihreä kakka on kuulemma ilmavaivojen aiheuttamaa. Ja vastasyntyneenä pojalla oli antibioottien takia myös. Muuten ei haittaa vaikka olis minkä väristä kunhan ei ole valkoista tai veristä. Valkoinen voi tulla jos syö viljaa joka ei sovi.

Meillä meni 8000g rikki. 4,5kk lääkärissä kun käytiin tiistaina. Tissimaidolla sen oon kasvattanut, tosin nyt aloin syöttää mallasuutetta ja luumua kun teki kakkaamislakon. Viikon tauon jälkeen piti jeesata kuumemittarilla ja silloin päätin että nyt meillä alkoi luumun syönti. Ehkä myös päärynää maistatan ennen tuota 6kk ikää kun löysin småfolkin luomupäärynäsosetta. Tai ehkä vähän kurpitsaa myös kun sitä saa omasta pellosta vielä.
Meillä ei kääntyillä vielä pahemmin. Mahaltaan selälleen menee aina välillä, mutta toiseen suuntaan ei. Tykkää makoilla mahallaan ja pyörii napansa ympäri ja jollakin konstilla oli saanut vähän matkan päästä lelunkin suuhunsa. Pääasiassa katselee joko isoveljeä tai telkkaria.
Poika on hirmuisen hyväntuulinen. Hän ei itke oikeastaan ikinä. Aina jos joku tulee mulle juttelemaan, poika pistää kunnon hurmurihymyn. Neuvolalääkärikin oli kovin ihmeissään kun edes korvien katsominen ei saanut edes öninää aikaan vaan hymy tuli heti kun vähän pojalle jutteli samalla. On hekottanut kauheeseen ääneen jo aika kauan. Erikoisuutena kaulaläskien alusten pesu, mikä saa aikaan ihan hillittömän naurunremakan.
Nukuttukin on ihan hyvin. Tai poika nukkuu hyvin, minä en. Mutta se ei ole mikään uusi ongelma vaan ihan vauvasta asti olen ollut eri rytmissä kuin maailma. Vauvan kanssa voisin nukkua klo 12 asti, mutta kun tuo esikoinen herää jo viimeistään klo 9. Vähän aikaa sitten kun oli tuo viikon ummetus, halusi syödä koko ajan, joten ostin tutin ja syötin sitä pari yötä.

Nyt oon alkanut nauttia "vapaailloista" kun vien pienemmänkin ylös nukkumaan jo aiemmin. Heti kun on 6kk niin hivutan ehkä vähän kauemmas sängystäni jos maidon tuoksu ei niin pahasti leijailisi pojan nenään. Oon niin huonosti nukkuva että harventuneet yösyötöt olis ihan luksusta.
 

Yhteistyössä