Äidit 40+

Voih _lokakuu_, kun ette oo niitä kiinteitä aloittaneet ;) Mites meidän yhtämatkaa kasvun nyt käy? Ens viikollahan se sitten nähdään. Eipä nuo kiinteet nyt vielä niin isoa osaa esitä, ettäkö kasvu johonkin sen takia muuttuisi. Muutama lusikallinen menee päivässä joko juuresta tai kasvista, välillä molempiakin. Tänään juuri meni päärynää monta lusikkaa. Sekin muuten oivikki on aika hyvää vatsan löysyttäjää.
Me oltiin tänään babykinossa! Aika hauska tapahtuma ja typykin osasi oikein hienosti käyttäytyä. Ihana oli katsella eri ikäisten vauvojen touhuja. Siellä oli ihan pikkaisia muutaman viikon ikäisiäkin, minusta ei kyllä olisi ollut sen ikäisen kanssa lähtemään.
Meilläkin on ensi viikolla neuvola ja rokotukset. Voi elämän kevät. Täytyy varmaan ostaa sitä nestemäistä buranaa(ko se oli?), jos taas tulee kipuja. Ahdistaa jo valmiiksi typyn puolesta. Ihana taas nähdä, miten paljon on painoa ja pituutta tullut.

Tulis nyt kunnolla kesä eikä vaan lupailis. Kohtahan on jo kesäkuu ja koulut loppuu! Munkin täytyy varmaan koulujen päättäjäispäivänä lähteä oikein viihteelle (opettajilla tuppaa oleen tapana ja minähän en ole koskaan hauskanpidosta kieltäytynyt, vaikken ope olekaan vaan teen niiden kanssa töitä). Voipi olla, että typyn kanssa käydään suvivirsikin hoilottelemassa ;D

Kesän odotusta, edelleen.

- Siiri ja typy
 
Heippa taas pitkästä aikaa!
Oivikille
onnea uuteen kotiin :flower:

Aika vierähtää niin nopsaa...ollut vähän masuvaivoja ja sitä myötä myös nukkumisvaikeuksia. Oli tossa yks viikko aika rankka, kun ei nukkunut oikein ollenkaan päivisin, 15 min unta ja sit taas tunti sylissä nukuttamista. Mulla olikin sitten selkä ja koko kroppa ihan loppu sen viikon jälkeen ja mulle nousi yli 38 C kuume, mitä ei oo tapahtunut sitten...20 vuoteen? tai jotain. Olo oli kyllä ihan kamala :(

Nyt neiti on jo parempi, tosin nyt herää joka yö joskus 4 tai 5 aikaa pungertamaan pierua ja kakkaa ja siitä sitten heräillään tunnin välein tonne aamu ysiin saakka.

jahas. nyt tuli taas hälytys.

pikku karhu neiti 2kk 1 vk

(muoks.) pikasesti lisään vielä 2kk mitat
paino 5850g ja pituus 61-62cm joten aika pitkä typykkä on ja kaikki vaatteet tuntuu pienenevän silmissä! onneksi ei tullut paljoa osteltua niitä ihan pikkusia vaatteita, nyt on jo koot 62cm ja 68cm käytössä.

*takaisin viihdytyshommiin* :)
 
Viimeksi muokattu:
Luin niin pikaisesti, niin että mainitsiko kukaan, mutta luumusosehan se löysää ! Syötetään vanhuksillekin siihen vaivaan. Apteekista saa myös mallasuutetta, jota voi antaa pienillekin. Kannattaa kokeilla aluksi ihan pieninä määrinä. Apteekin tädit opastavat...

Meillä oltiin rokotetutkimuksen yhteydessä pari viikkoa sitten 8100 g. Alkuapainohan oli vain 3100, niin että aikamoiset Kyrön makkarat on kehittyneet. Tyttö on -1 käytällä pituudessa. Syö kaikkea ja tosi hyvin. Minä (kuuden lapsen äiti !) kyttäsin vain yläleukaa ja alaleuassa pällätti tänä aamuna kaksi hammasta ja toinen jo aika kookaskin.

Kiirettä ei tunnu olevan liikkumisen suhteen. Edelleen vaan pyöritään ja jumiudutaan mitä erilaisempiin paikkoihin. No ei kaikki edellisetkään niin nopeita ole olleet paitsi toiseksi vanhin, joka tepasteli 9 kk.

Onneksi ei ole allergioita ainakaan vielä. Se kyllä hankaloittaa elämää todella paljon. Edellisessä työpaikassani oli äiti, jonka tyttö oli allerginen lähes kaikelle. Ennen kouluun menoa totutettiin maitoon alkaen yhdestä pipetillisestä. Viisi saattoi jo aiheuttaa valtaisat oireet. Tottui kuitenkin.

Ihanaa kesää kaikille ! Kävin tänään lääkärissä ja samassa kerroksessa oli sikiöseulonta Terveystalolla, missä minäkin kävin. Ovesta tuli pariskunta käsikädessä ja äiti hiveli onnellisena mahaansa. Melkein tuli tippa linssiin (ja tulikin)...
 
Noniin, nyt on 5 kk neuvolassa käyty ja tässä lokakuulle vähän etukäteen vinkkiä kultakutrin mitoista :) Pituus 65,5 cm, paino 7,4 kg ja pipo 42 cm. Painoon saattaa vaikuttaa juuri ennen mittausta syöty about 1,5 dl maitoa ;) Kaikki kolme rokotusta saatiin ja seuraavat tuleekin sitten vasta vuoden vanhana. Nyt vois sitten aloittaa jo viljojenkin maistelun, mutta tuntuu ihan hassulta kun ei noissa kasviksissa ja marjoissakaan ole päästy oikein alkua pidemmälle. Katsotaan nyt miten jatketaan, eipä typy vielä oikein tajua että siitä lusikkaleikistä voisi nälkäkin lähteä.
Viikonloppuna löytyi varpaat ja niitä onkin nyt sitten kiva tutkia.

Ensi viikolle lupasivat jo melkein 30 asteen hellettä. Huh, hellettä!!

- Siiri ja typy 5 kk
 
Hei kaikille!
Siiri Sisilisko, huomenna sit nähdään mitkä on Kultakutrin mitat. Veikkaan että Kultakutri on jonkin verran pidempi, kevyempi ja py on pienempi :).

Me ollaan sit vihdoin aloitettu soseiden maistelu ;) eli eilen ja tänään on maistettu porkkanaa, kun sitä sattui olemaan kaapissa. Milläs te olette aloittaneet ja missä järjestyksessä? Onkos jotain selviä suosikkeja ja yöks-juttuja? Olis kiva kuulla kokemuksia.

Tulen sitten raportoimaan 5 kk neuvolakuulumiset :)

lokakuu ja kultakutri
 
Jokohan on aika minunkin littyä teihin :) Heippa vaan kaikille

Täällä on paljon "tuttujakin" toisilta palstoilta :)

Meillä on tammikuun alussa syntynyt poika rv 37+3 suunnitelulla sektiolla 3418g ja 50 cm .En voi normisti synnyttää enään muutaman sektion takia. Minulla on neljä lasta joista yksi taivaanenkelinä, hän olisi nyt 2v4kk, kaksi muuta lasta jo vanhempia.

Meidän poika on nyt 4kk3vkoa ja painoa viime neuvolassa eli 4kk ikäisenä 7720g ja pituutta 68cm.
Pikkumies on lähestulkoon aina iloinen ja hyväntuulinen. Päiväunia hänei suostu nukkumaan kuin kolmet noin 20 min pituiset,mutta yöunet on mennyt jo pitkään varmaan 2,5kk asti 8-12h eli siellä sitten ottaa varmaan takaisin päiväunettomuutta. Heh, nooh,sylissä hän nukkuisi sen pari tuntia, mutta aina ei ole siihen mahdollisuutta. Olen kyllä pyrkinyt tekemään asiat niin,että poika saisi syliunensa otettua. Onko se sit hyvä vai huono, mutta katson lapselleni sen paremmaksi kuin pienet pätkätorkut.

Poikaa vaivaa myös tuo pulauttelu ja oksentelu. Olemme menossa torstaina lastenlääkärille tutkimuksiin.Josko sieltä apua saataisiin tuohon ongelmaan. Nyt olen käyttänyt maidonsakuttajaa ja sitten kiinteitä olen myös antanut ihan lääkärin määräyksestä, mutta ei kauheasti ole ollut apua, alussa oli, mut nyt on taas pahentunut.

Liikkuminen ei vieläole kovin hallussa, mutta selällään kyllä liikkuu akselinsa ympäri, mutta ei vielä käänny selältä vatsalleen. Oikeastaanpoikaei viihdy juuri lainkaan mahallaan, en tiesä voiko jotua tuosta oksentelusta että mahallaolo ei ole onnistuakseen.Kovasti juttelee ja "laulaa" :)

Tässä tällä kertaa meistä. Joku pienimies piippaa tuolla,et jokohan se mamma tulis hakee ja antais sapuskaa :)

Aurinkoista tiistaiaamua toivoo Sela ja pikkumies
 
Tervetuloa sela. Toivottavasti saatte apua pulautteluun.

Eiliset rokotteet ei ainakaan vielä ole saaneet typyä muutakuin rauhalliseksi. Kitinöitä ei ole kyllä nimeksikään. Toivotaan nyt parasta.

Onko teillä muilla ongelmaa pukemisesta? Meidän typy on niin kuumaverinen, että tälläkään kelillä (+16) ei sisävaatteiden lisäksi tarvi mitään tuonne vaunuihin. Äitiyspakkauksen makuupussi siinä on, mutta sekin on nyt auki, kun typy nukkuu partsilla, johon ei tuule. Mitäköhän ihmettä sitä sitten helteillä tekee, kun vaatteita on kuitenkin oltava??

lokakuu kyseli suosikeista ja inhokeista. Meillä ei oikeastaan ole kuin suosikkeja: päärynä, omena ja banaani, eli makeat. Inhokkeja ei ole, kaikki muu menee tasasen varmasti alas, jopa parsakaali =) Kaupan perunaporkkana menee ehkä huonoiten.

Mä oon varmaan ite saanu kylmää jostain, kun mun käsiä särkee ihan hirvittävästi. Täytyy aina oikein keskittyä tuota typyäkin nostamaan ja sylittelemään. Muutaman päivän oon jo menny ihan särkylääkkeen voimalla. Onkohan vika huonossa kunnossa vai vilustumisessa =)

- Siiri ja typy 5 kk
 
Kiitos Rva Siiri Sisilisko :)

Meillä poika kans sellai et ei voi paljoa vaatetta pitää, muten on niskatukka ihan likomärkä ja kikkaralla (menee kastuessa kiharaan) Tuntuu hurjalta välillä laittaa nukkuu pienissä vaatteissa, mut riittävä silti on ollut kun ei ole mitenkään viileän oloinen tai että siihen heräisi. Pukiessa muutenkin on hankalaa hälle laittaa paitaa tai bodya päälle kun kutisee ihan mahdottomasti kaulasta ja rintakehän päältä.

Mein jannun lemppariruoka on ehdottomasti bataatti ja kesäkurpitsa yhdistelmä ja kasvikset tulee toisena suosikkina. Luumu on hyvää, mut muu hedelmä pistää irvistää.

Sela ja pikkumies 4kk3vkoa
 
Hei vaan. Kultakutri herää varmaan kohta mutta tulin kertomaan että 5 kk neuvola on ohi. Otimme pneumokokkirokotteen jälkijunassa ja se sai aikaan yllättävän pienen itkun. Mitat 7250 g ja 66 cm ja py 40.8 cm. Siiri Sisilisko :D 7250 g + mainitsemasi ennen-punnitusta-ateria 150 g HA-HAA 7.4 kg. :LOL: Usko tai älä!

Tervetuloa sela :)

Mutta nyt pistään sämpylöitä uuniin ennen kuin tyttö herää.
terkuin lokakuu ja Kultakutri
 
Huomenta kaikille Viikonloppu taas häämöttää. Jännä miten sitä aina viikonloppua odottaa vaikka kotona kaiket päivät. Meillä vanhemmat lapset jaksaa sitä ihmetellä ku sanon et ihanaa alkaa viikonloppu :) Siinä ku ei voi olla mitään niin ihanaa ku ei käy töissä tai koulussa. Olen kyllä sanonut että työmaani on vain tällä hetkellä kotona,mut ei se kuulemma ole sama :)

Käytin eilen pikkumiehen lääkärissä ja poika sai nyt refluksilääkkeen. Maitoallergiaa epäili myös ja otatti sit verikokeet. Resepti saatiin myös apteekinmaitoon,mut ensiki kokeilen tuon refluksilääkkeen vaikka lääkäri käski tekemään toisin päin. Itse en usko siihen maitoallergiaan koska oksentelee ja pulauttelee maidottomiakin eli siksi päädyimme kokeilemaan näin päin.
On muuten aivan kamalan makuista lääkettä ja sitä on hyvin hankala saada lapsen nielemään ku tahtoo purskia sitä ulospäin ja aamuin illoin pitää se 2ml saada menemään.
Poika oli nyt 69,1 cm ja 8100g. Saas nähdä mitä neuvolan vaaka ja pituusmitta näyttää reilun viikon päästä. Liekö niissä paljonkin eroa.
Kävimme läääkäristä päästyämme heti siellä labrassa verikokeessa. Oli se rankka homma. Poika itki niin mahdottomasti,et ei tosikaan. Veri tuli tip...tip...tip tyyliin ja neljä putkea piti saada. Pelkäsin koko ajan et se tyrehtyy ja joudutaan pistää uudelleen. Ei onneksi niin käynyt vaan meni sit kaikki hyvin. Poika oli kyllä niin rättiväsynyt sen jälkeen et nukahti heti syliin kun menimme huoneesta käytävälle.
Koko illan oli pikkumies hyvin loukkaantuneen oloinen ja itki helposti. En yhtään ihmettele oli se niin rankka kokemus varmaan. Itselle tuli kädet ihan kipeeksi ku pitkään joutu poikaa pitää paikallaan ja jännitti äitiä myös koko homma. Siin meni varmaa yhteensä puolituntia koko jutussa.
Jotenkin haasua oli myös ku näytteenottaja samalla ku se pojan käsivarsia kokeili mistä voisi näytteen ottaa niin puhui,että aamulla oli käynyt pieni tyttö isänsä kanssa ja isä ei sitten saanut pidettyä tyttöä kiinni niin neula irtosi ja verta oli joka puolella. Isän rintamuskin oli ollut ihan veressä ja tytön vaatteet. Hienoa kertoa tuollaisia juttuja heti alkuu :)

Nyt on pikkumiehellä kiintiö täynnä leikkimatolla oleiluun äänestä päätelen.

Mukavaa ja rauhallista viikonloppua

Sela ja pikkumies
 
Heippa,

Minäkin voisin liittyä mukaan keskustelemaan. Kirjoittelin odotusaikana tuonne odotusketjun puolelle, mutta sen jälkeen kirjoittelu jäi kaikenlaisten kiireiden vuoksi, mutta nyt taas mukana uudella innolla ;)

minnihiiri68 (42), 2. lapsi, la 23.12.2010, syntynyt 3.1.2011 poika :heart:
 
Heippa! Täällä äiti vm.66 ja 8.12.09 syntynyt tyttö, jotenka puolitoistavuotta JO! Isommat mukulat maailmalla 86, 88, 89,93. Mahtuuko mukaan, sillontällön höpöttämään? Kun ei tuota omanikästä juttuseuraa kauheesti näin pienen lapsen, tämän ikäsellä äidillä ole!
 
Olimme pitkällä reissulla ulkomailla ja siksi en ole pitkään aikaan kirjoitellut. Kaikki on sujunut kuitenkin hienosti. Tuntuu, että vauva ei olekaan enää vauva, vaan iso taaperopoika (ikää 11,5 kk). Ihana, iloinen mussu, jolla riittää virtaa ja juttua. Vielä ei kävele, mutta nousee tukea vasten ja seisookin n. puoli minuuttia ilman tukea. Katsotaan, koska uskaltaa ottaa ekat askeleet.

Imetän vielä 3 krt/vrk. Valitettavasti yksi imetyksistä on yöllä... Ei kyllä enää tarttisi ruokaa silloin, mutta siitä on tullut tapa ja en ole saanut itsestäni irti, että pistäisin sille lopun. Lopetan imetyksen todennäköisesti kuitenkin kokonaan kesäkuussa, kun 1 v. tulee täyteen.

Olemme päättäneet, että jos 3. lapsi on tullakseen, niin saa tulla. Täytän syksyllä 43 v. Emme lähde tavoittelemaan kolmatta veren maku suussa, vaan jos tulee, niin tulee. Olen laittanut projektille päätepisteeksi vuoden 2012 lopun. Jos siihen mennessä ei ole onnistunut, niin sitten olemme tyytyväisiä siihen mitä meillä on ja emme enää haaveile muusta. Teimme tosiaan tämän päätöksen tämän kierron alussa ja nyt kuukautiset ovat 4 päivää myöhässä. Raskaustesti näyttää kuitenkin negaa, joten ei tainnut käydä niin hyvä tuuri, että olisi tärpännyt heti. Tätä kakkostahan teimme 2,5 vuotta...

Ihanaa kesäkuuta kaikille!
 
Hei vaan kaikille!Meidän poika oli eilen neuvolalääkärikäynnillä ja kaikki oli hyvin!!Poika kasvaa ja kehittyy hyvin!!Pituutta hänellä on nyt 68,5cm ja painoa 7700g ja se pipomitta muistaakseni 44,5!!Meillä on tällä hetkellä vähän jännät paikat,kun mulla on menkat myöhässä jo viikon,mutta eka testin jonka tein 3 päivää siitä kun menkat olisivat pitäneet alkaa,näytti negaa!!Uutta testiä olis tarkoitus tehdä maanantaina,jos ei menkat ala ennen sitä!!Sain neuvolasta sellaisen neuvon,vaikka ei millään malttais oottaa sinne asti!!Pitäkää peukkuja,että meidän 4:s ja samalla viimeinen vauveli asustelisi tuolla masussa!!:heart::)

Terv.Miita1969 ja Walter-poika 8kk.
 
Hei

Kiitos vihjestä vatsan pehmittämiseski. Tyttö on kärsinyt nyt vatsaoireita ja reilu viikko sitten lääkäri määräsi vatsan pehmittämiseen lääkkeen, jos itkuisuus jatkuu (ja on jatkunut) niin sitten kokeillaan maidotonta korviketta. Huomenna neuvola ja 5 kk rokotukset, toivottavasti ei tule pahoja oireita, kun on muutenkin jo kuuma niin sitä lämpöä ei tarvittaisi lisäksi. Viime viikolla oli sydänkontorlli, kaikki oli hvyin ja seuranta jatkuu. 5 kg menin viime viikolla rikki =)

Täällähän on Päikilllä ja miitalla on jännät paikat peukutus teille!

Minnihiiri ja Beerit tervetuloa mukaan!!

Oivikki ja Suoma 5kk
 
Voi kääk. Täällä nimittäin kieritään. Saako nykylapsen laittaa leikkikehään niinkuin meidät on aikoinaan laitettu? :D

Toivottavasti Suoma ei saa kauheita oireita rokotuksista, me selvittiin niistä pelkästään pistositkulla, mutta typy onkin hiukan isompi kuin Suoma. Hyvä, että syndänkontrollissa kaikki ok.

Onko helle hyydyttänyt mammat vai mihin tootte kadonneet?? :)

Siiri ja typy 5,5 kk
 
Hei

Pituutta oli neuvolassa tasan 60cm. Mukavaa. Toista piikkiä Suoma ei edes itkenyt, lämpöä ei ole ainakaan vielä ollut, mutta itkuisuutta oli tuossa iltapäivällä ja nyt hän onkin nukkunut sitten montatuntia. Täytää kohta mennä vaipan vaihtoon ja katsoa heräisikö vaikka edes maitoa juomaan ennen yö unta.

Loppuviikon heltee hirvittää, kävin jo etsimässä varastosta tuulettimen valmiikis niin saa sitten makuuhuoneen viilennettyä.

Mitä teille muille kuuluu, joko ulkosuomalaiset olette varanneet liput Suomen lomaa varten?

Vauvatoive sinusta ei ole kuulunut pitkään aikaan, kuinka pojat voivat?

Oivikki ja uninen Suoma
 
Siiri ihanaa, että teillä jo kieritään. Itse olen miettinyt vieläkö kehtaisi käytää, niitä valjaita, sitten, kun tämä nupu viipottavat menemään, että ei tarvitisi kädestä kokoajan pitää kiinni liikenteessä, itsestäkin olisi ikävä kävellä kokoajan käsi ylhällä.

Oivikki
 
Heipsis vaan kaikille taasen
Mein pikkumies kävi eilen 5 kk neuvolassa ja pituutta 70,5 ja painoa 8300g, et hyvin hää kasvaa. Itse meinasin jo et tota pituutta sais alkaa tulla hieman vähemmän,mut hän kasvaa ainakin nyt repasta omaa tahtiaan.
Rotarokotusta en antanut laittaa koska siitä tule niin pahat mahaoireet ja nyt ollaan saatu oksentelu kuriin refluksilääkkeellä ja onhan siellä jo kaksi alla joten on jonkinlainen suoja olemassa. Muut rokotteet itketti pikku-ukkoa kovin, mut poika on tosi herkkis muutenkin. Yöllä huomasin pieni nukkui levottomasti, et oli kovinlämmin. 'Tänä aamuna sit mittasin,niinkuumettahan hänellä oli. Nyt kovin hiljainen ja hieman itkuinen eli ei oma iloinen itsensä,olla möllöttää vaan ja kovin on väsy. Sylissä viihtyy hyvin ja on tyytyväinen.

Sela ja pikkumies 5kk
 
oivikki Kiva ku teillä siellä kaikki hyvin :)
Rva Siiri Sisilisko Heh, ei kai leikkikehiä ole viel kielletty =) ei kyl varmaan mene kauaa ku kielletään.

Meillä poika oppi lauantaina selältä mahalleen kiepsahduksen ja ei selällään enään pysy ollenkaan. Harmi vaan ku ei osaa toiste päin vielä kääntyä ja yhtään ei viihdy mahallaan :)
 
Hei hei kaikille. Mulla on jäänyt kirjoittaminen vähälle kun typy nukkuu vaan pikapäikkäreitä nykyään. Eli tavallista että menee 3-4 kertaa puol tuntia-45 min. Jotenkin ennenkuin edes pääsee vauhtiin niin jo tyttö herää ;-). Siiri, heh-heh helle hyydyttänyt, ei täällä ainakaan. Ulkona oli tänään 12 astetta ja vesisade. Sitten toisina päivinä onkin lämmin ja mä meinaan keittää Kultakutrin vaunuun.

Ihanaa Oivikki että Suoman sydänkontrolli meni hyvin. Ja hienostihan tyttö kasvaa!

Siiri, onnittelut kierimisestä. Kultakutri kierähteli silloin heti kääntymisen opittuaan muutaman päivän, mutta sitten jäi taito unholaan. Vieläkin kääntyy masulleen ainoastaan toiseen suuntaan, vaikka ollaan todistettu kyllä se toisen kyljen kautta kääntyminenkin. Mutta siitä mistä aita on matalin, kukas sitä ahertaa kun toisen kyljen kautta kääntyminen on hiottu huippuunsa ;). Liikkumishaluja on ehkä hiukkasen, mutta ei mitään kamalaa punnertamista. Ojentelee käsivarsiaan leluja kohti eteen ja sivulle ja nostelee käsivarsiaan aina yhtä kerrallaan hiukan, muttei mitään lentokoneharjoituksia vielä. Milloin muilla on lapset punnertaneet suorille käsille masullaan?

Meillä soseharjoittelu etenee hitaasti mutta varmasti! Tänään jopa Kultakutri aukoi suutaan peruna-porkkanasoseelle kun yleensä täytyy jujuttamalla laittaa ruokaa suuhun. Meillä edelleen ollaan teelusikkatasolla volyymeissa. En halua että maitohalut vähenee ihan vielä. Mutta hauska kun tyttö ottaa itse lusikasta kiinni ja sitten aukaisee suun kun saa itse avittaa.

Meillä on ollut vähän rauhattomia iltoja ja öitä nyt viikon verran. Epäilen edelleen niitä hampaita vaikkei mitään näykään. Meidän supernukkuja on ollut kukkuja...nukuttaminen on vienyt jopa 2 tuntia. Ei itkua mutta pälpätystä ja kitinää, peiton syömistä ja kääntyilyä...Ja tissille olen nostanut MONTA kertaa yössä kun se on kuitenkin se nopein ja helpoin tapa rauhoittaa :ashamed: Viime yönä muistaakseni ;) hyppäsin yhden heräämisen yli imettämättä ja rauhoittelin sänkyyn muuten. Ainakin se on tarkoitus ettei tuollainen tissirumba tule tavaksi. Siis joka toinen imetys on ehkä nälkä/jano...

Joo ja kakkarumba jatkuu...soseiden aloittamisen jälkeen on tullut kakkaa ihan tuutista. Varmaan 5-6 krt päivässä ja ihanaa vihreää, vähän limaista jossa kökköjä. Sori...Terveydenhoitaja ehdotti myös että jotkut reagoi hampaiden tuloon masullaan kun nuo sosevolyymit on todella olemattomia. Edelleen kysyn onko muilla ollut mitään vastaavaa? Tuntuu että kaikki on vaan valittanut kovaa masua tai pitkiä kakkapausseja kun on alotettu kiinteet.

Me tullaan Suomeen heinäkuun puolivälin jälkeen. Ensin Tanskaan ja sitten Ruotsin kautta Suomeen. Mä ja Kultakutri lennetään Tanskaan ja mies ajaa auton. Sitten liiritään autoillen koko perhe Suomeen.

terveiset lokakuu ja kultakutri 5 kk ja 2 vkoa
 
Meillä pojalla toisaan on ollu kakka kovalla enimmäkseen soseiden alettua. Luumukaan ei pehmitä kunnolla. Poika kakkaa noin kerta päivässä mut tosi vähänpieniä papanoita, noin kerran kaks viikossa tulee sellainen löysempi kakka ja sitä tulee silloin aikas paljon. lokakuu meillä pojalla tuo kakka väriltään myös samanlaista tai kaksiväristä, mut kiinteää.
 
Hei vaan kaikille, meillä asuu pikku riiviö 9,5 kk joka nousee seisomaan tukea vasten joka paikkaan ja kaatuilee ja tekee pahojaan, räplää kaikkea mitä ei saisi, joten on koko ajan vahdittava ja mentävä perässä, siinä yksi syy etten ole koneelle juuri ehtinyt. Ylhäälle on tullut kerralla neljä hammasta, etuhampaita ja kulmahampaita pilkistää, se on aiheuttanut kärttyisyyttä. Mihinkään ei uskalla enää jättää, putoaa takuuvarmasti parisängyltä kun hyörii ja pyörii salamannopeasti. Leikkikehä olisi kova juttu, hyvä vankila :whistle:
Minä olen ravannut lakimiehellä ja käräjäoikeudessa, puitu näitä menneen avioliittoni ongelmia, se on vienyt aikaa ja ollut raskasta, päätökset ja tuomiot tulee lähipäivinä tai ensi viikolla, toivottavasti ovat minulle ja lapselle edullisia.
Terveisiä vaan kaikille , ja koitetaan jaksaa helteissä !!!!!!
 

Yhteistyössä