Ärsyttävin kieliopillinen virhe? Romaani ja romani...

  • Viestiketjun aloittaja Silja.S
  • Ensimmäinen viesti
Silja.S
Mikä kielioppivirhe ärsyttää teitä eniten?

Täytyy sanoa nyt, kun olen tälläkin palstalla niin usein lukenut kerjäävistä romaaneista, että romani ja romaani sanojen sekoittaminen toisiinsa kohoaa ärsytyslistassani kärkisijalle. En itseäni hirteen vedä, vaikka tuollaisia kömmähdyksiä näen, mutta kieltämättä tämä myötähäpeä kirvelee. Toki teen kirjoitusvirheitä ihan samalla tavalla kuin muutkin, mutta romaanin ja romanin sekoittaminen on jo noloa.
 
Silja.S
[QUOTE="vieras";26255821]Sanotaan "ketä" kun kuuluisi sanoa "kuka"[/QUOTE]

Niin totta! Eräs vanha tuttavani tuli ensitapaamisella kysymään "ketä sinä olet?". Vieläkin muistan, kuinka se ärsytti. Muuten fiksu ihminen, mutta ulosanti on omituista. Ehkä se johtuu siitä, että on kotoisin Vaasasta. Se murre on minulle niin vierasta.
 
ketuttaa
Meiän tai meijän -noiden käyttö on kai täysin tahallista tai ainakin yksi tuttu siirtyi "meijän"-versioon joku aika sitten, vaikka oli sitä aikaisemmin kirjoittanut ihan normaalisti. Tekisi mieli sanoa tuosta, kun ärsyynnyn jokaisesta sähköpostista, mutta en vaan kehtaa.
 
Silja.S
[QUOTE="vieras";26255840]Ei ole murretta vaan kouluttamattomilta ihmisiltä kuulee sitä jatkuvasti.[/QUOTE]

Kun tapasin tuon tuttavani, joka siis on kotoisin Vaasasta, olimme molemmat nuoria tyttöjä ja molemmilla peruskoulu takana. Tutustuimme jatko-opintojen alussa. Hänen vanhempansa ovat hyvin koulutettuja. En usko, että tuttavani olisi oppinut virheellistä sanontaa perintönä vanhemmiltaan. Uskon, että se kuuluu murteeseen. Ehkä täällä on joku vaasalainen, joka osaa kertoa paremmin?
 
fgfghf
Kaikki mukahauskat väärinkirjoitukset esimerkiksi "lepso" (lesbo).
Enään.
Yhdyssanavirheet on joskus ärsyttäviä, samoin se, että laitetaan viiva sellaisten sanojen väliin, joiden väliin sitä ei kuulu laittaa. Isoäiti, ei iso-äiti.
 

Yhteistyössä