Apua miten epäterveellistä ruokaa ihmiset syö! :0

  • Viestiketjun aloittaja hmm
  • Ensimmäinen viesti
bolognese
Oon ihan järkyttynyt!

Luin huvikseni tuossa kotikokki.netin sivuilta, miten ihmiset tekee jauhelihakastiketta. Jos siihen ei tullut voita tai suolaa niin sitten pirusti kermaa! :0 Huh huh

Teettekö itse mielestänne terveellisesti vai epäterveellisesti jauhelihakastikkeen?
Teen mielestäni terveellisesti sillä teen aina tomaattikastikkeen. Suolaa laitan kyllä mausteeksi. Ruskeita jauhoseoskastikkeita ei meillä harrasteta. Voita ja kermaa kyllä noin muuten käytän ruuanlaitossa, ruokakermat ja margariinit kierretään meillä kaukaa.
 
Mie käytän kyllä vehnäjauhoja ja vähän lisään keijua, kun jauhelihan rasva ei ihan riitä. Lisäksi vain jauhelihamaustetta, lihaliemikuutiota (sen määrään vaikuttaa nesteen määrä) ja mustapippuria. Mutta en käytä kermaa, sitä käytän vain possunsuikalekastikkeeseen.
 
ttppii
Alkuperäinen kirjoittaja äitineljälle;20325915:
Muunnettu on sama kuin GEENIMUUNNETTUA.
tästä oli jokunen vuosi sitten paljon keskustelua ja joku asiasta tiedottikin mediassa ja jäi mulle mieleen, koska olin silloin geenimuuntelua vastaan ja päätin, että katson jokaikisen tuotteen, jonka ostan, etten vaan osta muunneltua tuotetta.
Ja olen edelleenkin geenimuuntelua vastaan.
Taas sarjassamme trolli vai idiootti?
Ja vaikka olisi geenimuunneltua ei silläkään oikeasti olisi merkitys.
 
ttppii
[QUOTE="vieras";26553933]Paistijauhelihaa, kaupan valmiskastikepussi (spagettikastike knorr tai joku) sekaan vielä paseerattua tomaattia[/QUOTE]

Mihin tomattikastikkeessa tarvitsee kaupan valmispusseja?
 
Mie teen vaihtelevasti, riippuu vähän mitä jauhelihakastikkeen kanssa syödään.
Peruskastikkeen joukkoon laitan ( paistettu jauheliha- sipuli- mausteet ja jauhosuurus ) joskus
kermaa tai tomaatimurskaa.
Joskus laitan myös kasviksia ja soijarouhetta sekaan.
Ei ehkä aina terveellisintä.
Joskus siis ruskistan myös jauhot ja joskus taas teen nestesuuruksella, enkä ruskista jauhoja.
 
ttppii
[QUOTE="hmm";26554201]Ei ole magiaa, vaan päättelykykyä että mineraalirikkaampi suolavaihtoehto on parempi kuin valkaistu, lisäaineita sisältävä kura jota myös ruokasuolaksi nimitetään.[/QUOTE]

Mitäs siinä on nin vaarallisia lisäaineita?
Ja mitäs mineraaleja niissä vaihtoehdoissa on sellaisia määriä, että niiden suolasta saannilla olisi terveyden kannalta minkään sorttistä merkitystä. Paitsi sillä jodilla jota juuri siihen ruokasuolaan on lisätty.
 
tba
onkohan jauheliha koskaan kovin terveellistä..?

no, meillä laitetaan joukkoon paljon kasviksia (sipulia, valkosipulia, porkkanaa, tomaattimurskaa) ja mausteita (pippuria, paprikaa, chiliä, soijakastiketta) ja vähän öljyä, eiköhän ole ihan ok ruoka.
 
Fillariina
Kävin 40 v tarkastuksessa ja sain sairaan hyvät arvot kolestroleille. En kehdannut sanoa, että olen kytännyt 15 v hiilareita, ennenkuin karppausta sanana on edes keksitty. Hurahdin luomuruokaan jo lukiotyttönä, vaikka sitä ei silloin pahemmin saanut kuin ruokapiireistä. Kermaa, voita ja suolaa meillä käytetään kohtuudella ja syödään luomua ja lisäaineetonta 98%:sti. Ai niin ja tuossa ruokaremontissani pääsin eroon allergioistani. Jätin vain pois natriumglutamaatit, sulfiitit ja sulfaatit ja teen ruoan mahdollisimman alkuperäisistä raaka-aineista. Jos en syö ollenkaan suolaa, huomaan sen äkkiä jalkojen kramppaamisena.
 
Don Mega
Alkuperäinen kirjoittaja ei näin;23324707:
Sama homma rokotevastustajien "rokotteissa on elohopeaa" -vouhotus. Elohopeaa on monenlaista, ja osaa sen yhdisteistä löytyy luonnosta ja elimistöstä ihan ilman, että tarvitsee juoda kuumemittarin sisältöä
mut kun nimenomaan se elohopea yhdiste mikä rokotteissa on käytetty säilöntäaineena on yhdistetty useampiin erinäisiin aivojen häiriöihin. sitä käytetään säilöntäaineena joka on täysin turha, mutta rahanahneet lääkefirmat lisäävät sitä kustannussyistä jotta voidaan varastoida vuosiksi näitä. ja esim pienissä maissa joissa rokotteiden pitkäaikaista varastointia ei tapahdu ja on jätetty säilöntäaine pois niin on se vaan kumma juttu että muuten saman rokotteen saaneilla on selvästi vähemmän mm. autismia kuin amerikassa jossa se on noussut moninkertaiseksi ilman löydettyä syytä, jota monet rikkaat mulkut eivät haluakaan löytää kun tulisi huimien rokotemyyntien esteeksi.

osaltaan on autismin väärindiagnisointikin noussut (kuten adhd, add ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön diagnisoinnit, mutta se on asia erikseen sitten jo) joka varmasti vaikuttaa myös tilastojen lukemien vääristymiseen mutta ei se sitä moninkertaistumista yksin selitä.

vanhoja hyviä rokotuksia on, mutta uudet yhdistelmärokotteet tuntuu olevan hätästen kustuja ja testikäyttö jätetään sit lopulta loppukäyttäjille.

ja sitten se että kaikissa tutkimuksissa rokottomattomat kehittyneissä maissa ovat terveempiä kuin rokotetut. lähes kaikkiin sairauksiin verrattuna, esim. astmaa on rokotetuilla enemmän joten kyllä se vaan rokotteet laskee kehon omaa immuniteettia ja kehon kykyä toimia, joten ymmärrän täysin että monet päättävät olla rokottamatta.

nämä nykyiset epidemiat ympäri englantia ja amerikkaa on tapahtunut niillä jotka ON rokotettu! tästäkin on epäselvyyttä koska monet luulevat että taudin saa itse rokotteesta, mutta se ei toki aivan niin mene. mutta rokotteen saadessaan herkistyy tautien saamiselle ja sen voi saada esim. muilta joilla se on hyvin herkästi. rokotteissahan käytetään esim. pähkinäöljyä murtamaan kehon immuniteetti väliaikaisesti jotta rokotteen vaikutus pääsee vaikuttamaan kehoon ongelmitta. ja siksi varmaan näitä pähkinälle kuolemanvakavasti allergisia (josta ei oltu kuultukaan ennen) alkaa olla yhä enempi. syötäväksi pähkinät terveellisiä mutta suoraan verisuoneen pistetty se ei välttämättä olekaan ihan sama juttu.

rokotteita kehutaan siitä miten ne hävitti mm. polion sun muut. mutta yleinen siisteys ja ymmärrys ympäristön steriilisyydestä oli varmasti paljon merkittävämpi tekijä, varsinkin koska rokotteet ei koskaan toimineet 100% tapauksissa

tässä muutamia rokotteiden ongelmia aikas realistisesti katsottuna. ja kiinnostuneet voi ihan itse etsiä lähdemateriaalia englanniks, eikä uskoa kaikkea lääkefirmojen propagandaa mihin suomessakin törmää
 
meillä
ei käytetä rasvaa, paistetaan jauheliha sellasenaan (siinähän on jo rasvaa). sitten lisätään maissijauhoja ja vettä ja mausteita. tiedä sitten onko epäterveellistä vai ei, mutta hyvää ja meille hyväksi koettu :)
 
"Kiira"
Teen mielestäni terveellisesti sillä teen aina tomaattikastikkeen. Suolaa laitan kyllä mausteeksi. Ruskeita jauhoseoskastikkeita ei meillä harrasteta. Voita ja kermaa kyllä noin muuten käytän ruuanlaitossa, ruokakermat ja margariinit kierretään meillä kaukaa.
Mua ainakin kyllästyttäisi syödä aina tomaattipohjaista kastiketta. Eikä se sitäpaitsi mun mielestä sovi perunan kanssa. Onneksi en ole noin rajoittunut ruuanvalmistuksessa vaan osaan tehdä monenlaisia kastikkeita, niitä kun on muitakin kuin ruskeakastike ja tomaattikastike. Eikä ruokakermaan kuole.
 
Kun syö puhtaita raakaaineita ja puhtaita mausteita, niin ei vaan saa sitä piilosuolaa jollonka on pakko lisätä ruokaan suolaa. Liikkuvalle suositeltu määrä on n.3g päivässä ihan sen takia ettei lihakset ala kramppaa. Ja ihan ehta voihan on parempaa kun mitkään kovetetut kasvirasva valmisteet ja ihan kunnon kerma ei mitään prosentti kermoja.
 
"Vieras"
Millainen jauhelihakastike on sellainen johon tulee kaalia, paprikaa ja purkkikaupalla tomaattimurskaa ja vettä?

Miksi ylipäätään suomessa tehdään ruoka kastikeeseen? Kuin pataa melkein. Vähääkään enemmän raaka-aineita arvostava kypsentää lihan ja sen päälle liemikastike. Kasvikset erikseen.
 
Don Mega
yksi viimeisimmistä epidemioista joka oltaisi voitu välttää on esim. kun sikotauti esiintyi 97% ROKOTETUISTA new yorkissa amerikassa.

ja niistä 89% oli saanut tupla-annostuksen näitä mömmöjä, nimittäin MMR rokotusta, jonka pitäisi luoda immuniteetti sikotaudille!

jokin mekaniikka tässä on miten ovat saaneet nimenomaan moisen hyvinkin harvinaisen sairauksen näin monet. rokottamattomilla joilla immuniteetti pelasi ei vastaavia määriä esiintynyt. jos et osaa selittää miten tämä on mahdollista niin se on aivan ymmärrettävää, nimittäin lääkefirmoja ei tätä kiinnosta selvittää, he vain jatkavat toimintaansa ja vakuuttelevat toimivuutta puolueellisilla itse rahoittamillaan testeillä
 
Horizontal
Vaikka geenimuuntelu ja muunneltu maissitärkkelys ovat eri asioita, käytännössä voi hyvällä syyllä väittää, että se maissi, josta muunneltu tärkkelys tehdään on erittäin todennäköisesti ellei satavarmasti geenimuunneltua alkuperää.

Ei-GM-maissi on hiukan arvokkaampaa ja halutumpaa ja tuskin koskaan päätyy mihinkään teolliseen tärkkelystä muuntavaan prosessiin enää nykypäivänä.

Toiseksi, GM-ainesta ei tarvitse ilmoittaa kun sen määrä on pienempi kuin 1 prosentti.

Kolmanneksi, voi olla melko varma, että vaikka ainesta olisikin enemmän kuin 1 prosentti, mitään GM-merkintää ei silti tule olemaan. Syynä yksinkertaisesti geenimuuntelua lobbaavien/ajavien pyrkimys olla merkitsemättä koskaan mitään GM-leimalla, vaikka pitäisikin. Yksinkertaisin syy olla merkitsemättä GM-aines ihan ilman lobbauksiakin, on teollisten tuottajien pelko siitä, että merkintä haittaa markkinoita. Ja haittaisihan se, sillä barometrien mukaan GM ei ole kovinkaan suosittua.

Eikä GM-aineksia sisältävien tuotteiden markkinasuosiota ole esim. Suomessa koskaan vielä mitattu. Se ei yksinkertaisesti ole GM-tahojen intressinä.

Mielenkiintoisinta GM-merkintöjen kannalta ovat kaiken maailman soija-tuotteet. Tietäen, että hyvin suuri osa maailman soijasta on GM-soijaa, suomalaistenkaan kauppojen hyllyiltä ei löydy yhtäkään merkintää GM-soijasta. Pitäisikö muka uskoa Suomen tai Euroopan olevan jokin soijaonnela, jonne riittää markkinoita tyydyttämään pelkkää ei-GM-soijaa? Saahan niin tietysti kuvitella ...
 

Yhteistyössä