**ELOVAUVAT 2006**

Heips !

Juu piti kertoa, että uskomatonta mutta totta, koko viikko mentiin nyt yöSYÖMÄTTÄ; ei tissiä yllä !!
Ei siis mitään muita kikkoja tai keinoja en vaan antanut tissiä.

No typykkä kyllä heräs totutusti n 0230 ja 0500, mutta tuttia vaan suuhun ja uni jatkui. Jospa sitten kohta tottuu nukkumaan ihan ilman heräilyjä... toiveajatteluako .. ? :D

Unille menee siinä 2030 aikoihin ja melkein sen 12h vetää unta kaaliin yössä. Puuroa, ihan tavallista kaurapuuroa aamuin illoin ja sit pari kertaa sosetta päivällä mitä milloinkin.
Niin tissimaitoa sitten joka väliin.

Minäkin päivitin kuvan.

Pamuk


 
Hmm... kännykkää en ollut ajatellukaan. Jouduimme joulun alla viettämään autossa 7 tuntia (suoranaista lapsenrääkkäystä!!!) ja tuntu, että kaikki mahdolliset jutut tuli keksittyä ja laulut laulettua, mutta kännykkää en koskaan kokeillut. Täytyypä muistaa!

Joo soseiden syönti on meilläkin sellasta, että keittiön seinistä näkee selvästi mitä on syöty. Varsin suosittua on aivastaminen suu täynnä. Ja mitä värikkäämpi ruoka, kuten luumu, sitä suuremmalla todennäköisyydellä. Samoin tuo lusikan kiinniotto on suurta hupia, ja senkin pitää olla aina täynnä ennen kun siihen kelpaa tarttua. Ainoa mikä on toiminut on, jos joku muu viihdyttää samalla, mutta sehän ei päivisin yksin oikein onnistu. Täytyy myöntää, että telkkari on joskus auttanut :ashamed:.

Joudun lähiaikoina lopettamaan imetyksen ja pelottaa jo nyt. On se kumma kun ensin kun oli vaikeeta ajattelin, etten jaksa oottaa siihen kun homma loppuu, ja nyt kun sen aika on tullut niin olen ihan haikeana. Poika on tähänkin mennessä varsinkin iltaisin tykännyt pullosta enemmän, joten tää taitaakin olla vaikeinta äidille...

Onko vinkkejä/niksejä yöpullosyöttöihin? Nyt kun on puoliunissaan tottunut imettämään niin pelottaa, että jos täytyy ruveta pullon kanssa siinä tilassa puuhailemaan, niin tulee annettua vielä jääkaapista väärää ainetta. Rehellisesti tosin enemmän jännittää se kuinka jaksaa, kun on varmaan paljon raskaampaa se pulloruljanssi.

Heissan kaikille :wave:
 
Ihan pikaisesti, kun aamulla heräsi muutama kysymys tuosta soseitten syömisestä...
Milloinkahan sitä voisi alkaa antamaan kasvissosetta kahdesti päivässä? Tänään kun sulatin tuplamäärän peruna-porkkana-kukkakaalisosetta, niin neitihän kiskaisi sen kaikki :eek: Tähän saakka olen antanut ap:llä kasvissosetta ja ip:llä hedelmäsosetta. Kiinteät siis aloitettiin vuoden alusta.

Entäs sitten tuo riittävä maidonsaanti... Korvike kelpasi muutaman päivän ajan, mutta sitten ei enää. Tuntuu, että tuota omaa maitoa ei enää kovin paljoa tule, eikä Emilia rinnalla paljoa olekaan, vaikka usein kyllä rintaa tarjoan. Yöllä syö muutaman kerran ja nukahtaa sitten siihen, muttamutta mistähän sen sitten tietää, että toinen saa maitoakin ihan riittävästi?

Tällaista nyt tässä tuli mieleen :ashamed:

Ja kylläpä meilläkin tuo syöminen tahtoo olla melko sotkuista puuhaa... Lähes aina menee vaatteet vaihtoon, vaikka kuinka yrittää niitä rätillä suojata. Lusikkaan tarttuu lujasti kiinni ja vie sitä suuhun. Koko ajan pitää käsillä vatkata ja jaloilla potkia kun syö. Välissä sitten aina kiljutaan... Tänään yritti syödä ruokalappua aina lusikallisten välissä, kun oli niin kova nälkä...

eeve: suloinen suomityttö profiilissa!! korjasin... :ashamed: Huomaa, kuinka täällä ajatus ja vähän kaikki muukin pätkii... :headwall: Sorry eeve! :snotty:

W & Emilia :heart: <br><br>
 
Just eilen terkkari sanoi tytön 5kk neuvolassa, että vois antaa peruna/kasvisruokaa 2xpv. Meillä menee nyt aamu-ja iltapuuro, 2x ruoka ja vielä tarvittaessa esim. jälkkäriksi hedelmäsosetta. Riittävä maitomäärä vuorokaudessa on n. 5-6 dl. Tähän lasketaan kaikkia maito. Eli, jos teet puuron korvikkeesen, sekin lasketaan mukaan. Tai, jos annat vauvajogurttia, ni sekin lasketaan maitomäärään. Ei siis tarvi pelkästään juoda tuota määrää. Näin opasti meidän terkka.
 
Hei kaikille pitkästä aikaa!!
Huh olipa urakka lukea yli kymmenen sivua kerralla! Paljon on tapahtunut ja kaikkien muiden vauvat kuulostavat niin "isoilta" kun jo soseita syövät montaa sorttia ja puurot ja kaikki! Ja aika monella on ihan mahdottoman paljon tukkaa!! Meiilä on vaan tota vauvahaiventa ja iiiiso kalju takaraivolla.

Meidän Eetu-poika se tahtoo vaan tissiä. Onneksi on maito riittänyt ihan hyvin. Viimeiset 3viikkoa olen yrittänyt maistattaa soseita aika huonolla menestyksellä.
Ekaks perunaa. Sitä meni alas tasan 2 pientä lusikallista, ei enempää. Sitä yritettiin viikko syöttää, aina sama irvistely-huuto-päristely-yökkäily-suuttumusitku ja huitominen. Kun näki et lusikka lähestyy, meni suu kiinni samantien.
Sit kokeiltiin bataattia, ei menny sekään alas... Hirveä metakka vaan, että taas se tunkee mulle jotain moskaa suuhun!
Eilen aloitin kokeilemaan porkkanalla ja sen maku tuntui mielenkiintoisimmalta, muttei sitäkään mennyt alas kuin korkeintaan 1 lusikallinen. Se vähän auttoi kun annoin keltaisen vauvalusikan itselleen käteen ja aina kun suu aukes tuikkasin porkkanaa sisään :D . Tänään uusi yritys =)
Jos seuraavaksi koittais sitä peruna-porkkanasosetta maistattaa.

Aamulla käytiin mekin 5kk neuvolassa. Pituus 68,5 ja paino 8560g.
Nyt kun Eetu kääntyilee molempiin suuntiin ja pukkaa jaloilla vauhtia ettei enää alustallaan pysy, niin on kasvu tipahtanut kolmannekseen aiemmasta, mutta silti menee yläkäyrillä hienosti. Eli maidossa on vielä potkua riittävästi. Hoitaja sanoikin, ettei ole soseiden kanssa mitään kiirettä kun kasvu on noinkin hyvää.

Piikki annettiin niin ettei Eetu kuin vähän vaan irvisti nipistystä ja sitten hymyili aurinkoisesti tädille. Poika katseli kuvia seiniltä, niin hoksasin pyytää piikin laitettavaksi siinä seisoaltaan kuvia katsellen ja hämäys onnistui yli odotusten =)

Paljon oli asioita joita ajattelin kommentoida, mutta jotenkin kummasti ei nyt vaan tuu mitään mieleen.. :headwall:

Terveenä on poika ollut, onneksi.

nyt tuli pikkumiehellä postia takaluukusta, pakollinen vaippapaussi!!!

No nii, mihis jäinkään...
Niin ykkösjuttua on ollut lennättäminen ja "jumppaus" (nostetaan käsistä pidellen ylös/alas). Lehtiä on ihana "lukea". Niitä ei sit muut senjälkeen luekaan. Muutaman kerran on nukahtanut rinnalle samalla kun olen lukenut isosiskolle iltasatua. Ja äidin käsi pitä yrittää pyydystää suuhun tässä kun kirjoittelen... Ja aina välillä paukuttaa näppistä =)
Isosisko on huippuviihdettä, ilveilyjään jaksaa seurata vaikka kuinka kauan! ja aamulla näki ekan kerran teletapit töllöstä, voi sitä ihmetystä!!
Hyvin viihtyy noin yleensä, ettei äidin tarvitse kanniskella kauheasti.

Hampaita ei vielä ole, mutta kuola huilaa ja kauheasti pitää ikeniä hangata.

Nukkuminen vaihtelee. Noin yleensä Eetu syö iltatissin ja nukahtaa 21-21.30. tankkaa klo 23& 02. Joskus vielä 04. Viime viikolla meni yksi yö niin että nukahti klo22 ja heräsi vasta 8.00!! Oiskohan vähän sosetta mennyt massuun asti =)

Eetu on alkanut vierastamaan. Viimeisin oli veljenvaimo, joka oli mennyt värjäämään tukkansa. Kamala huuto pääsi ja tiukasti äidin syliin piiloon.
Noin yleensä vierastaa, jos on tummat/mustat vaatteet/hiukset.
MINUA vierasti kun tulin suihkusta ilman silmälaseja ja tukka kammattuna taakse päätä myöten. Äkkiä lasit päähän!
Nyt turisee taas vaipassa, täytynee lähteä tarkistamaan tuliko vain ääni.
Ei tällä kertaa enempää. Johan tähän pitkä sepustus tulikin =)
Täällä oli muuten aamulla -25,7. Brrrrrrr :xmas: <br><br>
 
wilhelmiina81: eipä tuo mittään, muutenkin on kuulemma isin näköinen tyttö ja pikkuisen oli poikamaiset vaatteet kuvassa.

Tyty leikkii lattialla "mäykylllä" kisun kanssa, Lumista on kiva liikutella sitä edestakaisin ja kisu tykkää heiluvasta hännästä. Täytyy vaan katsella ettei kisu innostu leikkimään kynsillä...
 
hei piiitkästä aikaa!rekisteröidyin vihdoin. Olen siis ent. sasu.

Kylläpä aika menee tosi nopeeta. Tänään käytiin 5 kk tarkastuksessa ja kaikki ok. painoa 7780 pituutta 67,5cm. Tasasta tahtia mennään. Rokotus sai alahuulen lörpälleen, muttei itkua kuulunut.
Neiti on oppinut kääntymään ja uusin villitys on korinaäänet. Neiti korisee ja nauttii äänestään. Välillä kiljahdetaan niin lujaa että korviin sattuu.
Yöt on menneet hyvin yhdellä syötöllä, mutta nukkumaan meno on edelleen hankalaa. Neiti nukahtaa vain viereeni. yritän pientä koulutusta, mutta 00.30 olen niin poikki että luovutan. Neiti vain kätisee sängyssään ja pyörii. Onneksi saa nukkua sitten klo 11. Muuten neidin kanssa menee hyvin.
Onko muilla vauvat kovia hikoamaa? Eilen pakkasta oli n. 15 astetta ja laitoimme paksun toppa-asun, äitiyspakkaus hanskat ja töppöset. Kahden tunnin kävelyn aikana neiti oli ihan hiestä märkä. En vois kuvitellakkaan laittavani jotain väliasua vielä alle. Neuvolan täti sanoi vain että jotkut on kovia hikoamaan eikä silloin laiteta paljon päälle.
soseita syödään ja korvikkeita juodaan. Rintamaitoa riittää vain yöksi.
yritän saada neidin profiiliin....ONNISTUI!
<br><br>
 
lumikki
Huomenta,

Kysyisin, kuinka monella 5kk+ ei viela kaanny?
MeidanAda 5kk1vko eika kaanny kuin kyljelleen. Vatsalta on kellahtanut selalleen muutaman kerran vahingossa, mutta selaltaan ei kaanny, heiluu kylla ja tosiaan menee kyljelleen, mutta ei oikein edes yritysta menna vatsalleen.

Vatsalla ollessaan nousee kylla hyvin kasien varaan ja hakee konttausasentoa ja paikka vaihtuu aina siita, mihin olen laskenut. Selallaan tuntuu olevan passivisempi...

Tiedan et ei viela tarvii huolestua, mutta jostain vihkosesta luin et 6kk vauva osaa jo vaikka mita...kaantyminen on pikkujuttu.

help

:\|

 
Hei! :wave:

Kirjoittelinkin tästä jo tuonne erilisen jutun, mutta kerron nyt täälläkin. Eli Topiaksella on ihan selvästi yläikenissä näkyvissä hamapaiden muotoinen turvotus, eikä pelkästään etuhampaiden kohdalla vaan ainakin seuraavisssakin. ennen ikenet on ollu ihan sileät. nyt ihan selvästi kuolakin valuu enemmän ja on alkanu kielellä hinkkailemaan ikeniä, niin että maiskutus käy. alaikenissä ei samanlaista oo. eli voiko hampaat tulla ensin ylös? ja onko tuo nyt merkki, että sieltä ois hampaat tulossa? muutenkin on paljo enemmän kitissy, oikein ihanasti ulisee sanoen BUU, BU, BU, BUU, oikeen valittavalla äänellä. oiskohan tämäkin sitten hampaiden valitusta.

Meillä on tullu takapakkia soseiden kanssa. Nyt muutamaan päivään ei oo enää meinannu maistua, ku noin puolet aikasemmasta määrästä ja sekin vähän huonosti. vaikka lusikan antaa käteen, ni suu ei enää aukea niin hienosti, ku aikasemmin. mistäköhän tämäkin sitten johtuu. kaipais vissiin useammin uusia makuja, mutta en oo uskaltanu antaa liian nopeeta. nyt tuntuu, että perunasta tuli vähän maha kipeeks ja kovaks, ku yölläkin on vähän itkeskelly mahaansa. tänään jätin perunan pois, ni katellaan parin päivän ajan, että helpottaako.

Ihana, ku topias nukahtaa nykyään paremmin vaunuihin, ei oo tarvinnu ku laittaa sisällä kaikki kiinni ja harso eteen ja soittorasian pupun tassu suuhun, jota imee =) ja vaunut parvekkeelle, ni nukahtanu tai ei oo ainakaan tarvinnu jäähä heiluttelemaan. en tiiä onko sitten vaikuttanu tuo, että oon pakannu kaikki kii jo sisällä, ku nyt on niin kylmä,ku ennen oon antanu katella ulos. meillä on muuten nukuttu ulkona vaikka on ollu -20 astetta pakkasta, vaunujen mittari on näyttäny plussaa, joten ei luulis pojalla olleen kylmä. ja tästähän on paljon eri mielipiteitä niinku tuolla on kirjoteltu, mutta jokainen tekee niinkuin parhaakseen näkee. ja täällä pohjosessa jäis tuo ulkoilu aika vähille jos -10 ois rajana. Topias ei kyllä oo noilla -20 asteen pakkasilla nukkunu ku 1,5 tuntia maksimissaan, sitten on otettu sisälle. vaunujen kuomuosan päälle oon laittanu villa- ja fleecepeiton ja aukon eteen harson. nyt täällä ei ookkaan ku -13 astetta. aivan ihanan näköstä, ku on paljo valkosta lunta ja puut valkosena lumesta ja kuurasta ja aurinkokin vähän pilkahtelee! B)

mutta nyt taidan lähtä lehden lukuun..

<br><br>
 
Hansu meillä ei kans ole pariin päivään soseet maistunu yhtä hyvin ku ennen. Iskä oli antanu kasvissoseita pariin otteeseen eilen ja ei oikein maistunu, mut kun mä sit illalla annoin päärynä-vadelmaa, niin johan rupes maistumaan :p taitaa olla tyttö samanlainen herkuttelija kuin äitinsä :whistle:

oon huomannu et sillon maistuu parhaiten kun on jotain uusia makuja/makuyhdistelmiä.

Ihanaa kun on taas lunta! ja tänään ei ole niin kovaa pakkastakaan niin jos menis tytön kaa ulkoilemaan, eihän siellä eilen itsekään tarennu.

Ihania kuvia teillä on profiileissa, mä oon niin tumpelo etten osaa laittaa sinne :headwall: Emppu Riinalla näky olevan samanlainen Nalle Puh body ku Ronjalla :D
 
Heippa pitkästä aikaa..tai ainakin tuntuu niin :whistle: kun menee useita päiviä, ettei kerkeä kirjoittamaan.

5 kk:den neuvolassa oli pituutta 67 cm ja painoa 7800 g eli ihan keskikäyrillä mennään mittojen suhteen.

Meillä ollaan lisätty kiinteiden määrää ja poika syökin päivässä 1 aterian liharuokaa tai kasvista, 1 marjasosetta ja ilta puuron hedelmäsoseen kera.
Poika ei oikein innostunut velleistä ( sama tais olla jollaon teillä muullakin).
Iltapuuro toi takaisin "ah niin mukavat" yöunet jossa herätään taas maidolle vasta aamuyöstä. Meillähän mentiin kuukaudenpäivät parin tunnin välein syötöllä.

Onko teillä muilla menossa hiuskatoa? Hirvittää ihan harjata, vaikka hyväähän se tekee, kun hiusjuurien verenkierto vilkastuu. Tuntuu, että pitkät hiukset on, kuin ohkainen "rotanhäntä" :headwall:

mimmi78 meillä myös porkkana aiheuttaa lisää poskien ihottumaa/punotusta. Muutenkin paikkopaikoin rasvaillaan kuivan atooppisen tyyppistä ihoa.

Ainiin vilivilpertti kysyit automerkkiä mihin gracon cosmic:kia meinaamme laittaa, meillä on mersu. Ostamata on vielä toistaiseksi, mutta pieneksi käy vauva kaukalo. Olenkin netin kautta vertaillut hintoja.

Mukavaa talven jatkoa, nyt kun luntakin on
:)
 
Voi että kateeksi käy teitä joiden vauva ei syö yöllä ollenkaan tai vain kerran. Meillä heräillään edelleen vähän väliä. Viimeyönä tosin heräsi ekan kerran vasta klo 1 (yleensä herää jo klo 23) kun sai iltapäiväsoseen kuuden jälkeen. Sen anto kun vähän venähti. En sitten tiedä vaikuttiko se niihin uniin vai mikä. No kohtahan Alexillekin voi ruveta antamaan niitä puuroja kun tulee 5kk mittariin. Vellejä en ole antanut. Maissivelliä ostin mutta ne on jäänyt antamatta oksennusvaaran takia.

Annoin Alexille eilen ekan kerran koko purkillisen päärynäsosetta ja tänään veteli yhteensä neljä jääpalakuutiollista bataatti-maissimössöä. Nyt pitäisi keksiä joku uusi kasvis ton bataatin ja maissin kaveriksi tai sitten annan jotain uutta hedelmäsosetta.

Meillä myös toi syöminen on aika sottasta touhua kun pitää saada kesken syömisen tunkea sormet suuhun. Lisäks Alex on oppinut kivan taidon eli syljen pärryyttämisen ja mikäs on sen kivempaa kun kesken syömisen pärryytellä sitä sosetta niin sitähän on sitten joka paikassa. Sitterissä alkaa olemaan aika kattava ruokalista. Heh siinä mielessä on hyvä että se porkkana ei oikein sovi kun porkkanatahrat on niin ikävä poistaa.

Meillä pääsi äsken väsymys yllättämään ja hirveän väsymyshuudon saattelemana vein pojan nukkumaan parvekkeelle. Alex nukkui lyhyemmät unet tossa päivällä kun käytiin kylässä niin eihän äiti tajunnut että se väsymys iskee tänään aikaisemmin kuin normaalisti.

Mimmi + Alex
 
Heffalump - meijän tytöillä on paljon samaa! synttärit, nimet ja bodytkin...!! ;)

Meillä tuo syöminen sujuu ilman sottaamista jos osaa olla tarpeeksi nopea... Eli uutta lusikallista suuhun ennenkuin kerkee muuta keksimään. Ja sit kun laulelee tai juttelee samalla niin sujuu hyvin. Olen muutaman vuoden työkseni syötellyt kehitysvammaisia lapsia ja siinä jos jossain oppi syöttämisen salat... :LOL:

Mä olen kyllä kans kateellinen teille joiden lapset nukkuu yöt päitensä... Meillä kun herätään ainakin se kolme kertaa yössä teki mitä tahansa... Nyt on onneksi ollut vähän helpompaa saada neiti unille...

Nyt nukkumaan...

Emppu & Riina
 
Kävin laittamassa profiiliin uuden kuvan.

Tänään käytiin jälleen petran kanssa lääkärissä. Ääni on käheä ja ruoka ei maistu. Ei sinne kurkkuun oikein päässyt katsomaan, kun puri vain lastaa ja laittoi kielen eteen. Onneksi keuhkoista ei kuulunut mitään epämääräistä rohinaa... Itse ajattelin et flunssasta oli jäänyt jokin jälkitauti, mut ei sieltä mitään ihmeellistä löytynyt. Toivottavasti äänikin sieltä pikku hiljaa palailee.

Meillä herätään yöllä 2-4 kertaa. Tänään ei taas iltapuuro neidille maistunu. Toivottavasti ei oo samanlaista yötä edessä kun viime viikoloppuna. Sama juttu ja heräs 7 kertaa tissille.

2-4.2 pitäisi lähteä risteileen. Mennään tukholmaan shoppailee kaikkia ihanuuksia!! Ja palataan kotiin rutiköyhinä :LOL:

Jospa sitä itekin jo painuisi pehkuihin. :wave:

Meillä on opittu imemään alahuulta niinkuin kuvassa näkyy ja nyt sitä tarvii tehdä koko ajan :D <br><br>
 

Täälläkin ollaan kateellisia pitkistä yöunista. Meillä on herätty vähintään 3 kertaa yössä. Neuvolassa ehdottivat, että jos ei enää yöllä syöttäisi kun se heräily voi olla vain tapa. Sen jälkeen yhtenä yönä yritettiinkin antaa vaan tuttia, mutta sitten oltiin hereillä 3,5 tuntia ja syötiin kaksin verroin ennen uudelleen nukahtamista. Joten tulin siihen tulokseen, että meillä yöherätys on (jos tutti ja kääntäminen ei auta) nälkää eikä tapa. Poika kasvaa niin kovasti, että vissiin tarvitsee tuota lisäruokaa. Ja jos on tapa niin lohduttaudun sillä, että tuskin tätä 18 vuotta jatkuu... :p (paitsi, ettei paljon lohduttanut)

Emppu oot tuolla kokemuksella varmasti ihan guru syöttämisessä!

Severiina voi kun söpö tyttö!!!


Ugh kello on jo noin paljon.
Pitkiä syöttövälejä kaikille yöksi toivotellen: E & Robert
 
Heipparitirallaa :)

Tervetuloa eloisa mukaan. Kiva nimi sun poitsulla :) Mun miehen nimi on myös Robert :) Joka on ihana sellainen (no, ei aina, mutta useimiten).

Meilläpä nukuttiin viime yö heräämättä. Tutimaan käytiin klo23. :) :) ja herätys oli klo 7. :) :) , tissuttelua ja nukahti sitten klo 8.3 :) asti. Sitten syötiin aamupuuro ja mentiin kerholle. Siellä syötiin kakkua ja Johan ahmattina hamusi kermoja kakusta :D Hirmu tohina ja käsien huiske kun kakun näki :LOL: Ymmärtää hyvän päälle. Pitihän sitä kakun kermaa antaa ja hieman mehua päälle. Eipä sitten syönyt omaa sosetta kun oli parempaakin tarjolla =)

Johan kanssa "syö" itse lusikan kanssa. Sapuskaa on sitten joka puolella. En aina jaksa sitä ihanaa sotkua, joten annan jonkun lelun poitsun käteen niin säästyn sitten suuremmilta pyyhkimiseltä. Ja ruokakin menee paremmin suuhun kun on jotain mitä pyöritellä käsissä ;)

Jouduin piilottamaan leivätkin kaappiin :eek: Johan on muutaman kerran saanut maistaa leipää voin kera ja nyt kun leivän näkee niin armoton kiukku, jos ei leipäpalasta saa käteen. Olen antanut ainoastaan ruisleipää ja sen imeskely vasta on herkkua :p

Johan yrittää olla söpö ja toki on. Heiluttelee päätään puolelta toiselle semmonen hurmaava hymy naamassa =) Ihana, on pakko sanoa ja sitten saa vielä viekottelevamman hymyn takas :hug: Taitaapi olla hurmurin "vikaa" :) Tädit Johan hurmaa niin kerhossa kuin muuallakin ihastuttavalla hymyllä :) Eipä ole alkanut vierastamaan vaan flirttailemaan :)

Mutta nyt pyykkit kutsuu..........Öitä ja pitkiä, katkeamattomia yöunia meiltäkin päin :wave:
 
Hei!
Täällä on huonosti nukuttu yö takana \|O Topias nukku tooosi huonosti ja nousin ylös ainaki sata kertaa :eek: no ei vaan ainaki yli kymmenen kertaa! Eka pätkät nukku onneks peräti 3 tuntia ja sen jälkeen olikin yhtä kitinää 1-2 tunnin välein ja tuo 1-2 tuntia 5-10 min välein rauhottelemista. Ainaku poika oli nukahtanu, ni hetken päästä alko kitinä ja tälleen jatku 1-2 tuntia, enkä tiiä ees kuinka monesti. välillä kyllä nukku vissiin 1-2 tuntia, mutta sitten alko sama juttu :kieh: Tissiäkin söi 4 kertaa, ku ei millään rauhottunu, ni pakko oli yrittää sitä ja sen jälkeen nukkukin vähän pidempään. En tiiä johtuko tuo sitten hampaiden tulosta, niinkun aikasemmin kirjotin. sais kyllä tulla nopsaa ne hampaat jos tää jatkuu tällasena. tuo yö oli kyllä pahin tähän mennessä! Päivätkin on aika lailla kitisemistä ja valittelua, hirveenä erittää sylkeä. Ressukalla taitaa olla tosissaan kipeänä ikenet. Onko muilla ollu ne hampaat silleen ikenen päältä näkyvissä? ne ihan niinku paistais läpi. Voi olla että ens yöks annan supon jos se helpottais. eikö sitä voikin antaa hampaidentulo kipuun? No onneks mies on lomalla tän päivän, ni sai vähän itekin pötkötellä pidempään.

Tänään on taas vauvauintia =) Jospas siellä jaksetaan olla kitisemättä..

Niin ja tervotuloa joukkoon Eloisa!Tää on kyllä mahtava paikka! =)

 
Tytöllä on nyt uusi villytys - nakuilu :eek: Yhtä kitinää heti kun pukee housut jalkaan... Ne kun saa pois, niin alkaa kauhea riemun kiljunta ja melskaaminen :LOL: Kääntymistäkin heti harjoittelee kovasti, mutta housut jalassa vaan pötköttää ja natisee :/ Harmi vain kun meillä tuossa lattialla käy pientä vetoa, ei voi neiti kovin kauaa kerralla nakuilla.

hansulle ja topiakselle :hug: toivotaan, että ne hampit sieltä pian puhkeaa!! ja varmaan kyllä kannattaakin Panadolia yöksi antaa, jos sillä saisi paremmin nukuttua.

Täytyy mennä :wave:

W & Emilia
 
Heips kaikille!!! 5kk mitat 65 cm ja 9590 g. Viitospiikin sai ja loukkantui neuvolan tädille joka sillä lailla nipisti. Yöllä oli sitten tosi levoton, lieneekö johtunut piikistä... Terkkari kysyi ensikseen että mitäs uusia taitoja on, johon me sitten että ei mitään! No naurettiin sitä sitten yhdessä, onneksi tuo ei ole huolissaan "taitojen" puutteesta ja pituuskasvusta, nninkuin ei mekään olla. Poika taitaa olla enemmän puhemiehiä, suu käy yleensä kuin papupata, paitsi jos on vieras paikka tai vieraita ihmisiä, silloin Aaro mykistyy ja auta armias jos joku nappaa pojan syliin niin tulee kauhea huuto. Onneksi neuvolan tätikin hokasi kysyä eikä sitten ottanut ollenkan poikaa syliinsä, sujui ne mittaukset muutenkin isin avustuksella.

Vauvauinti aloitettiin viime viikolla. aaroa jännitti aika lailla ja huutokin meinasi tulla kun toiset vauvat tekivät tuttavuutta :D Oli niin suloinen kun altaaseen mennessä tarrasi isiin kiinni ja painoi pään rintaan eikä uskaltanut siitä liikkua. Lopulta sitten harjoiteltiin uimaotteitakin ja hyvin se sujui. Uinnin jälkeen oli niin raukeita ja tyytyväisiä vauvoja pukuhuoneessa! Äiskää vähän jännitti etukäteen miten hommat sujuvat hallilla mutta hyvin ne sujui!

Pakasista huolimatta ollaan ulkoiltu päivittäin, vaunuissa on yllättävän lämmin sisällä. Mutta Aaro ei tahdo enää mahtua kovaan koppaan vaikka ei ole edes pitkä poika! toppavaatteet ja makuupussi vie tilaa.
 
Tervetuloa joukkoon eloisa, tämä on kyllä ihan mahtava paikka! ;)

Hansu jaksuja sinne hampukiukutteluun. Anna ihmeessä sitä panadolia ensi yöksi, jos saisitte molemmat nukuttua edes vähän paremmin. Ja vaikka päivälläkin jos tuntuu siltä että Topias on kipeä :hug:

Meillä Pihla on taas kerran flunssassa :headwall: katsotaan jääkö lauantaina vauvauinti väliin, tätä menoa kyllä. Olisi vaan niin kiva päästä kun iskä pääsisi mukaan ekan kerran ja viime kerta meni muutenkin ihan penkin alle. Ei tullut uimisesta mitään kun Pihla oli liian väsynyt ja kiukutteli vaan. Toivottavasti seuraavalla kerralla sujuisi taas niin kuin ensimmäisellä kerralla :/

Soseet on alkanut uppoamaan tosi hyvin. Uusia makuja ei olla pahemmin maisteltu mutta annoskoot kasvavat hurjaa vauhtia. Pihla on jonkun aikaa syönyt nyt kolme jääpalallista bataatti-porkkana -sosetta aamupäivisin, tänään sulatin neljä kun on välillä tuntunut että vielä voisi ottaa senkin jälkeen kun ruoka loppuu, ja kas kummaa.... Kaikki meni yhdessä hujauksessa ja vielä senkin jälkeen auottiin suuta :eek: Meillä sujuu syöminen suht siististi silloin kun Pihlalla on kova nälkä, tuntuu ettei kerkeä edes tarpeeksi nopeaan lappaa ruokaa suuhun. Mutta silloin kun ei ole niin nälkä niin syöminenkin on paljon sottaisempaa kun pitää tarttua itse lusikkaan jne. :kieh:

Nyt katkes ihan tyystin ajatus mitä piti kirjottaa, kun piti välillä käydä keinuttamassa vaunuja parvekkeella....

Ai niin annoin ekan kerran eilen Pihlalle iltapuuron (päivällä ollaan siis maisteltu pari päivää jo riisipuuroa) ja en tiedä oliko nyt vaan säkää vai mitä, mutta Pihla heräsi ensimmäisen kerran syömään vasta 3.30 kun meni nukkumaan klo 21 :eek: =) yleensä herää ekan kerran syömään jo 2-3h päästä vaikka kuinka tankkaa edelleen tissimaitoa ennen nukkumaan menoa!

Jotain oli vielä mutta.. Palataan myöhemmin kun muistuu mieleen :D

Jandhe ja Pihla-Julia
 
Kiitos kaikille tervetulotoivotuksista. Tuntui mukavalta päästä joukkoonne :)

Elomamma :D

Hansulle voimia. Tiedän miltä tollaset yöt tuntuvat. Onneksi niitä ei vissiin kuitenkaan ole ihan joka yö ja saa välillä ladattua akkuja.

Jos ikenet vaivaa niin ainakin meidän lääkäri on sanonut, että turha antaa vauvan kauaa kärsiä et Panadolit kehiin vaan. Meillä kuultaa myös hampaat ikenien läpi, mutta musta tuntuu, että ne on kuultaneet jo vaikka kuinka kauan. Joulukuussa ostin 9 uutta kaulalappua, kun kuolaus on ihan hurjaa. Eivätkä ne 9kään ei meinaa välillä riittää. Kuinkahan kauan tätä jatkuu...

Jännä kuulla kuinka moni on aloittanut juuri vasta vauvauinnin. Me kun ilmottauduttiin tammikuun alkupuolella niin vauvauinnissa oltiin kauhistuneita kuinka myöhäiseksi oltiin aloitus jätetty. Kaikki kuitenkin tuntui menevän pojan kannalta ihan hyvin. Ja lauantaina mennään taas. Saa nähdä millasta räpellystä äidin suihku- ja pukuhuonetouhut on tällä kertaa.

Jännittää jo et millanen ilta ja yö edessä kun sitä ei koskaan tässä vaiheessa vielä meillä tiedä.

Heissan kaikille :wave: E & Robert
 
Moi!

Meilläkin vielä heräillään pari kertaa yössä. Iltapuuro kun aloitettiin, niin muutama yö meni yhdellä syötöllä, mutta nyt poika herää taas pari kertaa. Saa nähdä koska aloitetaan 2x soseateria per päivä.

Ette arvaa miten kävi tänään, kun olin kaupungilla! Päätin mennä Sokkarilla vaunujen kanssa liukuportaita säästääkseni aikaa, niin eikös mitä: ne pysähtyi kun oltiin puolessavälissä!!! :eek: \|O Melkein iski paniikki, mutta onneksi takana oli porukkaa, jotka auttoi kantamaan vaunut takaisin alas. Pietarissa kun kerran menin metroasemalle, pysähtyi myös portaat. Olin menossa vielä alaspäin, niin meinasi painovoima tipauttaa mut kierimään alas asti. Onneksi oltiin nyt menossa vaunujen kanssa ylöspäin. :/

On muuten ihanan paljon lunta täällä länsirannikolla! :xmas: Talvi tuli vihdoin, ja yhdessä päivässä satoi 15 cm lunta. Aika mielenkiintoista oli mennä tänään vaunujen kanssa ulkona, kun lunta ei oltu ehditty auraamaan läheskään kaikkialta pois. :whistle: Vähän lisäjumppaa vauvatanssin lisäksi. ;)

:wave:
 

Yhteistyössä