♥ Esikoisesta haaveilijat ♥

Help! Tänäänkin t-testi epäonnistui. Ei tullut mitään viivaa. Lisäksi virtsa oli aika sameaa ja tuli hieman verta pyyhkiessä :unsure: voiko tämä olla joku raskausoire vai pitäsköhän soittaa lääkärille että mitä tämä meinaa?
 
Hei, useampi oli miettinyt kilpirauhasasioita ja kuinka nopeesti kierto palautuu normaaliksi pillereiden lopettamisen jälkeen. Vaikka täällä ketjussa en enää kirjoittele, seuraan kyllä kun on tullut tavaksi ja plussa uutiset on niin ihania, niin ajattelin vähän kertoa näistä asioista kun työn puolesta on tarkempaa tietoa.

Kilpirauhasarvoista: Jos jossain niin kilpirauhasasioissa ei kannata hötkyillä. Arvot heittelevät ajan saatossa jonkun verran, se kuuluu ihan elimistön fysiologiaan. Välillä kilpirauhashormonia tarvitaan elimistössä enemmän ja välillä vähemmän, tämän mukaan TSH nousee ja laskee ja säätelee kilpirauhashormonien tuotantoa. Aina ennen lääkityksen aloitusta pitäisi tarkistaa sekä TSH että T4-v, jos T4-v on selvästi matala mutta TSH on matala tai normaali, ei kyseessä ole ns. kilpirauhasperäinen kilpirauhasen vajaatoiminta (jolloin siis TSH olisi korkea ja T4-v matala). Näissä tapauksissa jatkotutkimukset ja lääkityksen aloitus pitäisi olla endokrinologin toimesta, jos kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita niin tutkimukset kiireellisenä. Jos kyseessä on tällainen hyvin yleinen tila, T4-v normaali ja TSH normaalin ylärajoilla, ei selviä vajaatoiminnan oireita, niin tällöin kannattaa tilannetta rauhassa seurata. Seuranta tarkoittaa 4-8 viikon välein tai jopa harvemmin otettuja laboratoriokokeita, tätä tiheämmin ei kannata seurata kuin hoidon vaikutusta kilpirauhasen liikatoiminnassa. Jos lääkitys mennään aloittamaan liian aikaisin, voi kilpirauhasen oma toiminta mennä täysin sekaisin ja ajaudutaan tilanteeseen, jossa lääkitystä nostetaan ja nostetaan eikä riittävää annosta tunnu löytyvän millään. Tämä johtuu siitä, että lääkityksen noston myötä kilpirauhanen vähentää omaa hormonituotantoaan, koska aivolisäke tulkitsee ylimääräisenä otetun lääkkeen kilpirauhasen liikatoiminnaksi. Jos lääkäri suosittelee vielä arvojen seurantaa, niin luottaisin lääkärin neuvoon. Pitkä sepostus vaikeasta aiheesta, toivottavasti yhtään selvensi.

Pillereiden lopetuksesta: Pillereiden lopetuksen jälkeen voi kestää lähes vuosi, että hormonituotanto palaa täysin normaaliksi. Tämä ei tarkoita, etteikö tuona aikana voisi raskautua. Usein ajatellaan, että ensimmäisen kierron aikana pillereiden lopetuksesta raskautuminen on hyvinkin todennäköistä mutta tämän jälkeen raskautumisen todennäköisyys laskee x kuukausiksi. Kierrot saattavat tuona aikana olla säännöllisiä tai epäsäännöllisiä, siitä ei tarkempaa tilannetta voi päätellä. Näin ollen ehkä se kehnoin vaihtoehto on lopettaa pillerit, ehkäistä vielä 1-2 kuukautta kondomilla tai muulla menetelmällä ja aloittaa yritys sitten, kun oma hormonitoiminta on hiljaisimmillaan. Suosittelen siis yrityksen aloitusta heti tai jos tietää, että haluaa aloittaa yrityksen tiettynä aikana mutta raskaus ei olisi katastrofi sitä ennenkään eikä aiheuttaisi raskauden keskeytystä, niin varteenotettava vaihtoehto on lopettaa hormonaalinen ehkäisy jo reilu puoli vuotta ennen suunniteltua varsinaista yrityksen alkua ja mennä esim sillä kondomilla loppuaika.

Tsemppiä ja jaksamista kaikille yritykseen (y)
 
@Vesinokkaeläin komppaan tota, että kannattaa alottaa yritys heti pillereiden lopetuksen jälkeen. Itsellä kaksi ensimmäistä kiertoa pysy 35 päiväisenä ja sen jälkeen niitä ei tullutkaan ennenkuin käynnistettiin teroluteilla. Tokassa kierrossa sain haaleista haaleimman haamunkin, tosin se oli sofin testi joka ilmeisesti herkästi näytti viivanpaikkaa ja se jäi silloin epäselväksi oliko kiinnittymisyritys vai pelkkä viivanpaikka... sen jälkeen kyllä ei oo viivanpaikkoja näkyny.

@Eela- pahoittelut :cry:

Täällä kans ovistesti näyttää tasavahvoja viivoja eli tänään dpo -1.
 
Kiitos kaikille ihanista häätsempeistä :love: ihan innoissani olen niistä jo. :ROFLMAO:

@mmii mulla tuli viime syksynä vaaleita näppylöitä nännipihoihin, kun tulin raskaaksi. Ne ilmaantui jo ennekuin sain plussan testillä.. silloin tein ekan testin dpo 10 ja oli tosi selvä plussa. Meni sitten muutaman viikon jälkeen kesken ja näppylät suurimmaksi osaksi hävisi.

Täällä elellään jännittäviä aikoja, kun tein ihan huvikseni testin tänään dpo 13. Ja siihen tuli jotakin.. 20180205_163314.jpg
En tiedä mitä ajatella..
 
@Hiutale89 kyllä määki tossa haamun nään :)(y)
Ite mietin et uskaltaisinko huomenna aamulla jo testata, sillo ois kp 28 ja dpo 11-12(n) Vai odottaisinko viel pari päivää...
Verikoe tuloksetki oli luettavissa jo omakannassa ja positiivisesti yllätyin niistä :) Hb vähä laskenu (iha parilla asteella, mitä onkaa), mut rautavarasto oli noussu vuodentakasesta tosi hyvi! Sillon se oli 14 ja ny oli muistaakseni 23 :) Matalahan tuo vieläkin on, mutta parempaan suuntaan menossa :) Pitkäaikaisverensokeri oli laskenu syksyn 42:sta 36:n :) Ja muitaki arvoja siel oli ja omaan silmään näytti hyvältä. Katotaa mitä sanoo lääkäri ystävänpäivänä :D Se on kyllä yleensö valittanu arvoista jokka on viitearvoissa, mut ne jotka ei oo nii niihin se ei oo kiinnittäny huomioo :mad: Esimerkiks just varastorauta (oli alimmillaan 9) ja punasolujen koko ja se rautatilavuus niissä.

Kissanki pissanäytteen sain vietyä ja lisää kipulääkettä saatiin viel viikoks. Todennäkönen tulehdus et ab-kuurin tarvii ehkä, mut se varmistuu tiistaina tai keskiviikkona ku bakteeriviljely valmistuu.
Olin iha itku kurkussa ku mentii sinne ell tänää (kissaa ei tarvinnu ottaa mukaan onneks, ku to käytettii sitä. Ny vaa vietii näyte ja odotettii hetki ja juteltii eläinlääkärin kans vähä). Onneks stressikäyrä lähti laskusuuntaan ton käynnin jälkeen ja eläinlääkäri oli taas aivan ihana. Kuunteli ja jutteli vaikkei meillä ollu aikaa varattuna ku vietii vaa se näyte, mut silti sillä oli aikaa meille ja kysymyksille ja se ite tuli siis kysyyn kissan vointia <3
Onneks meidän kohdalle on tähän mennessä sattunu vaan noita ihania eläinlääkäreitä ja hoitajia :)
 
Kiitos @Hiutale89 jännä nähdä mistä nämä nyt johtuu, iltalämmöt on myös 36.9 mutta eikö ne kuulu ollakin ovulaation jälkeen menkkoihin asti...? Ihmeen rauhallinen olo on kyllä kun viime kierrossa tuli panikoitua ja tehtyä negatestejäkin, nyt odottelen rauhassa. No mutta teillä vasta jännää onkin! Onko sulla siis mitään oireita?!
 
Äskön testattu onestepin herkällä ja puhdas negahan se sieltä tuli :cry:
Toisaalta osasin negaa odottaa nii se ei nii kova pettymys ollu, ehkä menkkojen alkaminen loppuviikosta onki sitte taas astetta kovempi pettymys :(
Kp28 ja dpo 11-12 menossa.
Flunssa pahenee ja kurkku on kipeytyny, ärsyttävästi tuolta syvemmältä ku suun takaosa/nielu, joten kurkkukipulääkkeetkää ei auta. Onneks oon vaan työharjottelussa 3pv/vk ja 4h/pv :D eli tää ja huominen jäljellä ja sen ny menee vaikka päällään seisten :ROFLMAO:
Tää tissikipu ärsyttää ihan sikana ku koko ajan sattuu :mad:
 
Eikä :cry: kamalaa ku pitää vaan odottaa! Ja jos menkat tulee niin ens kuussa uutta yritystä kehiin eikö teilläki ole yritys aivan alussa?? Minusta kans tuntuu että kyllä ne menkat sieltä vielä tulee, tissikipu on nänneistä laajentunu muualle niinku aina ennen menkkoja särkee rintoja kokonaan. Mitään alavatsa turvotustakaan ei ole, oikein hoikka fiilis :eek:
 
@mmii joo, vasta yk 1 menossa :) Minipillerit lopetin tosiaa 10.1 ku menkat alko :) Eiköhän se siitä viel tärppää :) Tiesinki et aika epätodennäköstä ois et tärppäis heti ekasta kierrosta, toki ei sekään mahdotonta tietenkää oo.
Vähä jänskättää se ens viikon lääkäri, et mitä se on mieltä asiasta. Ei tosin mun mielestä mitää estettä pitäs olla. Ainoostaa sit jos ja kun tärppää nii pitää lääkityksiä miettiä ja kysyn sitäki jo valmiiks sit :)
Meillä ei ees ollu tarkotus alunperin alottaa yritystä viel :D Vaan joskus myöhemmi keväällä, mut tosiaa kyllästyin pillereiden haittavaikutuksii ja ilmotin miehelle, että mää lopetan ne ja se saa päättää, että käyttääkö kortsua vai ei :D Se päätti sit, että ei käytetä (osin siks ku unohti ostaa niitä...:ROFLMAO:) Ja sen jälkeen ollaan kyl puhuttu, että vauva on tervetullut sitten kun tulee :)
 
Kiitos @Vesinokkaeläin viestistäsi! Teen noin miten suosittelit, enkä pyydä vielä lääkityksiä jos ne huonoimmassa tapauksessa saattavat jopa olla enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Pitää pyytää uusi seurantaverikoe johonkin reilun kuukauden päähän :)

@atvk87 ihanaa, että kysyit :) Eilen ultrassa näkyi vasemmalla yksi 17mm folli, kaikki muut follit olivat jääneet sinne 11-13mm välille. Lääkäri piti hyvänä, että vasempikin puoli heräilee eikä follit kasva enää pelkästään oikealla. Sain irrotuspiikin huomiselle ja kierron loppuun Lutinukset tukemaan luteaalivaihetta. Eli täällä ollaan todella hyvillä fiiliksillä :whistle:
 

Yhteistyössä