Halpa parketti vai suht' hinnakas laminaatti?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja hmmm, 04.03.2010.

 1. rakentaja

  rakentaja Vieras

  Itse valitsin laminaatin vertailtuani eri vaihtoehtoja ja luettuani huvittuneena näitä netin iäisyysväittelyjä. Nämä parketin nimellä myytävät puulaminaatit ovat kaikkea muuta kuin aito kokopuusta liimattu parketti. Nehän ovat vain rimalevyä, jossa toinen viilu on vain vähän paksumpi (3-4 mm!) jalopuuviilu. Laminaatin rakenne on taatusti vahvempi.

  Parketin kannattajat väittävät, että se on aito luonnontuote, lämpimämpi jne. Lämpimyyden tunnehan riippuu materiaalin lämmönjohtavuudesta, eli huonoimmin lämpöä johtavat materiaalit tuntuvat lämpimimmiltä. Tällaiset puut ovat usein pehmeitä, eivätkä sovellu kuin saunan lauteiksi.

  Laminaatin runko on puukuitulevyä ja pinta hartsia, jotka ovat luonnontuotteita. Ainoa muovi löytyy pintakuviosta. Millaistahan luonnontuotetta ovat "parkettien" liimat, pintakäsittelyaineet, lakat yms.?
   
  #26
 2. niin

  niin Vieras

  lisää mielipiteitä
   
  #27
 3. siiri

  siiri Vieras

  Jos noista pitää valita niin pienempi paha se hyvä laminaatti.Mut mä en henkilökohtaisesti haluais sitäkään. Miellä on laminaatti ja mä vihaan sitä lattiaa.
  Laittaisin ennemmin hyvän muovimaton tai korkkimaton :)
   
  #28
 4. Annukka

  Annukka Vieras

  ...ainakin voin tuota www.erikoisparketti.fi -sivua suositella. Ostettiin sieltä 73 m2 parkettia ja toimitus tuli jo seuraavana päivänä :)

  Niin ja kyllä sen parkettia pitää olla, ei laminaattia :)
   
  #29
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti