hei

Niin ja Meiramille piti vielä vastata noihin kustannus asioihin: Meillä vaikuttaa ainakin paljon budjetissa se että talopaketti pitää sisällään paljon myös sisustusvaiheen tavaraa. Toki palaa rahaa mutta ei sellaisia summia kun talopakettia, perustuksia ja vesi ja viemäritöitä maksettaessa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vattula:
Keittiökalusteetkin on pakko ottaa liian aikaisin kun teimme kaupat jo vuosi sitten ja vasta nyt huomattiin että tulee hinnankorotus jos toimitusta siirtää paljon.
Hiukkasen outoa, jos noin on. Mekin tehtiin kaupat n. vuosi ennen toimitusta. Sain siirrettyä toimitusajankohtaa 2kk ihan helposti, kun ajoissa ilmoitin (oli hiukan vaikea vuosi etukäteen sanoa tarkkaa viikkoa). Tein tilaukseen vielä muutoksia ja lisäyksiäkin, ja kaikki oli vanhalla hinnalla. Kysäisepä nyt vielä sitä tuolta liikkeestä ja VAADI saada siirtää toimitusta vanhoilla hinnoilla. Kyllä keittiökalusteet on aika iso ja kallis paketti ottaa nurkkiin seisomaan ja pahimmassa tapauksessa rikkoontumaan/kostumaan. Paras olisi, jos saisi suoraan autosta kantaa keittiöön ja siitä suoraan seinälle...

 
Alkuperäinen kirjoittaja Mugello:
Huom! En myy itse keittiökalusteita, mutta pakko kysyä miten uskalsitte tilata jo vuotta ennen keittiökalusteita? Siis ennen kuin seiniäkään ei ole varmaan saatu valmiiksi silloin?

Mutta aina kannattaa kysyä =)
Miksi ei uskaltaisi, harvoinpa ne hinnat ainakaan laskee!! Jos myyjä myy, niin tottahan sitä voi ostaa. Mekin ostettiin keittiökalusteet helmikuussa ja tulee tammikuussa. Silloin ostaessa maksettiin käsiraha ja kun vahvistettiin sopimus joku aika sitten, maksettiin loput. Ja viel sit samassa muutettiin hieman toimitussisältöä ja hinta tarkistettiin muuttuvalta osuudelta. Haluttiin kalliimpi, joten me maksettiin, en tie oisko onnistunut toisinpäin.
 
Me ollaan muutettu monien toimitettavien tavaroiden toimitusaikoja, mm väliportaiden jo ainakin kaksi kertaa, samaten saunan kamppeet on siirretty, listat, väliovet... aina on onnistunut, kunhan on riittävän aikasin ottanut yhteyttä, että jos ei viel tulis. Mitään ongelmia ei sen suhteen ole ollut Kannustalojen tai hein tavarantoimittajien kanssa.
 
Keittiöliikkeestä tullaan tekemään tarkistusmittaus kunhan seinät on valmiina. Ja meillä sijoittuu keittiö siten että mittauksen voi periaatteessa tehdä vaikka nyt vaikkei kaikki väliseinät ole todellakaan valmiita.

Ja olemme siis siirtäneet jo kertaalleen toimitusta kuukaudella. Ja sisäänkanto kuuluu sopimukseen mutta itse asennetaan. Ja keittiö kaupat lyötiin lukkoon viime helmikuussa jo senkin takia että oli saatava lvi suunnitelmiin kaikki tarkat paikat keittiön jutuille. Sekin on kyllä tuttua että suunnitelmiin tehdään paljonkin muutoksia paikan päällä... Ja toki saatiin neuvoteltua ihan ok hinta tuolloin. Hinnankorotus lukee pienellä präntättynä sopimuspapereissa, muistaakseni 2% kokonaishinnasta. Olemme kyllä olleet tietoisia tästä kaiken aikaa, mutta toki eläneet siinä uskossa että viimeistään helmikuussa pääsis keittiötä tekemään.

Osan toimituksista olemme saaneet sopia vapaasti mutta talotehtaan puutavarat tulee ilmoitettuna aikana, ei voi mitään. Ja tottahan se on ettei voida olettaa että meidän aikatauluongelmien takia esim. talotehdas ottaa takkiin varastointikuluissa ym.
Mutta helpompaa toki ois jos sais itse ilmoittaa vaikka viikkoa ennen että nyt tavarat tänne ;)
 
Meillä pystyttiin kyllä siirtämään toimituksia. Keittiöfirmasta käytiin ottamassa lopulliset mitta, kun seinät olivat valmiit, alkuun piirustusten mukaan kalusteet mitoitettiin.

Vattula: Minkä firman talo teillä on? Käsittääkseni ei avaimetkäteen talo, joten kyllä mm. kalusteet, seinä-lattiamateriaalit, ulkolamput, räystäät, oviin lukot ja rivat täytyy itse hankkia. Me hankittiin myös itse listat ja sauna, emem ottaneet talopakettiin kuuluvaa sauna,materiaalia. Yllättävän paljon sitä rahaa palaa, vaikka seinät onkin paikallaan, sitä ei siinä vaiheessa vielä osaa ajatella.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Mugello:
aattelepa ite, jos vaikka 50 asiakasta tekee samoin. Mihinkä laitetaan jo tehdyt tuotteet, jotka pitäisi toimittaa juuri ennen kuin toimitusta viivästytetään? Ja jos kaupat tehdään vuosi ennen toimitusta, niin itse en kyllä edes myisi noin pitkällä toimitusajalla ilman hinnantarkistusta. Materiaalien hinnat kun seilaa ylösalas kokoajan.
Juu, ymmärrän kyllä pointin, mutta mun mielestä asiakkaan ei tarvitse niin kauheasti miettiä myyjän ongelmia. Firma tekee bisnestä ja palvelee asiakasta, jos palvelua ei vaadi, sitä ei myöskään saa. Just rakentaessa on huomannut, että sekundaa saa jos ei osaa priimaa pyytää. Meillä tosiaan oli määritelty keittiön sopimuksessa, että toimitusaikaa saa siirtää niin kauan, kun tuotteita ei ole alettu valmistaa.
Keittiön suunnittelu vie kauheasti aikaa ja vaivaa, eikä sitä jaksa tehdä siinä rakentamisen ollessa kiivaimmillaan. Siksi se kannattaakin tehdä mahd. aikaisessa vaiheessa. Tämän tietävät myös keittiöfirmat. Tarkistusmittaukset toki tehdään seinien ollessa valmiit.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Meirami:
Yllättävän paljon sitä rahaa palaa, vaikka seinät onkin paikallaan, sitä ei siinä vaiheessa vielä osaa ajatella.
Näin on. Verhotangotkin koko taloon maksaa yllättävän paljon. Meillä ei tosin ollut yksityiskohtaista budjettia, joka olisi sisältänyt kaikki nippelit ja nappelit... Ja sen tekemättä jättäminen oli kyllä ihan harkittu teko, siis ei oltu "tyhmiä", jos joku sitä miettii. Nyt kun ollaan yksi talo tehty, niin sitten toisessa osataan ottaa jo ihan kaikki huomioon ja aiotaan budjetoida pyyhekoukutkin. Kunhan nyt saadaan ensin tää yksi maksettua :)
 
Oo, täälllähän on käynyt keskustelu kuumana pitkästä aikaa, mukavaa! =)
Meillä kävi eilen keittiöfirman työntekijä mittomassa toteutuneita seiniä. Ja yksi oli harmittavasti puolisen senttiä vinossa. Pitää suoristaa tasoitteella, että saadaan kivitaso sovitettua siihen. Huomenna sitten sisustussuunnittelijan luo laatta-asioita ratkomaan. Voi että ihanaa kun loppu alkaa häämöttää.. kaukana tosin :LOL:
 
Juu, keskustelu yltyy, hyvä niin. Kyllä näistä aina ajatuksia herää ja parhaimmillaan välttää jonkun mokan kun kuulee muilta rakentajilta miten ei ainakaan kannata tehdä jotain juttua.

En muista kuka luetteli noita maksettavia juttuja väliseinien jälkeen mutta meillä näin: Jetta-talon suurelementtitoimitus ja pitää sisällään noista sisustuspuolen jutuista takan, kattopaneelit, listat, saunan kamat,ovet lukkoineen jne. Itselle jää toki lattian ja seinien matskut, kaikki valaisimet, kalusteet jne. Olemme yrittäneet laskea mahdollisimman tarkan budjetin noille lopuille. Jos pahalta näyttää niin valitaan edullisempia materiaaleja. Ja tiedän että esim. pihavaloja, huonekaluja ja verhotankoja (ja niitä pyyhekoukkuja ;) me ostellaan sitten pikkuhiljaa kun jo asutaan talossa. Meillä ei muuten ole mikään kireä aikataulu mutta vuokran maksaminen nykyisestä asunnosta loppuu viimeistään toukokuussa. Asutaan sitten kesä vaikka teltassa pihalla...

Ja keittiösuunnitelusta vielä sen verran että olen erittäin tyytyväinen siihen että suunniteltiin ajoissa. Nyt olis ihan mahdotonta saada miestä mukaan kiertelemään liikkeisiin ja tekemään päätösiä. Tarvii tosiaan vielä ottaa yhteys keittiömyyjään, jos ois vielä neuvotteluvaraa kun kalusteita ei varmaankaan ole vielä alettu tekemään.
 
vattula meillä sama.. Ei puhettakaan et mies lähtis enää mihinkään kalusteliikkeeseen. Jopa mua ahdistaa jo kaikenlaiset laattavalinnat ym. :LOL: :headwall: |O
Tosin se helpottaa, et kun on kiintokalusteet valkattu ajoissa, niin yhteensopivien pintamatskujen kuutioiminen on helpompaa - ajatus on saanut muhia, mikä sopis mihinkin.
 
Minä sit taas en osta mitään, en edes tapettia, että mies ei ole kattomassa, että se sitten kanssa kelpaa. Oon parit kerrat kuunnellu valitusta, miten on niin vaikea asentaa ja jäkä jäkä... ja sen jälkeen päätin, että mallin voin käydä itse valmiiksi katsomassa, mutta ostopäätös tehdään yhdessä. On sitten sellanen minkä suostuu asentamaan ilman jupinaa.

:saint:
 
Voi että tuntuu hyvältä. Sisällä alkaa olla paikat siinä kunnosssa, että tasoitemies-maalari voi tulla ja meillä alkaa löysempi pariviikkonen. Sisältä puuttuu vielä portaat ja jotain pientä muurausta kylppäristä mutta muuten asiat on aika hyvässä paketissa.

Pääseekö joku viettämään joulua uuteen kotiin? =) Kertokaahan kulumisia :wave:
 
Heips!
Mugello Miltäs uusi asunto tuntuu? =)

Ai että ihanaa - maalari on aloittanut tasoitukset ja valmista pintaa tulee vauhdilla. Kyllä kelpaa joulua odotella. Nyt kun on tuo oma talo tullut "pyöräytettyä", niin olihan se pakko näin "kokeneena rakentajana"väsätä piparkakkutalokin joulun kunniaksi B)

 
Alkuperäinen kirjoittaja crema:
Heips!
Mugello Miltäs uusi asunto tuntuu? =)

Ai että ihanaa - maalari on aloittanut tasoitukset ja valmista pintaa tulee vauhdilla. Kyllä kelpaa joulua odotella. Nyt kun on tuo oma talo tullut "pyöräytettyä", niin olihan se pakko näin "kokeneena rakentajana"väsätä piparkakkutalokin joulun kunniaksi B)
Tietty pitää piparitalo tehdä, minäkin tein ja otin mein aurorasta mallin :xmas: Parvekkeen ja terassin kasaaminen oli pirullista ja poltin sormeni aivan vietävästi :( mutta sain valmiiksi kumminkin!!! :D
 
Hyasintti Mulla tuli sut ja teidän Aurora mieleen kun etsin netistä piparkakkutalojen kuvia vinkiksi itselle - tällanen tuli vastaan. Eihän tämä ihan samanmoinen ole mutta kuitenkin =)
http://vuodatus-media-1.web-effect.net/g/44793/1048996.jpg
 
Alkuperäinen kirjoittaja crema:
Hyasintti Mulla tuli sut ja teidän Aurora mieleen kun etsin netistä piparkakkutalojen kuvia vinkiksi itselle - tällanen tuli vastaan. Eihän tämä ihan samanmoinen ole mutta kuitenkin =)
http://vuodatus-media-1.web-effect.net/g/44793/1048996.jpg
Tosi hieno toi! Mun on vaan tämmänen räpellys... mutta tarkkaan mittakaavojen mukaan tehty

http://www.aijaa.com/v.php?i=3224753.jpg

http://www.aijaa.com/v.php?i=3224772.jpg

Hauskaa Joulua muuten kaikille raksaleskille! :xmas:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Mugello:
pienempään vuokra-asuntoon huomenna! On näet lähempänä tulevaa kotia ja kuntaliitoksen vuoksi kannattaa muuttaa ennen vuoden vaihdetta.


Jiihaa! :kieh:

Tää menee nyt turhan uteliaisuuden puolelle, mutta miksi kannattaa muuttaa ennen vuodenvaihdetta? Onko siellä jotkut kuntalisä säännöt tms? Ymmärrän jos et halua vastata tai jos paljastaa liikaa asuinpaikasta tms.
 
Meillä on väliseinät valmiina, jipii! Tai pari muurattavaa seinää vielä on saunan kieppeille. Ja eilen muurari sai muurattua meidän takan. Siinä on päällä nyt tiilitasoite, johon tulee vielä antiikkilaasti päälle. Laitetaan se laasti vasta kun pölyiset hommat on tehty, että laasti säilyy puhtaana. Kyllä se talo vaan alkaa pikkuhiljaa valmistua, kun kohta päästään pintoja tekemään. Justiin miehen kanssa mietittiin, että 1-tasoinen talo olisi ollut jo ajat sitten valmis. Kyllä tuossa 1,5-kerroksisessa vaan on tekemistä yläkerran lattian kanssa, viistot seinät jne. jne. Mutta ei silleen kyllä yhtään kaduta, koska meidän tontille ei 1-tasoinen olisi ollut missään tapauksessa hyvä vaihtoehto eikä olisi tullut halvemmaksikaan.
 
Meillä kans on kivasti edennyt kun on seinät ylitasoitettu. Jotain pikkusia silotuksia jäi itselle (naarmut tms.). Sitten pikkuhiljaa kattoa paneloimaan ja seiniä maalailemaan! Aloitetaan parista makkarista, joista toiseen on jo katto muutamaa paneelia vaille valmis ja seinät pohjamaalissa; eli seuraavaksi pääsee vetäseen ensimmäiset lopuliset maalit seinään! Kaikki maalit on jo ostettu. Kalusteet ja kodinkoneet ovat tulleet ja paketeissaan töröttävät vielä. Kunhan saadaan nuo makkarit maaliin niin saapi sinne sitten jo laittaa kaapit paikoilleen niin vähenee tuolta keittiö-rt-olohuone-suunnasta ja pääseepi sitten sinne seuraavaksi! Ihanalta näytti tuo kattopaneeli, alko tuntua, että kyllä tässä vielä joskus muuttamaankin päästään :) ! Jos olis osannut niin tarkon laskea aikataulua niin kaapeille paras tuloaika olis ollut ehkä n. kuukauden myöhemmin. Olis silloin kerennyt katot paneloida ja seinät maalata. Mutta eipä sitä niin osannut ja toisekseen kyllä näiden kanssa jo kuiteski pärjätään. Mutta yhtään aiemmin ei olis voineet kyllä tulla. Tämä jouluviikko on tarkoitus pitää vapaata raksalta, mutta ens viikolla sitten taas touhutaan!
 
Hei Raksalesket ja hyvää joulua teille kaikille!!

Me olemme asuneet uudessa kodissamme nyt reilun kolmisen viikkoa. Hieman on vielä pientä säätämistä. Sisäovista osa meni vaihtoon, kun niissä oli joitakin maalivikoja, samoin parissa vessan kaapin ovessa oli naarmuja. Vaatehuoneista puuttuvat hyllyt ja tangot. Kuka hitto on päättänyt että uusissa ikkunoissa on niitä hiton tarroja, olen raaputtanut, liottanut ja pyyhkinyt tärpätillä. Hirveä homma!.
Muttä täällä sitä nyt asutaan, tosi hyvältä tuntuu, ensi kesänä alamme laittaa pihaa. Pitää sitten avata sivusto "Puutarha lesket" :LOL:
Voimia teille kaikille jotka vielä rakennatte tai olette aloittamassa rakentamisen. :heart:
 
Puutarhahomma ois kiva jatkoksi!!!
Meillä saatiin eilen asenettua saunan lauteet ja tänään maalattiin keittiön seinät lopulliseen maaliinsa, huomenna aletaan tekemään kattopanelointia... ihanaa kun tulee näkyvää nyt eri vauhdilla mitä tässä pitkän aikaa, kun vaan niitä tasoituksia ja hiontoja...

Ja hei! Onnea uusiin koteihin :flower: Perästä tullaan :wave:
 
Hitaasti (mutta varmasti) etenee meillä. Välipohjaa laitellaan meillä. Ja sen jälkeen pari väliseinää että pääsee maalämpöpumppua kytkemään ammattilaiset. Eli toiveissa ois tammikuun aikana saada lämmöt päälle. Jee! Nyt jo ollut lämpösempää kun takassa poltellaan 2-3 pesällistä niin pysyy lämmöt sisällä. Varmasti väliseinien tekeminen auttaa hahmottamaan tiloja ihan uudella tavalla. Jos sitten vaikka innostuis taas suunnitteleen sisustus-juttuja uudelleen. Nyt on jotenki liikaa vaihtoehtoja kaikkeen kun vain budjetti rajana...

Oon kyllä niin onnellinen päätöksestämme rakentaa maalle. Nyt joulun aikaan kun on sopivasti talvisia säitä on ihanan rauhallista ja tunnelmallista mihin vain talosta tai pihalta katselee. Jotenkin äärimmäisen rentouttavaa kaiken jouluhössötyksen ja työkiireiden jälkeen kun saa olla ihan rauhassa. Joulupäivänä käytiin jopa potkukelkkailemassa "kylällä"muksun kanssa :)
 

Yhteistyössä