HELMIKUUN HELMET 2013 *kesäkuu*

Miten te laskette nuo viikot? Joillakin täysin samat viikot kun täällä, mutta laskettu aika eri? Menee tässä hommassa jo ihan sekasin :eek: En siis yhtään tiiä mikä viikko ja päivä on menossa.

(.) Flunssaa pukkaa, tosi inhottavaa kun joutuu hengittämään vaan suun kautta :(

Omppu 5+2 (lilypien laskurin mukaan)????????
 
Omppuf Mä olen laskenut tuon Vau.fi raskauslaskurin mukaan, kai sen nyt sinnepäin ainakin näyttää :D

Mä olen yrittänyt soittaa neuvolaan jo useampana päivänä ja varata ensimmäistä aikaa mutta en saa oman alueen neuvolatätiä kiinni : / Tänään mä kyllä soitan vaikka kelle, saavat sitten ohjata eteenpäin..

Oireista Hmmm.. mua pikkasen huolettaa kun mulla oli viikon verran varsinkin aamupäivisin huono-olokohtauksia, mutta nyt muutamana päivänä ollut lähinnä vaan semmoista heikotusta jos sitäkään. Yökuumotuksetkin ovat lakanneet :confused: Alavatsassa tuntuu kyllä jomotuksia ja repäisyjä välillä, ,mutta väkisinkin miettii että onkohan nyt kaikki hyvin.. Kai se munkin pitäisi mennä ostamaan digitesti vielä. Noh, reilu viikko pitää vielä kärvistellä, sitten menen kyllä sinne varhaisultraan!
Onko teillä muilla oireet vaihelleet?

MeaMinnis 5+2
 
Huomenta!
Kävin Papassa aamulla ja ottivat näytteen vaikka olenkin raskaana. Näköjään siis vaihtelua (jälleen) paikkakunnittain. Onpahan nyt sekin pois alta!

Mulla on aika sama fiilis ku Nökösellä.Kuvotus on välillä aika voimakasta, mutta vielä ei oo tarvinnu halailla pönttöä, onneksi! En kyllä yleensä kovin helposti oksenna, mahatautiakaan en ole sairastanut oikeastaan koskaan ;) Minä kans tässä toivon, että olisin niiden joukossa, jotka ei oksenna!

En ole nyt syönyt Histeciä ja siitä syystä välillä siitepöly aivastuttaa...vitsi miten repäsee aina välillä! Muuten oon kyllä tosi yllättyny, et miten ei tän pahemmin allergia vaivaa...voikohan johtua raskaudesta?, kun yleensä syön tabletin päivittäin ja sekään ei riitä aina. Hyvä näin.

Mansikki ja pikkumuu 6+2
 
en meinannutkaan kuvaa ottaa ennen kun neuvolatädiltä asiasta saan varmistuksen. Eikä kyllä tulisi mieleenkään ottaa kuvaa jos siitä on pienintäkään riskiä vauvalle, on tätä niin hartaasti tehty ;).
Nyt ootellaan vaan neuvolaa :)
 
vauvahaaveita: Kiitti linkistä! tuo näyti samat viikot :)
MeaMinnis: Mä uskon että me kaikki ollaan välillä huolissaan, että onko siellä elämää :eek: Voihan nuo oireet vaihdella kovastikkin päivittäin. Joillain on kaikki oireet ja joillain ei sitten mitään :) Tsemppiä piinaviikkoon ;) Digitesteihin tuhlaamisesta oon aika jäävi saarnaamaan, kun oon ite 2kpl tuhlannu tässä viimeviikkoina ;).
Mansikki: Toivottavasti papasta tulee hyvät tulokset, monessakin asioissa käytännöt vaihtelee paikkakunnittain. Täällä ei oteta myöskään papaa raskausaikana, mutta alapäätutkimuksia on kuitenkin 2kpl. :D Jännä miten raskaus vaikuttaa jopa allergioihin :) Toivotaan että pääset nyt kesällä helpommalla sillä saralla!
hiippis: Onko sulla kuvia ennestään? Minusta on aina kiva kuulla muitten tatuoinneista/tarinoista niiden takana :) Täältä löytyy kans 3kpl, yksi 30cm korkea japanilaistyylinen lohikäärme selästä, värillinen(vihreä) kilpikonna jalkapöydältä ja lapsen nimi kämmenen ja kyynärtaipeen välistä. Tarkoitus olis sitten ehkä syksyllä 2013 (jos kaikki menee hyvin) käydä tekemässä laajennusprojektia pariin ;).

nimistä: kerta täällä ollaan anonyymejä (ehkä?) niin kait ne omat tämän hetkiset suosikit uskaltaa paljastaakkin. Tytölle löytyisi etunimeksi Mimosa ja pojalle Aamos. Tiedän että joistakin voi kuulostaa kamalalta, mutta makuasioista ei voi kiistellä ;)

Hei ja kohta täällä alkaa sydänkin jo lyödä (toivotaan!) Ihanaa maanantaita kaikille :)
 
Just kun pääsis sanomaan että pahoinvointioireet ovat kadonneet niin johan rupesi kuvottamaan =) Hah, kerrankin on onnellinen kun voi pahoin :LOL:

Jee, nyt sain neuvola-ajan varattua!! on 9.7 ja silloin viikkoja kasassa 8 ja jotain. En ole tällä paikkakunnalla ennen käynytkään äitiysneuvolassa ja täällä kuulemma ultrataan ensimmäisellä neuvolakäynnillä vatsan päältä. Tää oli uutta mulle mutta sehän kiva:) Onko teillä muilla tiedossa ultraa ekalla käynnillä? Täytyy nyt katsoa jaksonko odottaa tuonne asti, mun oli tarkoitus mennä heti juhannuksen jälkeen yksityisellä ultraan, mutta me lähdetäänkin muutaman päivän reissuun silloin ti ja en nyt viitsi kyllä maanantaille mitään ultria varata jos ei olekaan kaikki kunnossa. Menee reissu sitten pilalle :( Että kun tullaan reissusta niin olisi enää viikko tuonne neuvolaan... Kai mun on kärvisteltävä sitten vaan.

nimistä Ei ole kyllä vielä mitään hajua, esikoisellekin oli tosi vaikea keksiä. Tytöille löytyy minusta helpommin nimi kun pojalle, mutta yleensä tykkään sellaisista pehmeistä nimistä joissa ei r-kirjainta. Mulla joku R-kammo, johtuu varmaan kun oma (niin etu-kuin sukunimi) ovat tuommoisia "kovia" nimiä ja r-kirjaimia täynnä. Mutta en kyllä sitten tykkää näistä jemina, jasmina, janna nimistäkään joissa tuota j:tä viljellään. Että pähkäilyä tiedossa kyllä!
 
Heippuli! Tulin kommentoimaan tuota raskausviikkojen laskemista, kun Omppuf sitä tuossa taisi kysellä. Olen miettinyt ihan samaa, miten LA voi heittää vaikka jotkut menee samoilla rv:llä. Yksi syy nyt ainakin on se, että osa täällä on raskautunut hoidoista ja tuolloin rv:t lasketaan eri tavalla. Mutta sitten en ymmärrä kun katsoin tuolla linkittämällänne raskauslaskurilla, että kuukautiskierron pituus vaikuttaa raskausviikkoihin. Miten se voi olla mahdollista, jos rv:t lasketaan edellisistä kuukautisista? Ei se edellisten kuukaustisten alkamispäivä siitä miksikään muutu, vaikka kierto olisi kuinka pitkä tahansa. Pistää ärsyttämään tommoset laskurit, mutta niinhän tässä nyt ärsyttää kaikki :D Kokeilin ärsyynnyttyäni eri vaihtoehtoja laskurilla. Viimeiset menkat mulla alkanut 7.5. ja itse kun olen siitä laskenut, niin tänään on 6+0. Kuukautiskierto mulla noin 24 päivää (vaihtelee). Jos nämä tiedot siirtää laskuriin, se antaa rv:ksi 6+2. Jos siinä antaa olla se keskimääräinen kierto eli 28 päivää, se antaa rv:ksi 6+0. Mä en ymmärrä! a) miksi se rv:n määrä vaihtuu ja b)miksi se muuttuu vain kaksi päivää, vaikka kierron pituus vaihtuu 4 päivää? Ymmärrättekö te tuota? Murrr! :D
 
Hei vaan,

täällä tosiaan tulee kauheesti tarinaa pienessä ajassa.

Hiustenvärjäysasia minä käyn kampaajalla 6-8 viikon välein värjäyttämässä tyveä ja näin kesäaikana huollattamassa noita teippihiuksia. Olen ollut vuosikausia tyytyväinen nykyiseen väriin, vaikka sitä pitääkin säännöllisesti käydä värjäyttämässä sillä oma vaalea tyvikasvu erottuu erittäin selvästi lähes mustasta tukasta.. Tukan vaalentaminen jollain tapaa helpottaisi jatkossa vähintäänkin rahallisesti, kun ei niin säännöllisesti tarvitse käydä kampaajalla.
Nyt kampaajakäynti maksaa noin 120e (tyvikasvun värjäys, kulmien värjäys ja nyppiminen ja teippikarvojen huolto-irrotus/kiinnitys), joten siitä saa helpolla ison säästön, kun käynnit harvenee...

Kukas se puheli niistä camokuosivaunuista? Minä en ole edes miettinyt mitään asioita, jotka liittyvät tapahtumiin plussauksen jälkeen. Olen vuosikausia vaan toivonut lasta ja tiedän vauvojen tekemisestä kyllä kaiken tarpeellisen.. (ainoa mikä puuttuu on taito soveltaa tieto käytäntöön...)
No, mutta siis, minulle sattui niin kätevästi, että siskoni on esikoisen syntymästä lähtien säästellyt hyvin optimistisena tavaroita/vaatteita meitä varten. Heillä on kaksi lasta, joista nuorempi nyt 1v 4kk ja vaunuiluajat alkavat olemaan ohi. Googlailtuani tuota camokuosiasiaa (en siis tiennyt mitä se tarkoittaa) totesin, että meille on tulossa vaunut Emmaljungan camokuosilla. Väri vaunuissa on musta/harmaa/valkoinen. Hauska sattuma sinänsä, että en tosiaan ollut edes ajatellut koko asiaa, ennen kuin aloin googlailemaan camoa.

Siskoltani saan ilmeisesti myös vaatteita ja muuta tarvittavaa. Hän on meille sitäpaitsi jo tuonut kahdet rattaat, sitterin, vaatteita, pinnasängynpatjoja, matkasängyn, leluja, matkasyöttötuolin, ja mitä vielä.. Vuosien varrella kaikenlaista vauvatavaraa on eksynyt meille odottamaan :D Siskoni on jostain syystä ollut huomattavasti optimistisempi meidän projektin suhteen, kuin minä.

Paljon tulee kyllä silti hankittavaksi. En oikeasti yhtään tiedä mitään raskausajasta tai vauvojen (vauvan) saamisesta, joten paljon on opittavaa tässä matkan varrella.

Ainakin yksi hyvä juttu on noista lapsettomuushoidoista seurannut (plussan lisäksi), nimittäin se, että minkäänlainen haarojen levittely lääkäreille, hoitajille (tai opiskelijoille... siis lääkäri- tai hoitajaopiskelijoille.. ;) ) ei aiheuta mitään ongelmia. Ennen hoitoja minusta oli tosi ikäviä kaikki gynekäynnit. Nykyään en pidä kyllä mitään väliä. Mieskin on jo niin tottunut jos vaikka minkälaiseen toimintaan, kun on ultrissa juossut mukana samoin kuin kolmessa punktiossa.
Lapsettomuushoitojen myötä myös mies on vapautunut monessa suhteessa. Aikaisemmin esimerkiksi spermanäytteen antaminen pienessä sairaalan kopissa pornolehtien kera oli aikalailla kiusallinen tapahtuma. Nykyään sekin onnistuu tuosta vaan :D

Oireita
ei juuri ole. Toisinaan öisin on kohdun kohdilla hieman menkkakivun tyyppistä, mutta vähän erilaista kipua. Kipu on paljon tarkemmin kohdistunut juuri kohtuun. Menkkakivut polttelee koko alavatsaa. Tissit on kipeänä, mutta niissäkin tuntuu kipu välillä helpommalta. Nälkä tuntuu tulevan vähän normaalia nopeammin, mutta muutoin kai ei mitään ihmeitä. Paha olo ei taida ihan vielä näille viikoille kuulua, joten se voi olla sieltä vielä tulossa. Toivottavasti ei.

Alkuraskauden ultran sain varattua pe 6.7. Silloin on menossa 7+2. Toinen vaihtoehto olisi ollut ma 2.7 (äitiyspoli on auki vain ma ja pe), mutten halunnut sitä vielä siiheksi.
Jännittävää...
Tässä pitää siis odotella vielä 2,5 viikkoa. Toisaalta vielä ei kyllä jännitä. Pelottavaa.

Minulla on ollut jo monta vuotta sellainen olo, että meillä on joku ongelma tuossa raskautumisessa. Hoitojen aikaan selvisi, että ongelma on hedelmöittyminen.
Usein minusta tuntui, kun hedelmöittyneitä soluja ei saatu, että JOS saataisiin, niin raskaus lähtisi käyntiin ja menisi hyvin.
Minusta on jotenkin tuntunut, että meillä on joku ongelma, joka pitää vain ylittää.
Vaikka se kuulostaa hullulta, niin minusta tuntuu, että tämä raskaus menee hyvin. Pelkään kuitenkin olevani väärässä, mutta sellainen tunne minulla on, että kaikki menee hyvin.

Tunne on samanlainen kuin se tunne, joka kertoi, että raskautumisessa on ongelmia. Se tunne oli oikeassa monessa suhteessa. Toivottavasti tämäkin on nyt tässä suhteessa.

Lasketun ajan laskeminen
meidän sairaalassa ainakin hoitaja laski samanlailla hedelmöittymisen kuin minä, eli punktiosta seuraava päivä oli siis hedelmöittymispäivä(dpo1), kun punktiopäivä oli se ovulaatio. Hedelmöittyminen tapahtui sitten vuorokauden sisään ovulaatiosta.

Minut saa lisätä listalle

iloksi / 1. lapsi/ KYS 20.2.2013
 
Viimeksi muokattu:
heips =) varoivaisesti minäkin voisin ilmottautua ketjuun mukaan tuolta kuumeilijoiden puolelta, plussasin viime viikolla ja laskettu olis laskurin mukaan 18.2. Varhaisultraan mahdollisesti menen torstaina jos ei kunnalisen kautta pääse. Olisi helpottava saada tieto että asiat oikeissa paikoissa kun viime jouluna odottelu päättyi kohdun ulkoisen tuomioon hyvin varhaisessa vaiheessa, taisi olla viikkoja 7 :/ Joten nyt vähän jänskättää, vaikkakin nyt jotenkin varmempi olo kun silloin, toivottavasti vaistoon on uskominen! Ainakin aika eto olo kieppuu vähän väliä mukana ja aikamoinen väsy yllättää välillä.
Tsempit kaikille matkaan!
mitäköhän tietoja vielä piti laitella, ainakin sairaala taisi olla ja se on meille EKKS
Meillä on ennestää ihana tyttö 1v10kk ja olisi kiva jos hän saisi sisaruksen! Näinhän se piti laittaa

sannak82/ la 18.8/ 2. / ekks

menossa siis tiuhti 5+3 <3
 
Viimeksi muokattu:
iloksi munkin mielestä toi on paljon järkevämmän tuntunen laskutapa, koska siis silloinhan se tyyppi on hedelmöittynyt ja sillon siirtopäivänä jo 3 päivän ikäinen... Mäkin lasken sen nyt sit siitä koska selkeesti viikkoja on enempi kun se 5+0. Vaikka sillähän ei ole mitään merkitystä sillä parilla päivällä periaatteessa mut kyllä se tässä alussa tuntuu paljolta kun aika kuluu niin hitaasti :D Eli mullekin voi muokata että laskettuaika on 16.2 ja nyt sit mennään 5+2! :D Ja anteeksi päivittäjälle tästä venkslaamisesta!! :saint:

Mulla on iloksi ihan samanlainen olo jotenkin... Vaikka raskautuminen on ollut todella vaikeeta ja ei pysty uskomaan että se on nyt viimein tapahtunut, niin silti on jotenkin sellanen olo et tää on nyt oikein ja hyvin tää meneekin, vaikka ei täysin anna itsensä niin vielä ajatellakaan, salaa vain ajattelen :D Toivotaan että meillä kaikilla raskaus menee hyvin ja saadaan ne pienet helmet syliin sitten talvella =) :heart:

Vauvahaaveita & Toukka 5+2 <3
 
  • Tykkää
Reactions: iloksi
Heipä hei! Taidan varovaisesti ilmottautua mukaan odottelemaan omaa helmeä :) Taustaa olis tällaista: Minä 26v ja avomieheni 27v, seurusteltu kohta 2vuotta ja kihloissa oltu 1½vuotta. Ostettiin rivari-asunto ja alettiin suunnitella perheenlisäystä viime syksynä, pillerit jätin pois syyskuun lopussa. Ensimmäinen raskaus päättyi keskenmenoon maaliskuussa ja siitä selvinneenä eilen testiin viivat ilmestyivät, IHANAA!!! Nyt siis toivotaan että nöttönen pysyisi mukana loppuun asti :)
elikkäs: Heidukka 26v/ KYS/ 1. /LA 20.2???
 
Hellurei!

Tänään oli se paljon odotettu ultra ja eihän siellä mitään sykkeitä näkynyt... mutta koko oli niiiiiin pieni vielä, että kun kaikkien laskureiden mukaan pitäisi olla 7+1 tänään, niin sepä on luultavasti ainakin 6+1 ellei vähempikin. Ja tuota, istutteko tukevasti? Niitä kaikuja näkyi siellä kaksi, tosin lääkäri sanoi, että monesti voi alkuraskaudessa näkyäkin sillain, mutta molemman solun sisällä oli kuulemma kaiut. Että ensi maanantaina uusi yritys ja taas viikko jännäystä. Päätin, etten jännää enää (älkää sit naurako, kun kuitenkin jännään) kun enhän mä asialle minkään voi. Mutta nyt kun tarkemmin ajattelen, hedelmöittyminen voisi olla tapahtunut polttareiden jälkeen 20.5. koska sellaista oloa, mikä seuraavana yönä oli, ei ole ollut sitten ikinä... ja jos siitä laskee, niin se olisi se 6+1. Lasketaan vaikka sillä maanantaihin saakka! Ja nyt pidetään peukkuja vain, että silloin jo syke näkyisi ja kasvua olisi tapahtunut. Joka tapauksessa olen siis raskautunut eli peli ei ole menetetty, vaikkei tämäkään raskaus vielä tuottaisi tulosta. En aio luovuttaa!

Laskureista vielä joku niitä manaili, niin vaikka menkat oliskin tiedossa, niin vaikuttaahan se kierron pituus, koska jos kierto on pitkä, ovulaatio voi olla tapahtunut tosi paljon myöhemmin, kuten ilmeisesti mullakin on käynyt.

Mukavaa, että porukkaa on tullut lisää :) Tervetuloa :flower:

Mukavaa maanantaita,

Viivi+Tiitiäiset 6+1

Muoks. sitä piti vielä sanoa, että kaivoin esikoisen neuvolakortin esille ja sielläkin on ultran mukaan koko ollut pari viikkoa pienempi, yritän tässä luoda itselleni toivoa siis. Ja ehkä jollekin muullekin toivottavasti :)
 
Viimeksi muokattu:
Mukaan ilmottautuu 41v äiti joka päätti vielä tehdä iltatähden. Nyt on rv 5+6 viimeisten kuukautisten mukaan eli la olisi 10.2.2012. Alkuraskaus sujunut hyvin, ei pahoinvointeja tai mitään muutakaan suurempaa oiretta paitsi rinnat aristavat. Itseäni ihmetyttää eniten vaan tämä vatsani koko, siihen on tullut jo senttejä lisää 14 vaikka muissa raskauksissani vatsa alkanut näkyä vasta siellä 4-5.kk kohdalla. Eli ikävä kun joutuu jo näin aikasessa vaiheessa kaikille tiedottamaan raskaudesta koska sen huomaa selvästi.
Neuvola varattu ensi maanantaiksi 25.6.
 
  • Tykkää
Reactions: iloksi
Tervetuloa Heidukka, Sannak82 ja 3xNefer ja lämpimät onnittelut plussista :) !

Viivi76 wautsi! Apua! Kaksi!! oi sentään, aikamoista. Toivottavasti sieltä olisi tulossa kaksi murusta :) Jänniä uutisia sinulla kyllä! :) Toivottavasti raskaus jatkuu ja seuraavassa ultrassa jo näkyy sykkeet :heart: :heart:

Minä soitin tänään ensin neuvolaan ja sitten äitiyspolille varatakseni ajan alkuraskauden ultraan. Sain ajan ja olin tyytyväinen tilanteeseen.
Tuossa vähän ennen klo 16 puhelin alkoi soimaan ja neuvolasta täti soitti takaisin ja kyseli sainko aikaa ultraukseen.
Hän oli kiireisenä lopettanut puhelun liian aikaisin aiemmin, kun ei oltu katsottu sitä neuvola-aikaa. Minäkään en tajunnut asiaa edes kysyä.
Nyt sain siis ajan neuvolaan heinäkuun lopulle 30.7.
Jännittää! Neuvolassa kuulemma voidaan ultrata (vatsan päältä) ja sieltä ehkä sitten kuuluu sykkeet jos kuuluu. Kiva tietää, että neuvolassa saa sitten aina ultrailtua edes siis vatsan päältä, vaikkei muuten.

Huhhuh. Kaikkea tässä nyt alkaa siis kertymään... päivämääriä ja lisää päivämääriä. Toivottavasti mitään ei tarvitse sitten perua.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Vauvahaaveita86
Tervetuloa kaikille uusille! :)

Onnea Viiville tuplalupauksesta :heart: Ihanaa!

(.) Tänään on taas ollu niin huonosti voitu päivä. Huh huh, pönttöä sai taas halia ja sappinesteitä räkiä, hyi hitsi. Ja aivan turkasesti väsyttää, kunhan saan tämän näppäiltyä niin painun maate. Huomenna olis aamusta se neuvola, kivaa, vaikkei siellä vielä mitään konkreettista voikkaan tehdä. Mulla on kohtu niin paljon taakse kallellaan, ettei alussa sykkeet kuulu. :) Onneksi sen tietää nyt, niin ei juurikaan säikähdä.

Äiti maa & Usko 7+2
 
Heippa mammat,

Tervetuloa uudet listoille! Tarkistelkaahan tietonne ja ilmoittakaa punaisella mikäli muutoksia / lisäyksiä haluatte!

Viivi
Ihania uutisia! Harmittaa tietysti ettei viikot täsmänny mutta pääasia ettei tyhjältä näyttänyt, päinvastoin! Taitaa sinne olla tulossa helmikuun ensimmäiset tuplat! Varovaiset onnittelut! Kuullaan siis viikon päästä lisää tarkemmin!! :heart:
Siirtyykö LA mihin päivään about?

Nefer
Onnea tulevasta iltatähdestä, onko tulokas monesko?

OmaaNapaa
Onko teillä muilla kuinka vaihteleviä päiviä? Eilen oli todella etova päivä koko ajan ja piti syödä jottei etova olo lisääntynyt entisestään, tänään taas aika normipäivä. Tuntuu että olotila vaihtelee hyvin useasti. Ultraan kolme päivää, nopeasti aika mennyt sillä muistan kun Äiti maan kanssa juteltiin että pitääkö piikkikampa 17vrk tehdä ultraan :) Täytyy toivoa ihania uutisia, niin kuin täällä monella ollut! Jotenkin pessimistinen olo -pessimisti ei pety niin pahasti :)

LOVE 6+5
 
Huhhuh, tänään on ollut ihan kauhea päivä. Kokoajan oksettaa ja ällöttää eikä väsymyskään tunnu taittuvan pois. Oli vaan pakko poistua työpaikalta kesken päivän. Kiltti tohtori antoi lepolomaa loppuviikoksi, ja lupasi kirjoittaa soittamalla lisää jos ei paha olo anna periksi. Tosi kiva työskennellä avokonttorissa, jossa kaikilla tuntuu olevan lemuava kahvimuki aamutuimaan nenän edessä :$
Vielä kun olen itse entinen kahviaddikti, niin tuli riesaksi päänsärky. Ei kyl ihme, kahvia kului ennen pahoinvoinnin ilmaantumista monta kuppia päivässä. Nyt en vois edes kuvitella juovani sitä kun pelkästä hajusta meinaa jo ykä tulla kylään.

Pikkuinen taitaa laittaa mut koville vielä, vastahan tämä on alussa.
 
Onnea uusille tulokkaille! Ja Viiville iso vitonen mahdollisista tuplista. Ai hurja!

Keltakukkako se hämmästeli noita laskureita. Kuukautiskierron pituus vaikuttaa kovastikin, kun ovulaatiohan tapahtuu yleensä 14 päivää ennen kuukautisten alkua, ei puolessa välissä. (Ja ovulaatiotestihän ei anna ovulaatiopäivää, vaan LH-huipun, joka on puolta päivää - paria päivää ennen ovista... ja onhan se munasolu hedelmöittymiskykyinen jopa vuorokauden oviksen jälkeen...) Mutta hiukan epätarkkuutta olen minäkin huomannut joissain laskureissa eli antaa saman päivämäärän esimerkiksi kahdella eri kierron pituudella. Ja voihan sen vielä itsekin laskea tasan 38 viikkoa ovulaatiosta eteenpäin.

Piikkikammoa ei ole, ja voisin kertoa teille kammoisille mukavan tarinan siitä, miten eräs sairaanhoitaja (joka ei normaalisti ota verikokeita) joutui ottamaan. En kerro yksityiskohtia, mutta se kesti kauan ja jouduin rauhoittelemaan häntä välillä ja antamaan suusanallisia ohjeita, missäpäin se suoni on. Äiti on kertonut, että lapsena tykkäsin rokotuksista ja pyysin saada niitä lisää.

Iloksi onpa kiva, että lähipiiristä löytyy yhtä sun toista. Me tajuttiin, et lähipiirin lapset alkaa olla niin isoja, että aika vähän löytyy mitään vauvatavaraa. Tosin ollaan ehkä vähän eri tyylisiä kuin omat sisaruksemme, joten ei sen väliä.

Ja omaa (.) ja todellakin vatsa noin päin. Mua on turvottanut jonkin verran, mutta eilen tajusin tuota mahaa tuijottaessani, että ei kaikki ole pelkkää turvotusta. Mulla on vähän ylimääräisiä kiloja, joten varmaan töissä jonkin aikaa menee sen piikkiin, mut jos tässä vaiheessa jo kasvaa, niin tuskin kesälomille pääsen elokuussa kertomatta. Ja etenkin, kun joutuu ravaamaan vessassa kakomassa. Meillä ei ole vielä edes rauhaa siellä vessassa, vaan siinä on kaksi koppia vierekkäin, sellaiset, joista voi jalat työntää seinän ali. Eilen illalla oli aika paha olo. Sitten heräsin yöllä oksentamaan, ei mitään pientä yökkäilyä, vaan ihan kunnolla.

Neuvolan sain kahden viikon päähän. Onkohan se eka neuvolakin niitä, jotka saa lain mukaan olla palkallisena poissa? Lueskelin työehtosopimusta ja kiva ylläri oli se, että mähän saan kolme ekaa kuukautta ihan palkkaa.

Ensimmäinen vauva-aiheinen ostos tehty. Kävin hakemassa puoli kiloa lankoja tähän. =)

P-L ja ötökkä 7+2
 
Viimeksi muokattu:
Hankinnoista: Meille hankittiin jo vaunut silloin km raskaudessa, joten ne on jo valmiina ja muutamia vaatteita kerkesin sillon ostaa :) Meillä on Ora Saga Maasto -yhdistelmävaunut, molemmat mieheni ja minä harrastetaan metsästystä, niin täytyy vaunujenkin sopia kuvaan :) Ne on ihanat! Kaveriporukassa syntyy nyt paljon vauvoja, niin helmikuussa varmaan jo vaatteita saan niiltä kierrätyksenä :D Nyt en aio alkaa heti ostelemaan tavaroita, jos kaikki ei meekään kun elokuvissa, niin hukutaan kohta vauvatavaraan :D :D
Oireita:Oksettaa, väsyttää, itkettää... Oksentanu en onneksi vielä oo, mutta on varmaan vaan ajan kysymys...
Viikkoja en ossaa vielä sanoo ja laskettuaikakin heittää tod.näk. aika paljon, kun on ollu epäsäännöllinen kierto niin, ei oikein osaa sanoo olisko 3-5vko... Huomenna soittelen neuvolaan ja kyselen millon sinne pääsis... Pyydän, että pääsis mahd. pian edellisen km:n takia, näkis sit ainakin että nöttönen on oikeessa paikassa...
 
Täällä pikkuärrä antoi tuta, mitä on infernaalinen huono olo heti aamusta. :x Vielä en jutuille posliiniastian kanssa joutunu, mut ei se kaukana ollu. Oli kohtuullisen kivaa olla töissä... Ja vetäsin pienet raivarit ukolle aamulla, siis sellaiset kunnon sekopääraivarit siitä, kun ei ollu herätyskello päällä. Voi moro, nyt vaan hävettää. Onneks ukkokulta ymmärtää.

Nimistä sen verran, että pyörittelen sujuvasti muutamia nimiä. :) Tytön nimistä Sinna, Silja, Jenny, Linnea ja Eleena. Pojan nimistä Patrik, Lauri, Eelis, Elias ja Arvo.

Saiskohan sitä jo ens yönä nukuttua - viime yö meni peiton kanssa taistellessa, oli kuuma ja kylmä, välillä yhtä aikaa, mut eri puolilla kroppaa. Tuntuu, ettei mulla ole yhtään valtaa omassa kehossani enää. :D Pikkuärrässä on ytyä. ;)
 
Kiitokset tervetulotoivotuksista. Ja tervetuloa mukaan muutkin uudet!
Olittepas työstäneet tekstiä yhden vuorokauden aikana. Kiva, kun on paljon lueskeltavaa! Mihinkäs mun pitikään kommentoida, hmm :confused:

Raskausvitamiineja
on tullu napsittua jo pidemmän aikaa, kun suositellaan sen foolihapon vuoksi jo yritysaikana ja en muutenkaan oikein luota siihen, että tulisi syötyä riittävän monipuolisesti. Syön sellaisia, missä on myös kalsiumia, koska en juurikaan juo maitoa.

Varhaisultraan olen ajatellut ajan varata. Uskonvahvistusta ja mielenrauhaa käväisen hakemassa, kuten esikonkin kanssa. Jos siellä on kaikki ookoo, niin kerrotaan varmaan sitten saman tien isovanhemmille. Mulla on sen verran huono pokerinaama, että paljastuis kuitenkin. Aikaa en ole vielä varannut ja neuvolaankin on soittamatta. Jos vielä huomenna testailis ja alkais sitten miettimään näitäkin tarkemmin.

Jonkin sortin piikkikammo on mullakin ollut joskus. Ennen ensimmäistä lasta pelkäsin synnytyksessä kaikkein eniten epiduraalipiikkiä. Ilmeni, että kun sen aika lopulta tuli, oli piikki aika lailla se pienin paha.. ;)

Viivi76: Vai että ketjun ensimmäiset tuplat olis ehkä tuloillaan. Huh, miten jännää! :)

(.) väsymys on saapunut tähän napaan. Eilinen ja tämä päivä on tullut haukoteltua. Ja näköjään myös hajamielisyys tunkee sekoittamaan päätä. Kävin tänään vielä apteekissa ja olin muka ostavinani sellaisen viikkonäytöllisen digitestin mutta kun kotona aloin tarkemmin tutkimaan pakkausta niin ihan normaali testihän tuo oli eikä mikään digi. Höhlä mikä höhlä :headwall: No ei sillä, ettenkö sortuisi vielä tuhlaamaan pissiäni noihinkin, koska en tosiaan vieläkään oikein usko, että tuolla masussa olisi nasu. Esikoisesta oli paljon enempi oireita jo ennen plussaa ja tämä raskaus näyttää alkaneen ihan eri tavalla, vähän kuin salaa... No ehkä se tästä toivottavasti sitten helmikuussa viimeistään todeksi muuttuu.

nessuli + nasu 4+2
 
Tervetuloa taas uusille! Ja Viivi76, onnea tuplista :)

Kasteesta, mä en itse kuulu kirkkoon, mutta mun lapset on kastettu kaikki. Ja tulevakin kastetaan, koska mies sitä haluaa.

Sukupuolesta ja nimestä sen verran, että toivoisin poikaa, niinku puolisokin, mutta tyttökin on hyvin tervetullut. Nimeä en voi päättää etukäteen, kun aina oon vasta syntymän jälkeen osannut sanoa mikä sopisi.

Kertomisesta, mun äiti tietää, ei muut. Veljelle aateltiin kertoa tässä lähiaikoina, muille vasta sitten ultran jälkeen, jos silloinkaan. Mulla ei oo tarvetta kuuluttaa kaikille tulevasta perheen lisäyksestä. Muksuille aateltiin kertoa sitten ultran jälkeen aikaisintaan, koska ne on semmosia lörppöjä että kertoo heti sen kaikille :D

Piia-Liisa, kiva etten oo ainoo neuloja :) Mulla on nyt tekeillä pöksyt (ja nuttu, hattu, tossut, tumput ja peitto samaan sarjaan), ja yhen haalarin, peiton, nutun ja pöksyt oon jo tehny :) Illat menee kivasti kun on käsillä tekemistä.

Turvotus voi jessus sentään! Mulla on maha ihan julmetun iso, alkaa olla vaikee piilotella. Ja tänään sitten sain tietää että pääsen töihin, ehkäpä jo ensviikolla. Meillä on työasuna t-paita, millä ihmeellä tän maharellun saa piilotettua? Auttaiskohan joku kiree toppi paidan alla? Täytyy kai pyytää isompia vaatteita...

Meillä kun on uusioperhe, ja mulle tää muksu on jo neljäs ja miehelle eka, niin huomaa että mies on enempi innostunut asiasta kuin minä. Älkää käsittäkö väärin, oon tietty ihan tohkeissani uudesta tulokkaasta, mutta mulle raskaus ei ole uus juttu. Mä en jaksa ihan joka asiasta olla tohkeissani ja jännittää, mies taas on ihan fiiliksissä ja hermostunu koko ajan. Mulla meinaa välillä mennä hermo siihen, kun se huolehtii (mun mielestä liikaa) kaikesta. Esim, meillä ois maanantaina se neuvola. Ja jos nyt pääsen töihin niin en sieltä voi ekana päivänä olla poissa. Ukkeli oli tietty heti jo vetämässä hernettä nekkuun kun asiaa ääneen mietin, ite aattelin ensin soittaa neuvolaan ja kysyä oisko niillä vaikka peruutusaikaa tälle viikolle tai jotain, ja sitten miettiä vasta jos ei ole että miten asian hoitais. Noh, pitää ymmärtää toista, tää kaikki on sille niin uutta vielä :)

(.) Paha olo oli pahimmillaan tossa pari päivää sitten, mutta nyt se on taas ollu helpompaa. Edelleen oksuttelee välillä, muttei onneks viel oo tarvinnu käydä laatalla. Parhaiten voin jos en syö mitään, aamuisin varsinkaan. Iltapäivällä voi jo jotain haukkasta.
Tupakoinnin aattelin lopettaa (tai ainakin yrittää) juhannuksen jälkeen kun lapset on isällään. Silloin kyllä alkais ne työtkin, mutta koskaan ei ole täydellistä hetkeä, niin että tuo on se.
Ja jos vaikka huomenna sais jo varattua sen ultra ajan, niin ois hyvä.
 
omppuf: mulla on kaiken kaikkiaan viis kuvaa. :). esikoisen nimi ja syntymäaika, jalassa lempparimusaan liittyvä kuva (toiseen jalkaa tulossa toinen), molemmissa kyljissä kukkaköynnökset joita vielä jatketaan :) nii ja mahassa sellai liekkihässäkkä :)

viivi: varovasti onnea tuplista :):):)


tervetuloa uusille :)

hiippis ja toukkis+6
 
J+
Kiva että tänne tulee lisää porukkaa, onnea vielä kaikille tasapuolisesti :)

Tänään käyty ultrassa, rusehtava vuoto on peräisin kohdunsuulta, ei itse kohdusta. Selkäkipujen ja rusehtavan vuodon takia sain kaksi viikkoa s-lomaa. Pitäisi levätä, elää normaalia elämää ja vähentää rasitusta. Huomasin vuodon aina lisääntyvän silloin kun olen ollut töissä nostamassa ja siirtelemässä painavia potilaita. Lääkäri olisi kirjoittanut pidemmänkin s-loman mutta sanoin ottavani itse yhteyttä uudestaan jos ei tällä mene ohitse. Raskaushan ei ole mikään sairaus, joten sinäänsä tuntuu hölmöltä olla poissa töistä :ashamed:

Kävin Femedassa ultrassa, siellä se pieni 7+2 oleskeli, sydän löi tasaisesti ja ääntä oli ihana kuunnella. Vasta nyt tajuaa että siellä oikeasti on jotakin. Laskettu aika on hieman hakusessa mutta kooltaan vastaa tuon 7+2. Takana yhdet valemenkat joten lopullista LA:ta ei kuulemma vielä voi sanoa varmuudella.

Onko teillä muuten samaa ongelmaa, minulla puutuu välillä oikea jalka/reisi. Tuntuu ikävältä. Mistäköhän voisi johtua. Ainakin olen ymmärtänyt että raskaudessa oikea puoli reagoisi aina herkemmin raskauteen.

Mutta laitetaanpa listaan, J+, ensimmäinen lapsi, LA 2.2.2013, KOS ;)
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä