Helmikuun helmet 2014

CaDi
Täällä taas lueskelen teidän postauksia ja ihmettelen myös miten teidän vauvat nukkuu niin hyvin ja syö vaan kerran yössä! :O Meidän kohta 2kk oleva tytsy syö yöllä 2 tunnin välein. Päivisin max. 3 tunnin. :p

Ristiäisiä meillä vietettiin viime sunnuntaina ja tyttö sai nimekseen Iisa Adeliina <3

Rotarokotteesta ei mitään vaivoja tullut. Ei edes kakkaa vaikka toivoin et olis tullut. Meillä kun tyttö kakkaa ehkä 2 kertaa viikossa hyvällä säkällä! No mutta ei tuo kakkaamattomuus näytä vaivaavan. Pieruja tulee ja kauheen hajusia(!), mutta ei onneksi itkeskele niitä.

Ollaan alettu opettelemaan tuttipullosta juomista (kaverin polttarit tulossa tuossa kesällä. :D Ja nyt kun annan 1krt/pv mallas uutetta niin se pitää sekoittaa äidinmaitoon) Välillä menee ilman marinoita ja välillä taas huudon kanssa juodaan.. jos juodaan.
Miten teidän vauvvoilla onnistuu pullosta juominen?

Meillä kans sama homma päiväunien kanssa kun miss_piggy:llä. Sit kun luovutan että en yritäkkään nukkua niin kaveri nukahtaakin ja nukkuukin yhteen putkeen jonku 2h. Sit itellä just semmonen olo että :headwall:
 
  • Tykkää
Reactions: miss_piggy
hei, sylissä rimpuileva ja huutava lapsi, hankala kirjoittaa tai keskittyä viestienne lukuun.

to on nla lääkäri, lastenlääkäri. onneksi. lapsella refluksiaa. hiljaista sellaista epäilen, kun ei aina puklaa. polkee jalkojansa poloinen. eilen aloitettiin gavisconin anti 1mlx 8. tuntuu että pakko antaa useammin, ja vaikutusta ja apua ei vielä ole.

yöt meillä menee suhteellisen hyvin, yleensä vieressä nukkuu, rintakumi jätetty kokonaan pois ja laitettu tulevia vauvoja odottamaan. tuota kellojuttua en ymmärrä, en miellä lapsella olevan vielä mitään kellorytmiä, joten en vilkuile kelloon ollenkaan. Nukkuu kun nukkuu.

kestovaippailu taas aloitettu muutaman paipan päivätahdilla. tämä vauvan sairastaminen vie minusta mehut, ei jaksa siis panostaa. kertikset miellän helpommiksi. vielä muutama liberon 2 koko käytössä.

laitoin vauvalle supon 60mg ekaa kertaa ,auttaisiko kipuun, epäilen että ei.

rotarokotusta ei oteta.

turvaistuinasiat mietityttänyt kovasti, mikä seuraavaksi tuoliksi.
 
jatketaan, kantoliina käytössä. totta muuten etta sitominen muuttuu helpommaksi ja nopeammaksi episodiksi liinailun myötä, olisiko 7 kertaa takana, pari kertaa viikossa liinailua. ristissä pepun alla, keskivyö päällä. trikooliina. mies laittaa olat hyvin.

vaatteet pojalle sopii petrolin sininen. pidän puolipotkareita aina bodyn alla, päälle saatan laittaa vielä tavalliset päivähousut. lidlin bodyt on muuten laadukkaita ja halpoja! Kannattaa muuten käydä vaatteet läpi riittävän usein, järjestelin pojan hyllyt uusiksi ja otin isompia kokoja käyttöön, sopivia alkavat olla, toki vielä käytössä alun 50cm vaatteet. Puolipotkareiden kärjet pidän paikallaan sukilla.
 
Minä en varsinaisesti kelloa kyttää, yleensä nukkumaan mennessä ja yöllä kun oon syötön jälkeen virkeä, kahtelen kelloa samalla ku räpellän puhelinta ku oottelen omaa ja välillä lapsen unta :D Tässä iässä ei kaikilla lapsilla tosiaan selkeitä uni-valve rytmejä oo, meiän muksulla kuiteski aika selkeät rytmit on, tunnin heitto sinne tänne saattaa olla. Ja on meilläki kuitenki niitä levottomia öitä, jolloinka heräillään useampaan otteeseen ja kitistään millon mitäkin, yleensä nälkää tai sitte muuten vaan tuntuu olevan rauhoittelun tarvetta. Joskus oon pistäny miehen lämmittää maitoa ja sillä välin on vauvan kans nukahettu uuellee :D Joten joskus väsyneenä ehkä vähä liian helposti aattelen että nälkäänsä se kitisee, äkkiä pullo suuhun että päästään nukkuu ??
Aamuyöllä otan aina vauvan viereen jossain välissä, jaksaa paremmin nukkua siinä vieressä. Varsinkin jos ihteä väsyttää tosipaljon, on helpompi kun lapsi on siinä ihan vierellä, vaikka pinnasänkyki on nii sängyn vieressä, että kädellä yllän kurottamaan tuttia antamaan.

Kahtena yönä nyt vauva on kääntyny sängyssään yön aikana ihan poikittain ?! Vissii touhuilee välillä yöllä iha itekseen :D

Vaatteista, meillä on jo 62 vaatteita käytössä, 56 menee, mut osa vähä pikkuruisia jo, riippuu valmistajasta. Huhhuh, nopeesti nuo kasvaa !!
 
Kyllä jonkimoiset rytmit tai edes sinnepäin luo vauvalle turvallisuuden tunnetta. Meillä ainakin on suht tasaiset rytmit jo :) Juurikin noita heittoja on ja usein jos käydään jossain ja päikkärit venyy tai viivästyy. Mut illalla oon ihan selkeästi alkanu iltatoimille samoihin aikoihin :) Nukkuu ku nukkuu, mut suuntaa ees on annettu :D
 
miss_piggy
Tuttipullosta, meillä vauvalle kelpaa oikeastaan vaan tollanen koliikkituttipullo.Vissiin vähän leveämpi ja rintaa vastaava se tutti/imusa. Siitä on annettu lämmintä vettä aina välillä hörpittäväks ja tarvittaessa korviketta. Normituttipulloa ei meinaa huolia, virnistelee vaan ja työntää sen pois suusta, samoim ku tutin :)
 
En minäkään kelloa sen kummemmin tuijota, hyvin tai jopa täysin lapsentahtisesti tässä elellään. Yöllä imettäessä vaan tulee selattua nettiä kännykällä ja samalla tulee vilkaistua kelloa. Vähän pysyy kärryllä siitä millaisia syöntivälejä poika pitää.

Toistuvat rutiinit tuo turvaa ja meilläkin on päivässä tietyt asiat jotka tehdään tiettyyn aikaan. Aamutoimet tehdään kun herätään yöunilta ja iltatoimet tehdään aina siinä noin klo 20. Sen jälkeen jäbä nukahtaakin joka ilta hyvin tarkasti klo 21.30-22.00.
Noin muutoin päivät (ja yöt) etenee täysin lapsentahtisesti.

Vaatteista käytössä 56, 60 ja 62 cm, riippuen vähän merkistä. Koon 50 vaatteet on tainneet kaikki jäädä jo pieneksi.
 
Mä seuraan kelloa sen verran, että laskeskelen syöttövälejä ja päiväuniaikoja. Ja yöllä kyllä aina katson kelloa, että mihin aikaan poika herää syömään. Poika herää öisin 1-2 kertaa syömään. Eilen illalla nukahti yöunille 22.30 ja heräsi syömään klo 02 ja 05. Tämä rytmi on meille ihan normaalia, tämän pitempiä unipätkiä ei öisin ole ollut. Tosin toissayönä oli 4,5 tunnin yhtäjaksoinen unipätkä, olin ihan että jeee! 4,5 tuntia yhtäjaksoista unta tuntui mahtavalta! Aamulla herättiin klo 08 taas syömään ja noustiin sitten ylös. Päivällä nukkuu useita päikkäreitä. Eilen vetäsi kolmet päikkärit, jotka oli kestoltaan 2,5 h, 1,5h ja 3 h. Kaikki unet ulkona. Sisällä ei nuku noin pitkiä pätkiä. Onneks on kevät ja hyvät ilmat niin voi ulkona tursottaa. Nytkin nukkuu partsilla. Tänään on neuvola ja tarkoitus ottaa rotarokote.

Pullosta juo ihan kiltisti, mutta aika harvoin. Silloin kun olen omissa menoissa pitempiä aikoja ja vauva on isovanhemmilla. Pullona joku ihan tavallinen Mam, en oo niin perehtynyt tuttipulloihin kun niin harvoin tarvitaan.

Tällä hetkellä käytössä 56 cm ja 62 cm vaatteet. 50 cm olen jo kiikuttanut ystävän vauvalle eteenpäin.
 
Juu kelloa seuraan minäkin, että about pysyy kärryillä noissa ruokailuissa :) Tuttipulloa poika tunnetusti juo ja käytössä meillä nuo mam koliikkipullot. On kyllä hyviä ja käteviä pulloja :) Vaikka koliikkia meillä ei olekkaan. Mutta ehkäisee silti liian ilman kertymistä mahaan.

Vauva nukkua tursottaa takapihalla unia. Käytiin pitkästä aikaa vaunuilemassa kun oli muka aikaa ja halusin sen pihalle nukkumaan :) En jotenkaan osaa vaan pukata sitä tuonne takapihalle vaan pitää käydä ensin lenkillä :) Saapahan itekki liikuntaa ;)
Pitäisi tänään lähteä kaupoille ostamaan pääsiäisherkkuja. Pääsiäinen menee pitkästä aikaa kotona. Yleensä ollaan oltu minun vanhempien kanssa mökillä, mutta meidän sähkötön mökki ja pieni vauva ei oikein houkutellut ;) Kesällä tietenkin paljon helpompaa kun on valoisaa ja vauvakin vähän "vanhempi".

Käytiin lääkärineuvolassa maanantaina ja jäi kyllä kökkö fiilis koko lääkäristä. Oli kyllä niin kiireinen reissu ja sitten imetyksestä alkoi jeesustelemaan ym. Muutenki päässy jo siitä imetysvitutuksesta yli niin lääkäri sai taas minut potemaan huonoa omatuntoa ja sain oikein luuseri äiti leiman ottaan. No kovasti kuitenkin kehui poikaa ja kaikki oli hyvin joten onnellinen olen kyllä :)

Painoa oli herralla about 4900g ja pituutta 56.7cm.
 
Meillä likka on tehnyt itse omat rytminsä :) monta viikkoa menty jo sillä rytmillä, että tyttö nukahtaa klo 23 ja herää ekan kerran syömään klo 7. Siitä mennään vielä hetkeksi nukkuun ja herätään klo 10 ja siitä alkaa meiän päivä :) päivisinkin on jo aika tarkat kellonajat koska syödään, riippuen siitä tietty mitä tehdään, mut muuten tankataan parin tunnin välein. Hereillä tyrtö viihtyy jo aika kauan. Välillä syöttöjen välissä ei nuku ollenkaan.

Kaikki tuttipullot ja tutit käy, niitä ei tarvii sen erikoisemmin valita. Laskin tossa just että meillä on 9 tuttipulloo, hups :D ehkä alkaa jo riittään, mutta hyvä että niitä on, ku laitan aina jääkaappiin valmiiks päivän annokset :)

Meillä menee vielä koon 50 bodyja :) toi on niin pikku pirpana, että tullaan noissa vaatekoissa vähän jäljessä, mut ei se haittaa, meeepähän pidempään vaatteet :)

Löysin kirpparilta ihan mielettömän kätevän pikku termoskassin pulloille. On siis suunniteltu ihan niille. Siellä sisällä on kaks paikkaa pelkästään tuttipulloille ja oli viel hyvä kun ulkopuolen väritys on valkovaaleanpunainen ruudukko :) kätevä kesällä, pitää maidon/veden viileänä ja talvella lämpimänä.

Tytöllä on myös kakkaamis aikataulu!!! :D kakkaa kerran päivässä ja AINA klo 11-13 aikana. Tarkka tyttö ;)
 
meillä toki pienempi poika, mutta 50cm vaatteet menee vielä hyvin. äp-vaatteita menneiltä vuosilta myös käytössä, ne on väljää mallia, kuten se turkoosi telttabody. käytössä siis kaikki vaatteet alusta. osa bodyista 68cm jopa.

liinassa nukkui pari tuntia, kätevästi sai kotia laitettua sistimmäksi, sitten tunnin vaunuissa ja tunnin sisällä. illemmalla nukuttiin yhdessä päikkärit sängyssä. vähän parempi päivä. päiväunien määrästä ei havaintoa.
 
miss_piggy
Täällä oli taas levoton yö. Ja edelleen syödään öisin parin tunnin välein, hohhoi...oon taas aika väsynyt, ja tänään ku annetaan se rotarokotekin niin toivon, että ei tuu toista levotonta tai levottomampaa yötä putkeen.
Täällä poika ei oo kakkantanu taas muutamaan päivään. Nyt on kakkaton päivä nro 3. Yleensä sitte onki kolmantena kakkattomana päivänä rytissy. Ymmärsin että on normaalia, jotta jos on täysimetyksellä että ei kakkanna joka päivä. Korvikevauvat vissiin kakkii useammin...
 
Meillä tuolle täysimetyksellä elelevälle pojalle olisi katastrooffi jos köntsä ei tulisi päivittäin, silloinkin tuppaa tulemaan sen pari-kolme kertaa. Voin vaan kuvitella, että olisi kiukkuinen kuin ampiainen jos maha ei toimisi päivittäin. :LOL:

Meillä oli mukava yö, vaihteeksi. Nukkumaan n. 21.30, klo 02.30 heräsi syömään ja aamulla söi seuraavan kerran 05.30. Siitä sitten jatkettiin unia vielä kahdeksaan asti.

Muutama päivä sitten oli melko erikoinen meininki, kun poika nukkui klo 12-18, heräten n. tunnin välein syömään ja siitä suoraan jatkoi uniaan. Arvatenkin seuraava yö oli todella vähäuninen ja aamuyöllä oli jäbän mielestä mainio hetki jutella ja naureskella äitin kanssa. :stick:

Itselläni on ensi tiistaina jälkitarkastus ja eilen viimein tuli Koksista postissa epikriisi synnyksestä. Vastahan tuosta tulee kohta kaksi kuukautta kun synnytin (yllättäen laskut tuli kotiin varsin nopeasti... :D) ja oli muuten ehkä lyhyin näkemäni epikriisi, kenties siksi, että synnytyksessä oli mukana useampi eri kätilö ja lääkäri. Paljon tietoa puuttui, mutta sentään kaikkein olennaisimmat asiat oli kirjattu ylös.
 
Joo meillä kakataan päivittäin kun syö korvikkeita. Kakkaamisen puserrus on kyllä työn takana vaikka on hyvää ja pehmeää kakkaa. Eikä edes haise pahalle :) Mutta mielellään tuo kyllä varmaan kakkais useamminkin ja pitääkin alkaa jumppailemaan sitä kakkaa myös iltaisin, koska aamulla on kovin kiukkuinen pieni.

Meillä alettiin eilen nukkumaan siinä 20.00 ja herättiin syömään 01 ja 05. Siitä sitten heräsi 06 itkuisena ja nukahti n. tunniksi vielä siinä kasin pintaan. Nyt nukkuu tyytyväisenä vaunulenkin jälkeen rattaissa ulkona ja toista tuntia, koska saatiin jumpattua isot köntsät pihalle :)
 
Viimeksi muokattu:
miss_piggy
Tänään oli 2kk neuvolalääkäri. Pituus noin 61cm ja paino 6550g :)

Lääkäri kehui poikaa aktiiviseksi ja virkeäksi ja ihastelivat hoitajan kanssa kun poika oli mahallaan, miten komeasti nostelee päätään ja tutkii ympäristöään. Rotavirus-rokote annettiin suun kautta. Toivotaan ettei tule mitään kamalia mahavaivoja..
 
Maiscu- meilä oli kanssa ikävä nla lääkäri toissapäivänä, hirveä kiire oli niin hoitajalla ku lääkärillä vaikka olivat ajallaan. En saanut istahtaa kummankaan huoneessa eikä nla korttiin merkattu mitään.

7vk täynnä ja poika paino 5900g ja 60,5cm. 62/68 vaatteet käytössä, jokunen 56 poikkeuksena. Kalliiksi käy noin nopea kasvaminen, tykkään että on sopivan kokoset nuo vaatteet, en tykkään kovin isoihin laittaa. Lähes koko vaatekaappi mennyt jo uusiksi, NIISK.

Poika suostuu vaan käyttämään vaan Mamin tutteja. Syönyt tyytyväisesti pullosta niin ainun kun mamin koliikkipullosta.

Meillä 2 hyvää yötä takana, poika meni nukkumaan n. klo 21 ja heräsi syömään 5.20, sit nukku 7.30 asti. Luksusta.

Mä katon aina herätessä kelloa. Seuraan sitä kyllä muutenkin päivän mittaan, miten rytmi jne muuttuu joten on helpompi suunnitella menoja.

Kyllä tämä mamma on tyytyväinen, nautin kun eilen pääsin agilityyn koiran kanssa. Oli superkivaa, nyt pitää vaan ruveta treenaamaan.

Hyvää pääsiäistä!
 
  • Tykkää
Reactions: Maiscu
Neuvolalääkäri oli ok, saatiin "yli yksivuotiaille" tarkoitettua happopumpun salpaajaa 2vk kokeiluun. Kestovaippojakin jaksettiin käyttää tänään, 4kg/7vk tasan painaa, alkaa mennä nuo äitiyspakkauksen menneiden vuosien imse vimse 2-läppävaipat hyvin, violetit ja vihreät vielä testaamatta. Yksi vuotovahinko vain, mutta niin kävi tänään kertiksenkin kanssa. Siirryttiin kauhulla liberon ja lidlin 3 vaippoihin, en ole vielä kokeillut. Pituutta oli n. 53cm jos sillä on mitään merkitystä.

Maitokakka tosiaan kiinteämpää alkaa olla, sai kestovaipasta nätisti roskiin. Maidon määräkin tuntuu sopivalta, suihkuaa toisinaan. Jos epäilette riittävyyttä "imetä, imetä ja imetä", eli lisää imetyskertoja, maidon määrä nousee kyllä. Itsellä auttanut imetyskirjojen selailu ja rintakumin käytön lopettaminen. Imetysasentokin muuttunut, milloin mitenkin, ei mitään imetystyynyjä, yleensä lapsi istuu sylissä pystyssä.

Kilot Jämähdin +5kg, paitsi että tässä painossa olen ollut pidempään ennen raskautta, raskautta edelsi laihdutus. Ylimmääräistä toki on. Liikkumaan olen huono, ideoita?
 
Täällä hyvä yö :) Nukkumaan mentiin 20 eka syöttö 00 toinen 04 aamulla 07 ja jätkä nukkuu vieläkin :D Oli saanu äherrettyä yöllä isot köntsät vaippaan niin aamulla ei ollut kiukkuinen :) Ilmeisesti kylpeminen saa suolen liikkeelle, koska maanantainakin teki 2kakat ja yleensä vain yhdet.
Kuinka useasti teillä kylvetään? Me 2x viikko, mutta ajattelin lisätä yhden kerran, koska saa suolen liikkeelle ja iho ei ole kuiva :) Käytetään kylpyvedessä vauvaöljyä ja pitää ihon pehmeänä

Tänään saadaan jätkän toinen mummi kylään ja täti :) Miehenpuolelta. Ihan kivaa, koska asuvat niin kaukana ja eivät oo jätkää nähny kuin kuvista :)
 
miss_piggy
Kylvyistä, meillä kylvetään 1 kerta viikossa kunnolla, ja sitten mies käy pojan kanssa suihkussa 1-2 kertaa viikossa :)

Kiloista, mulla on nyt paino vähän päälle 67kg, sama mitä oli ennen raskauttakin. Laitokselle lähtiessä painoin 80kg.

Rota-rokotteesta ei onneksi tullut pahempia vaivoja. Ehkä puklaillut vähän normaalia enemmän. Eilen tuli pahanhajuisia pieruja ja poika nukkui päikkäreitä 3h putkeen, sitten syötiin vähän ja jatkoi vielä nukkumista hetken aikaa :) Yöllä oli tosi levoton, olen heräillyt varmaan tunnin välein ja koittanut rauhoitella tissillä ja läheisyydellä.

Eilen illalla tuli yksi kakka, joka oli kyllä mun mielestä ihan normaalin värinen ja koostumukseltaankin lähes tavallinen. Toivotaan että muuta vaivaa ei tulekaan :)
 
Meillä kylvetään 2x vko, kerran viikossa kylvetetään pelkällä vedellä ja toisella kerralla kylvetään Avecydillä pesten.

Kilot tippuu hiljalleen. Laitokselle lähtiessä paino oli 74-75 kg, nyt 62 kg ja risat. Ennen raskautta paino oli 54 kg. Toivon, että hiljaksiin putoaa sinne 55 kg paikkeille, eli sen 7-8 kg täytyisi saada pois.
Stressiä en ota, imettäessä kun ei mitään dieettejä voi pidellä. Ruokavalio on se sama kuin ennen raskauttakin ja ahkerasti liikkumalla paino pudonnee takaisin normi lukemiin omaan tahtiinsa. :)

Eilen jäbä ei nukkunut päikkäreitä oikeastaan ollenkaan. Mitä nyt ostosreissulla ja vaunulenkillä torkkui. Illalla sitten roikkui tissillä 19-21.30, jonka jälkeen kiikutin yöunille kehtoonsa. Heräsi 01.30 syömään, joskus neljältä ähelsi kovasti ja kävin vaihtamassa vaipan. Luulin, että herää samalla syömään, mutta ei. Seuraavan kerran söi joskus viiden-puoli kuuden aikaan. Puoli kahdeksalta otti pikaisen maitosatsin ja jatkoi uniaan puoli yhdeksään. :)
 
Miehellä alko eilen loma, 22 pvä vapaata :) Kyllä tekee meille hyvää. Tänään sain nukkua pitkään, mies hoiti poikaa. Oli ihanaa herätä klo 9. Eka kerta synnytyksen jälkeen.

Meillä kylvetetään 2-3 krt/vk, riippuen miten jäbä rupee haisemaan. Kaikki taipeet ja ihopoimut menee huonoo kuntoon tosi herkästi, vaikka talkkaan ja pesen aamuin illoin.

Pojalla vielä käytössä 1 koon vaipat pampersilta, vois varmaan vaihaa isompaan kun 6kg painaa mutta en nää vielä tarpeelliseks ku pitää hyvin eikä purista.
 
miss_piggy
Täälläki 3 koon vaippoja ja midejä, pienemmät ei tosiaankaan enää mahu ku poika painaa sen 6,5kg :D Ite putsaan ihopoimut vaan tarvittaessa. Täällä kun ne on ihan hyvässä kunnossa, kuten muukin iho.
 
Täällä myös ollut koon 3 Pampersit pari viikkoa käytössä. Jäbällä painoa varmasti reilut 6 kg. :)

Poimut ja taipeet on pysyneet siistinä ihan noilla parilla kylpemiskerralla per viikko, toki tarkistan päivittäin etteivät punoita tai ole keränneet kökköä itseensä.
 

Yhteistyössä