Helmikuun helmet 2014

Meillä ei vieläkään käännytä massulleen. Ollaan nyt koko porukka reissun päällä, kylpylähotellissa yövytään. Osaako kukaan sanoa, et saako noin pientä viedä altaaseen ? Siis kun mielestäni oon useammastakin paikasta lukenut, että alle vuosikasta ei sais viedä kuin vauvauintiin just sen takia kun noita bakteereja vedessä jyllää. Henkilökunta ei ollu tietävinään.

Jospa teillä miss_piggy rauhottus tuo köntsäily nyt ! :)

Nyt tämä mamma lähtee kasvohoitoon !
 
  • Tykkää
Reactions: margareta91
margareta91 ei kannata tuntee huonoo omaatuntoa lattialla pitämisestä. Itteenikin kyllä harmittaa pitää tyttöö lattialla paljon, mutta just viime neuvolassa lääkäri sano että nyt vaan paljon lattialla oleilua, että lapsi oppii liikkuun ja pyöriin :) ajattele asia niin että se on vaan hyväks pienelle :)
 
Sitterissä poika ei yritä istua itse. Harvemmin enää onkaan sitterissä, yleensä lattialla.

Voi pyhä sylvi, aloin tekee lihakeittoo ja tein kaiken väärin... Ei ajatus juokse, ei ees hitaasti....

Piggy- Millasia d vitamiineja annat?
 
Mä niin toivon, että poitsu viihtyis enemmän lattialla. Nyt jaksaa lattialla leikkimaton päällä kelliä hetkittäin, ehkä 10-15 minuuttia kerrallaan JOS hällä on siinä seuraa. Yksinään viihtyy siinä tyyliin pikaisen vessakäynnin ajan. On kyllä ihan mahdoton sylivauva ja sepä onkin tehnyt näistä viikoista jotka poitsun kanssa ollaan kaksin kotona, varsin haastavia. Sitten kun pikkumies nukkuu päikkärinsä yleensä 30 minuutin - tunnin pätkissä, niin huhhei. :D

Onneksi on hyväntuulinen ja naurava vauva sekä nukkuu yönsä hyvin (KOP KOP KOP!)
 
Mäki bongasin yks päivä ton helmikuisten pinon, teki jo mieli mennä nostalgioimaan sinne ;D

Jätettii uinnit väliin. Aika paljon pöpöjä noissa altaissa liikkuu ja ku ei erillistä vauvauintia ole. Eikä kyllä ois ollu aikaakaan...
 
miss_piggy
margareta, täällä on gefilus-tipat käytössä ja niissä on D-vitamiini samassa.

Mun mielestä nyt illalla kun tuli pari pientä kakkaa, niin oli väriltään jo enemmänkin kellertävää kuin vihreää. Toivotaan, että tuo Precosa auttaa. Tosi ällöttävän hajusta tavaraa vaan kun avaa tuon kapselin, haisee ihan hiivalle! No sehän onkin jotain hiivasientä vissiin ihan kirjaimellisesti tuo tavara, en tajua miten poika tuon saa alas, mutta kun tissimaitoon sekoitin ja ruiskulla suuhun, niin joka tapauksessa nieli sen hyvin :D
 
miss_piggy
Täällä huonot yöt jatkuu kun viime yönäkin tuli kakkaa klo 24 ja joutui alkaa vaippaa vaihtamaan. Poika simahti jo eilen klo 19, taitaa masuvaivat väsyttää..nyt kiukuttelee leikkimatolla kun kääntyilee mahalleen mutta ei osaa vielä ryömiä :)
 
Poika sitten päätti herätä yöllä klo 03.30 juttelemaan taas mobilen pupuille. |O
Tissillä söi hetken ja oli nukahtavinaan, laitoin takaisin pinnasänkyyn ja vesseli jatkoikin pupuille naureskelua ja jutustelua. No, otin sitten viereeni nukahtamaan ja reilun tunnin valvottuamme lopulta simahti. :D
Aamulla herättiin seitsemältä, yhdeksältä nukahti uudelleen puoleksi tunniksi ja nyt sitten yritän tuota yliväsynyttä tirriäistä saada nukahtamaan tissille...

Huh, nukahti viimein yhdentoista pintaan. Meinasin, että lähdetään kävelylle, mutta annanpa nyt nukkua tuolla pinnasängyssä minkä nukkuu ja mietitään uudelleen sitä vaunuttelua sen jälkeen. Toivottavasti ei nyt kauhean pian hellelukemiin nouse lämpötila tai jää vaunulenkki tänään väliin.
 
Se on kumma että niille pupuille pitää herätä juttelemaan.. tultiin illalla reissusta ja saatiin sit tyttö nukkuu, mentiin miehen kans takapihalle istumaan ja sinne asti kuulu melkonen höpötys, suorastaan kiljunta. :D Aamulla oon muutamana kertana heränny siihen ku tyttö on selvästi päästäny jonkun tekoyskäsyn, sen verran outoa köhinää se on :D sitte sitä ruetaanki hymyilemään ja nauramaan ku äiti hädissään pinnasängyn laidalle tulee kurkkimaan <3 ovelia nuo vauvat, eikös ?
 
  • Tykkää
Reactions: margareta91
Juttelin tutun kätilön kanssa joka erikoistunut imetykseen näistä yöherämisistä. Se sano että virallinen suositus on et imetä, imetä ja imetä mutta oikeassa elämässä annetaan korviketta. Ei velliä vaan ihan tavallista äidinmaitokorviketta. Kun meillä nukuttiin viimeyönä 19-02 ja sen jälkeen heräsi usein niin silloin kannattaisi antaa korviketta. Jokuinen yöimetys on tärkeä maidon tilauksen kannalta mutta ei tarvita 1,5h välein. :) Mä nyt viel kokeilen pelkkää imetystä kun toissayön nukkumisväli oli 19-00 ja tänä yönä 2 h lisää ni ehkä kohta olaan vanhassa rytmissä. Ainaki vois olla.. ;)

Poika nauttii kun saa olla nakuna lattialla, sätkii ku mikäki.

Kävin ottamassa pojasta passikuvan eilen, olipahan projekti...Piti pitää polven ja yhden käden varassa sillee ettei oma käsi näkyny kuvassa. Voi terve. Lädetään tallinnaan heti kun vaan saadaan pojalle passi, aikoja tosi huonosti poliisilaitokselle...
 
miss_piggy
Täällä pojan masuvaivat vaan pahenee. Vaihdoin aamuyöllä ennen 06 15 min sisällä 6 kakkavaippaa.. ei paljon enää naurata ja oma paino laskee kun ei oikein ruoka maistu. Vien kakkanäytteen labraan, maksoi mitä maksoi.
 
miss_piggy hui, kumma juttu tuo teidän kakkashow, kamala suorastaan. Meinaatko ottaa pojalle vielä 3. rota-annoksen, jos labratuloksista ei mitään selkeää syytä löydy kakkarallille?

Meillä ei mitään suurempia oireiluja ole ilmassa, ainakaan vielä. Kakka oli muutaman päivän piukassa ja on ajoittain melko limaista (illemmalla jos kakkaa niin saattaa olla vihertävämpää). Tänään tuli taas aamuköntsä tutulla rytinällä vaipan täydeltä.

Meillä rintaraivareita taas ilmassa. Olen ihan varma, että liittyvät vahvasti miehen poissaoloon koska ovat taas pahentuneet kiihtytvään tahtiin mitä useampi päivä ollaan oltu kahdestaan pojan kanssa. Onneksi enää pari päivää edessä tätä meininkiä, sitten isukki tulee takaisin kotiin ja poika pääsee välillä etäämmälle maidonkatkuisesta äidistä. :D
Toisaalta, syy rintaraivareihin voi olla myös minussa. Poika ilmeisesti on muuttamassa rytmiä ja meikäläinen koittaa sinnikkäästi tyrkyttää tissiä vähän joka välissä. Kylläisenä sitten suuttuu kun äiti liian hanakasti tuputtaa rintaa. : /
Äskeinen raivari ja kitinöinti oli kyllä lopulta silkkaa väsymystä. Toinen kun ei malttaisi nukkua vaikka miten väsyttää, olisi kiva vain naureskella ja jutella äitin kanssa.

Yöllä herättiin ensimmäisen kerran syömään 03.15. Sitten heräsikin jo 04.30 syömään taas ja kun laitoin takaisin pinnasänkyyn, ähelsikin itsensä mahalleen-kyljelleen-mahalleen ja takaisin kyljelleen. Siitä sitten meikäläisen viereen makuuasentoon tissille nukahtamaan. Onneksi nukahti suht pian uudelleen. Siinä sitten torkuttiin melko katkonaisesti seitsemään asti aamulla.
 
miss_piggy
Kyllä me se 3.rota otetaan kun ilmeisesti tämä nyt siitä ei johdu kuitenkaan, nythän on jo päivä nro 12 menossa tätä showta. Vein tosiaan kakkanäytteet Terveystalolle, kun pojalta tuli taas sellainen oikein limainen, vihreä kakka. Jospa siitä selviäis jotain ja oltais viisaampia. Tuloksissa vaan saattaa kuulemma mennä viikkokin, että odottelu jatkuu.
Ajattelin nyt kuitenkin ehkä maanantaina mennä taas samalle lääkärille, jos nämä oireet jatkuu, kun sitten on kuitenkin jo useampi päivä tuota lääkekuuriakin takana.
On kyllä tuo vauva-vakuutus tullut tarpeeseen!
 
emme omista vauva-vakuutusta, en usko sellaiseen. Refluksiaa tosiaan, mutta eihän sille voi mitään. 35e maksaa kuukauden satsi lääkettä, joka on aikas paljon. Mutta maksullisissa lääkäreissä ei ole tarvinnut käydä.

"3kk-keskosuus kontrollissa" käytiin synnytyssairaalassa, kaikki ok. Sydän ja aivot ultrattiin, sydänsähkökäyrä otettiin, mitattiin rr joka raajasta, fysioterapiaa. 5kg mennyt rikki. Tämä siis koska syntyi pienipainoisena, maksoi 30e. (minusta ei kallista)

Tissittely sujuu hyvin. Toki välillä se on tylsää, mutta kivempaa kun ei tarvitse pulloja pestä. Tisseille kun riittää iltasuihku ;) Omatekemät kestoliivinsuojat oikein hyviä. En käytä enää kertiksiä.

Tänään oma-aloitteisesti nexium 10mg tauolla. Poika ei ole itkenyt "normaalia" enempää. Itkee kun huomaa jäävänsä yksin. Meillä myös pidetään lattialla, taljan tai peiton päällä. Eteni tänään vauvan verran jalkojen suuntaan kun kävin roskat viemässä. Helistintä pidetty myös kädessä (äiti laittaa, vauva heiluttaa).

Hyvin on myös nukuttu. Äidin oli vaikea syödä pihviä yhdellä kädellä, mutta muuten vauva-arki on onnistunutta. Hikistäkin välillä. Pukluisia olkapäitä unohtamatta.

:flower::D:flower:
 
Me käytiin justiinsa viime viikolla siirtämässä kaikki vakuutukset toiseen yhtiöön, samalla otin poitsulle sairauskulu- ja henkivakuutuksen. Kyllähän noista vakuutusmaksuista kertyy vuodelle sievoinen summa (meidän kolmehenkisellä perheellä koti-, auto ja henkilövakuutuksineen yli 2500 eur.), vaan kun jotain käy niin kyllä sitä kiittää itseään niiden olemassaolosta.

Tämä päivä oli kyllä ihan kertakaikkisen hankala. Poika kyllä nukkui päikkäreitä ihan urakalla, mutta hereilläolo oli sitten sellaista väsynyttä kitinää. Nukkumaan kävi tasan ja vain sylissä kävellen imettämisen ja/tai hyssyttelyn kautta. Eipä ole ennen meidän poikaa juuri tarvinnut nukuttaa, mutta tänään sai sitä harrastaa ihan urakalla.

Yöunille kävi sentään ihan normaaliin aikaan 21.15. Ja nyt tämä mamma painuu itsekin maate, kun tuo vesseli kuitenkin taas aamuyöllä heräilee seurustelemaan... :stick:
 
miss_piggy
Mullahan jo sairaalassaolosta tuli laskua yli 300e ja nyt yksityinen oli 79e ja lääkkeet päälle plus nuo kaikki labra-jutut ja jatkokäynnit jos tarttee. Kaikki saatu takas paitti se omavastuu mutta ei haittaa kunhan poju on kunnossa.
Viime yönä kakkas klo 01:30 pari satsia ja seuraavat 08 aikaan. En tiä alkaisko vähän olla paremmalla mallilla.
Vuokrattiin serkun kanssa kirppispöytä ja pitäis sinnekin ehtiä kattoa tavaraa.
 
Meille kertyi sairaalamaksuja synnytysreissusta yhteensä reilu 600 euroa ja kaikki meni omasta pussista. Hiemanko otti päähän kun en ottanut vauvavakuutusta jo raskausaikana.
Nyt on onneksi vakuutusasiat kunnossa eikä poika onneksi ole ehtinyt ensimmäisten 3 kuukauden aikana sairastella.

Yö meni oikein mukavasti, poika nukahti illalla 21.15 ja heräsi aamulla syömään 04.30. Yöunilta herättiin seitsemältä. Köntsä vaan on jossain hukassa... Kaipa tuo jossain vaiheessa tulee. Eilen kyllä teki oikein kunnon lastit + pari pienempää läjää.
...ja sieltä se läjä nyt sitten tulikin. Jes, päästään lähtemään kauppaan vaunutellen jahka vaippa on vaihdettu. Josko poika nyt malttaisi päikkäreillekin sitten käydä. :)

Taisi meikäläisellä menkatkin alkaa (3 kk ja melkein 2 vkoa synnytyksestä). Se myös selittäisi pojan nirsoilun tissillä (menkat kuulemma muuttaa maidon makua, tai siis ne hormonit oikeammin).
 
Voihan helle! Ei paljoo päiväunet maistu... yöllä onneksi nukkui hyvin kunhan sai taas vasta 23 aikaan nukahtaan.. se on kyllä kumma juttu, vaikka kuin ois valvonu illalla, ei yöunille saa tyttöä ennen 23.. :( itselle ei niin väliä, mutta miehellä aikaisempi herätys. Jos tyttö nukahtaa esim jo 21, herää alle tunnin päästä pirteänä kuin peipponen.. milloinhan näitä rytmejä voisi yrittää hiukan fiksata?! Kun tosiaan illan valvomisilla/päikkäreillä ei tunnu olevan mitään vaikutusta.

Rokotteista ei ainakaan vielä ole tullut mitään oireita, huh! Toki viimeksikin rotan jälkeen meni useampi päivä hyvin kunnes pari päivää oli itkuisia..

Viihtyykö teidän vauvat hereillä vaunuissa? Oletteko ottaneet vaunukopan sijasta jo rattaita käyttöön (joita siis ei-istuvaan asentoon saa)?

Meillä alkanut selkeesti käsien käyttö harjaantua; vaatteista otetaan kiinni ja välillä leluistakin. Oikea kehittyy selkeesti vasenta edellä, mutta vasenkin on alkanut jo touhuta :) lelukaaren alla viihdytään jo "pidempiä" aikoja yksikseenkin, mikä helpottaa kummasti!
 
Meillä poitsu viihtyy vaunuissa hereillä vähän päivästä ja tilanteesta riippuen. Toissapäivänä ei vaunuttelulenkillä nukkunut ollenkaan ja kyllästyi varsin pian. Välillä taas viihtyy oikein hyvin ja leikkii tyytyväisenä vaunulelulla sille jutellen sekä nyrkkejään lussutellen.

Jostain juuri luin, että kolmekuiselle vauvalle voi alkaa jo varovasti jonkinlaista rytmiä kehittelemään. Meillä päikkäriajat menee miten sattuu, mutta iltatouhut tehdään joka ilta samaan aikaan. Yöt poika nukkuu hyvinkin jämptisti klo 21-07, yhden yösyötön turvin.
Aamulla poika yleensä valvoo tunnin yöunien jälkeen, sitten nukkuu tunnin. Sen jälkeen on sitten aina aamutoimien vuoro. Tällä tyylillä ollaan menty melkeinpä alusta lähtien.

Käsienkäyttö on kehittynyt meilläkin vauhdilla. Ensin meni vain nyrkit suuhun, sitten alkoi esineiden hamuaminen käsillä, sitten opittiin tarttumaan niihin ja nyt kaikki käsien ulottuville osuva menee suuhun. :D Tissillä ollessaan pitää yleensä mun paidankauluksesta tai tissistä kiinni.
Harso tuolla on aina sitterissä ja sängyssä riepuna jota voi natustella suussaan. Tuttia ei kelpuuta edelleenkään, niin onpahan jotain muutakin suuhunlaitettavaa kuin omat nyrkit.

Täällä myös nauretaan nykyään ihanaa vauvanaurua ja jutellaan ihan mahdottomasti. Tänään "sanoi" useamman kerran "nii". :heart:
Olen myös vähän testaillut miten hyvin viihtyy itsekseen leikkimatolla ja sitterissä, ja hyvinhän tuo näyttää nykyään jo viihtyvän. Olen jopa saanut imuroitua sillä välin kun poitsu on itsekseen hengaillut sitterissä.
Istumaan yrittää pusata yhä kiihtyvään tahtiin (siis sylissä ja sitterissä ollessaan).
 
miss_piggy
Meillä on poika ollut rattaissa makuuasennossa jo pidemmän aikaa, en ole enää tuota vaunukoppaa (kannettavaa) käyttänyt kun on tuollainen fleecellä vuorattu ja alkaa olemaan pojalle ahdas. Olen vain vaunuissa pitänyt nyt pojan alla ä-pakkauksen täkkiä. Joskus vaunulenkillä poika saattaa olla hereillä ja katsoa tillittelee vaan vaunuista, mutta yleensä nukkuu. Parvekevaunuissa taas nykyään harvemmin nukkuu, vaan tahtoo aina vain kuljailla siellä ja jokellella :D
Täällä on myös sillä lailla jonkunlainen rytmi tullut, että nukkumaan poika alkaa noin klo 20-20:30, aamulla heräillään yleensä siinä 07 aikoihin, saatetaan olla hereillä joku 30 min tai 60min ja joskus mennään vielä uudestaan sänkyyn jossa poika nukahtaa ja noustaan 9 aikaan. Tai jos ei nämä unet enää sängyssä maistu, niin sitten poika nukahtaa syliin joskus 9-9:30 aikoihin. Ekat päikkärit vähän päivästä riippuen sitten klo 12 tai 14 jälkeen. Illalla ehkä vielä unet siinä klo 16-17 aikoihin kunnes on yöunien aika.

Äsken tuli kakka, ei onneksi ollut enää oikein vihreä vaan alkaa muistuttamaan jo sellaista tummahkoa sinappia :) Toivotaan että lääkkeet alkaa auttamaan!
 
Meillä nukahdetaan yleensä nopeasti vaunuun, varsinkin jos ne liikkuu. Tänään oli poikkeuksellisen hankala nukahtaa kun laitoin pelkän lyhythihasen bodyn päälle, oli paljo siistimpää jumpata ku nukkua...

En ole huomannut katsoa ero miten käyttää kumpaakin kättään, kaikki menee suuhun ja kuolaa valuu...

Meillä jää varmaan n. 1kk kuluttua koppa liian pieneksi, niisk. Sit on pakko siirtyä ratasosaan, miten lie saa siihen fiksattua. Kopan piti olla hyvin reilu, mennä vähintään 6kk, uskoin ku ruotslainen Emmaljunga. Puh ja pah, pieni mikä pieni. Tai onhan se kooltaan ku valtamerilaiva et ehkä meijä poju on vaan iso :)

1.7 lähdetään päiväristeilylle tallinnaan, saa nähdä miten menee Leon kanssa. Toivottavasti olisi onnistunut reissu.

Huomenna poika meneekin mummulaan yökylään, tää mamma taitaa ottaa siidein ja nukkua!
 
Viimeksi muokattu:
miss_piggy
Meidän poika ei yökylässä ole ollut eikä kyllä ole vielä menossakaan kun tissimaidolla kerran on. Ja jostain syystä pumpatusta tissimaidosta sai mahaväänteitä silloin kerran kun pumppasin, joten en ole sen jälkeen pumpannut.

No, kakka oli taas iltasella vihertävää. Välillä kellertävää, välillä vihertävää. Saa nähdä moneltako taas ensi yönä rysähtää. On se nyt kumma kun nuo lääkkeetkään ei näytä tepsivän vaikka niitä nyt on 4 päivää jo annettu.
 

Yhteistyössä