Helmikuun helmet 2014

miss_piggy
Täällä taas poika nukahti eilen joskus klo 21 ja tänään aamulla alkoi kukkumaan ja kitisemään ylösnousua jo 06:30! No noustiin sitten ylös ku pakkohan se oli, keitin puuron itelleni ja söin, ja vaihdoin pojalle vaipan. Sitten mentiin takaisin sänkyyn ja tissi suuhun, onneks poika nukahtikin uudelleen ja noustiin klo 08:30.
Eilen ei ottanut tosiaan päikkäreitä silleen kunnolla joten aattelin että olis nukkunut paremmin mutta pyh ja pah. Yöllä imetin joskus klo 01, 04 ja 06.

Tänään mennään mun vanhemmille ja ollaan yötä, ihanaa kun huomenaamuna saa ainakin yrittää nukkua pitkään, kun poika herää, annan hänet äidilleni hoidettavaksi :D Ja tänään vois koittaa ottaa päikkärit jos äiti menee pojan kanssa vaunuilla ulos.
 
miss_piggy
Ai niin, onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota sellaiseen, että irtoaisi hiuksia normaalia enemmän? Mulla on paksut ja luonnonkiharat hiukset, ja nyt imetyksen aikana ja etenkin lähipäivänä olen huomannut, että hiuksia lähtee päästä ihan järkyttävästi! Vissiin ihan normaalia kun imettää, toivottavasti tässä ei kaljuks tuu :D

Meillä oli eilen seksiä ekaa kertaa synnytyksen jälkeen...4kk yli siihen menikin. No, oli just niin epämukavaa mitä etukäteen pelkäsinkin. Pillerit alkaneet taas kuivattaa mun limakalvoja (syy miksi minit lopetin aikoinaan), ja kun se sessio nyt kesti aika kauan syystä jos toisesta, niin oli kamala tunne sen jälkeen kun huomasi että ei voi pissata! Siis jotenkin paikkoja vain pakotti ja tuntui tosi epämukavalle, melkein samanlainen tunne kuin synnytyksen jälkeen... Onneksi sitten yöllä kuitenkin vessassa käynti onnistui jo ihan hyvin.

Annoin tänään pojalle uusia soseita maisteltavaksi, piltin peruna-porkkanaa ja luumusosetta kun on ollut nyt kakkaamatta kolmatta päivää :) Ihanaa pitää vähän "lomaa" pojasta, tai tuollahan se on toisessa huoneessa mutta ollaan just mun vanhemmilla, niin äitini hoitaa poikaa innokkaana ja saa itse vähän levähtää.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Mulla putoaa hiukset päästä. Ihan tolkutonta mitä tuppoja irtoaa. Irtohiuksia on kaikkialla.
Raskausaikana ei pudonnut kuin yksi hius silloin ja toinen tällöin.

Poitsu maistoi tänään ensimmäistä kertaa sosetta. Bataatilla aloitettiin ja ei tuo mitenkään erityisesti siitä vielä innostunut, jos ei kyllä inhonnutkaan. :D

Eilinen automatka Ouluun meni yllättävän kivuttomasti. Pari kertaa poika kyllästyi kaukalossa jököttämiseen, mutta pienien paussien jälkeen matka jatkui taas hyvillä mielin. Malttoi yhdessä välissä nukkua jopa lähemmäs 2 tuntia putkeen. :)
 
Ei oo tukkaa lähtenyt, enhän toki imetäkkään mutta kampaajalla oon pariin otteeseen käyny synnytyksen jälkeen, ja on sanonut että hormoonit tekee tehtävänsä, et imetys ei niinkää asiaan vaikuta. Kuulema voi pitkänkin ajan päästä rueta tukka lähtemään. Mulla vaan rupes raskausaikana tukka tietystä kohtaa kasvamaan semmonen harmaana hamppuna, mitä ei saanu käsiteltyä mitenkään. Nyt ei sitäkään ilmiötä ole ollu havaittavissa, nyt oon kyllä reilu 2 kk välein käyny kampaajalla.

Meillä on syöty tällä hetkellä perunaporkkanasosetta, luumua, päärynää, ja perunaparsakaalisosetta. Yhden uuden maun aattelin sekä makeista, että nuista tavallisista ottaa nyt käyttöön vielä, lääkäri sanoi, ettei hirveän laajaa repertuaari nuita makuja kannata ottaa käyttöön heti alkuunsa. Muuten oon noita piltin soseita ostanu, luumu on bonalta ja perunaporkkana muksulta, kun yksi tuttava sanoi, et se muksun perunaporkkana on paremman makusta, ettei heidän lapselleen ainakaan piltin sose maistunu :D
 
Viimeksi muokattu:
miss_piggy
Meilläki poika näyttää tykkäävän tuosta luumusoseesta, kakkaamaton päivä nro 4 on nyt menossa vaan, että taitaa vähän soseet ummettaa/kovettaa mahaa. Muuten kuitenkin ihan hyväntuulinen.

Oltiin mun vanhemmilla yötä, viime yönä syötin sitten klo 02 ja toisen kerran joskus 05. No, kamari oli valoisampi kuin meillä kotona jossa on pimennysverhot, ja poika ei meinannut enää nukkuakaan tuon 05 syötön jälkeen. Pyöriskeli joku tunnin verran sängyssä, kunnes nukahti joskus 06 aikoihin vielä onneksi, ja sitten nukkuikin 08:30 saakka.
 
Täällä oon ihmetelly ihan samaa,kun hiuksia on lähtenyt nyt muutaman päivän ajan ihan hirveesti.. Tässähän taitaa ihan kaljuuntua, kun on muutenkin niin ohuet hiukset :D
Meillä nukuttiin viime yönä 20-9,tosin parilla syötöllä mutta kummiski. Muutenkin meillä on yöt nukuttu jo pitkään hyvin (koputtaa puuta ;) ) Eli mieluummin kuitenki näin päin et yöllä nukutaan ja päivällä valvotaan.
Meillä käytössä koon 62 vaatteet ja nyt vasta siirrytty 3-koon vaippoihin :D Eli todellakin,lapset on erikokosia!
Te,jotka imetätte,niin ootteko miettineet,kuinka pitkään jatkatte tai haluisitte jatkaa?
 
Mä luin joskus jostain että hiuksia ei juurikaan lähde raskausaikana, siitäm syystä niitä saattaa lähteä sit todella runsaasti raskauden jälkeen. Täällä ei ole tukka lähteny vielä onneksi harvenemaan.

Osataavatko kääntyilevät vauvat mennä molemmilta kyljiltä ympäri? Meillä osaa vaan oikean kyljen kautta mennä mahalteen, vasemmalla kyljellä vaan hengaillaan. Minusta mahalteen kääntymisen oppimisen jälkeen vähentynyt vasemmalla kääntyminen..

Täällä treenataan ryömimisen alkeita, pylly ei vaan anna tarpeeksi tilaa ja voimaa.

Imetän, ajattelin soseita alottaa 5kk iässä ja imetän max 8kk saakka. 6kk tiennoillakin voi jo tulla stoppi.Ainaki sellanen ajatus on, mielikin voi muuttua.

Leo on alkanut heräilemään usein, niin kesken päikkäreiden kuin yöunien, kauhuhuutoon. Rauhoittuu nopeasti heijauksella tai tutilla. Mistäköhän johtuu? Kuulostaa hurjalta.
 
Mullakin tippuu tukka päästä. Mulla on pitkät paksut hiukset, ja nyt pelkään et ohenee huomattavasti. Hiuksia on jokapuolella, ärsyttävää! Varsinkin kun en ehdi/jaksa imuroida liian usein...

Imetystä aion jatkaa siihen asti kun poika on 7 kk. Tai jatkan senkin jälkeen, mutta imetyskerrat vähenee koska palaan opintoihin. Lähemmäksi vuoden ikää olisi mukava imettää osittaisesti, jos kaikki menee hyvin.

Iltarutiineista; poika menee nukkumaan 19-20 aikoihin, riippuu moneltako on herännyt toisilta päiväuniltaan. Ennen nukkumaanmenoa leikitään lattialla, ja käydään sitten yhdessä laittamassa verhot alas joka huoneesta, iltapesut ja yökkäri päälle. Sitten imetys ja jos ei nukahda heti syömisen jälkeen, hengailee hän sylissä hetken kunnes laitan pinnikseen. Siellä yleensä juttelee ja halailee pupuja jonkun aikaa. Tuttia käyn laittaa muutaman kerran. Eilen nukahti jo klo 19. Heräsi syömään klo 01 ja toisen kerran 05 ja herättiin uuteen päivään klo 07. Yöunet yleensä 10-12 h.

4 kk neuvola oli keskiviikkona. Mitat 6740 gr ja 63,8 cm. Rotarokotteen viimenen satsi saatiin ja jälleen kerran aiheutti sen, että kakkaa ei tullut 3 vuorokauteen. No tänään sitten senkin eestä!

Poika on käänytynyt mahalleen jo 3 kk ikäisestä lähtien ja nyt pyrkii kovasti pääsemään etenemään. Jalat ja kädet viuhtoo hirmuisesti mahalla ollessaan ja peppu nousee ylös konttausasentoon. Poju turhautuu jossain vaiheessa kovasti, kun ei etene. Veikkaan ettei kauaa mene enää et lähtee liikkeelle...Sylissä ollessaan punnertaa istumaan koko ajan ja jalat on melko jäntevät ja jos sylissä seisottaa, pysyy siinä ihan mielissään hyvin tomerana. Hurjaa...oon sanonut pojulle, et ei tarvi vielä niin kauheasti osata, ole äidin pikkuvauva vielä...Neuvolalääkäri kirjoittikin neuvolakorttiin, et poika on "liikkunnallisesti taitava".

Poika ei tykkää kylvettämisestä! Huutaa ihan kurkku suorana joka kerta kun kylvetän. Vastasyntyneenä ei huutanu, huuto alkanut ehkä n. 2 kk sitten. Kauhistuu jo ennen kuin laitan hänet ammeeseen. eilen käytin vauvan suihkussa äitini kanssa, huusi silloinkin. Onko vinkkejä miten saisin hänet tykkäämään peseytymisestä?? veden lämpötilaan olen kiinnittanyt huomiota, enkä laita niin kuumaa vettä kuin suositus on. Suihkussa voisin muuten käyttää, mut yksin vauvan kanssa suihkussa käyminen on hankalaa. Tämän huutokonsertin takia kylvetän vain kerran viikossa.
 
miss_piggy
Meidän poika osaa kääntyä mahalleen kummankin kyljen kautta. Ensin oppi vasemman kautta, ja nyt on alkanut kääntyä myös oikean kautta.
Imettämistä en ole juurikaan miettinyt, ainakin sen 6kk kaiketi, ja soseitahan meillä siis jo syödään. Kumma kun vieläkään ei ole tullut kakkaa, koskaan ei ole ollut näin monta päivää kakkaamatta, joten toivotaan ettei sitten kauhean kovalla ole kun viimein tulee :)

Vilja-Maaria, onko teillä vauvalle kylpytuki ammeeseen? Meillä poika tykkää kylpeä, ammeeseen laitetaan tosiaan kylpytuki, ja sen päälle pieni pyyhe, sitten poika istumaan kylpytukeen ja vielä hartioille aina harso, niin ei tule kylmä. Poika istuu tyytyväisenä ammeessa niinkuin joku keisari viitta harteilla :D
 
Meidän poitsu kääntyy mahalleen sujuvasti molempien kylkien kautta, mutta helpommin/useammin kääntyy oikean kyljen kautta.

Tänään kääntyi ensimmäisen kerran ihan ilman apua mahalta selälleen. Itse en sitä nähnyt, mutta mies kyllä.
Lisäksi oppi eilen selällään maatessaan potkimaan itseään eteenpäin, peppua ylös ponnistaen. :D
 
miss_piggy
Meidän poika ähisti tänään ensimmäisen sose-kakan :D Oli siis 4 päivää kakkaamatta, ja aamulla keittiössä sitterissä alkoi kauhea ähinä, naama punaisena punneri. Mitään ei kuulunut enkä haistanut, mutta kun tarkemmin katsoin, niin pakaroiden välistä pilkotti sellainen "tappipaska" :LOL: Ei oo enää siis löysää kuten ennen vaan tollanen jämäkkä tuotos joka piti paperilla poistaa ennen pesua. Ja haisi muuten kamalalle :p

Meidän poika söi viime yönä monta tuntia tuttia! Äiti oli ostanut pojalle sellaisia Mam-tutteja jotka on 6+ alkaen, mutta kokeiltiin kuitenkin pojalle. Kelpasi tosi hyvin. Tuttiosa on vähän pidempi ja isompi kuin noissa pienempien tuteissa ja koska poikakin on jo näin isokokoinen niin ilmeisesti tuo tutti soveltui suuhun paremmin.

Viime yönä syötin 02:40 ja joskus 05:30. Olis varmaan mennyt yhdelläkin syötöllä mutta piti saada tyhjätä tissit välillä. Pojan tosiaan sain nukkumaan hyvin kun löin tuttia suuhun ja harsoa kainaloon.
 
Täällä poika eilen sai taas bataattisosetta ja oksensi ulos sen pikkiriikkisen nokareen jonka nielaisi. Tänään taas jatketaan maistelua ja lisäksi ajateltiin kokeilla jotain hedelmäsosetta.

Laittoi illalla nukkumaan klo 21. Kymmenen jälkeen kävi vielä tissillä pikaisesti ja sitten nukkuikin koko yön heräämättä välillä syömään. Kuudelta aamulla söi, valvoi puolisen tuntia ja nukkui sen jälkeen vielä kaksi tuntia.
 
miss_piggy
Täällä on nyt sitten shaissea tullut pojalta tänään taas varmaan sen 7 kertaa :D Oliskohan luumusoseella osuutta asiaan. Viimeisin oli vähän turhankin löysä että toivottavasti ei tuu taas samaa suolisto-ongelmaa mikä kesti sen 2 viikkoa öisin ja päivisin.. No jos nyt tulevana yönä turisee niin ryntään heti huomenna hakemaan taas apteekista sitä precosaa.
Tai sitten se suoli nyt vaan tyhjenee kunnolla kun oli 4 päivää kakkimatta ja tosiaan tuota luumua antanut pari kertaa päivässä...
 
Nukkuminen täysimetyksellä, herää usein syömään, 3-1h välein. Aamulla rasittavaa herätä tunnin välein vartiksi. Hyvin kasvaa. Soseita ajattelin kokeilla vasta 6kk kieppeillä, tämä th:n suositus. Annoin yksi päivä korviketta, huusi niin kovasti, että suljin nälän totaalisesti pois, 15ml joi. Ha. Eka kertakin oli.

juttelee yksin ollessaan hurjasti leluille. Nauraa äidin tahallisille huokailuille. Ikeniä kutittaa. Kakka on alkanut tulemaan harvemmin. Kestoja käytetään toisinaan kun ollaan valmiita pissavahinkoon. Ei viihdy enää kapalossa, mutta haluaa tulla roikotetuksi unipussissa.
 
miss piggy ammeessa on sellainen kiinteä ikään kuin selkänoja kallellaan, onko se tarkoittamasi kylpytuki? Nauroin tolle "keisari viitta harteillaan" -jutulle :D

Poika on ruvennut tihentämään syöntiä. Öisinkin herää useasti: klo 23, 02 ja 05. Aikaisemmin oli pitkä jakso, et heräs vain kerran (02). Nukkumaan menee 19-20 aikaan. Päivisinkin saattaa syödä 2 tunnin välein. Eikö maito enää riitä? Kokeilin tänään antaa pottua, jos tiheä syönti johtuukin siitä, et pelkkä maito ei enää riitä. Oli kyllä hölmistynyt ilme vauvalla! Söi kuitenkin pari teelusikallista.
 
Meillä kylvetään silleen et lämmitän suihku huonetta kuumalla vedellä hetken ajan, ikkuna aina auki saunassa niin muuten poalle tulee kylvyssä kylmä. Rakastaa vedessä olemista, yleensä laulelen samalla. Vesilämpötilan piti olla alussa 37, jos oli kylmempi niin huusi. Nyt totuteltu 32 asteeseen kun mennään vauva-uintiin. Oisko bumbosta apua jos käyt yksin suihkussa lapsen kaa?

Huoh, kokoajan pitää kääntyä, vaipanvaihtaminenkin taistelulai et saa sen jotenkuten kiinni... Siirryttiin 3 koon vaippoihin eilen. Jotenki pojan lantio kapea, vaikka painoa on varmaan n. 8kg ja paketis 7kiloon asti niin ne on tosireilun tuntuset.

Tänään 4kk nla, saa nähdä mitkä mitat, jännää :) Mihin se aika rientää, 4KK!!!
 
miss_piggy
Vilja-Maaria, joo varmaan sama asia tuo teidän kylpytuki, meillä on sellanen irtonainen jonka saa "punkan" pohjalle, ja tosiaan siinä poika vähän silleen puoli makaavassa mutta istuvassa asennossa.
Meilläkin vaihtelee nuo yösyöttöjen määrät, mutta normaalisti siis 2-3 kertaa yössä nykyään.

Meillä poika tykkää tosi paljon tuosta bataatti-soseesta, eikä koveta mahaa. Eilen alettiin maistella mangoa mikä näytti myös olevan tosi hyvää.

Vaipoista täällä on käytetty jo pidemmän aikaa kokoa 4, jotain 3 koon liberovaippoja otin mun äitiltä mukaan ettei jää käyttämättä mutta aika pieniä on tällaiselle kossille :D
 
Meillä käytetään pamperseja, minusta ne istuu jotenki paremin, ne on kans reilumman kokosia kun liberon vaipat.

Nla:ssa käyty 8,1kg ja 69!! cm. Eli ei ihme että osa 74 koon vaatteista alkaa olemaan liian pieniä. Seuraavaksi sitten 80 cm.. Minusta bodyja löytyy huonosti koosta 80 ja sitä seuraavista. Itse en tykkää ollenkaan käyttää paitoja pojalla kun ne aina kainaloissa. Tai onhan niitä bodyja mutta ei niin paljon valinnanvaraa.

Meillä ollaan jo yöunilla :), nukahti klo 18. Jäi päikkärit tosi vähiin, nukku aamulla 30 min ku sit piti nlassa herättää ja sit nukku 11-14.

Olipa taas jotenkin kurja nla käynti, ei mitään puhetta soseista, mitään tulevia juttuja tms. Lääkäri kysy et mitä kuuluu muttei antanut aikaa vastata. Hoitaja ei kysyny mitään.
 
Meillä on pitkään käytetty pampersin vaippoja ja nyt ostin kokeeksi noita liberon 3 koon vaippoja, sama kokohaitari niissä kuin pamperseissakin mut yllättävän nafteja ovat ;O ovat myös jotenki jäykempiä mitä pampersit. Toisaaltaan tykkään noista liberoista, toisaaltaan tosta pampersien joustavuudesta.
 
miss_piggy
Jännä kun en ole koko pojan olemassaolon aikana nukkunut yöllä putkeen enempää kuin max 5h :D En enää edes muista millaista on nukkua putkeen 8-10h.

Täällä on nää yöt menny taas lörinäksi, ekan kerran syödään joskus 23:30-24:00 ja heräillään vähän väliä, poika on tosi levoton.
 
Täällä on myös mennyt ihan villiksi meno. Eilen jäbä laittoi nukkumaan vasta joskus klo 23-23.30 välillä, söi 04.30 ja heräsi 08.
Nukkumaan on muinakin iltoina mennyt nyt vasta 22.30-23 ja aamulla nukkua posottaa jopa klo 9 asti. Yhtenä yönä ei herännyt ollenkaan syömään, vaan nukkui 22.30-06 putkeen.

Täällä on maisteltu bataattia, persikkaa ja banaania (banaania ensimmäisen kerran juuri äsken ja yökkäsi niin, että nousi maitoakin ylös).
Tuntuu, ettei tuo sälli ymmärrä/halua niellä soseita. Pyörittelee suussaan epäuskoisen näköisenä vaan. :D

Tänään tuli ikää tasan 4 kuukautta. Hui!
4 kk neuvola on kylläkin vasta ensi keskiviikkona, koska ollaan nyt tämä viikko reissussa.
 
Moi.
Onko täällä kenenkään vauvalla atooppista ihottumaa?
Meillä tämän vuoksi kiinteät ruoat aloitetaan vasta 5 kk iässä jahka iho on silloin kunnossa. Mielenkiinnosta oisin halunnut tietää minkälaista ohjeistusta muut on saaneet atopiaan liittyen.
 
miss_piggy
Mulla olis muuten myynnissä yksi Name It-merkkinen body jossa on teksti "born in 2014", on kokoa 62, muuten menisi vielä meidän pojalle mutta kun on niin kapea ettei tuolla pullerolle mahdu :D Ollut siis pojalla käytössä vain 3 kertaa. Kuvaa voin laittaa jos joku kiinnostuu. Hinta postareiden kanssa 6€?

Meillä on soseista nyt maisteltu itsetehtyä bataattia, huomenna aloitetaan itsetehty peruna-porkkana.
Kaupan soseista on maisteltu peruna-porkkanaa, mangoa, persikka-banaania ja luumusosetta. Pojan suosikit on olleet tähän mennessä kyllä bataatti, mango ja luumu :)
 
Leo oppinut mahalteen pyörimään napansa ympäri. Pitkä matkahan se on ja sen jälken piti levätä mutta retki tehty :)

Piggy- paita ei ainakaan meijän jätkälle sovi. Se on kyllä tosi nätti paita <3

Heluna88- meillä normi-iho, eli en voi auttaa.

Meillä oli maailmankaikkeuden pahin yö viime yönä! Kääntymiset tullut uniin, poika heräsi vajaan tunnin välein huutaen ku oli mahalteen kääntynyt unissaan. Sit ku käänsin ympäri ni rupes jumppaamaan ja rauhottu vasta tissille. Onneksi mies tajus tilanteen ja otti pojan aamulla, oli antanut korviketta ni sain nukkua ihan rauhassa. Luxusta! Mies ottaa kyllä jokatoisen vapaapäiväaamun mutenkin, arvostan! Toivotaan et ensi yö ois parempi, alan muuten repii hiuksia päästä...
 

Yhteistyössä