Helmikuun helmet 2014

miss_piggy
Meillä syötin ekan kerran viime yönä joskus puoli 2, en tiedä oliko apua rauhattomuuteen vähän suposta jonka laitoin illalla. Kakka kyllä tuli 20min suposta :D Muuten syötikin taas parin tunnin välein. En tajua miten nuo ruokailukerrat voi noin vaihdella määrältään.
Meilläkin poika on välillä ihan poikittain sängyssä ja meinaa yölläkin päätyä mahalleen.
 
Meillä myös atooppista ihottumaa rinnassa, käsivarsissa ja poskilla. Rasvailut+ilmakylvyt 1-2 krt päivässä. Ens viikolla lääkärineuvola, saa nähdä mitä suosittaa.. jos ei sano juuta eikä jaata, varaan ajan ihotautilääkärille..
 
Bumbo-tuolia voisin kokeilla suihkussa käyntiin, kiitos vinkistä, olikos se margareta. Joko tuota bumboa saa käyttää, onko siihen jotain ikärajaa? Mä oon saanu ystävältä sen jo joskus viime kesänä enkä edes tiennyt silloin mikä se on (luulin ensin potaksi :D), ja unohin jo koko härpäkkeen. Pitää kaivaa kaapista käyttöön.

Meilläki poika on löytänyt varpaansa. Hauskannäköinen ku aina hoitopöydällä ollessaan ottaa molemmilla käsillä varpaistaan kiinni ja köllöttelee suu virneessä. :heart:

Tällä viikolla ollaan syöty pottua ja porkkanaa. Hyvin uppoo. Neuvolassa lääkäri sanoi, et tutkimusten mukaan on kiinteiden aloitus hyvä aloittaa ennen 6 kk ikää, koska se saattaa ehkäistä allergioita. Ja et saa antaa enemmän kuin teelusikallisen jo alussa ja vaikka tulisi soseista allergisia reaktioita kuten ihomuutoksia, ei tarvitse lopettaa syöttämistä ,vaan jatkaa, sillä se on hyvää siedätystä. Toki jos tulee hengitystieoireita, pitää sen aiheuttaman ruoka-aineen tarjoaminen lopettaa.

Viikonlopuksi taas mökille. Pojan kolmas mökkireissu!
 
Meillä rasvataan 2 kertaa päivässä. Eka kortisoni rasva kuuri takana ja viikon tauko nyt ja iho älähti heti. Lääkäri kirjotti reseptin rasvoihin ja eipä muuta ku oli 4 kk lääkäri. Iho ilmeisesti täällä kutiaa kovasti koska yrittää raapia. Ihottumaa rinnassa, kaulassa ja polvi taipeet, ja päälaessa. Toisinaan poskissa vähä ryyhyä mutta johtuu kuolasta yms.
Meillä tuo kiinteiden alotus siirty jotta saadaan iho ensi kuntoon ja siten voidaan seurata reakoiko johki ruokaa ku niitä aletaan antamaan. Suurin osaha atopiasta johtuu ruoka- aine allergioista tän ikäsellä. Tosin voi reakoida jo nyt rintamaidon kautta johonkin.
Täällä kun eivät ihan heti laita ns, eteenpäin jotta saisi kunnon tutkimuksia.
Mietinnässä yksityiselle meno. Iho nyt ihan siedettävä mutta mieluusti saisiheti kunnon rasvat yms, ennen kun menee pahaksi.
 
Heluna88- teillä ei ole vakuutusta? Ikävä ku pieni kärsii..

Meijän poika on lkopettanut yöunet,ja tältä mammalta hajoaa pää. Heräsi jumppaamaan klo 23, 01,02.30 ja 03.30. Sit ei uni meinannukkaan enään tulla, touhusi mun vieressä varmaan tunnin kunnes nukahti ja sit nukuttiinkin vierekkäin klo 7 asti. Onneksi. Mulle tulee vaan selkä ja niskat tosi kipeäksi kun nukkuu vieressä.. Jotenkin jännityn. En tiedä pitäisikö ruveta ottaa jo ekasta herätyksestä viereen, kun saa nopeammin tainnutettua. Yritin eka tutilla mut oli jop vauhti niin päällä et tarvi unihuikat. Typerää joutua imettää tunnin välein. Poikahan nukku aikasemmin 19-05/06 putkeen ilman yösyttöä. :headwall:
 
miss_piggy
Meillä poika on alkanu nipistelemään kauheasti, mulla on oikeassa kädessä tuolla allissa kaks minikokoista mustelmaa kun jätkä nappas pari päivää sitten kiinni kunnolla :D
 
Vakuutus kyllä löytyy joka korvaa yksityisellä käynnin.
Tähän kun ei paljoo muuta taida olla kuin rasvaus. Ja allergiat pitää kai kotona selvittää välttämis/ altistus menetelmällä. Ennen kuin niitä testeillä varmistetaan. Mut täytyy seurailla mitenkä iho alkaa toipua ku ens viikolla saadaan taas kortisonia laittaa. Kaula ja polvitaipeet onneks sellaset mitkä vaan vaatii kortisonia. Muut alueet pysyy aisoissa kunnon perus rasvauksella.
Ja täytyy alkaa kattoo mitä syö ja pahentaako joku.
 
miss_piggy
margareta, onko sulla niitä suolaliuos-tippoja mitä voi laittaa nenään? Meidän pojalle niitä laitettiin jo laitoksella ku nenä rohisi tosi pahasti ilmeisesti henkeen vedetyn lapsiveden takia.
 
NenäFridoja saa myös isommista marketeista, Prismoista nyt aikakin. Suosittelen myös.

Poitsu nukkui jälleen yön heräämättä kertaakaan syömään. :)
Tässä justiinsa ajellaan Oulusta kotia kohti, jäbä nukkunut nyt reilun tunnin. Josko kohta heräilee syömään.
 
miss_piggy
Meillä poika ei enää nykyään oikein tykkää olla autossa, jo tunnin matkalla herää aina jossain vaiheessa ja sitten itkee pää punasena. En tiä onko väsymystä vai mitä. Muutenki ollu taas aika levoton, heräilee silleen että kuvittelee jotta noustaan ylös joskus 06 maissa, sitte taas tissillä sain tainnutettua viime yönäkin uneen kun ensin kaveri aikansa ähelsi itekseen ja värkkäs harson kanssa.
 
Huh, reissusta kotiuduttu. Paluumatka meni paremmin kuin olisi ikinä uskaltanut toivoa. Reilu 500 km kahdella stopilla, poika nukkui käytännössä koko matkan. Kahdella stopilla söi ja samalla vaihdettiin vaippa. Olipahan mukava ylläri, miten rennosti voi noin pienen ihmisen kanssa reissata. :)
 
Kiitos vinkeistä, pitää huomenna hakea noita nenätippoja. Jospa se auttais.

Kävin tänään alennuksia pojalle hamstraamassa, hyviä löytöjä, ostin 80cm kokoa.

Miehellä alko tänään 10pvä vapaat <3, 8pvä isyyslomaa ja sit vapaat. Tiistaina tallinnaan...
 
  • Tykkää
Reactions: lulina
miss_piggy
Täällä on nuo yöt menny ihan reisille, en tajua mikä poikaa vaivaa ku on niin kauhean levoton, kierii ja pyörii koko aika ja heräilee tyyliin 1-2 tunnin välein. välillä on ihan poikittain sängyssä ja nukahtaa sitten uudelleen vain jos laitan tissin suuhun. Tutti lentää kaaressa, eli oli vaan uutuudenviehätystä tuon isomman tutin kanssa.
 
Meilläkin poika ruvennut heräilemään öisin usein ja nukkuu koko yön vieressä, että kiva kun ostettiin hieno vauvasänky :D Nyt pitää varmaan tsempata oman sängyn ja yösyöttöjen kanssa. Mies haluaisi jo siirtää pojan omaan huoneeseen, mutta ei tule kuuloonkaan! Äiti haluaa pitää lapsensa lähellä. On se vaan niin ihana!

Meillä on myös ollut ongelmia automatkustamisen kanssa. Olen miettinyt, että onko se turvaistuin epämukava? Meillä on maxi-cosi pebble ja siinä vielä vauvapalikka kiinni. Telakassa istuin on todella istuvassa asennossa... Onko kellään mitään ideoita autossa viihtymiseen? Minä suuri krääsän vastustaja menin jo tilaamaan lamazen spiraalilelun jonka saa hyvin turvaistuimeen. Jos edes se auttaisi.

Ja täältäkin suositus suolatipoille ja fridalle. Ensin tippoja ja sitten frida ja pitää imeä kovaa.
 
miss_piggy
Meillä roikkuu auton selkänojasta tai siitä päänojasta semmonen vauvalelu jota välillä heiluttelen jos poika on levoton ja sitten on jotain irtoleluja mukana.

Oltiin 2 yötä mun vanhemmilla kun käytiin eilen miehen kanssa keskisellä ostoksilla. Toissa yönä poika nukkui klo 24-05 syömättä kertaakaan! Ite vaan nukuin tosi huonosti just sen yön ku oli niin valoisa kamari, ja kotona oon tottunu pimennysverhoihin. Viime yönä syötiin taas useammasti.
Keskisen reissu meni muuten mukavasti mutta kun oltiin reissussa 7h, niin alkoi tissit olla jo räjähdyspisteessä. Vanhemmillani sitten heti imetin pojan mutta ei poika edes syönyt paljon ja jouduin sitten toista tissiä illalla lypsää vähän käsin vessan lavuaariin kun oli niin pinkeänä ja poika nukkui jo.
Ihan hyvin oli poitsu mummun kanssa pärjännyt kuitenkin meidän shoppailu-reissun ajan :)
 
4 kk neuvolassa käyty. Mitat 8210 g, 66,2 cm ja py 44 cm.
Neuvolalääkäri totesi pojan olevan todella tyytyväinen lapsi. Naureskeli ja jutteli lääkärille, sai käännellä ja väännellä eikä Aatu ottanut lainkaan nokkiinsa, päinvastoin tuntui olevan tosi kivaa. :D

Öisin jäbä syö kerran.
Alas on puhkeamassa toinenkin etuhammas ja se on tehnyt nauravaisesta pojasta hetkittäin hieman ärtyisän.
Ryömii eteenpäin hitaasti, mutta varmasti. Eilen oppi mahallaan pyörimään sivusuunnassa napansa ympäri. :)
Tykkää myös paljon "kävellä". Isi tai äiti siis tukee kainaloiden alta ja jätkä tallustelee menemään pitkin taloa. :D
Makuullaan ei sylissä viihdy enää ollenkaan (paitsi tissillä).

Hirmuinen kehityspyrähdys menossa.

Niin ja tulipa ostettua uudet yhdistelmävaunut. Löytyi hyvät Emmaljungat klassisella rungolla niin pakko oli tarttua tilaisuuteen. Nuo aiemmat vaunut oli ärsyttävän raskaat ja kömpelöt känkkänät. Nyt vaan odottelen, että uudet vaunut tulisi Matkahuollon kautta perille.
Manducassa poika viihtyy hyvin, nukahtaa nopeasti kun lähdetään kävelylle ja nukkuukin sitten erinomaisen hyvin.
 
Ei meilläkään tuo ryömiminen millään pro-tasolla vielä ole, mutta eilen tai toissapäivänä hoksasi työntää polvet kropan alle, pyllyn korkealle ja siitä potkaista itseään eteenpäin. Käsissä ei vielä voimaa ole riittävästi tai tekniikka ei ihan vielä ole hallussa. :)

Täällä on ollut tänään varsin alavireinen päivä. Mummini kuoli aamulla.
Ei ole kauaa niistä ajoista kun tunsin olevani onnekas, kun oli kaikki isovanhemmat vielä elossa. Nyt ei sitten ole enää kumpaakaan mummia, äidinäiti kun kuoli pari vuotta sitten ja nyt sitten isänäiti. :(
Vaari ja pappa sentään porskuttavat edelleen. Vaarin puolesta vaan nyt on iso surku, menetti elämänkumppaninsa jonka kanssa elivät 60 vuotta yhdessä.
 
Voi että Hortensia, otan osaa :(. Kuullostaa hurjalta tuo pojan kjehityspyrähdys!

Meillä mennään oik kyljen kautta vatsalteen, varpaat menee suuhun, mahalteen käännytään navan ympäri ja mahalteen pylly menee pystyyn ja jalat potkii mut ei se kyllä liikahdakkaan ;D Vasemman kyljen kautta menee mahalteen jos tuetaan...

Piggy- voisko soseiden aloitus olla syy huonompiin uniin? Meillä ainaki nlassa sanottiin että kun se täyttää mahan nopeasti mutta on vähäenergisempää kun maito niin ei ainakaan auta yöuni ongelmaan.

Meillä heräillään kanssa useammin kun parhaimpina aikoina, viime yönä nukahti 19.30, imetin klo 12, klo 2.30 sai tutin ku heräs huuten, uni tms?? ja sit 5 otin viereen imetin ja heräsi 6.45. Onko muilla noita et lapsi herää kauhuhuutaen keskin unien? Meillä niitä tulee eniten päikkäriaikana, ei ole läheskään vielä valmis heräämään mutta huutaa ku hyeena.. tutti/ heijaus niin nuhaktaa uudestaan.

Autossa pojalla tutti tarvittaessa, sit mobili pupu roikkuu kantokahvasta josta saa musiikkia tyytymättömiin hetkiin. Liäksi kiukun tullessa otan hanskat pois ja laitan rätn hiplattavaksi. Näillä ollaan pärjätty, viihtyy kyllä autossa mutta tietty huuto saattaa tulla ennenkun nukahtaa tms. Lisäksi yritän valita hatun tms silleen ettei aurinko paista silmiin ku siitä ei meijän poika voi sietää.

Meiltä puhkes tiistaina tallinnan reissulla vaunujen sisäkumi. Kävin eilen liikkeessä josta se ostettiin asiaa kyselemässä. Ihmettelen kun 4 kk ollut käytössä ja ulkokumit lohkeilee ja sisäkumi lohjennut venttiilin kohdasta josta ilma nyt sit karkas. Kuulemma niin vaan voi käydä mutta ei kylläkään ole kulutustavaraa - ei kulu käytössä. No miks sit menee rikki 4kk jälkeen?? kysynpähän vaan...

On niillä muuten tallinnassa melkonen tapa myydä lastenvaatteita, kysin myyjältä että onko tuossa tai tuossa mallissa koko 80? On joo, otti vaatteet alas, tämä olla hyvä 62... Eipä poika saanu vaatteita, niille ei menny jalkeluun et 4kk voi käyttää 80. Meillä rupeaa muuten 74 olemaan osittain nafteja...

Onko muilla ongelmia pienten ruokkimisessa? Meillä mies tai koira ei voi olla lähellä jos imetän, lisäkis julkisilla paikoilla hyvin vaikeaa. Pojalla ei yksinkertaisesti olisi aikaa syödä. Äidillä kun oli hoidossa sai syötettyä pullosta n. 40ml josta puolet meni harakoille. Tavallisesti mennyt n. 150ml... Eli ei ainakaan pullolla helpota. Jotenki vaan inhottavampi imettää julkisesti ja pitää utaretta esillä 10 min ku poika katselee ympärilleen kunnes taas ehtii minuutin imasta ja sit taas katellaan. Ja kiukkuttaa ku nälättää...

Tulipas pitkä teksi. :)
 
miss_piggy
Aika pieniä annoksia on noita soseita annettu joten tuskin on negatiivista vaikutusta yöuniin, poikahan on ollut levoton ja huono nukkuja lähes koko elämänsä. Taas viime yönä heräiltiin 2h välein syömään tissiä.

Hortensialle osanotot mummusta, oma mummoni kuoli 2002 just samana päivänä kun valmistuin kauppiksesta. Oli ikimuistoiset valmistujaiset... Isän isä on kuollut jo joskus -87 ja äitini isää en ole koskaan nähnytkään kun kuoli -79. Äidin äiti on ainut isovanhemmista joka vielä on hengissä.
 
Meillä nuo pojan liikkumiset näyttää tulevan uniin. Myllää sängyssään mahdottomasti. Lisäksi heräsi viime yönä kahdesti syömään ja taas aamuyöllä piti seurustella n. tunti ja kauhean nukutusrumban päätteeksi viimein nukahti uudelleen.

Oletko piggy vilkuillut pojan suuhun, näyttääkö ikenet turvonneelta ja/punoittavilta? Ettei ole hammas puhkeamassa ja lisää levottomuutta?

Kokeile margareta imettäessä peittää pojan näkökenttä harsolla. Olen tuon oman sällin pöllöilyä hillinnyt pitämällä harsoa pään edessä, ettei näkisi mitä ympärillä tapahtuu. Yllättävän tehokas keino. :)

Kiitos osanotoista. :)
 

Yhteistyössä