Helmikuun helmet 2014

Apua, meidän poika nousi eilen seisomaan!! Kovasti on kurotellut tv tasoa ja sohvapöytää kohti ja eilen sitten sai hinattua itsensä ylös asti! Selkää ei ihan kokonaa jaksanut suoristaa, siinä etukenossa hän hytky. Hurjaa. :)

Kontata ei, ei pienintäkään yritystä siihen suuntaan. Ryömimällä etenee. Itsekseen istuu jo sujuvasti, uskaltaa jättää yksinkin istumaan lattialle kun tasapaino on pikkusen kehittynyt.

Poika syö kaiken mitä annetaan :D kertaakaan ei oo tainnut alkaa nirsoilemaan. Miten muuten se kananmuna, muussataanko se vaan soseen sekaan? Ja paljonko sitä voi antaa aterialla?

Epäillään pojalla allergiaa ainakin koiriin. Miehen vanhemmille tuli juuri koira ja nyt ollaan siellä muutamasti käyty. Joka kerta poika alkaa aivastelemaan, nenä menee tukkoon ja silmät punottaa. Toivottavasti menisi iän myötä ohi, mä en koskaan saanut lapsena eläimiä kun siskolla on astma. Oon aina halunnut mun lapselle sen mitä en itse koskaan saanut, koiran. :)
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: margareta91
miss_piggy
Musta tuntuu, että Leevi jättää ryömimisen väliin kokonaan ja lähtee suoraan konttaamaan. Nousee konttaus-asentoon vähän väliä ja nytkyttelee itseään ja hieman liikkuu jopa eteenpäin tuolla tyylillä.

Meillä uppoaa kaikki soseet, puurosta tykkää erityisesti. Kalaa en oo antanut pitkään aikaan, musta se pikkukalastajan herkku haisee ja maistuu tosi pahalle. Voikohan vauvalle tehdä ite sosetta vaikka pakaste-seitistä? Siis se kala :D
 
denve, jestas sentään! :D
Meillä sälli vasta nostelee pyllyä lattialla makoillessaan konttausasentoon, yläkroppa ei vielä nouse samaan aikaan. Kurottelee käsillään tasoja ja yrittää nostaa itseään, muttei vielä onnistu kovin hyvin. Istumaan yrittää nousta, muttei käytä käsiään apuna vaan tekee vähän kuin vatsalihasliikettä kun punnertaa itseään istumaan. :D
Istuu ilman tukea joka päivä paremmin ja pidempään, hissukseen näyttäisi nuo suojaheijasteetkin heräilevän eikä ihan joka kerta muksahda kumoon kuin puupökkelö.
Pinsettiotetta treenaa ja muutenkin räpeltää ja leikittelee käsillään kovasti.

Soseet uppoaa edelleen huonosti. Tänään ei edes maistanut aamupuuroa (riisipuuroa + hedelmäsosetta). Lounaalla söi 2 tai 3 lusikallista omatekoista sosetta (peruna-porkkana-kana). Turhauttavaa, mutta minkäs teet...
 
miss_piggy
Meidän Leeviskälle taitaa tosiaan tulla hampaita. Kun alahuulta vähän ottaa pois edestä, niin ikenen läpi pilkottaa selvästi kaksi hammasta. Silleen jännästi alkavat tuolta ihan alhaalta huulen ja ikenen yhtymäkohdasta ja nousevat ylös, mutta läpi ei oo tulleet, eivätkä oo ihan vielä tavoittaneet ikenen reunaa. Ei oo siis kumma jos välillä kiukuttaa.
 
Harjataan jäbän hampaita toki, päivittäin. Ainakin kerran, mutta pyrkimyksenä muistaa harjata aamuin illoin. Hammastahna myös käytössä. Vielä kun sälli antaisi suosiolla nuo pienet hampaansa harjata, niin olis tosi kiva. Vaan kun ikenet on hellänä niin ei suuhun saa tyrkyttää yhtään mitään. : /

Soseet ja puurot ei edelleenkään uppoa. Lakkoilu siis jatkuu ja välillä saattaa muutaman lusikallisen suostua syömään.
Voi kun tämä kausi menis jo viimein ohi!

Muutenkin on lyhytpinnainen jäbä nykyisin. Oma tahto pitäis saada läpi vähän kaikessa ja heti nousee älämölö jos herraa ei miellytä jokin. Nukkuu levottomasti ja elämä ihan kaikkinensa on nyt just jotenkin nihkeetä.
Onneksi niitä hyviäkin hetkiä silti on!

Mutta kyllä meillä nyt on meneillään jokin ihmeen vaihe ja tämä mamma on vähän väsyksissä... Noh, ei auta kuin toivoa, että muuttuu iloksi ja riemuksi taas pian.
 
Täällä on ruoka maittanu hampaiden tulosta huolimatta. Aamulla menee noin 3/4 desiä aamupuuroa soseen kera. Lihasosetta menee noin desi. Hedelmäsosetta syö yhen pilttipurkin verran. Kasvissosetta syö desin vähä päälle. Ilta puuroa menee noin 1/2 desiä. Hampaiden tulo vaikutti yö uniin, yöt tosi katkonaisia. Ja sontaa sitä tulee monasti päivässä. Viime viikolla alko tuo kakka rumpa ja miehelle sanoin että nyt kyllä johtuu jostaki ku yhen äkkiä muuttu. No toissa iltana tuntu eka piikki ala ikenissä. Vielä ei näy mutta kokeilemalla kyllä tuntuu. Siitäpä taisi sit johtua.
 
miss_piggy
Täällä on menny tosi huonoks yötkin varmaan noiden tulevien hampaiden takia, poika ei rauhotu sitten millään muulla kuin tissillä. Viime yönäkin jouduin syöttää ekan kerran JO klo 24:30...
 
Meillä taas on kaksi superhyvää yötä takana. nukkumaan 20.30-03.30 tissille (heräsi yskimään ja sit halusi lohtutissin) nukuttiin 6.30 asti. Näin kun jatkuisi niin kyllä mamma jaksaisi :)

Meillä myös ruokailut taas parantuneet, syö hyvin, toisinaan ei malttaisi keskittyä.

Piggy- siitä paprikasoseesta tuli tosi hyvä, keitin tosiaan keltaisen ja punaisen paprikan ja yhden ison bataatin yhdessä ja sit sauvasekottimel soseeksi. Toimii!
 
  • Tykkää
Reactions: miss_piggy
Me alotettiin nyt tänään harjailut.. okei joo, tytöllä törröttäny kuukauden suussa hammas, taino 2 viikkoo silleen kunnolla, mut nyt on nuo molemmat alahampaat sen verran noussu et aloiteltiin sitte + näyttää et tytöllä alkais ote hellittää ton ruuan vastustelun kans. Pitkästä aikaa on jopa vapaaehtoisesti avannut lusikalle suuta, ilman houkutteluja.. siltikin, määrät on pieniä ennenku hermot menee.. Vähän kauhistutti tuo harjaus kun sain jo iltapuurolla tytön hermoromahduksen partaalle.. Tyttö NAUROI kun harjasin hampaita... tuntui vissiin hyvälle :D

Vauvauinnissa tänään käyty, isin kans oli kahdestaan kun äitiä vaivaa flunssa ja ne kuuluisat naistenvaivat :D Kauhean höpötyksen kanssa sieltä tulivat, molemmat.. Jotenkin vei voimat tytöltä tuo uiminen, kahet päikkärit nukku iltapäivästä uinnin jälkeen.. Nyt ei kyllä oo enää väsyneestä vauvasta tietoakaan kun pitäis yöunille rueta..
 
Wuhuu! Meilläkin poitsu söi iltapuuroa jopa 5 lusikallista! :D
En kyllä jaksa stressata tuota syömättömyyttä, kai tuo sitten ryhtyy taas syömään kun parhaakseen näkee. Imetys kuitenkin sujuu edelleen, joten tokkopa nälkää näkee sentään.

Jäbästä on tullut kovin puhelias. Hekottelee milloin millekin, pälpättää tavuja ja ölisee kovasti. Sanoo "höö höö" kun tahtoo jotain/päästä jonnekin. Ja jos ei saa/pääse, kokeilee nostaa kiukkuälämölön. Hassu vesseli. :heart:
 
miss_piggy
Meillä poika on ollut tosi pahalla päällä, mutta uskon edelleen että johtuu puhkeavista hampaista. Annoin nyt illalla Panadolia jos rauhoittuisi. Iltapuuroa veti noin 1,5dl ja vähän vettä päälle, sekä puuron sekaan itse tehtyä omenasosetta.

Tein tänään pojalle kalasosetta. Laitoin siihen ihan vähän punaista paprikaa jonka kuorin, hieman sipulia, pakaste-seitiä, perunaa, kesäkurpitsaa ja mausteeksi maustepippureita jotka otin pois ennen soseuttamista. Tuli ihan hyvää. Ensi kerralla uskaltaa ehkä laittaa paprikaakin enemmän kun tuo ei paljon maistu.
 
miss_piggy
Ei oo 7kk neuvolaa.
Meillä ei ryömitä / kontata vieläkään mutta osaa kyllä istua lattialla ilman tukea.

Viime yönä poika nukkui tosi hyvin, annoin illalla Panadolia ennen nukkumaan menoa, puuroa meni soseen kanssa noin 1,5dl ja nukahti joskus 20:15, herättiin aamulla 07:50.
 
Me saatiin päättää itse käydäänkö 7 kk mitat ottamassa neuvolassa ja päätin, että mennään. Hyvä, että päätin niin kun on tuo syöminen ollut kovin rintamaitopainotteista. Näkee vähän miten on jaksanut kasvaa pelkällä maidolla ja saa vähän keskusteltua tuosta soseiden kanssa lakkoilusta. :)

Viime yö oli hyvä. Jäbä kävi nukkumaan yhdeksän jälkeen, söi kahdelta ja kuudelta aamulla noustiin ylös.

Nyt kiipeilee tuossa mun sylissä, treenaa itsensä ylösnostamista konttausasentoon ja höpöttää vimmatusti. :D
 
Me käydään myös mitat otattamassa 7 kk neuvolassa. Saatiin myös valita, ihan mielelläni käydään siel ni eipähä tarvi arvuteella onko paino noussu. Ja muutenki näkkyy taas ihottumat alkaa vaivaamaan ni saap niistä vähä kysellä.
 
Heluna- onko jotain allergista, atooppista vai mikä ihoa ärsyttää?

Ei meilläkään kyselty mitään vaan kerrottiin vain että seuraava nla on sit 8kk. Ja 6kk nla oli ryhmä, eli siitä on aikaa kun ollaan rauhassa juteltu oman terkan kanssa. Luulen että myös 9kk nla on poistettu, tietoa ei ole asiasta. Meillähän jäi kanssa 2kk nla kokonaan pois ku terkka oli kipeä. Toiminta on mitä on...

Millasia syysvaatteita ootte hankkinu? :)
 
Atooppinen iho on tytöllä ollut ihan pienestä asti. Tulee ja menee ihottumaläntit. Nyt kesän ollut tosi hyvä mut nyt on taas alkanu tulla läikkiä. Ja kutiaa iho tietysti. Silmän alla nyt ihottuma läntti joka pahenee vaan. Illalla aina pahin kun hieroo silmiään ja kyyneleet tietysti viel vähä polttaa siinä kohtaa varmaan. Niin mielelläni en sitä kortisonia laittas. Ainakaan tuoho silmän alle.
Ruoat on annettu maltillisesti yhtä uutta muutama päivä ajan ku atoopikolla on taipumus allergioihin. Mutten ole huomannu että mikään sen suuremmin ainakaan vielä ärsyttäs. Kalaa ei anneta ennen vuoden ikää, nla tätin suosituksella.
 
Meille ei annettu kans noitten neuvolakäyntien osalta paljo vaihtoehtoja, seuraava siis 8kk lääkärineuvola, sit tais olla 10kk, 12 kk ja sen jälkee joskus hamassa tulevaisuudessa.. Neuvolakortin matkassa on joku lappunen aiheeseen liittyen mihin on merkattu missä iässä on käynnit.
Harmittaa sinällään tosi paljon, kun tää syöminen on nyt ollu mitä on. Mieluusti oisin painoa tarkistellu ja neuvoja vastaan ottanu.
 
Ei liity atopiaan. Mies pahasti allerginen kalalle. Se ei tieten tarkota suoranaisesti että tyttökin olisi. Mutta kun ei oo välttämätön kuhan antaa paljon ja laajasti eri lihoja ja kananmunaa yms niin saa riittävästi proteiinia. Helpompi selvitä mahd allergia oireiden kanssa kun on vähä isompi tuo neiti. Öljyä käski tipan lorauttaa ruoan sekaan. Saa hyviä rasvoja ja pitää suoliston kunnossa.
 
Nyt uskallan sanoa ääneen, olen aika varma et meijän poika on vihdoin saanut hyvän unirytmin. Neljä onnistunutta yötä takana! Nukkumaan n. 20-20.30 ja herää 3.30-4 tissille ja siitä nukutaan 7.30-7.5 asti! Ihan mahtavaa!! Kunpa jatkuisi näin, kyllä ite jaksaa paljon paremmin. Uskon et joutuu siitä et rupesi taas syömään 5 kertaa päivässä.

Päivärytmi nykyään:
-7.30 herätään
-8.15 puuro
-8.45 päiväunet- n. 11 asti (reilu 2h unet)
-11.15 ruoka
-12.30 tissi ja päikkäreille n. 14 asti(1,5h unet)
-14.30 ruoka
-16 joskus unihömsyt tissistä ja päikkäreille (45min-1,5h unet)
-17.30 välipala ja joskus tissi lisäksi
-19.30 puuro ja tissi ja unille
-3-4 aikaan yöllä tissi

Nukutaanko muillakin näin paljon? Minusta päivät on vaan unille laittamista ja syöttämistä. Ei juurikaan muuta ehdi. Onneksi nukahtaa itse, päiväunet aina vaunuihin ja yöllä sit pinnasänkyyn. Klo 16 päikkäreille joutuu usein nukuttamaan, joskain syystä taistelua, tarvii kuitenkin unet ku muuten rupeaisi 17 aikaan jo yöunille.

Leo kolauttaa/ lyö päätänsä toisinaan tosi kovaa lattiaan, tuskin sille voi mitään tehdä. Kurottautuu ylöspäin polvillaan/ suoristamassa toista jalkaa ja tasapaino pettää ni menee aika kovaa pää edellä parkettiin :( Mutta eihän sitä voi kokoajan olla vahtimassa/ pitämässä kiinni. Pieniä kopsahduksia tietenki sattuu vähän väliä mut ne kuuluu asiaan, yritän etten tee niistä numeroa.
 

Yhteistyössä