Helmikuun Helmiäiset 2016

NassuRessu, sun puheista päätellen teillä pärjätään imetyksellä niin mallikkaasti, että ymmärrän ettei mitään suuria intressejä ookaan kiinteisiin vielä. Helpoinhan se noin on, ruuat aina mukana!(y) Meillä kiinteitä alettiin maistella parempien yöunien toivossa ja lisäks neiti tuntu imevän entistä pidempiä aikoja tyhjän tuntusia rintoja jääden tyytymättömän oloseks. Lisäks tuntu olevan tosi kiinnostunu ruuasta. No ihan maisteluissa mennään vielä ja se tarkotuskin, mutta neiti on aivan innoissaan syömisestä ja yöunetkin vähän parantunu. Se voi tietysti olla ihan sattumaakin, kun ikää tullu lisää :)

Mäkin tiiän lähipiirin vauvoissa noita tipahtamis-tapauksia. "Hassua" että on noinkin yleisiä. Toisaalta vauvat on arvaamattomia ja koko ajan entistä liikkuvaisempia, joten sormet ristissä toivotaan ettei mitään kävis:unsure: taitaa olla kyllä yllättävän kestäviä tapauksia nuo pikkuset.

Mä nauran täällä tolle silkkikurkku-sanalle:ROFLMAO: liekö vähän jälkeenjääny kun en aiemmin oo törmänny..
 
IMN
Minä jo nään punaista kun edes kuulen sanan "imetys".. Aina sitä on toivonut että se onnistuisi, mutta kun ei niin ei. Kaikki kasvuhidastumat, painonlaskut, painokontrollit, lisämaidot ym. yhteenynnättynä on ollu pelkkä katastrofi. Jos joskus meille vielä vauva tulee niin on hyvin todennäköistä etten edes yritä imettää.. Vauva-ajat on aina menneet "pilalle" kun oon väkisin yrittäny saada vauvaa kasvamaan tissillä, mutta silti loppujen lopuksi vasta korvike (ja kiinteät) on saanu kasvun käyrille.
Noiden kasvuhidastumien ja voimakkaan painonlaskun syystäkään ei oo lääkäreillä mitään tietoa, joten vaikea tässä on peruspulliaisenakaan yrittää mitään. Pullo suuhun ja sillä selvä
Näin siis meidän lapsilla! Imetys on hieno asia ja oon iloinen jos se jollain onnistuu. Lähipiiristä löytyy vain näitä superimettäjiä joilla maito suihkuaa vielä vauvan ollessa parivuotiaskin.. Ei oo paljon ymmärrystä herunu sieltä suunnalta, mutta hatunnostoni kyllä heille ja kaikille muillekkin joilla oma maito riittää ruokkimaan vauvan.

Miten muuten jos kiinteät aloitetaan vasta puolivuotiaana, niin aloitetaanko kerralla kaikki lihat, kalat, kanatkin? Kun meillekin neuvolassa painotettiin että 6,5kk ikäinen viimeistään tarvitsee lihan proteiineja ruokavalioonsa, niin aloin miettiä että miten sitten näissä tapauksissa.. Jos kaikkee maistattaa teelusikallisen viikon verran niin eihän se mitenkään voi onnistua? :LOL: paitsi kyllähän muutenkin jos tuota viikon maistatusta pilkun tarkkaan noudattaisi, niin eihän laps ois vielä 5-vuotiaanakaan maistanut kaikkea :rolleyes:
 
Silloin kun kiinteät aloitetaan 6kk iässä, niin ei tartte samalla tavalla totutella.. Niin paljon kun vauva syö ja uusia makuja rohkeasti mukaan..:) Meillä tuli 5kk täyteen ja sen kunniaksi aloitettiin kiinteät, nyt viidessä päivässä kokeiltu lounaaksi bataatti ja pepoa, välipalaksi päärynää ja sormiruokana maissinaksuja, hyvin on kaikki uponnu... Eikä oo tullu mitään oireilua. . Ens viikolla iltapuurot kehiin.. Jospa meidänkin yöt paranisi niistä 2-4 tunnin pätkistä. .:whistle:
 
IMN, voin uskoa että tuo ärsyttää, kun itseäkin ärsyttää välillä kun sitä niin hehkutetaan, vaikka siis itsekkin imetän ja kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin sen kanssa :barefoot:

Seuraavan fb:ssä imetyksen tuen ryhmää (lähinnä iltaisin nukutushommissa) ja siellä on kyllä tosi fanaattista porukkaa myös, mutta saa päivän naurut myös välillä. Mutta on siis tosi asiallista juttua ja tullut paljon uutta tietoa itsellekkin, ehdottomasti neuvon liittymään jos kaverit saa lapsia :)

Mutta niin, siis onhan se imetys hienoa (yleensä) ja helppoa, kun ei tarvitse miettiä että tarvitsee ruokia etukäteen suunnittella jos on liikkeelle lähdössä (tämä on ainut asia mikä ärsyttää kiinteiden aloituksessa). Mutta, kyllä se mua sitoo myös tosi paljon ja välillä sitä miettii että olisi niiiin palon helpompaa syöttää pullosta, kun on iltaisin kökkinyt makkarissa tunnin eikä nukahtamisesta toivoakaan. Toki itsehän tuon on opettanut että nukahtaa vain tissille (tai vaunuihin/autoon), jos toinen lapsi joskus tulee niin sen kanssa kyllä saa opetella alusta asti niin että isikin saa nukutettua!:whistle:

Ehkä helppo sanoa kun on imetys tähän asti sujunut, mutta en usko että olisin myöskään tuntenut itseäni mitenkään huonommaksi jos se ei olisi onnistunut, kaikki lapset varmasti kasvaa ihan yhtälailla saavat ne sitten korviketta/äidinmaitoa (y) Ja vaikka imetys onnistuu niin en kyllä aio jatkaa sitä mihinkään 2-3v asti, huh
 
Ymmärrän täysin ihmisiä joilla se ei syystä tai toisesta onnistu imetys. Onneksi on hyvät korvikkeet (y) Ja ei noista lapsista tiedä kuka on kasvanu milläki. Kuhan kasvaa. :love:
6kk iässä tosiaan kun aloitetaan muukon pöperö niin kaikki tapahtuu nopeammassa tahdissa. Suoli on valmiimpi ottamaan vastaan muutakin kuin maitoo. Ja imetetyt vauvat on maidon mukana saanut makuja ja allergeenejä( onko tuo ees sana?:LOL:) niin voi olla jo rohkeampi ruokien suhteen. Meillä esim. Tomaatti aiheutti vajaa kolmikuisena poskiin punoitusta, mutta nyt ei ole enää mikään tehnyt mitään.
 
Voi v**tu että meillä nukutaan huonosti(n). (anteeksi kiroaminen)
Viime yönä poika nukahti tunnin huudon jälkeen vähän ennen 23.00. Heräsi 02.00 itkemään, ajattelin et on nälkä mut ei kelvannut tissi, tunnin huusi ennenku sain taas nukkuu. No sit noustii seitsemän aikaa, kun alko sama huuto ja tissi ei kelvannu.

Maito ei tosiaan kelpaa, huutaa vaan selkä kaarella. Joka kerta kun huuto alkaa niin röyhtäytän hänet ja lähes joka kerta tulee röyhy. Tämä huomattavasti helpottaa vauvan oloa ja saa taas nukahdettua. Hetken kun on rauhoittunut niin joskus myös kelpaa se tissikin, jonka jälkeen ihan hyvin nukkuu muutaman tunnin kunnes taas alkaa:(.
Onkohan tää nyt refluksia vai vaikuttaako mun maissisose mitä eilen annoino_O..

Jossei esikoisen tilanteen takia oo nukuttu huonosti niin vauva pitää huolen et nyt nukutaan:D..
 
Tähkä, voiskohan se maissi olla syyllinen? Meillä meni siitä bataatista ihan samanlaiseks, vaikka maisteltiin jotain 1-2tl annoksia. Neiti joka normaalisti nukahtaa melkein sänkyyn viemällä, huusi ihan suoraa huutoa sängyssä ja nukutettiin parikin tuntia iltasin. Sama päiväunille. Sattuneesta syystä maistelut tyssäs siihen enkä oo uskaltanu vieläkään kokeilla. Luumu meillä menee ja päärynä, ei suositusten mukasta varmaan antaa hedelmiä mut toistaseks näin. Porkkanakaan ei oikein sopinu kun aiheutti pulauttelua.

Joo mäkään en oo mikään imetysfanaatikko ja miettiny kans jos lapsia vielä tulee, niin totuttaisin alusta asti pulloon/korvikkeeseen. Siis lähinnä sen verran, et kelpaa jos tarve on. Oon todennu sen et vaan tarviin oman pään kannalta sen vapauden, vaikka kuin itsekästä onkin.
 
Fiona, muuten vois ollaki, mutta tätä oli jo ennen ku annoin antaa maissisosetta, tokikaa ei näin pahasti itkeny. Mieli tekis kans jättää maisteltu pois, mut jos onki närästystä niin kiinteät luulis helpottavan. Vaikeeta:ROFLMAO:..

Ummetusta on myös, et ehkä kokeilen kans luumua jos helpottais sen osalta. Ja sängynpäätyä korotan, pakko kai jonku on helpottaa pienen oloa (n):).
 
Meillä 5kk neuvola takana ja 65,5 cm ja 7,6kg poitsu. Siirryttiin samalla neuvolareissulla rattaisiin ja siellä vedeltiinkin rokotteiden jälkeen parin tunnin unet makoisasti. Tais olla mieluisa vaihto. Lisäks saatiin lupa ottaa parin viikon päästä syöttötuoli käyttöön, kun sen verran hyvä oli selkä (y) Onko jo muut ottaneet syöttikset käyttöön?

Ummetus on myös vaivannut ja kamala ähkiminen että :poop: tulee. Neuvolasta suositeltiin mallasuutetta (ite oltiin harkittu ruokamäärien vähentämistä). Se siis testiin. Luumua jo menee päivittäin 0,5-1 pilttipurkillinen.
 
Nii ja siis ummetus on ähkimisen lisäksi ollut nyt kovia mahakipuja joita huutanut iltaisin. Kakka on kuitenkin ollut pelkkiä poronpipanoita tosi vähän ja kovia ku mitkä eli ummetus on varmasti ollut tuon kiukun syynä.
 
Heipä hei pitkästä aikaa. :ROFLMAO:

Meilläkin on aloiteltu kiinteitä maistelemaan tuossa 4 kk:n kohdalla. Imetyksestä... ekan kohdalla ei onnistunut ollenkaan, kaks seuraavaa jollain lailla, mutta pääosin korvikkeella ja nyt tän juniorin kanssa riittääpi maito. Ihmeellistä. Mutta poju on viihtynyt rinnalla ja hänen ansiokseen tämä on kai laskettava. (y)
 
Me ollaan kans tällä viikolla vähän rattaiden kanssa harjoiteltu, osittain vielä kuitenkin myös koppa käytössä. Ei ole mitenkään erityisen hyvin viihtynyt rattaissa vaikka oliskin paljon nähtävää, no ehkä vaatii totuttelua ja sit viihtyy, toivotaan (n)

Syöttistä siis myös testailtu mutta suht paljon vielä heiluuhuojuu että on vaan harjoitellut pätkiä, syömiset sitterissä.

Tällä viikolla otettiin puuro mukaan (ihan normi kaura ilman mitään lisukkeita, ei siis omaan suuhun kyllä maistu miltään :sick:) ja eilen ekaa kertaa sai illalla, ei ollut yöhön mitään vaikutusta :whistle: edelleen 1-3h välein heräili. Ja eka unipätkäkin oli totutusti huimat 40min...
 
Esikoiselle tuli aika taysiin 5.8 klo 12. Lapsen eeg'hen, täytyy herättää neljältä aamulla ja pitää hereillä tutkimukseen saakka. Kysynpä vaan että millä saadaan poika pysyy hereillä reilu tunnin automatka :D. Tietysti jos mennään junalla(n).
 
IMN
Tsempit tutkimuksiin, Tähkä! :)

Meidän neitokaiselle tuli tänään ikää jo puoli vuotta <3 aika menee aivan liian nopeaa..

Ikäviäkin kuulumisia on.. Aloin toissapäivänä ajankuluksi remontoimaan meidän vanhemman tytön huonetta ja löysin erään hyllyn takaa seinästä tumman, pilkukkaan läikän. Aika selvästi hometta ainakin minun silmään.. Taloyhtiön ongelmahan tuo rahallisesti on, mutta huolettaa että jos joudutaan luopumaan kaikesta irtaimistosta :( lasten vaatteet, lelut, unikaverit, aivan kaikki.. Toivottavasti ongelma ei kuitenkaan ole niin laaja ja selvitään vaan "pikkuremontilla". Itku meinas tulla kun tuon läikän huomasin, justhan me vuosi sitten remontoitiin (omalla kustannuksellamme..) kylpyhuone kosteusvaurion vuoksi.
No, tiistaina ollaan viisaampia kun kosteuskartoittaja on käynyt..
 
Meillä neuvolassa ei terkka mitenkään edes arvioinu tuota istumista, totes vaan kysyttäessä ettei oo mikään kiire ja että 6kk syöttikseen. Selvä sit.. Meillä onkin se tripp trapin vauvakaukal, jossa neiti viihtyy ja syömiset hoituu näppärästi.

Ehkä sitttenkin?, jaksamista noihin yöheräilyihin. Välillä meillä on ollu sitä 2h tai alle välein ja se on tosi raskasta! Aivan eri kun saa 3-4h nukkua. Onks teillä vauva häiriöherkkä, auttaisko siirto omaan huoneeseen? Vai heräilläänkö siellä ihan nälkään?

tähkä, hui, paljon tsemppiä. Onneksi tutkitaan hyvin!
 
Täällä alkaa yöt normalisoitua. Parisen viikkoa melkein on nyt nukuttu niin levottomasti et voi elämä. Mutta nälkä se ei oo mikä herättää. Epäilen että oli tai on jotain eroahdistusta, kun ottaa kainaloon niin nukkuu ihanntyytyväisenä siinä ja ei vaadi ees joka kerta tissiä. Mutta kohta se sit tulee tiheä imu :D Ja kiinteet jajaja.. Että sittempä tissillä ollaanki. :D
Meillä nyt on alettu ryömiä. Tai yrittää kovasti. Peppu nousee ilmaan ja siinä hytkyy ja sit vahingossa menee muutaman sentin eteenpäin... Taintaaksepäin :D
 
Kuinka paljon muiden vauvat syö kiinteitä? Tätä varmaan on ennenki kysytty(n).
Meillä menis isän helposti koko purkki ruokaa:ROFLMAO:.
Aika nopeesti oon nyt ottanu uusia makuja mukaan isommalla annoksella mitä "suositellaan". Vatsavaivoja ei oo mistään tullut *kopkop*:). Meillä menee kyllä jokatoinen päivä luumusosetta, ihan vaan varmuuden vuoksi:D.

Vauva nukku ennen kiinteitä vaan jotain 20 minuutin päikkäreitä, nykyään menee tunti-kolme, eli hänellä on luultavasti ollu vaan nälkä. Miksen oo tajunnu!?:ROFLMAO:

Huomenna tuun kertoo vähä ison miehen mittoja ku on neuvolasta päästy:)..

Tsemppiä Imn kartoittajan käyntiin:)! Toivotaan parasta, että kysessä olis ihan "pikkujuttu".
 
  • Tykkää
Reactions: IMN
IMN
Kosteutta ei löytyny! :) läikkä jäi nyt vähän mysteeriksi, kehotti vaan lyömään maalia päälle jos ei hinkuttamalla lähe :D muuta pientä huoneilmaan vaikuttavaa remonttia kyllä suositteli, mutta se jääkööt isännöitsijän ja hallituksen harkintaan..

Huomenna ois 6kk neuvola :) makkaroista päätellen paino noussu ihan hyvin :D
 
  • Tykkää
Reactions: tähkä94
Ihana kuulla IMN!! :)

Tänään 5kk neuvolassa pituus 64cm ja painoa 8130g.. Iso poika:cry: ja äitillä kova vauvakuume:ROFLMAO::ROFLMAO:. Tänään aloiteltiin myös puuro, tavallisista hiutaleista:). Ja ei tosiaan tää poika on mikään hienokurkku(y).
 
Fiona, en mä oikein osaa sanoa mikä herättää. On kyllä sellainen tissitakiainen edelleenkin että huh :whistle: Ei ole herkkä uninen, saattaa nukkua vaikka vieressä leikataan nurtsia tms, eli en usko että suoranaisesti auttaisi siirtokaan. Enkä usein tiedä onko yöllä varsinaisesti syönyt, usein nimittäin laitan tissin suuhun ja jatkan unia, onneksi. Ja tosiaan nuo 3-4h pätkät edes sillon tällöin on jo luksusta ;) Mun onni on se ettei ole mitään/ketään (eläimiä/toisia lapsia) joiden takia pitäisi nousta ajoissa vaan voidaan pötkötellä ja torkkua aamuisin kuitenkin. Mutta jossain kohti on kyllä harkittava jonkun tason unikoulua, ei ole tarvetta lopettaa kokonaan yösyöttöjä mutta jotain rajaa..
Tämä lämpö tekee sen myös ettei päivisin oikein myöskään malta nukkua, ainoastaan sylissä pieniä pätkiä ja autossa onneksi, oltiin juuri pienellä reissulla ja nukkui parin tunnin unet molempiin suuntiin (y)

Meillä menee edelleenkin tosi pieniä annoksia kiinteitä. Eikä uusia makujakaan ole juuri otettu, en ole halunnut niitä testailla kun ollaan oltu paljon menossa, jos jotain sitten tulisikin (Banaanista ehkä vähän tuli ilmaa mahaan, tai sitten se oli joku muu, ei voi tietää, pitää testailla uudelleen). Mutta pikkuhiljaa rauhottuu joten voi makuja lisäillä, ja mulla oli ajatuksena soseiden lisäksi kokeilla vähän sormiruokailua, saas nähdä..

Mahtava juttu IMN että kaikki kunnossa
 
IMN
Meillä oli tänään puolivuotisneuvola :) mitat 7380g (7030g) ja 67,5cm (66,5cm). Suluissa edelliset..
Voi meidän pikku tirppanaa, vertailin muiden lasten neuvolakortteihin niin kyllä tää Moona-neiti on pienimmästä päästä :ROFLMAO: vaikka melkoinen möhkäle noin niinkuin ulkoisesti onkin.. Seuraava neuvola onkin vasta 8kk lääkärineuvola :)

Sattuipa muuten kivasti, tänään tuurannut neuvolantäti tulee olemaan meidän pojan kouluterkkari :) tosi mukava ja rempseä tapaus. 30min neuvola-aika venyi lähes tunnin pituiseksi kun oli yhtä kova porisemaan kuin minäkin :D

Tällä terkalla olo kans järki päässä.. Edellinenhän melkeinpä piirteli ristinmerkkejä kun kuuli ettei meidän vauva syö öisin ja käski herättämään syömään. No, tyttöhän aloitti heräilyn klo 23-00 aikoihin ihan itsekseen ja tää tänpäiväinen terkka kehotti aloittamaan jonkinlaisen unikoulun ettei jää tavaksi. Puolivuotias kuulemma jo pärjää yön ilman ruokaakin. Oispa tahdonlujuutta vaan nostella tuttia suuhun, joten saa nähdä miten käy :rolleyes: mistään muustakaan asiasta, johon edellinen terkka takertui, ei tällä tätillä ollu mitään nokankoputtamista. Sanoi että kyllä vanhemmat tietää miten oman lapsen kanssa toimia :) myöskään motoriikasta ei kuulemma tarvi olla huolissaan, vaikka se edellinen terkka jo pelotteli fysioterapialla..

Voi ei, mää ostin tänään esikoiselle ekan koulurepun! Aika menee ihan, ihan liian nopeaa..
 
Mä kirjottelin eilen jo pitkät pätkät, mutta hommat keskeyty kun vauva työns sormet kuumaan teekuppiin! Hui kamala kun säikähin ja niin neitiki, tiiä sit säikähtikö kuumaa vettä vai mun reaktiota:( Aika pitkään uitettiin sormia viileessä vedessä, mut ei tainnu käydä mitään..

Meillä oli 5kk neuvola, jossa neiti 64,5cm ja 7840g. Painoahan on oikein mukavasti mutta selvästi kuitenkin painokäyrä kääntyny nyt laskuun. Varmasti suuri syy toi jonkinasteinen liikkeelle lähteminen, mut epäilen kans ettei toi rintamaito vaan enää pelkästään riitä. Tyttö kun syö usein ja molemmat rinnat tyhjiks, lisäks ei lopeta syömistä kuten ennen vaan jäis roikkumaan rinnalle vaikka kuin pitkäks aikaa. Oon nyt vähän rohkeemmin alkanu maistatuttaa kiinteitä, tosin edelleen koko päivän saldo varmaan puolikkaan desin verran:ROFLMAO: Kokeltu on luumu, banaani, persikka, bataatti, kesäkurpitsa, porkkana ja viimesimpänä kaurapuuro. Nyt tuntuu vatsa jo kestävän paremmin, niin vois alka edelleen lisäillä määriä. Pitäis varmaan joku "aikataulukin" kehitellä kun nyt tulee annettua millon sattuu(n)

Ehkä sitttenkin?, meillä vähän samaa tissitakiais-meininkiä. Sillä saa aina rauhoitettua vaikka luulen ettei meilläkään nälkään aina herätä. Kun ei se tuttikaan kelpaa..

Ai teillä jo mennään kouluun IMN:geek:
 
Huh hellettä. Aivan mahtavat ilmat.



Tulevana tiistaina sitten alotellaan muutakin ruokaa tissin lisäksi, kun 6kk tulee täyteen. Oon jo suunnitellu bataatti kiekkoja tekeväni muutaman ja lopun soseeksi. Sekaruokaillaan siis sitten sosetta ja sormiruokia. Tiheän imun kautta olen odotellut, mutta ei neiti sen useammin tissillä vieraile kuin normaalistikkaa.
 
Moikka! Meillä oli torstaina 5kk neuvola, tyttö oli 66,3cm & 10,330kg Tänään lähden kaverin babyshowereille, mies jää ensimmäisen kerran tytön kanssa pidemmäksi ajaksi kotiin, aikaisemmin vain mun kauppareissun ajan ollu. Pari kertaa ollaan nyt maistettu sosetta, mutta työntää vielä kielellä ulos eikä niele. Marjakeittoa jonka tein itse kokeiltavaksi kyllä otti muutaman lusikallisen :)
 
  • Tykkää
Reactions: helmijenni

Yhteistyössä