Helteet

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Tykkään muuten, mutta en nauti tästä tukalasta nihkeydestä mikä liittyy ukkoseen ja sateeseen jota ei sitten joko tule tai niinkuin tuli viimeks eilen illalla..kestää sen 5-10 min. jättäen jälkeensä totaalisen seisovan ilman ja nihkeyden.
 
vierailija
Tykkään muuten, mutta en nauti tästä tukalasta nihkeydestä mikä liittyy ukkoseen ja sateeseen jota ei sitten joko tule tai niinkuin tuli viimeks eilen illalla..kestää sen 5-10 min. jättäen jälkeensä totaalisen seisovan ilman ja nihkeyden.
Laita jalat kylmään veteen vatiin, usein pitkin päivää, ei tule nihkeää eikä haittaa helle ollenkaan.(y)
 
Meillä päin ei todellakaan ollut kylmä pakkastalvi, joten täällä ei teoriasi ainakaan päde.
Missäpäin muka on ollut viime helmi-maaliskuussa leutoa?:cautious:

Viime kevättalvena oli n.kuukauden ajan kireät pakkaset, ja sääkartasta katselin että jos sisämaassa oli 18-30 astetta, niin rannikollakin 15 astetta.
Siis se Siperiasta tullut suihkuvirtaus joka jämähti Skandinaviaan.
 
Kyllä lämmön ulkona sietää. Aina käy jostain suunnasta joku veto, mutta sisällä se helvetti on. Viikko tolkulla aurinko paahtanut rakenteita jotka ei hevin jäähdy. Luovuttaa lämpöä yölläkin sen päivälämpötilan verran ja enempikin. Kunhan hellittää, niin kestää muutaman päivän ennen kuin seinät jäähtyy.
 
vievier
Vielä on lomaa jäljellä. Ulkona nyt +27° mukavan ja hempeän tuulen mautamana. Kyllä kelpaa.Sisälle en mene kun illalla pyörimään pakahduttavassa kuumuudessa. Ei ole ilmapumppuja vai mitä ne viilentämässä huoneita.
 
Ihan normaali about 32 astetta täällä on, varjossa. Ilmastointia ei viitsi viilennyksellä pitää, sillä yöllä tulee kylmä. Kesälämpötiloja odotellessa... Sadekausi pukkaa päälle, niin joskus sateen jälkeen on ihan älyttömän kylmä, alle 30 astetta. tosin ei yhtä paha, kuin talvella. Kaupungilla kun olin töissä ja työpäivän jälkeen ajelin moottoripyörällä kotiin, joskus kävi jopa 24 asteessa. Pahimmillaan taisi olla allekin, toppatakissa ja paksuissa vaatteissa joutui ajelemaan.

Oikeasti. Minä olen trooppinen laji.
 
vierailija
Perseestä! :( Töissä kuolee sekä vanhukset, että hoitajat... Jos sais vaan olla jossain meren rannalla varjossa, missä käy joku tuulenvire, niin fine, mutta kun joutuu tekeen töitä tällasila keleillä, niin ei todellakaan hyvä. Ja asiakkaat nääntyy, kun eivät suostu juomaankaan, kun sitten joutuu käymään vessassa useammin....
 
vierailija
Alkuperäinen kirjoittaja planeetat post: 31983034:
Muistan kesää 2010 kauhulla. Asuinpaikkani lähellä mitattiin Suomen lämpöennätys 38 astetta. Helle kesti viikkoja... Ihmiset eivät pystyneet nukkumaan öisin ja ainoa mikä helpotti vähäksi aikaa, oli kylmä suihku. Järvissäkin oli vesi jo liian lämmintä. Ja nyt ollaan lähes samassa pisteessä.
Miten oli planeetat tuolloin?
 

Yhteistyössä