»»» Huhtihiput 2008 - Osa 1 «««

Hello!

Meille ei kuulu mitään kovin ihmeellistä. Mutta ajattelinpa vähän kirjoittaa, ettei ole niin hiljaista =) Possurokotteet saatiin viimeviikolla, minä sekä poika, vaikka sitä pitkään mietin, että otanko vai enkö. Ja lisäksi poika oli pari viikkoa sitten iha mielettömän kipeä, joten ehkä sairasti possunuhan jo silloin.. :/ hoitotädissä nimittäin todettiin possunuha viimeviikolla, eikä sitten meidän poika saanut enää mitään oireita sieltä...mielenkiintoista.

Viime aikoina poika on ollut jotenkin tosi ihana :heart: ainahan hän on, mutta en tiedä miksi nyt niin erityisen rakas :heart: ehkä sekin tekee kun käy töissä ja yhteistä aikaa on vähemmän. Jaksaa silti illalla olla iloinen ja naureskella äitin hassuja juttuja. Eilen opeteltiin sanomaan hoidossa olevalla tyttökaverille "mitäs pimu" ja se nauratti poikaa ihan älyttömästi.

Meillä tulee välillä "kakka" sanan ihan oikeassa paikassa, että kakka ei ole vielä vaipassa vaan vasta tulossa. Kuten tänä aamuna, saatiin Pyton metsästettyä pottaan ja sitten poika pomppasi äkkiä katsomaan aikaansaannoksiaan ja huusi kovaa "pyton" :LOL: :LOL: :heart: Miten sitä äiti voikaan olla niin onnellinen tuosta yhdestä pienestä sanasta (kakka siis) :LOL:

Ruokailu ei edelleenkään kiinnosta poikaa, mielummin säätää kaikkea muuta, mutta en ole ottanut stressiä. Välillä syö itse kun oikein innostuu ja silloin onnistuukin melko hyvin, mutta heti kun alkaa mennä sotkemiseksi niin otan yleensä lusikan/haarukan pois. Mieluiten haluaisin vaan hämmentää.

Meillä on pikkuautot nyt aika pop. Ostan joka kauppareissulta parin euron pikkuauton, tosin hitaasti noita kertyy kun en mä käy kaupassa kun noin. 1krt/vko. Eilen piti saada autot viereen nukkumaankin illalla :LOL: :LOL:

Dooris Väinöhän puhuu jo paljon, meillä vasta kahta sanaa laitetaan peräkkkäin.

Lyyllä on ihan loppumetrit menossa, ei kauaa kun vauva on sylissä, ellei ole jo... :heart:

Mavi meillä on kanssa välillä sellainen liiketunnistin päällä öisin ettei mitään rajaa. Tuntuu, että poika on tosi vaikea saada nukahtamaan uudestaan ja aina kun nousen sängyn vierestä pois niin heti nousee pojan pää ja kuuluu "äitii", Välillä vähän väsyttää tulla töihin, nimittäin meilä on nyt kohta kuukauden jatkunut tätä ihme yösäätämistä :headwall:

Ei kait tässä muuta....jännittelen jo ensiviikolle olevaa rakenneultraa, enkä oikein voi uskoa todeksi että meille tulee toinen vauva :heart:

Hysteerinen ja poitsu 1vee 7kk ja masutyyppi 19+2
 
:wave:

Kiva että tänne on taas tullut tekstiä!

Täälläkään ei mitään ihmeitä mitä nyt meidän tyttö on oppinut kiroilemaan :whistle: ja saa joka päivä monta jäähyä kun läpsii pikkusiskoaan... :( huoh.
Joo.. neiti sanoo niin hienosti "hemmetti" ja oikeassa paikassa, että äitiä nolottaa. Yksi päivä hakkasi äitin kannettavan näppäimiä ja hoki hemmetti. Lieneekö isältään oppinut. Tai multa, mistäs sen tietää.

Juu ja pikkusisko saa tosiaan välillä kyytiä joko läpsyjen muodossa tai sitten kun neiti haluaa kovasti "lainata" vauvan tuttia. Ei sentään oo suuhunsa laittanu, mutta nappaa sen ajatustakin nopeammin vauvan suusta samalla tietty raapaisten naamasta tms.
Ja tosiaan pääsee läpsyistä jäähylle 2 min ja kyllä hetken sitten muistaa olla kiltisti kunnes taas unohtuu.. että tällaista meillä. Ja vasta alkua.

Kovasti naurattaa tytön sanailut muutenkin, kun esim. tänään potalla ollessa hoki itselleen "ei leikitä nyt kakataan" :D Tai toruu itseään "ei ota <jotain>" ja ottaa sen silti. Mummille totesi yksi päivä "menee tekemään ruokaa". Niin ja ihan paras kun pyysi vichyä jääkaapista "vittua vittua" Parasta kiertää vichyhylly kaukaa kaupassa :LOL:

Luulin jo että tyttö alkoi taantua vauvan takia, kun välillä kakkas tossa vaippaan mitä ei oo tehny toukokuun jälkeen kuin pari kertaa, mutta kyseessä olikin kamala ummetus raukalla. Pelkäsi mennä potalle, kun sattuu. Onneksi saatiin vatsa luumuilla ja nesteillä ym. kuntoon ja sitten tulikin ihan jumalattomasti tavaraa...huh huh.

Meillä ei vielä oo possurokotetta, kun neiti saa sen vasta ensi viikolla (Helsingissä alle 3v rokotukset alkaa vasta silloin) ja mä saan ehkä sit joskus ensi vuonna jos lainkaan. Vähän huolestuttaa ton vauvan kannalta varsinkin kun kuulee koko ajan työpaikallakin kuin jengi sairastuu. Onneksi en ole töissä. Mutta mies on, joten sen takia pelottaakin :(

Lyy taitaa kohta tosiaan olla nyyttiään hakemassa ja ei sullakaan Hysteerinen enää kauaa mene :)

MB ja tytöt kohta 1v6kk ja 1,5kk
 
Possurokote otettu meilläkin mulle sekä lapsille,minä ja esikoinen selvittiin ilman ongelmia,mut toi nuorin sai kolme päivää rokotteen jälkeen näppylöitä ihoonsa ja nyt ne vaan lisääntyy koko ajan,lääkärissä käytin neitiä toisen asian vuoksi viikko sit ja näytin kyl noit näppyjä jo silloin lääkärille ni totes vaa et noi on ihan normaaleja :eek: must toi nyt näyttää jollee ihan muulle mut ei normaalille,se on ihan täys sellast pientä pistettä,ei ne kyllä näy mitenkään haittaavan.

Eipä tänne muuten mitään kummempia,viime yö meni valvoessa,kun esikoinen oli nähnyt painajaista ja heerätti sit koko perheen ja eihän toi 1v7kk sit enää ymmärtäny et ku kerran ollaa herätty,ni pitäs viel jatkaa uniaki,joten meillä sit kateltii ti-ti nallea ja nalle puhia yöllä kolme tuntia,kunnes viimein nukahettii sylikkäin sohvalle ja seittemältä soi jo kello ku piti esikkoa ruveta eskariin herättelee ja miehenki sain sit ylös ni pääsin ite jatkaa unia :D
Meiän masukkikin päätti lauantaina kääntyä raivotilaan ja nyt ei taas pahemmin tarvi miettiä liikkuuko vai ei,kauhee meno päällä vähän väliä :D oikeesti kohta heittää varmaa paniikin puolelle ku ei täs oo enää montaa viikkoo ku tän pitäs jo syntyä ja mä en oo saanu mitää tehtyä :ashamed: pitäs koko yläkerta siivota et sinne sais pinnikselle tilaa,nyt ku siel on vaa kamalasti tavaraa ja meidän sänky siel kaiken keskellä,no jos sais joulukoristeet ensin kaivettua vintistä ni sit vois noit tavaroita ruveta taas laittaa sinne takasin,mä ku noita vinttejä aina kovasti suunnittelen siivoavani,mut aina se jää lyhyeen,ehkä jonain vuonna ku ois aikaa :LOL:

Piiuli ja neidit kohta 6v,1v7kk ja toukka 29+4 :heart:
 
Pitkästä aikaa eksyin minäkin tänne.
Meillä molemmat pojat sai eilen possurokotteen ja ei ainakaan vielä näyttäisi tulleen mitään. Rokotteet loppuivatkin sitten taas kerran tästä kaupungista. Itse saan viimeisten joukossa rokotteen, kun työskentelen vanhuspuolella eli ei riskiryhmän parissa.
Itse liukastuin tässä viime viikolla niin, että polvi meni ja nyt ollaan sitten jouluun asti sairaslomalla. Poikien hoitoa on joutunut järjestelemään, kun itse pitäisi saada lepuutettua jalkaa eikä voi kannella tms. Keppejen kanssa liikuttava. Onneksi päiväkoti tuli vastaan. Harmittaa vain lasten puolesta :(
Meillä sanoina tulee kakka ja äiti.
Hammashoitajalla käytettiin viime viikolla ja seuraava käynti noin 3v. Hiuksetkin käytiin (tai mies kävi) leikkuuttamassa parturissa. Nyt on niin ison pojan näköinen.

Onnea kaikille vauvan saaneille ja odottajille!

Sanmar ja poitsu 1v 7kk sekä isoveli 3v 4kk
 
Heissan :wave:

Tänään kävin ottaa tänään Topille possurokotteen ja antoivat samalla kausiflunssa rokotteen.

Eipä tänne oikein muuta kuulu.

Pahaolo jatkuu itellä vielä välillä :x

Sanoja tulee muutamia mut ei lauseita.

Mut palaillaan taas :wave:

baby dream ja Topi 1v.7kk. ja masuasukki 13+1
 
baby dream toivottavasti pahaolo ei jatkuisi enää kauan :hug: se on niiiiin typerää.

Sanmarille toipumisia :hug:

MB:n tytöllä onkin kiva tapa pyytää tuota vissyä :LOL:

Meille taistellaan nukkumisen kanssa, tai päiväunille käy tosi kiltisti ja vetäis unta vaikka kuinka. Nyt unet on rajoitettu jo monen viikon ajan kahteen tuntiin ja ollaa katsottu onko sillä mitään vaikutusta noihin yö seikkailuihin, mutta ainakaan vielä ei ole mitään muutosta tapahtunut :( Eli siis iltaisin nukahtamiseen on alkanut taas mennä se 45min, vaikka vasta 20-20.30 laitetaan nukkumaan ja iltarutiinit on olleet jo kauan samoja + että yritetään parhaamme mukaan rauhoittaa iltaa nukkumaan menoa ennen. Yöllä sitten jos tai siis KUN poitsu herää, niin ei meinata saada sitä millään enää nukkumaan, vaan poika haluaisi leikkiä tai kikkailla muuten vaan, aika raskasta alkaa olemaan itsellä kun töissä pitäisi jaksaa ja sitten yöllä on aina jonkun asteen tivoli. Onko kellään kokemusta moisesta, mikä ihme tähän auttaa?????? Poika nukkuu siis omassa huoneessa, meidän makuuhuoneeseen on oikeastaan mahdotonta tehdä perhepetiä ja vauvakin kun keväällä tulee, niin se ensisänky täyttää sitten jo kaiken mahdollisen käytettävissä olevan tilan (eli sitä ei tod. ole paljon) Eikä siis poitsu yleensä vastusta takaisin omaan huoneeseen viemistä, ei itke, mutta keksii kaikenlaista muuta touhua ja kun nukahtaa nukkuu niin pinnallisesti, että kun persettä nostaa vierestä (tuolilla istun) niin heti kiipeää sängystä pois ja tulee perään...*huokaus*

Mulla on huomenna rakenneultra. Ei meinata kysytä sukupuolta, vaan se jää sitten arvoitukseksi kevääseen :heart: samapa tuo kumpi sieltä tulee, molempi parempi :heart: :heart:

Hysteerinen ja yöseikkailija 1v 7kk ja masutyyppi 20+3
 
Otatteko Hysteerinen siis pojan pois omasta sängystä yöllä ja viette muualle?

Meillä on ollut välillä yöheräilyä, mutta me ei koskaan oteta poikaa pois huoneesta. Jos itkee lohduttomasti eikä rauhoitu sillä, että menen huoneeseen ja silitän, niin otan syliin ja kun lopettaa itkun laitan takaisin omaan sänkyyn.
Ja valoja ei laiteta koskaan keskellä yötä eikä varsinkaan viedä toiseen huoneeseen.

Meillä oli myös tätä, että sitten siellä huoneessa piti olla ja silittää. Ja heti kun liikahdit poispäin niin poika havahtui ja alkoi itkemään.
Tehtiin tästä loppu sillä, että kun oli saatu poika rauhoittumaan niin kylmästi lähdettiin huoneesta pois. Sitten alkoi itkeä ja sai itkeä. Alussa itki ja itki, sitten käytiin välillä laittamassa uudelleen makuulleen ja rauhoiteltiin ja taas lähdettiin pois. Ei poika kovin montaa kertaa jaksanut itkeä pitkään.

Nyt herää yöllä joskus ja riittää kun käy rauhoittamassa ja sanoo, että nyt on yö ja nyt nukutaan. Nyt ei ala itkemään perään ollenkaan vaan alkaa heti nukkumaan uudelleen.

Meillä on edelleen käytössä pinnasänky, eli se on siitä hyvä, ettei pääse itte pois ja perään sieltä.

Joku koulutusjakso kannattaa varmaan teidänkin pojalle pitää. Eihän kukaan jaksa töissä käydä jos ei saa nukkua! Tiukasti vaan, yö on kuitenkin nukkumista varten :hug:
 
Zeena meillä siis pojalla on jo "isojen poikien sänky" tulee siis itse pois sängystä ja siihen sitten herää kun poika mönkii meidän viereen, ja sitten alkaa se ralli että omaan sänkyyn jne....*puuh* :headwall: Herra hajotti oman pinnasängyn, plus että alkoi kiipeillä sieltä pois, niin oli turvallisempaa siirtyä tuohon tavalliseen sänkyyn niin ei ainakaan tipahda korkealta. Joten kun lähtee huoneesta pois, niin tuo tatti tulee heti perässä, tai vähintään viiden minuutin päästä kun havahtuu. Sitä olen kovasti miettinyt, että miten tässä nyt sitten toimisi. Se pois lähteminen olisi varmasti järkevin juttu, mutta kun tää sankari tulee perässä :headwall: Toissa yönä sitten kävin vessassa niin poitsu oli sillä aikaa tullut omasta huoneesta pois (siis nukkui kun menin vessaan niin ihan normaalisti, eikä vielä ollut herännyt kertaakaan) ja käynyt meidän makkarissa laittamassa molemmat yöpöydän valot päälle, ja mies se vaan veteli sikeitä eikä tehnyt mitään asialle :headwall: ja taas oli härdelli valmis.

Eli lisää vinkkejä kiitos :D Mutta Zeena on ihan oikeassa että jotain koulutusta nyt kehiin, mutta millä tavalla? Ettei tarvitse joka yö istua pojan huoneessa kun pitäisi saada itsekkin nukkua.....
 
Hysteerinen etkös sä ollu täältä kymenlaakson shp:n alueelta vai muistanko ihan väärin :whistle: ?
Mietiskelin vaan et täällähän on mahdollisuus tuohon unikouluun mitä järjestää kymenlaakson ensi- ja turvakotiyhdistys ja jos et välttämättä halua poikaa sinne viedä niin sieltä varmaan ainakin voisi saada hyviä neuvoja ;)
 
Hei kaikki!

Meillä poika sai sikainfluenssarokotteen maanantaina, on aiheuttanut kipua jalassa ja väsymystä ja itkuisuutta, toivottavasti menee pian ohi. Varmaan kuitenkin helpompia oireita kuin itse sikainfluenssassa...

Nukuttaminen kestää täälläkin tosi kauan, yleensä noin 45 minuuttia. Mies tai minä (yleensä minä ) istuu koko ajan pinnasängyn vieressä ja laulaa/vetää soivaa unilelua narusta. Joka yö poika herää muutaman tunnin unien jälkeen, jolloin nostan pojan viereeni nukkumaan. Siihen nukahtaa heti, muuten valvoo ihan tuhottoman kauan, en jaksa yrittääkään nukuttaa uudestaan omaan sänkyyn... aamuisin pitää kuitenkin jaksaa nousta töihin.

Mukavaa ja flunssatonta syksyä kaikille,
Viljaliina ja poitsu
 
Huomenta :wave:

Meillä ei tullut pojalle mitään oireita possupiikistä.

Meillä nukutaan vielä pinniksessä. Varastossa olisi odottamassa isojen poikien sänky. Pitää ottaa se hyvissä ajoin käyttöön ennen vaavin syntymää.
Meillä joskus haen pojan aamulla 5-6 aikaan meidän sänkyyn nukkumaan.

Sanmarille pikaista paranemista :hug:

Hysteerinen joo ei tää pahanolon tunne oo mitään herrkkua :kieh: en ole kyllä oksentanut kertaakaan. Mut mulla ei oo aikasemmissa raskauksissa ollu mitää pahaaoloa. Esikoista odottaessani oksensin yhden kerran ja se oli siinä.

Rakenneultra on vasta tammikuussa. Ens maanantaina on neuvola sit jos kuulis ekan kerran sydänäänet. Ku ei tullu mieleen sanoa np-ultrassa ultraajalle,et laittaa sydänäänet kuulumaan :ashamed:

Mut mukavaa syksyn jatkoa kun nuo lumetkin näyttää sulavan pois :wave:

baby dream ja Topi 1v.7kk. ja masuasukki 13+3
 
MB:n tytön jutut ihania :LOL:

Hysteerinen Kovasti tsemppiä ja jaksamista tuohon nukkumiseen :hug:
Meillä esikoinen oli taaperoiässä ihan mahdoton nukutettava. Kiipesi pinnasängystäkin pois, eikä meinannut millään nukahtaa. En osaa muuta sanoa, kuin et malttia ja johdonmukaisuutta. Iltarutiinit aina samalla tavalla. Ja sitkeästi kantaa vaan takaisin sänkyyn ja sanoo että nyt nukutaan. Vaikkei sekään välttämättä auta, ainakaan kovin pian. Muistan erittäin hyvin, miten raskasta tuo oli :( Tyttö on nyt 7v ja vieläkin on vaikeuksia nukahtamisen kanssa :snotty:
Meillä auttaa unille rauhoittumista jonkin verran satu-cd ja/tai unimusiikki. Tuutulauluja tai sitten rauhallista klassista musiikkia hiljaa soitettuna.

Oliskohan baby dreamille tulossa tällä kertaa tyttö ;)
Mulla ei ollu tytöistä muuta kuin kuvotusta pari viikkoa, mutta pojasta oksensin jonnekin viikoille 16 asti.. Kun oli aivan erilainen olotila ku kahdessa aiemmassa raskaudessa, niin arvelin sillä kertaa olevan eri sukupuolta ja niinhän se sitten oli :)

Meillä on vihdoinkin tullut muutama sana. Kiitos on sanonut pidempään jo ( tiito/tiitti ), nyt sanoo kurkku ( kuukku ), kakka, hauva. Noi ainakin ymmärrettävästi. Sitten Puuha-Pete on Uua/Uua te. Poika tykkää siitä ja kun laulan sitä tunnaria, niin alkaa paukuttaa vasaralla tai heiluttaa kättään samalla tavalla :D Esikoisen vanhoista leluista löytyi Pete- ja Anni-nuket, Pete on päässy sit pojan unikaveriksi :)
Ja autoista tykkää hurjasti sekä kokkausleikeistä.


-Faerie-
 
Pakko on kommentoida kun meidän yöt kuulostaa ihan samalta!

Tyttö on nukkunyt 6kk iästä omassa huoneessa pinnasängyssä, nukahtunut itse ja herännyt jutteleen keskenään, mutta ei toivoakaan enää. 1v3kk jälkeen alkoi nukutusrumba, yöheräilyt ja nykyisten sitten nukkuu meidän välissä suurimman osan yöstä. Nukutus kestää tosiaan vähintään sen puolisen tuntia, vieressä ollaan ja toinen vaan hyppii/leikkii/huutelee pinnasängyssään vaikka tosi väsykin ois.

Alkuaikoina kun alkoi heräilyt, niin saatiin rauhoittumaan sänkyyn vaan käymällä huoneessa, mutta pikkuhiljaa heräämiset pahentuneet huudoksi asti. Ja jos rauhoittui niin jotenkin aisti huoneesta poistumiset.. Syliin ottokaan ei rauhoita ja ehkäpä sitten ehti tottua siihen että otetaan väliin aamuyöstä, kun ite ei jaksa kekkuloida nukuttamassa silloin. Ois varmaan vaan sinnikkäästi pitäty. Ensin aattelin että hysteeriset huudot on jotain pelkokohtauksia, mutta tiedä sitten.

Nyt sitten on vähän ongelmallista kun syntyi tuo toinen vauva, joka nukkuu meidän makkarissa ja tietty syö öisin. Koko ajan häiritsee ittee että välissä nukkuva esikko herää turhaan eikä oikein mahdu vauva enää samaan sänkyyn (sais rauhoittumaan öisin paremmin).

Esikolla siis on selkeetä mustasukkaisuutta joka ilmenee takertumisena muhun ja jotenkin nyt sitten ei muka raaski sitä pakottaa omaan huoneeseen..

Voiko tämänikäisillä olla pimeänpelkoa ja kuinka paljon uskaltaa itkettää omassa sängyssään?

Huoh.. Päikkäritkin meillä menneet plörinäksi. No ehkä tilanne tasaantuu kun tottuu vauva-asiaan.

LinneB + tyttö 1v7kk ja poitsu 1kk 1vko
 
Iltaa :wave:

LinneB Meillä kans poika nukkunut 6kk. iästä asti omassa huoneessa ja hyvin menny. Nyt on ollu nukkumaanmeno itkuista ja saa käydä pari kertaa silittelee ja peittelee. Ja aika usein haen aamuyöstä 5-6 aikaan meidän sänkyyn. Sit pitäs kohta puoleen ottaa "isojen poikien sänky" käyttöön,et kerkeis siihen totuttaa ennen vauvan syntymää.
Mut eiköhän noi nuku viimeestää 18- vuotiaana omassa sängyssä :LOL:

Nyt ei muuta ku mukavaa viikonloppua kaikille :wave:

baby dream ja Topi 1v.7kk. ja masuasukki 13+4
 
baby dream toivottavasti pahoinvointisi lakkaa pian. Itsekin kärsin siitä tässä toisessa raskaudessa, ekassa ei ollut yhtään mitään (vaikka kummatkin on tyttöjä ). Oksensin aika harvoin, mutta voin pahoin aamusta iltaan koko ajan pari kuukautta. Yöks.

Halaukset uniongelmaisten äideille!
Meilläkin alkoi nukkumaan 6kk ikäisenä ja pinniksestä otettiin reunapala pois 1v3kk ikäisenä. Hyvin meni, vaikka alussa tulikin pois sängystä sen sata kertaa. Aina vietiin takaisin ja jossain vaiheessa ovikin oli laitettava kiinni kun ei jaksanu enää viedä takas huoneeseen. Annettiin sitten itkeä oven takana vähän aikaa ja sitten taas sänkyyn. Se tehosi aina ja pian oppi ettei sängystä tulla pois vaan nukutaan. Tottakai on poikkeuksia, mutta tosi harvoin. Eli en mä näe ainakaan mitään pahaa siinä että lapsi itkee sen takia, että pitää nukkua. Tosin kannattaa laittaa nukkumaan vasta kun on oikeasti väsynyt. Muuten saattaa tulla pois sängystä vaikka 50 kertaa.. tämäkin koettiin kerran meillä :) Mutta joo toisilla toi menee helpommin kuin toisilla, että tsemppiä vaan kaikille uniongelmaisille.

Meillä harjoitellaan ässää. Huh, päästään meidän vichyongelmasta :LOL:
Osaa sanoa ässän joissain sanoissa kuten esim. "isi", "kassi", "kiitos", mutta sitten jos sana alkaa ässällä niin ei osaa. Esim. tytöllä on kaveri Saima, joka on "maima". Vähän on ässä vielä sellainen saksalainen "sch" vielä, mutta koko ajan paranee.
Värejäkin ollaan harjoiteltu ja punainen, sininen ja musta tulee useimmiten oikein. Duplojen kanssa on harjoiteltu ja autojen. Tunnistaa myös joitain muotoja, kuten ympyrän ja kolmion. Ainakin kirjasta ;)

Possurokotteen sai torstaina ja pientä lämpöä siitä tuli seuraavana yönä. Jalkaa valittaa vieläkin eikä oikein tykkää kävellä sillä. Puistoillessa kuulee vaikka mitä oireita mitä on rokotuksesta tullut. Joillekin tullut ihan kunnon tauti :(

MPR-rokote mennään hakemaan parin viikon päästä ja samalla vauvalle rota. Kiva, että se nyt kuuluu rokotusohjelmaan, tuli syyskuussa. Yritti tunkea tota MPR:ää samalla kertaa ku possua, mutta kieltäydyin. Sanoin että yksi rokote kerrallaan, kiitos vaan. Haluan tietää mistä sivuvaikutukset tulevat, vaikkakin MPR:stä ne tulee vasta ehkä viikon päästä. Ihan sama, mä en silti halunnut niitä yhtä aikaa. Jos meille olis tullu sellanen kunnon tauti possurokotteesta ku joillekin niin kiva jos vielä MPR:stä olis tullu oireita heti perään. Huh..

Nyt on muuten alkanu arki helpottua huomattavasti näiden kahden kanssa, kun oon saanu vähän rytmitettyä päiväohjelmaa vauvallekin. Vauva on muutenkin ihana, kun tykkää pällistellä sitterissä. Ilmavaivojakaan ei oo ollu hirveesti. Nukkuu paljon ulkona mikä sekin auttaa arjessa, kun siellä saattaa nukkua kolmekin tuntia.

Eipä tässä muuta tällä erää. Me muutetaan joulukuun alussa, joten voi tulla pieni tauko palstailussa kaiken muuttohässäkän keskellä. Mutta tuskin tänne tulee niin paljon kirjoituksia etten ehtisi niitä lukea sitten kun palaan linjoille :)

Voikaa hyvin!

MB ja tytöt 1v7kk ja viikon päästä 2kk
 
Piiuli82 joo kymenlaaksostahan me. Mä sain tuon numeron "unikouluun" jo neuvolasta, mutta en ole vielä soittanut, kun jäin pohtimaan sitä että maksaako se pelkkä kysyminenkin :LOL: mutta voipi olla että tässä kohtapuolin pitää kysyä, siellä vois olla enempi tietoa kun ovat asiaan oikein perehtyneitä.

LinneaB samanlaista rumbaa siis teilläkin :hug: Minä olen ottanut nyt meillä sitten jälleen sen "unikouluttajan" linjan, eli vienyt takaisin sänkyyn, mutta heti kun on miehen vuoro niin luovuttaa ja tuo meidän väliin :headwall: sit mä en ite saa nukuttua yhtään, kun poika potkii niin pirusti joten ainut mahdollinen asento on selkä poikaan päin ja sitten ei tosiaan ole kuin se yksi asento |O No joo, mut en jaksa ruikuttaa enää, tuun sitten enemmin kertomaan jos saadaan tilanne jotenkin paranemaan päin :D

MB vitsi teidänkin vauva on jo 2kk :eek: justhan mä onnittelin sua vauvasta...aaapuuuvaa, kohta on jo mun vuoro synnyttää,en ehkä haluakkaan synnyttää, voisko joku muu hoitaa sen mun puolesta????? :saint: :saint:

Jaahas, se on pakko aloittaa työt. Hauskaa viikkoa kaikille :wave:
 
Saikkulainen täältä vain terve! Viikko sitten sain kuulla taas pakkolepouutisia neuvolalääkäriltä: kohdunkaula oli yhden sentin (venyttäen kuulema sen 1,5, cm), mutta onneksi kohdunsuu oli kiinteä, toisin kuin pojasta silloin aikoinaan samoilla viikoilla. Tosin silloin kohdunkaula oli jopa 2 cm... Nyt olen sitten nähnyt kaikenmaailman keskoskaappiunia ja muita ahdistavia juttuja - pelottaa ihan tosissaan, että vauva syntyy aivan liian aikaisin :eek:

Onneksi vauva on suhteellisen iso viikkoihin nähden (kävin koon takia sokerirasituksessakin: kaikki kunnossa), joten ehkäpä se selviäisi, jos nyt syntyisikin. Lääkäri sanoi, että keskimäärin vauva on liki paria viikkoa todellisia raskausviikkoja isompi, kun hän mittasi pään ympäryksen ja reisiluun. Varsinkin pää on iso: taitaa alakerta huutaa hoosiannaa synnytyksessä :kieh: Kipeitä supituksia tulee harvoin, vain silloin, jos olen kävellyt pidempään, mikä nyt tietty on tästä eteenpäin kielletty. Harjoitussuppareita tulee usein, jos vain tarkkailen niitä maatessani. Lääkäri sanoi, että luultavimmin kohdunkaulan lyhentyminen johtuu mun rakenteista, jotenka musta ei olisi lapsitehtailuun. Onneksi haaveissa ei ole ollutkaan kuin kaksi lasta. Toivottavasti toive toteutuu...

Nyt kyljelleen makoilemaan! Onnistumisprosentti on vain todella huono vilkkaan pojanviikarin kanssa :ashamed: Katsotaan, miten pitkään vauva malttaa masussa pysyä, sillä todellakaan en usko sen siellä laskettuun aikaan asti pysyvän. Toivottavasti päästäisiin ainakin sinne viikolle 32.

Mavi ja poika kohta 1 v 8 kk ja vauva 27+3
 
Huomenia :wave:

Mavi Toivotaan et pieni jaksaa olla matkassa vielä monta viikkoa :hug:

Itelle ei ihmeitä. Kuvotuksen tunne on välillä.

Eilen oli neuvola ja kaikki hyvin. Painokin oli tippunut 332g/viikko. Sokerirasitukseen joudun taas kerran :x

Ei meinannut neuvola täti löytää pienen sydänääniä. Sanoi et taitaa olla yhtä vikkelä kaveri ku velikin :LOL:

Tein sunnuntaina mokkapaloja :p jos ottas yhden aamupalaks :whistle:

baby dream ja Topi 1v.7kk. ja masuasukki 14+2
 
Mavi voi että :hug: toivotaan, että pieni jaksaisi masussa vielä pitkään. Mutta onneksi tosiaan on iso, jotta selviäisi paremmin. Ystäväni poika syntyi viikolla 34 ja ei tarvinnut ollenkaan keskoskaappia :eek: että hirveästi eroja on vauvoissa. Käy välillä kertomassa kuulumisia, mä ainakin haluan tietää miten te jaksatte :hug:

baby dream mä just varasin sokerirasituksen :headwall: Ällöä. Mut minkäs teet kun on valas niin on :D Äläkä siellä juttele mokkapaloista, mä yritän syödä "kevyesti" painoa on tullut ihan hemmetisti taas :p ja vasta oon puolessa välissä.... :headwall:

Hysteerinen, poitsu + masutoukka 21+2
 
Heissan :wave:

Toivottavasti saat Mavi nyt levättyä jotta vauva pysyisi vielä viikkoja kyydissä. Saatteko poitsua hoitoon mihinkään? Olitko sä tässä välissä töissä? Että onko poika ollut päivähoidossa koskaan?

Meillä tyttö sai kanssa possurokotteen viime viikon torstaina eikä siitä onneks tullut mitään oireita. Toisinkuin siitä mpr-rokotteesta joka pisti meidän yöt ihan sekaisin. Likka huusi muutamana yönä tai siis kiljui eikä saatu tyttöön mitään kontaktia. Se oli pelottavaa :(

Eilen aamulla tyttö oli ihan räkäinen ja kiukkuinen joten jätin viemättä tarhaan ja mummi tuli sitten pariksi tunniksi hoitamaan kunnes mies tuli töistä kotiin, lähdin siis itse iltavuoroon. Päivällä tytölle oli sitten noussut pieni kuumekin joten tänään olen sitten ollut saikulla kotona tytön kanssa. Itseasiassa ekaa kertaa on tyttö pois tarhasta kun on kipeä. Aika hyvin kun olin ihan varma et saa jonkun sairastelu kierteen heti kun menee tarhaan. Meni sitten melkein 3kk ennen kuin pöpö iski. Tosin olen melko varma että eilinen johtui takimmaisista poskihampaista. Kuolan määrä on meinaan älytön ja sormet hakeutuu suuhun. Täytyy tarkistaa huomenna että onko sieltä tullut hammas läpi. Tänään ei kuitenkaan ole enään ollut lämpöä ja nenäkin niistettiin vain pari kertaa.

Puhetta tulee päivä päivältä lisää ja lisää. Ei meinaa enään perässä pysyä. Kaks sanaisia lauseitakin jo tulee :heart:

Olen jo muutaman viikon jutellut neidille että jouluna sitten annetaan tutit joulupukille ja se vie ne tonttuvauvoille. Saas nähdä kuin käy.. suostuuko antamaan. Tutti on kuitenkin käytössä vaan unille mentäessä, joten ei luulis et se niin paha homma olis.

Sitten varovainen paljastus, jos kaikki menee hyvin niin meille syntyy heinäkuussa pikkukakkonen :heart:

Apsi Deisi ja pikkuneiti kohta 1v8kk
 
Huomenta!

Apsi Deisi Onneks olkoon :flower: :heart:

Meillä ei tule vielä lauseita mut uusia sanoja kyl tulee päivittäin.

Hysteerinen ei ne mokkapalat ollu hyviä :whistle: ;)

Ei muuta ku lumisateita odotellessa hyviä jatkoja kaikille :wave:

baby dream ja Topi 1v.7kk. ja masuasukki 14+3
 
Mavi pidetään peukkuja täälläkin et pikkunen pysyy kyydissä riittävän pitkään

meillä on yöt tosi levottomia.. tai siis alkuyöt, nukkumaan menee hyvin ja nukahtaa mut sit n.45min - tunti niin herää itkeen, ja tätä jatkuu sit tasasesti 45 min - tunti niin tonne yhteen puol kahteen :eek: enkä nyt oo viel keksiny et mikä auttas, hiljenee tosin suht nopeesti, välillä auttaa kun käy silittää ja toisinaan kun silittää nii alkaa kahta kauheempi huuto.. sit loppuyön nukkuu rauhallisesti.

sanoja tulee jo monia ja lisää koko ajan varastoo.. mut ei viel lauseita.

Essi- ja Eero 1 v 7 kk ( tulevana maanantaina)
 
Apsi deisi onnea :heart: ihanaa, toivottavasti kaikki menee hyvin :hug:

Essi No hurjalta kuulostaa teilläkin :eek: jaksuja :hug: ei kait tässä voi muuta sanoa, kun itekkin on välillä ihan kuin puulla päähän löyty. Välillä toimii joku juttu, toisinaan taas ei, että aika arpomista meillä että milloin toimii mikäkin :D
 

Yhteistyössä