Joulukuun tonttuset 2013

Morjens ja hyvää pääsiäistä!
Meillä Olio oppi kääntymään mahalleen, kun viikkoja oli tasan 18. Ei onneksi vaikuttanut yöuniin.
Edelleen Olio menee nukkumaan n. klo 24 ja syö klo 03, 06 ja 7.30. Sit lähdetään viemään isoveli eskariin. Unet vaunuissa ja tissiä taas n. klo 10. Ennen puolta päivää syödään eka annos kiinteitä (aika vähän) ja taas tissiä.
Klo 12.30 takas vaunuihin ja hakemaan veli kotiin. Ulkoilua ja päikkäreitä n. klo 15-16 saakka. Sitten tissiä vapaamuotoisesti loppuilta, ehkä lisäksi sosetta. Nyt on annettu iltaisin pullollinen velliä, sen jälkeenkin saattaa syödä vielä maitoa ihan reilusti :D ! Joku kasvupyrähdys varmaan.
Pulauttelu on hieman vähentynyt ja koliikkihuuto loppunut! Huoh! Tämä on kyllä ollut meidän "vaikein" vauva, vaikka ei se kaksostenkaan kanssa aina helppoa ollut.
Vauvakuumetta ei ole, vaikka surutyötä tehdään tavallaan, kun Olio on meidän viimeinen. Kasvaa tuo pieni niin äkkiä! Tulihan vuodatus, nyt antamaan tissiä!
T: Alexa ja pääsiäishanukas :D ,kohta 5kk!!
 
Terveisiä ison veden takaa :) Ollaan nyt oltu reissussa viikko ja vielä toinen mokoma olisi edessä. Kaikki on sujunut mainiosti mitä nyt neidin masu on ollut kovalla ja se on aiheuttanut vähän ongelmia...tänään oli eka todella kuuma päivä, toivotaan että niitä ei tule lisää kun pikku neidin kanssa ne ovat hiukan hankalia.

Runoilen lisää kun kottiin päästään ja lueskelen sitten parammalla ajalla mitä on tapahtunut...

Maikkis ja neiti 5 kk ja joitan päiviä
ps. neiti käänty juuri ekan kerran toisen kyljen kautta masulleen ja pyörii nyt jo hieman myös navan ympäri :)
 
Viimeksi muokattu:
paivih: toivottavasti flunssa menee pikaisesti ohi, se on kyllä tosi kurjaa! Meillä edellisellä vauvalla alkoi just tän ikäisenä korvatulehduskierre (oli täysimetetty), joka loppui vasta korvien putkitukseen ja kitarisan poistoon yli 2 vuotiaana :( .
Tässä kans vähän stressailen tuota flunssaa, kun mies on ollut viikon saikulla.

Mä aloitin antamaan Oliolle puuroa, vaikka 5kk ei ole ihan täynnä vielä. Ostin sellaisen kaupan valmispuuron ja ohensin sitä maissivellillä. Ei tullut ekoista maisteluista ainakaan mahavaivaa.

Miten teillä muilla kiinteiden aloitus/syöminen? Meneekö millaisia määriä?
Meillä siis pääasiallinen ravinto on vielä tissimaito, mutta vähän kaikkea ollaan maisteltu :D .

Mahalleen Olio menee tosi vauhdilla ja kierii navan ympäri. Nyt on alkanut harjoitella jalkojen vetämistä mahan alle, ei kyllä vielä tarvitse liikkumaan ryhtyä.

Hyvää vappua kaikille! (jää kuoharit väliin tänä vappuna, pöh!)

T: Alexa ja Olio 20vkoa + 3pv
 
Vielä töristään... Lääkörissä poikaa köytin, mutta missään ei ole mitään. Verikokee otettiin, niissä ei mitään. Keuhkoissa ei kuulu rohinoita. On vain nuha. Korvat puhtaat. Jospas helpottaisi.on onneksi iloinen ja juttelee ja kiljuu ja huutelee jajaja.. aivan kuin terve lapsi pienellä törinällä ja yskällä :D

Minä ostin jotain HIPP puuroa tuossa aikaisemmin, siinä oli että 4kk iässä voi alkaa antaa. Oli joku mieto riisipuuro. Ei vaan pojalle kelvannut ilman hedelmäsosenappia :D Ostin sitten muksun riisipuuron tuonne oottelemaan :)

Meillä syödään kasvissosetta päivällä. Peruna johon olen sekoittanut jonkun muun vihanneksen. Kesäkurpitsa, bataatti, porkkana tai kukkakaali. :) Hyvin kaikki maistuu. Nyt lentsun aikaan olen antanut aamupäivällä hedelmäsosetta, kun maito ei oikein kelpaa. :/ Onkai se hankala, ku nenän kautta happi kule kunnolla. Mutta hyvin syö lusikkaruokaa täällä :)
 
Judie - Meillä maitoallergia oireili (oireet alkoi heti mun maidonnousun jälkeen) ennen imetysdieetin aloitusta silent refluksilla eli siis mahansisältö seilaa ruokatorvessa edestakaisin ja tämä aiheuttaa kovaa kipua ja muutenkin tukalaa oloa. Pikkuinen oli tosi itkuinen ja näki, että on kurja olla. Lähes jokaiset unet keskeytyi 30min-1,5h jälkeen itkuun, kun oireet löi päälle. Yöt oli pahimpia ja aika nopeasti tilanne huononi ja pikkumies oli enää jollain lailla tyytyväinen (ts. ei itkenyt) vain tosi pystyasennossa. Eli minä nukuin yöt sohvalla istuen vauva rinnan/mahan päällä ja päivällä vauva oli kantoliinassa tai muulla keinoin pystyasennossa... :D Oli vähän rankempi eka kuukausi, kun nukuin käytännössä vain istualtaan ja nekin vähät unet noin tunnin pätkissä. Lisäksi pojalle nousi kasvoille aika ärhäkkä ihottuma aina syönnin jälkeen; tämä oire alkoi pari viikkoa ennenkuin kuin aloitin dieetin (pojan ollessa 5viikkoinen). Ummetus vaivasi syntymästä lähtien ja helpotti vasta noin 2 viikkoa dieetin aloittamisen jälkeen.
Refluksioireet palasi parin päivän kuluttua siitä, kun palautin testiksi maidon (ja testivuorollaan sitten myös soijan) ruokavalioon. Ja oireet hävisi pari päivää sen jälkeen, kun palasin takaisin dieetille. Eli siis selkein/vaikein allergiaoire meillä tuo silent refluksi ja lisäksi kasvojen ihottumaa sekä ummetusta. Luulen, että ihottuma olisi pahentunut ja levinnyt myös vartalolle, jos en olisi tuolloin aloittanut dieettiä. Olipas hankalasti selitetty oirejutut, mutta toivottavasti sait jotain selkoa. :D

Kiinteistä - Meillä tykätään kovasti kiinteiden maistelusta; hirmuinen tohina alkaa sitterissä, kun lusikka ja ruokakippo ilmestyy näköpiiriin! :) Aloitettiin bataatilla vähän yli 4kk iässä, mutta harmittavasti refluksioireita alkoi ilmaantumaan öihin 3päivää kokeilun jälkeen. Lopetin bataatin antamisen ja yöt rauhoittui. Nyt on testissä kesäkurpitsa ja näyttää vähän lupaavammalta. :) Toivon kyllä kädet kyynärpäihin saakka ristissä, ettei tuo pikku-ukko olisi mikään multiallergikko...

Onko muilla ongelmaa säiden lämmettyä ulkopäikkäreille pukemisessa? Meillä kun poika on tosi kuumakalle ja aina pää hikisenä, niin tuntuu, että vk-haalarissakin on jo liian kuuma! Fleecepuku on jo aiemmin käynyt liian kuumaksi. Laitan vk-haalarin alle vaan bodyn ja sukkikset/potkarit ja sit tietty kypärähatun sekä tumput+villasukat. Vaunuissa on äippälaatikon makuupussi, jota en oo enää laittanut kiinnikään, kun kuitenkin päälle tulee vielä "vaununkansi". Tuntuisi ihan hurjalta laittaa toista vaan jossain collegepuvussa nukkuun ulos ja vaunut tuntuu aika kalseilta ilman tuota makuupussia. On tämä vaikeaa. :D :D
Oho, tulipas pitkä teksti! Pitkästä aikaa koneella kun istuu, niin nopeaa tämä kirjoittelu..

Tuuti ja pikkumies 4,5kk
 
Viimeksi muokattu:
Luin Tuutin kirjoituksen ja samoilla mentiin täälläkin ekat pari kuukautta.. pystyssänukkumiset sohvalla ovat onneksi enää muisto! :)

Bataattia on maisteltu hyyyyvin varovasti nyt viikon verran. Näillä määrillä ei refluksi/ vatsavaivat ole vielä ainakaan pahentunet. Mitähän ottaisin seuraavaksi ruokalistalle? Valmisruoissa on hitto soikoon melkein aina kahta ainetta..

Yöllä välillä jutustellaan hetki 3-4 välillä, mutta maidolla tainnutan takaisin uneen.. tuntuu vaan ettei niin nälkäkään ole, mutta kun tämä ei syö tuttia eikä mun hermo kestä mitään pitkiä tassutteluja keskellä yötä niin näillä mennään.

Päiväunet on parantuneet ehkä vähän; kaksilla unilla pääsääntöisesti menee päivät nyt kun nukkuu pidempiä pätkiä.

Vaunuihin olen lämpiminä päivinä pukenut vain sisävaatteet ja myssyn, niillä makuupussiin. Tumppuja ja sukkia ei ole tarvinnut enää hetkeen. Nyt luvattiin tosin taas viilenevää : /

Miehen 3 viikon loma päättyi, paluu arkeen koitti! :p

-Pippari ja neiti 4kk 3 vko
 
Meillä on vaunuissa äitiyspakkauksen makuupussi, sisävaatteet (sukkahousut, housur, body ja huppari) pipo, lapaset ja tossut. Ja jos näyttää viileältä ilma, niin sellainen pieni fleecepeitto. Ja hyvin nukkuu :)

Meillläei pojalle valmissoseet vieläkään kelpaa. Ostin kaupan luumusoseen kun oma tekemä oli pakkasessa. En siis muistanut ottaa aamulla sulmaan. Oli ilme aika hauska xD Eli, oma tekemillä soseilla siis yhä edelleen mennään. Mutta samapa tuo, ompahan ainakin täyttä tavaraa :D
 
Meillä on ollut täällä viime viikot lämpimät kelit (+17) jopa ja kun poika on kuumissaan vähemmissäkin lämpötiloissa niin olihan se uskottava että nukkuu nyt päiväunet vaunukopassa ilman makuupussia bodyssa ja sisähousuissa, sukat jalassa, ohuet tumput käsissä ja kypärämyssy päässä. Alle 15 astetta niin peitto noiden päälle tai gollege/fleece-asu. Koppa on kyllä hyvin suojattu ja lämmin (emmaljungan duo edge).

Tänään piti käydä hakemassa apteekista duphalacia, että saa kakkaa pehmeämmäksi. Kiinteät aloitettu kolme viikkoa sitten ja nyt kun määriä on lisätty niin kakka ei ole tullut neljään vuorokauteen. Meillä on maisteltu päärynää, perunaa, luumua, porkkanaa ja mangoa. Perunaa annoin muutaman teelusikallisen ja porkkanaa myös. Hedelmäsoseita enemmän. Seuraavaksi siirrytään kukka- ja parsakaaliin sekä ruusunmarjaan. 1-2 makua/vko on ollut tahti. Hyvin maistuu, ehkä sit liiankin hyvin kun maha on nyt kovalla. Poika ei ite vielä kipua valita, mut huomaa että ei saa ähkittyä kakkaa pois. Soitin neuvolaan niin sanoi yli kolme päivää kakatta olevan ummetusta ja ohjeisti pehmentäjän ostoon. Nyt sitten ootellaan. Toivottavasti ei ole ihan horroria sen kakan teko... :(

Muuten on mennyt hyvin meillä, uutta opitaan ja maailmaa ihmetellään! <3

Liise ja poika reilu 4,5 kk
 
Joo, kyllä meilläkin joka päivä syödään luumua mut silti meni panttauksen puolelle ;)

Eilen kuitenkin maha toimi jeeeeee!!! :D Melkein itkin ilosta. :) Eikä ollut ees kovalla. Sellasta kiinteämpää massaa kuitenkin.

No, mut se kakasta tällä erää. Riemukasta vappua kaikille!! :D
 
Täällä kans jouduttu ottaan masun pehmike käyttöön, kun 5 päivää edellisestä kakista.. :/ aion kyllä aloittaa hedelmäsoseet luumusta. Meidän pikkumies kun tuntuu reagoivan kaikkeen mahdolliseen ummetuksella! :O
Mutta nyt munkkitaikinan tekoon, hauskaa Wappua kaikille!
 
Tervehdys kaikille ja hyvää Vappua!
Meillä lähestytään jo 5kk ikää,huisia!Nyt keväällä aika on ruvennut rientämään,ihana kun on lämmin ja aurinkoa.

Pieni mies kierähti eilen masulta selälleenkin ekaa kertaa,selältä masulle on jo menty kauan.Käsillä tartutaan täälläkin kaikkeen ja koitetaan suuhun pistää.

Yötkin sujuu täällä jo mukavasti,kiitos korvikkeeseen siirtymisen ja refluksilääke Losec mupsin.Lääke aloitettiin kun ei sakeuttaja,Gaviscon eikä mikään auttanut refluksiin(silent) ja kaikki illat meni kantaen ja huutaen kipeän oloisena.Heti lääkkeen aloituksen jälkeen poika rupesi menemään klo21 nukkumaan ja huudot loppuivat,jess:).Vieläkin on refluksioireita mutta kivut on helpottaneet.Tuossa kun lueskelin teidän muidenkin juttuja refluksi ja allergiaoireista niin kyllä kuulosti ihan samalta ne teidän alkukuukauden pystyssä nukkumiset ja pätkäunet,huh.onneksi on jo monilla alkanut helpottaa ja meilläkin.Tsemppiä vaan kaikille joilla vielä hankaluuksia paljon ja nukkumattomuutta!

Soseita täällä syödään n.3krt päivässä,luumua,kasvista ja persikkabanaani ovat suosikkeja.kohta aloitellaan pikkukalastajan herkut sun muut ja puurokin varmaan pikkuhiljaa.Päiväunia täällä on vielä n.3krt ja joskus pikkunokoset illalla.Kakkaa saa välillä vähän odottaa mutta luumun tehokuurilla saadaan tulemaan.

Ulkonakin on jo kateltu vaunun ulkopuolellakin maisemia ja loivassa istuinasennossa vaunuissa viihtyy hyvin toisten puuhia seuraillen.

Mukavia kevätpäiviä kaikille!
Noie ja pikkumies kohta 5kk
 
Hei taas kaikille,

Koti-Suomeen palauduttu. Reissu meni hyvin mutta kyllä on ihanaa olla taas kotona :)

Meillä kanssa ollu ongelmia masun kovuuden kanssa. Kiinteitä ei olla vielä aloitettu ja silti masu on ihan kovalla. Reissussa mentiin Levolacin voimin ja nyt kotona ajattelin kokeilla josko luumu hoitaisi saman asian. Olisi vähän luonnollisempi ratkaisu...

Eilen melkein mentiin masulta selälle. Ylävartalo käänty jo kamalan huuto ähistyksen tuloksena mutta jalat vielä jumitti...tyttö jäi jumiin ihan kierolle. Raukka parka :)

Nauratti kun lueskelin Liise sun kommenttia siitä kun melkein tuli itku kun toinen sai kakat väännettyä. Täällä kanssa ollaan pari kertaa oltu tippa linssissä kun pepusta on löytynyt hyvä rakenteinen kakka. Jos joku olisi vuosi sitten sanonut että olisin onnesta soikeana kun toinen saa hyvät kakat aikaiseksi niin olisin pitänyt hulluna...niin se vaan muuttaa asioita tuo pieni mönkijä :)

Nyt ois vielä hippasen paljon tuota matkalaukkujen purkamista ja jääkaappikin ammottaa tyhjyyttään....

Maikkis ja Juniori 5,5 kk
 
Tervetuloa takasi kotiin Maikkis!

Meillä kääntyy mahalleen, jos auttaa kyljelleen. Muuten sätkii vaan lattialla. :D

Täällä huushollissa luumy on hyväksi todettu. Vaikka poju vetelee banaania oikeastaan joka pöivä, niin masu pelaa kun luumuakim syö. Yleensä teen luumubanaani mössön. Oikein herkun näköistä, mutta poju tykkää. :)
 
Hyvää iltaa,

Täällä neitinen on vielä IHAN hereillä...voihan pölö. Nyt se aikaero sitten näköjään kostautuu. Viime yö oli meidän mittapuulla tosi lyhyt 23-06 ja nyt näyttää pahasti siltä että samalla mennään....

Viimeksi kirjoittelin että raukka jää jumiin kierteelle kun yrittää kääntyä masulta selälleen. No, nyt se taito on hankittu ja samalla myös vahingossa alettiin siirtymään paikasta toiseen. Onneksi vielä tuo siirtyminen on vaan metrin tai sinnepäin. Toivottavasti neiti ei ihan pian keksi että näin voi oikeasti liikkua koska sitten äiskälle tulee kiirus! Nyt myös otettu muutama kerta varpaista kiinni....ehkä kohta keksitään että hetkonen nämähän ovat minussa kiinni :)

Hieman tuo kiinteiden aloitus mietityttää edelleen. Vatsa on nyt jo kovalla ja kiinteät vasta harkinnassa. Otan kyllä tuon luumun heti alkuun jos se vaikka helpottas tuota alotusta...

Nyt kyllä lähden nukuttamaan tuota neitiä. Pitäkäähän peukkuja!

Maikkis ja neiti 5,5 kk
 
Pikku neitillä on ollut asiata:)

Minä nukuin viime yön ihan surkeasti. Pikkumies meni unille klo 20.30, otti maitoo 60ml n.klo 22.30. Nukkua tursotti siten puoli 7 asti. Mutta minä vain pyörin ja hyörin sängyssä. Rasittavaa.

Meillä varpaat on löydetty jo parisen viikkoa sitten, vaikka sitä odotetaan vasta 6kk ikäiseltä. Ainakin näin se fysioterapeutti sano, jonka luona käytiin.

Eilen unohdin: Pikku-ukko on reippaan 6800g ja 64cm pitkä. Ihana pienisuuri mies.

Mutta taas mentävä, vauvelille ruokaa ja sitten ihastelemaan alta kuukauden ikäisyä pikkuneitiä. <3



Paivih ja pikku mies 4kk 5päivää
 
Hei!

Kyllä aika rientää. Olen monta kertaa ollut aikeissa kirjoittaa kuulumisia, mutta aina on jäänyt. Ulkona on niin masentavan sateinen ilma :(

Oltiin tiistaina 5kk neuvolassa. Pojun mitat: 6300g ja 63cm - meidän pieni kirppu! Pituutta oli tullut kuukaudessa 4cm, kun viimeksi sitä ei ollut tullut juurikaan. Eilen kävimme lääkärissä kun poitsun toinen silmä on sunnuntaista lähtien rähminyt ja vetistänyt. Vauvoilla saattaa kuulemma tukkeutua kyynelkanava, jonka takia se rähmii ja vetistää. Silmä ei punoita ollenkaan joten lääkäri oli sitä mieltä, että nyt vain putsaillaan keitetyllä vedellä. Antoi silmätippareseptin jos tuo ei mene ohitse tai oireet pahenevat. Maanantaina meillä on sitten seinäjoella ne allergiatestit. Saas nähdä mitä niissä näkyy ja toivottavasti ollaan edes vähän viisaampia tuon reissun jälkeen... Olen nyt ollut maidottomalla pian kuukauden. Ihmeen kivuttomasti on mennyt.

Leukapielet ja rintamus on nyt saatu vähän parempaan kuntoon uuden rasvan ansiosta, mutta jos on vähän kauemminkin kaularasu/ body kaulasta märkä alkaa heti punoittamaan enempi. Jos poju makaa maassa vatsallansa ja hieroo kasvojaan esim.jumppa-alustaan ei mene kuin hetki niin nassu on siitä kohtaa punainen. Meidän herkkähipiäinen.

Viimeyönä poju meni nukkumaan klo.22 ja heräsi 00.45 ja 03.45 syömään. Aamutissuttelua klo.7 jonka jälkeen noustiin ylös. Nyt tuntuu oma olo pirteältä. Muutama edestakainen yö kun poju riekkui kokoajan ja tissuteltiinkin tiuhaan tahtiin. Eilen oli ihan tööt olo. Ehkäpä pojun flunssa -> nuha on myös osasyy tuohon riekkumiseen.

Aloitettiin nyt viikolla kana+riisi sose. Olen sitä iltaisin antanut, mutta eilen jäi antamatta ja mietinkin olisiko sen takia ollut parempi yö??? Oletteko aloittaneet ensin puurot vai lihasoseet?

Edelleen ei olla löydetty kultaista keskitietä, että saataisiin kakka pehmeäksi. Kokeillaan nyt sempperin luumu-päärynä sosetta, josko sillä toimisi.

Nyt itsekin hiukan lepäämään kun pentunen nukkuu :)

-Judie + poju 5kk 7pvä
 
Judie, mä huomasin saman tuosta unesta. Oon yleensä iltasin antanu sosetta pikuherralle. Ja on sitten syönyt klo 23.30 ja 04.00. Eilen sitten oltiin oikeastaan koko päivä menossa ja jois pelkkää maitoa ja illalla tein vellin. Mitä tekee pikkumies, nukahtaa klo 20.30 ja herää klo 07.00 syömään, jatkaa unia 09.30 asti. :O Ehkä en illalla annakkaan sosetta enää, vaan pidän sen päivässä. :) no okei, kaks kertaa sai olla antamassa tuttia yöllä.

Meille nyt 4kk neuvolassa nyt sanoi, että voi kohta puoliin aloitella riisipuurolla. Ovat kuulema kaikkein helimpiä masulle :) Eli riisipuurolla alotetaan, sitten liha ruokaa ja sit vasta viljapuurot. :)
 
Meillä maisteltu bataattia, kesäkurpitsa, maissia, luumua ja nyt uutena päärynää. Ei ole tullut mitään vaivoja! :)

5kk neuvolassa huomautettiin pituudesta (7340g/ 64,7cm), ei ole tullut tarpeeksi. Kehotettiin aloittaman lihat aika pian ja myös viljat sen jälkeen. Mikähän liha ois paras aloitukseen, vai onko ihan sama? Kauraa kehui hellimmäksi viljoista.

Bataatti- ja kesäkurpitsasoseet tein itse, nyt löysin tuon kombon kaupasta, joten sillä varmaan mennään jatkossa.. laiska äiti ;) Aloituslihasoseen ajattelin koittaa viitsiä sörssätä vielä itse.

Pulauttelu on ehkä hiukan vähentynyt kiinteiden aloituksen myötä, pidän peukkuja että vähenee entisestään kun määrät kasvaa.

Tyttö oli eilen pari tuntia miehen vanhemmilla hoidossa ja päiväunille meno oli ollut yhtä huutoa, eivät saaneet vaunuihin rauhoittumaan..piti ottaa takaisin sisälle ja sitten uudestaan.. outoa?? Kai se sitten oli saanut jonkun vierastuskohtauksen väsyneenä.. tosi tylsä vaan kun miehen äiti muutenkin arastelee tyttöä jostain syystä, ei tämä ainakaan auttanut asiaa :| No, onneksi mun äiti ei stressaa ja ottaa tyttöä hoitoon :heart:

Kohta äitienpäiväkierrokselle, hyvää äitienpäivää itse kullekkin! :flower:

-Pippari
 
Hmm... ei varmaan lihoissa ole mitään, mikä olisi paras aloutukseen? Ite oon miettiny, jos ihan possulla aloittaisi. Ja eikö se viljoissa oo, että aakkosjärjestyksesä aloittaa: kaura,ohra, ruis. Näin ainakin jostain lukeneeni muistan :)
 
Huomenta!

Mukavaa äitienpäivää kaikille näin päivää myöhässä toivotettuna.

Meille suositeltiin aloitettavan lihasoseet broilerista/ kanasta, on niin 'lempeä' liha aloittaa. Ostin kaupasta riisi-broilerisosetta. Tuo tuoksuu niin herkulliselta ja maistuu pojulle hyvn.

Seinäjokea kohti allergiatesteihin olemme menossa. Aamu meni yllättävän hyvin ja päästiin ajoissa matkaan. Yöllä poju ehti herätä 2 kertaa syömään, joten itsekin sain hyvin nukuttua :)

Poju sai perjantaina pahan allergiareaktion ilmeisimmin luumu-päärynäsoseesta. Tuon syönnin jälkeen alkoi tosi kovaa raapimaan itseään. Poskiin ja leuan alta rinnukseen nousi tosi kova punoitus ja näppyjä niinkuin nokkosihottumassa. Reppana itki täyttä huutoa tunnin. Tässä mietittiinkin, että poju on saanut luumusosetta lähes päivittäin, että jos onkin sille allerginen eikä maidolle?

No, toivottavasti ollaan tämän päivän jälkeen PALJON viisaampia. Ja juu, luumulle voi olla allerginen vaikkei heti uskoisi...

Judie ja poju 5kk
 
Judie - toivottavasti allergiatestit valoittavat tilannetta. Kurjaa jos toisella on huono olla :(

Ihan käsittämätöntä että eilen aamulla aamiaispöydässä oli kortti jossa luki äiti ja se oli mulle. Tippa tulee linssiin kun ajattelinkin asiaa....ollaan me vaan niin uskomattoman onnekkaita kun ollaan saatu nämä pienet päivänsäteet tänne seuraksemme :)

Meillä vatsan on edelleen kovalla. Unohdettiin toissapäivänä antaa se levolac ja nyt aamulla oli taas vaipassa vaan sellainen kova pieni kikkare. Eilen iltapäivästä annoin. Nyt sitten tässä pohdiskelen että annanko nyt heti aamupäivästä uuden annoksen vai vetääkö se sitten masun ripulille. Iltapäivästä täytyy antaa viimestään ettei toisen olo mene ihan tukalaksi. Eilen kun ei sitä kakkaa taas näkynyt...Eihän vauvan tarvitse koko päivä lastia tehdä mutta meillä jos jää päivä väliin niin sitten se on aina tullut kamalalla huudolla ja se on tosi tylsä homma. Ärsyttävää säätöä kun ei tiedä mikä olisi paras ratkaisu...

Meillä on iho kanssa vähän oireillut vaikka neidillä on muuten tosi puhdas iho mutta raajoissa on ihan parin viikon iästä asti ollut sellaisia kuivia välillä punottavia läikkiä, joihin ei tunnu mitkään rasvat auttavan. Nyt vaihdoin maissivellin riisiin, jospa vaikka se maissi aiheuttaakin ne läikät....en tosin usko mutta eipä tuo nyt haittaa mitään vaikka kokeilee...

Mukavaa maanantaita,

Maikkis ja neiti melkein 6kk
 
Maikkis, me testattiin tämmöistä rasvaa noihin pahimpiin ihottumakohtiin: Locobase repair ja on meillä toiminut toivotulla tavalla. Saa apteekista. On se inhottavaa kun pitää monia erilaisia rasvoja kokeilla ennenkö löytyy vauvan iholle toimiva ja sopiva rasva...
 

Yhteistyössä