°º¤¤º° JOULUTONTUT 2008 °º¤¤º°°º¤¤ -kohti uutta joulua

Heipsan!

Meillä oli viime viikolla 10kk neuvola ja mitat Onnilla oli 9010g ja 78,5cm. :heart: Pituutta aika reilusti ja painoa pituuteen nähden edelleen aika vähän. Mutta 9kg ylitetty ja tasaisesti kasvaa, joten ei hätää. =)

Nyt alkaa hiljalleen Onnilla hampaiden osalta helpottamaan. On ollut aika hulinaa nuo yöt.

Onni seisoo jo aika hyvin ilman tukea. Välillä jää töröttämään pitkäkskin aikaa keskelle lattiaa ja tuijottamaan vaikka telkkaria. Sit havahtuu mitä tekee ja poikaa alkaa naurattaan. :D
Saa vaan nähdä kuinka kävelemään lähtö sujuu kun on niin pitkä niin tasapaino ei välttämättä ole niin hyvä kuin lyhkäsemmällä kaverilla. Mutta ehtiihän sitä.

Ruoka maistuu Onnille hyvin ja on innokas maistelemaan kaikkea uutta. Harmi vain kun nuo allergiat tekee ruokavaliosta niin kapean...
:/ Pari iltaa sitten tein pojalle riisilettuja ja voi että kun ne maistui pienelle hyvälle! :p

Nyt vaan haluaisi maistella kaikkea mitä me itse syömme ja tekee niin pahaa kun ei voi mitään antaa edes pientä murusta. Hyvin harvat itse syömät ruoat sopii Onnille.

Hetki sitten onnistui varastamaan isoveljeltä leivän, jossa oli juustoa. Siis viljaa ja maitoa jotka ei Onnille sovi. Söi sitä ihan innoissaan hotkien kunnes huomasin mitä poika teki. Ja voi sitä huudon määrää kun otin leivän pois... :/ :( Oli niiin pettynyt... Ei auttanut mitkään muut mitä tarjosin... Ja äidillä paha mieli vaikkei mitään muuta olisi voinutkaan tehdä kuin vahtia paremmin ettei vahingossakaan saisi mitään kiellettyä... :ashamed:

Päiväunia meillä nukutaan myös vain yhdet puolilta päivin. Nukkuu 2-3h. Ja sitten illalla noin 20.30 yöunille ja aamulla noustaan 8 aikoihin. Väillä herätään pari kertaa yössä ja välillä nukutaan koko yö putkeen.

Saparo: Meillä esikoisella oli alle 3-vanhana tuota raivoamisen aikana tulevaa happivajetta. Välillä muttui ihan sinipunaiseksi kun ei vain saanut vedettyä henkeä. Jotkut voi mennä hetkeksi tajuttomaksikin ennen kuin henki taas kulkee. On täysin vaaraton mutta tosi ikävää. :/
Sitten loppui kun ikää tuli lisää.
Onni ollut myös vauvasta asti sellainen ettei voinut antaa huutaa yhtään pidempään esimerkiksi autossa. Meinaa tukehtua itkuun. Joten varmaan Onnilla tiedossa samaa kuin esikoisella.
Molemmat myös niiskuttaneet tosi paljon ja kauan jos itkeneet yhtään kauempaa. Liittyy jotenkin just tohon hengittämiseen.. Voi mennä puolikin tuntia ennen kuin niiskutus loppuu kokonaan... :|

Mutta nyt nukkumaan!!!

Ja onnea kävelemään oppineille!! =)

*tuisku ja Onni 10kk * :heart: :heart:
 
Pyhäinpäivää kaikille! :wave:

Mä vain nostelen, ei oikein mitään erityistä kuulu. :xmas:

Meillä ei tuota 10 kk neuvolaa ole, mutta ensi viikolla ollaan taas menossa rokotetutkimuskeskukseen (ollaan mukana Tampereen yliopiston pneumokokkirokotteen tutkimuksessa, sama rokote kuin THL:n tutkimuksessakin mutta itse tutkimus vähän eri tavalla toteutettu) ja voi olla, että siellä ainakin punnitsevat, ehkä mittaavatkin, niin saadaan sitten epäviralliset 10 kk mitat :)

Harmi juttu tuo Tuiskun Onnin allergisuus. Vaikka jos yhtään lohduttaa, niin meilläkin neiti pillastuu kun ei saa isoveljensä leluja, ruokia, mitä tahansa. Ne pettymykset ovat niiiiin isoja tässä iässä!

Huomenna vaihtuu sitten kuukausi, mutta ollaanhan me tässä pinossa loppuvuosi, eikös? =)
 
Hei kaikille!

Täällä toivutaan järkyttävästä päivystysreissusta :( Pikkumies säikäytti oikein kunnolla!
Pojalla on ollut nyt pari päivää korkea kuume ( yli 39 ) joka ei täysin laske supoillakaan. Eilen sitten kanniskelin pojua sylissä kun se yht´äkkiä meni aivan jäykäksi, alkoi tärisemään voimakkaasti ja huulet menivät aivan sinisen violetiksi. Haukkoi henkeään aivan kuin ei saisi kunnolla happea. Alkoi kakomaan ja oksensikin kerran ja ihan hetkeksi meni aivan veltoksi ja tiedottomaksi. Soitettiin tietenkin ambulanssi heti ja miehet tuli tutkimaan, siinä poika hieman jo tokeni, mutta edelleen tärisi ja hengitti oudosti. Lähdettiin sitten päivystykseen. Siellä otettiin paljon kokeita, ne olivat kuitenkin kaikki ihan ok. Imusolmukkeet ovat turvoksissa ja nielu punoitti, ei muuta. Lääkäri arveli että kyseessä oli kuumekouristus, tai kuumehorkka ja lähettivät kotiin. Täällä nyt ollaan suppoja annettu niin paljon kun vaan saa antaa. Siltikin kuume on välillä korkea. Muuten kyllä poika nyt virkeämpi ja jaksaa jo syödäkin paremmin.. Nestettä on koko ajan mennyt ihan kiitettävästi.

Pelästyin aivan valtavasti!!! En koskaan ole ollut niin hätääntynyt ja peloissani... Vieläkin puistattaa.. :( Nyt seurataan täällä silmä kovana kaikkea mitä poika tekee tai ei tee...

Huoh.. ei nyt tänään tämän enempää täältä!

Säikähtänyt sapis ja poloinen poju
 
Heissan kaikki! Tässä tää mun huominen nyt on :D Ei kait tähän tainnut tulla kuin kuukauden paussi :whistle:

Ei meillä mitään ihmeempiä, aika vaan kirjaimellisesti katoaa jonnekin, enkä ole onnistunut sitä löytämään. Onneksi on sentään aina uusi päivä, mahdollisuuksia täynnä. Tosin mulla ne mahdollisuudet tahtoo jäädä vaan tähän tavalliseen arjen pyörittämiseen ja hengissä selviämiseen (vähän ylidramatisoituna kylläkin mutta periaatteessa näin se menee).

Meilläkin on nyt vaaputtu ilman tukea viikon verran. Kävely onnistuu parhaiten kun on jotain tavaraa näpeissä, ilmeisesti tuntuu turvalliselta kävellä kun "pitää jostain kiinnni" :heart: Hassuja nämä pikkuvintiöt. Poju alkaa todellakin olla enemän taapero kuin vauva.

Yöllä meillä pääsääntöisesti herätään edelleen kerran syömään. Noin kasilta nukkumaan ja noin kahdeksalta aamulla herätäänkin. Ihmeen vähän toi kellojen siirtokaan aiheutti hämmennystä, tosin eipähän meillä ole töihin/hoitoon menoa joten mennään ihan omalla aikataulullamme joka päivä. Ollaan pidetty edelleen kahdet päikkärit, täytyis kait alkaa suunnitella vaan yksiä, kun menee nää päivät muuten sisällä vaan. Ikinä ei muka ehditä ulkoilemaan niinku silleen kunnolla, pieniä pätkiä vaan. En tiedä kun ei ole kokemusta tästäkään asiasta. Millaisella rytmillä esim päiväkodissa mennään jos alkais jo sopeuttaa poikaa moiseen...vaikkei mulla sitä työpaikkaa edelleenkään ole.

Jotenkin mun aivot ei nyt suolla tätä tekstiä sitten yhtään. Mielessä on paljon asioita ja kaikenlaista kirjoitettavaa, mutta kun ei tulostu ulos... Jonkin sortin häiriö liittimissä vissiin :eek:

En nyt osaa oikein kommentoida kenenkään juttuja, muuten kuin että kylläpä sitä ollaan monesta selvitty ja varmasti tullaan edelleenkin selviämään. Kova on tosiaan tämä kehityksen tahti näin alle vuoden ikäisellä. Yllätyksiäkin tupsahtelee joka mutkan takana, joskus ikäviäkin. Tsemppiä Sapikselle :hug:

Korpikaisla ja pikkumies reilut 10kk
 
saparolle :hug: :hug: :hug: kyllä varmaan jokainen säikähtäis!!! hui kauhia!!! :'(

Täällä heiluteltiin peittoja eilen...ilman ehkäisyä. Kp:t ei ollu tiedossa, jotgen heti sen jälkeen oli pakko mennä laskeen...ja kp:than oli 13/28...et saapa nähä... :eek:

vauvis ja Miia kohta 10kk :heart:
 
Öinen hei!

Korpikaislan pikkumiehelle kävelyonnitteluja ja Vauvahaaveille pikaista haaveiden toteutumista! :flower:

Saparolle :hug: täältäkin, kamala tilanne! Onneksi teille kuitenkin saatiin apu nopeasti, hirveää ajatellakin millaista tuollainen kokemus on jossain syrjäseudulla jossa lanssia saa odottaa tuntikausia :eek: . Mitenkä teillä poitsu nyt jakselee?

Meille ei mitään uutta mainittavaa, joten poistun sängyn suuntaan.
 
Vauvahaaveita =)

Saparo HUI varmaan säikäyttävä kokemus!

Meillä arki rullaa ja alämä soljuu kuin itse altaan... Töissä menee aikaa ja ukko kulta viettää kotona aikaa neitosen kanssa! (hieman katkera olen tilanteesta, mutta minkäs tälle teet?!)

Mä olen jotekin ihmeellisesti siirtyny tuonne "kuumeilijoihin" ja täällä unohtanu käydä kuulumisia päivittämässä, mutta :headwall:
that's life!
Kohta saa alkaa suunnittelemaan neitosen ensimmäisin syntymäpäiväjuhlia JEEEEEEE!!! Mies kyllä on sitä mieltä että pidetään ihan pienet kemut saa nähä mihin päädytään :D

Askelia otetaan putkeen jo 10-20 ja sitten menee tasapaino tai saavutetaan "kohde", iso likka! :heart:
Sanoja ei tule mutta ymmärtää muutaman yleisesti käytetyn sanan merkitysken... Paras on mikro joka on mmmmmmmmmmmmm (ku hurisee keittiössä aikas usein ko ollaan aterioimassa ja pitää mmmmmmmm ääntä ) ;)
Onkos se sitten niin ko täyttää 1v nin alkaa taaperoikä vaiko silloin kun alkaa kävellä? siis kävelee enempi kuin konttaa... :|

K :wave:
 
Heipat!
Tulin päivittämään poitsun kuulumisia. Nyt alkaa tauti olla ohitettuna. Kuumeilua kesti yhteensä 4 päivää ja kun kuume laski, iski kamala ihottuma kasvoihin ja ylävartaloon. Mies oli sitten ottanut selville ( on sairaalassa töissä ) ja oireet viittasivat selkeästi vauvarokkoon. Ihottuma oli tosi hurjan näköinen, mutta ei vaivannut poikaa mitenkään. Ei siis kutissut tms. ja nyt parin päivän jälkeen alkaa ihottuma olla häviämässä.
Eli meitin ensimmäinen rokko tuli kärsittyä :)
Tämä rokko on herpesviruksen aiheuttama ja kun herpesvirus on melkeimpä kaikilla elimistössä, niin ihan pusuttelulla tms se on lapseen siirtynyt ja aiheutti rokon.
Joten nyt huokaistaan helpotuksesta jo :) Toivottavasti ei ihan pian mitään tauteja ole tulossa!! ( sikainfluenssaa peläten!! )

Vauvahaaveita : hui, jännät paikat sulla!! :) Minäkin jo alan pikku hiljaa kuumeilemaan pikkukakkosta, mutta ollaan sovittu, että ei ihan vielä aleta yrittämään... Tsemppiä teille yritykseen!! :)

Nyt ei tämän enempää tällä kertaa! Kiitos teille ihanat mammat tuesta! :hug:
Palaamisiin!

 
Tulin nostelemaan, kun oltiin jo kakkossivulle tipahdettu!

NeitiKatille myös plussaonnea! Ja olipa teillä tosiaan Sapis hurja tuo vauvarokko, kovan kuumeen se kyllä yleensä tekee mutta harvoin noin vakavia oireita.

Meillä ei ihmeempiä, itse olen vähän sen oloinen että ihan kuin kipeäksi olisi tulossa, mutta lapset eivät ainakaan toistaiseksi (kop kop). Isänpäivää vietetään ihan kotosalla, olisi vähän rempanjälkeistä siivousta ja muuta sopivaa isänpäivän ohjelmaa :p . Ei vaan, sovimme että menemme joskus toiste paremmalla ajalla, ja kun neitikin on vähän isompi, jonnekin ihan kahdestaan, vaikka hotelliin yöksi tai jotain.

Öitä kaikille!
 
Onko muiden muksut ollu jo yöhoidossa?? Meil oli neiti perjantai-lauantai välisen yön kummitädillään (mun siskolla) ja hyvin meni.. :) Vähän kyllä mietin että raaskinko antaa (lähinnä oman pärjäämiseni kannalta) :D ..Ja kerran on ollu mun äidillä, ja äiti on ollu muutaman kerran meillä yön ku ollaan käyty ulkona..
 
Ja sitten ihan muusta aiheesta.. Välillä tuntuu päivät tosi yksinäisiltä ja pitkiltä.. Kun ei oo oikein noita mammakavereita hirveesti täältä seudulta.. Muutamia toki, mut usein päivät menee yksin ollessa, ku mies on töissä.. :| AIna saa tehdä vaunulenkit yksin, no tai siis lapsen kanssa tietty mut... Miten muilla..?
 
Nosto!

Mimmmi: Meillä ei tyttö ole ollut vielä yöhoidossa, varmaan sitten isompana jätetään. Tosin, ei meillä kyllä ole tuo reilun 2 v esikoinenkaan vielä yöhoidossa ole ollut =), ei ole sattunut erityisempää syytä eikä kyllä noita hoitajiakaan ole mitenkään pilvin pimein.

Mullakin kaikki perheelliset kaverit ovat muuttaneet jonnekin kauemmas (eipä täällä pk-seudulla perheasuntoja sopuhintaan ole). Onneksi leikkipuiston kautta on tullut muutamia tuttuja, siis näemme tietysti aina vain siellä hiekkalaatikon reunalla, mutta onpa edes siellä juttuseuraa. Toivottavasti sullekin löytyy!

Meille itsellemme ei ihmeempää uutta kuulu, samaa perusarkea eletään. Nyt on tosin tyttö ollut pari päivää kovassa kuumeessa, liekö se sikaflunssa nyt sitten, tai sitten ihan vaan vauvarokko. (Vaikkei sekään nyt aina niin "vaan" ole, kuten Sapiksen tapaus osoitti.) Täytyy tarkkailla tilannetta.

Mitenkäs Vauvahaaveita, joko olet päässyt testiä tekemään?

Grynna & neitonen 10 kk
 
Ei ole meidänkään nappula vielä ole ollut yöhoidossa. Mitenköhän sitä ees raaskii, on jo niin tottunut kuuntelemaan öisiä tuhinoita, näinköhän sitä edes ennen kouluikää saadaan eri huoneeseenkaan nukkumaan :D

Ja toisaalta meillä edelleen otetaan pienet maitohörpyt kerran yössä, jotta eipähän tuota yömaitoakaan muilta heru kun tältä äiteeltä, kun ei sitä pulloa huoli :heart: Poikkeuksena tähän sääntöön viime yö, jolloin herättiin n. parin tunnin välein - ja kyllä, annoin tissimaitoa joka kerta. Oli poikkeustapaus kun herralle tuli ensimmäinen kuumetauti ikinä. Oli niin vähällä syönnillä/juonnilla ollut koko päivän, jotta olin vaan tyytyväinen kun rintamaito edes kelpasi. Näyttäis olevan ohi jo koko tauti, mikä lie ollut parin päivän virus. Oltiin kyllä tässä pidemmällä vierailullakin perheessä, jossa on kouluikäinen lapsi ja jonka luokkalaisista noin puolet potee nyt sikaflunssan oireista tautia, että oiskohan meillä voinut mennä näin pienellä se tauti ohi...? Eipähän häntä tiedä kun testaavat vain "äärityyppejä".

Muutenkin ollaan vähän vaiheilla sen sikainfluenssarokotuksen kanssa, tän viikon lopulla olis mahdollisuus se käydä otattamassa. Ei oikein hotsittais, ja etenkään ei yhtään kiinnostais mennä jonottamaan tuonne neuvolaan kun ukkeli on niin meneväistä sorttia että varmasti sieltä sitten haravoi itseensä kaikki mahdolliset taudit kun väkeä paljon paikalla. Ja toisaalta oma olokin on vähän kiikunkaakun, ei paljon kiinnosta näyttää naamaansa tuolla pihalla eikä kaupoissa. Jee, kunnon hämärähiippari täällä. Pysyis nyt nuo lumet edes maassa.

No nähdään sitten mitä tuleman tuo tämä viikko. Sorry, tais tulla aika pimeetä tekstiä, mutta ei aina tartte loistaa. Muistakaa nyt kuitenkin käyttää niitä heijastimia :LOL:
 
:wave: :D

Pikaisesti raapusan jotakin kun Onni meni päikkäreille.

Aamulla oli Onnilla 11kk kasvukontrollineuvola. Pojan mitat on 9,2kg ja 79cm. Hienosti kasvaa. :heart:
Sai myös samalla possurokotteen. toivottavasti ei mitään isompia sivuvaikutuksia tulisi...Esikoiselle tuikattiin piikki samalla ja siitäkös poika riemastui. Huusi kuin hullu... :whistle: Kyllähän se tottakai vähän kirpaisee. :/

Onni otti muutama päivä sitten ensimmäiset askeleet ilman tukea. Kolme askelta taitaa olla enäätys! :D SIitä se lähtee...

Yökylässä ei ole Onni ollut eikä varmaan ihan heti ole menossakaan. Öisin ei kelpaa oikein kuin äiti vaikka imetyskin on lopetettu jo 4kk sitten. Sellanen mammanpoika. :heart: Mutta ei tässä ole tarvettakaan vielä yöksi hoitoon laittaa, ehtiihän sitä. Isin kanssa on yhden yön ollut ja se meni ihan hyvin. Pari kertaa on päiväsaikaan ollut useamman tunnin mummulla ja hyvin oli mennyt. =)

*tuisku ja Onni 11kk * :heart:
 
Heissan!
Joulu lähestyy kovaa vauhtia! :) Eilen sain keittiön joulukuntoon, eli verhot ja matot vaihdettu ja jouluvalo ikkunaan. Ihanasti luo tunnelmaa tähän pimeyteen! Nyt odottelen olkkarin verhoja saapuvaksi, että voi laittaa senkin kuntoon! Viikonloppuna ajattelin leipoa jo ensimmäiset tortut :)

Meitin poju sai maanantaina possupiikin ja kausi-influenssa rokotteen myös. Kuumehan siitä sitten nousi ja puolen yön aikaan sai taas kouristuksen :( Nyt jo osattiin suhtautua rauhallisemmin, eikä lähdetty lanssia tilailemaan. Noin puolessa tunnissa kohtaus meni ohi. Ei sitä silti osaa täysin säikähtämättäkään olla sen kouristuksen aikana.. niin kovin avuton olo on kun ei pysty pientä auttamaan! :( Näköjään on pojalla taipumusta tuohon kouristeluun ja osataan siihen nyt jatkossa varautua, että kun kuume nousee niin tuollaista on odotettavissa.. Kuume onneksi meni nopeasti ohi ja ihan normaali poika on ollut sen jälkeen. Tosin nukkuminen on ollut taas ihan äärettömän hankalaa!!!!
Monena yönä kukutaan parikin tuntia keskellä yötä ja viime yönä poika päätti herätä klo 04.00. Ei vaan millään suostunut nukahtamaan, vaikka mitä teki! Noustiin sitten olohuoneeseen leikkimään ja katsomaan telkkaria. Ja eipä se tänään mitään erityisen pitkiä päiväuniakaan ole ottanut.. Miten ihmeessä se jaksaa noin vähillä unilla!? Ja miten minä jaksan... Tänään on kyllä tuntunut todella raskaalta ja uupuneelta. Täytynee soitella neuvolasta apuja jos ei yöt rauhotu.. Vaikka mitäpä ne siihen osaisi tehdä? Pitää vaan toivoa että oppii poika joskus yöt nukkumaan!

Meillä on poika ollut yhden yön yökylässä mummolassa. Oikein hyvin meni. Yhden kerran poju heräsi ihmettelemään että missä on, mutta nukahti pian uudelleen. Mummo ei kylläkään osannut nukkua koko yönä :D

Että semmoista tänne! Nyt saunaan ja aikaisin pehkuihin! Saa mies hoitaa pojan iltapuuhat! Nyt ei yksinkertaisesti mamma jaksa!

 
Heips!

Täällä piikitettiin lapset jo edellisviikolla sikainfluenssaa vastaan, emme olleet jonottamassa. Toivottavasti tein oikean päätöksen (ei meinaan ollut helppo!!!! :| ) ja jos tauti tulee, toivotaan että päästään helpolla.

Täällä on yökyläilty säännöllisen epäsäännöllisesti molemmilla isovanhemmilla, ei ole ollut meille mikään iso juttu tai kynnys. Hyvin on aina mennyt ja miksei menisi? :)

Eipä tänne kummempia, poju kasvaa ja kehittyy vauhdilla, äitiä pelottaa töihinpaluu (parin kuukauden päästä), remppaa, häähössötystä, matkakuumetta.. :LOL:
 
SAparo-81 kannattaa pyytää lääkäriltä pronaxen kipulääkettä koska on taipumusta kuumekouristuksiin. Meillä tuli tytöllä 4,5 kk ikäisenä 2 kertaa kuumekouristuskohtaus joten tiedän kuin kamalia ne on... olen itse tehnyt sillain ku lapsella alkaa kuume nousta niin annan ensin pronaxenia ja jos ei auta niin panadolia hiukan päälle niin yleensä saan kuumeen laskemaan... koska en halua kohtauksia uudestaan!!! Meillä neiti voi oikein hyvin ja sydänkin voi hyvin.. kontrolleissa käydään loppuiän mut tällä hetkellä kaikki hyvin.. hyvin kasvaa ja syö ja on oikeen topakka neiti...
 
B-7
:wave: Pitkästä aikaa!

Kysymys,onko muita liki vuosikkaita joilla suussa vasta 2 hammasta????? :D
Olen ihmetellyt kun meidän neidolla vain ne kaksi helmeä,eikä muita näkyvissä...Edellisillä ollut komeat rivit tässä iässä...

No poikkeuksellinen neitonen on muutenkin tämä meidän joulukuinen =) Ei kävele :eek:
Siis tukea ja pintoja pitkin kyllä,mutta ensiaskeleita ei ole tullut ja tuskin hetkeen tulee.Aiemmat lapset kävelleet 10-11kk iässä...
Vaan ei kai se auta toisiin verrata kun omaa aikaansa kehittyy :heart:

Meillä nukutaan nyt yöt hyvin kun lopetin yöimetyksen.Mutta päivällä pääsee rinnalle 1-2krt ja voi mikä show se on :LOL: Mutta ajattelin nyt tuonne vuoteen ainakin jatkaa...

Kuinkas monella joulukuisella on jo pikkusisarus tulossa tai tilauksessa? :heart:

B7 ja katras
 
Hei! Pitkästä aikaa.Piti tuota B7 tekstiä tulla kommentoimaan.Meillä on pojalla 3 hammasta.Ylhäällä yksi ja alhaalla kaksi.Meillä kävellään taaperokärryn kanssa ja otetaan pari askelta ilman tukea.
Meillä kans lopetettu yöimetys ja yöt on helpottunut ihan selkeesti.Parhaassa tapauksessa nukkuu 12h yöunet.Herää toki pari kertaa,mut nukahtaa itse uudestaan.
Imetys jatkuu lähes normaaliin tapaan.Hiukan mietityttää miten lopetus aikoinaan sit sujuu.Ainakin sinne vuoden ikään ajattelin imettää.Päiväunille nukahtaminen on edelleen tosi hankalaa,kun ei osaa itse nukahtaa.
 

Yhteistyössä