Kirkosta eroaminen, mistä joutuu luopumaan

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja "Vieras", 11.06.2013.

 1. "Vieras"

  "Vieras" Vieras

  Rahatilanne tiukka, ja olen harkinnut tätä. Mistä jää paitsi, jos eroaa? Lapset on kastettu ja naimisissa ollaan. Voiko sen tehdä väliaikaiseksi?
   
  #1
 2. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Kirkkoon voi liittyä takasin. Meillä menisi lasten kerho, en veisi jos eroaisin kirkosta, sitten menisi avoinkerho, äiti-lapsileirille ollaan menossa, oman seurakunnan leireillä käydään, siunaaminen koulutielle nuorimmalla vuoden päästä edessä, srk järjestämät puuhapäivät jne.
   
  #2
 3. "vieras"

  "vieras" Vieras

  [QUOTE="vieras";28593760]Kirkkoon voi liittyä takasin. Meillä menisi lasten kerho, en veisi jos eroaisin kirkosta, sitten menisi avoinkerho, äiti-lapsileirille ollaan menossa, oman seurakunnan leireillä käydään, siunaaminen koulutielle nuorimmalla vuoden päästä edessä, srk järjestämät puuhapäivät jne.[/QUOTE]

  Koulutielle siunaamiseen voi mennä, jumalanpalveluksiin voi osallistua yms. Kerhoihin ehkä eivät ota jos ei ole jäsen.

  Mä en koe että menetän mitään mutta syyt luopua oli muut kuin taloudelliset.
   
  #3
 4. dsre

  dsre Vieras

  Määräaikaisesti kirkosta ei voi erota, mutta seurakunnan jäseneksi voi liittyä uudelleen. Seurakuntaan kuulumaton ei voi virallisesti olla kummi, hänellä ei ole äänioikeutta seurakunta vaaleissa, joistakin palveluista esim. mahdollisesti tilojen vuokrasta voi joutua maksamaan korkeamman hinnan kuin kirkkoon kuuluva.
   
  #4
 5. Eronnut

  Eronnut Vieras

  Sinua ei voi pyytää kummiksi. Muuten että jää mistään paitsi. Kirkossa saa käydä vaikkei kuulu seurakuntaan. Myös kaikki kerhotoiminta on auki kaikille. Kirkkoon voi liittyä uudestaan jos tuntuu siltä.
  Itse olen eronnut kirjosta jo 10 vuotta sitten. Silti käytän seurakunnan palveluita (perhekerho, kesäleiritoiminta lapsille jne), eli sekä maksuttomia että maksullisia palveluita. Samaten sä joudut niistä palveluista maksamaan vaikka kuulut kirkkoon, eli periaatteessa et saa mitään sillä kirkollisverolla mitä maksat joka vuosi. Ainoa mikä voi maksaa on tietyt palvelut hautajaistesi yhteydessä, mutta etpäs ole itse sitä maksamassa.
   
  #5
 6. "vieras"

  "vieras" Vieras

  [QUOTE="vieras";28593784]Koulutielle siunaamiseen voi mennä, jumalanpalveluksiin voi osallistua yms. Kerhoihin ehkä eivät ota jos ei ole jäsen.

  Mä en koe että menetän mitään mutta syyt luopua oli muut kuin taloudelliset.[/QUOTE]

  Kuten sanoin, minä en käytä maksullisia palveluita, jos laitan ne palvelut muut maksamaan. Niin kauan kuin tarvitsen kerhoja ja leirejä yms. en edes taloudellisten syiden takia eroaisi vaikkei ne sen eroamisen takia loppuisikaan.
   
  #6
 7. peaa

  peaa Vieras

  Ei se vero nyt niin iso ole, että säästäisi jotain , vaikka eroaakin kirkosta.
   
  #7
 8. Peyote

  Peyote Vieras

  Se on ihan oikea ongelma, että kirkosta eroaa lähinnä ihmiset, jotka on jonkin asian puolesta tai vastaan. Kirkkoon jää vain ihmisiä, jotka ei välitä yhtään mistään asiosta, puoleen tai toiseen.

  Sitten kysellään, että jos erois kirkosta kun on niin huono rahatilanne. Suomen luterilainen kirkko on NIIN hajoamassa.
   
  #8
 9. Marakatti

  Marakatti Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2004
  Viestejä:
  3 417
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lapset ei automaattisesti saa rippikoulukutsua va nsiitä pitä sittne huolehtia itse jos haluaa ne rippijuhlat järjestää :p
   
  #9
 10. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Kannattaa erota, itsekin erosin heti täysikäistyttyä ja kun aloin saada palkkaa. Ei siitä hyödy mitenkään - eikä menetä mitään. Mielummin tuen toimintaa joka auttaa konkreettisesti ihmisiä, esim. plankummius, joka auttaa lapsia kehitysmaissa.
   
  #10
 11. piupo

  piupo Vieras

  Kirkosta eroaminen tuskin sun rahatilannetta kauheesti auttaa. Vero keskituloisella on n. 20e/kk
   
  #11
 12. Onja

  Onja Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2012
  Viestejä:
  2 368
  Saadut tykkäykset:
  391
  Olen kirkosta eronnut heti aikuiseksi tultuani. Mitään en ole menettänyt kun ei mitään ollutkaan. Ja kun aikanaan lähtö tulee, niin eipä ole minun ongelma. Ketään ei nykymaailmassa jätetä maan pinnalle.
   
  #12
 13. "vieras"

  "vieras" Vieras

  On se enemmän.
   
  #13
 14. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Mieheni kuului kirkkoon, kunnes viime vuoden verotiedot tuli. Hänellä on palkka bruttona vain n. 1500€/kk ja kirkollisveroa oli maksettu yli 200€.
   
  #14
 15. ***

  *** Vieras

  [QUOTE="vieras";28593784]Koulutielle siunaamiseen voi mennä, jumalanpalveluksiin voi osallistua yms. Kerhoihin ehkä eivät ota jos ei ole jäsen.

  Mä en koe että menetän mitään mutta syyt luopua oli muut kuin taloudelliset.[/QUOTE]

  Meillä vain aikuiset eivät kuulu kirkkoon, lapset kuuluvat. Joten he pääsevät niin leirille, kerhoon kuin ripillekin, jos haluavat. Lapsi ei automaattisesti eroa kirkosta vanhempien mukana, hänestä täytyy tehdä oma, erillinen eroilmoitus.
   
  #15
 16. ***

  *** Vieras

  En muuten tiedä, miten menee hautaan siunaus, jos ei kuulu kirkkoon? Voiko vainajan läheinen silti pyytää ja saada perinteiset kirkonmenot kuolleelle?
   
  #16
 17. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Kirkollisveron määrä on srk:sta riippuen 1-2% tänä vuonna. Ja tämän vuoden kirkollisveroa ei pysty enää poistamaan koska sun olis pitäny erota kirkosta jo 31.12.2012.
   
  #17
 18. Onja

  Onja Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2012
  Viestejä:
  2 368
  Saadut tykkäykset:
  391
  Voi, ja myös sen saa. Sitä ei voi kieltää.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #18
 19. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Lapset etkä sinä itse joudu mistään luopumaan kun eroaa kirkosta! Päinvastoin säästätte kohtuullisen summan rahaa vuosittain, jonka voi käyttää sitten hyödyllisempiin asioihin.
   
  #19
 20. nk

  nk Vieras

  Ei saa siunausta, jos ei kuulu kirkkoon niin siunaustilaisuutta ei ole eli ei ole pappiakaan. Omaiset itse järjestävät muistotilaisuuden eikä sinnekään saa pappia mukaan. Suomen laissa on säädetty että oman kunnan kirkkomaalta täytyy saada ostaa hautapaikka myös ateisteille. Ja se kyllä järjestyy tai sitten tuhkaus ja uurna. Hautapaikka luonnollisesti maksaa joka tapauksessa mutta seurakunnanjäsenet saavat sen toki edukkaammin. Luulisin että hautaustoimisto palvelee asiakkaitaan melko tasapuolisesti sen mukaan onko kirkossa vai ei.

  On se omaisillekin helpompi järjestää hautajaiset jos vainaja ollut kirkossa ja on myös edullisempaa.
   
  #20
 21. nk

  nk Vieras

  Muuten mikä tämä eroa kirkosta buumi on? Se on totta että kirkkomme ei ole tiedottanut tarpeeksi niin että suomalaiset saisivat konkreettista lohtua, apua ja voimia elämänsä karikoihin kirkon kautta. Sitä varten se meitä varten on, että saisimme arkipäivän haasteisiin hengellistä puolta kaiken tämän maallisen turhuuden keskellä. Itsekin koen että haluaisin saada hengellistä tukea, mutta en tiedä miten sitä pyydetään tai saadaan muuten kun pitäisi mennä sunnuntai-jumalanpalvelukseen.

  Nyt kun meille on tulossa kolmas lapsi niin olemme sellaisen ongelman edessä että ei taida löytyä kummeja - niin moni eroaa kirkosta että kummin löytäminen ei ole helppo juttu.
   
  #21
 22. vietas

  vietas Vieras

  Ja kyllä saa siunauksen älkää puhuko pas**** olen ollut sellaisissa hautajaisissa
   
  #22
 23. "pah"

  "pah" Vieras

  Mistä noin varmana toitotat ihan väärää tietoa? Saa papin, jos omaiset niin haluaa, eikä vainaja ole sitä eläessään kieltänyt. Onkohan tuo korkeampi hinta hautapaikastakaan enää laillista.
   
  #23
 24. krapa

  krapa Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2011
  Viestejä:
  74
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei pidä paikkaansa. Lain mukaan hautapaikan hinta ei saa riippua siitä, kuuluiko vainaja kirkkoon vai ei.
   
  #24
 25. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Asuinkunta voi vaikuttaa hintaan, toispaikkakuntalainen voi joutua maksamaan paljonkin enemmän paikastaan.
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti