*Lokakuun `09 Mahanpyöriäisistä Vauvautuneet Maaliskuussa 2010*

Ulpu79: Meillä kans opittiin eilen ryömimään! Poika veti itseään lattialla 1,5 metriä eteenpäin ja teki saman kohta uudelleen. Nyt pitääkin olla tarkkana, että tulee laitettua yläkerran portti kiinni, ettei poika humahda rappusista alas.

Pukeminen: Aiotteko hankkia jonkun kevyen haalarin nyt kevääksi? Meillä on pienillä pakkasilla ollut vain body+housut samettisen toppahaalarin alla, kun poika on aikamoinen kuumakalle. Tietysti voisi jättää makuupussin pois kopasta ja jatkaa samalla haalarilla tai sitten hankkia jonkun kevyemmän haalarin. Oon kans ihan toivoton vauvanvaatteiden shoppailija, vähemmälläkin bodymäärällä varmaan pärjäisi. :D
 
ulpu:
HEh, voi toista, kova vauhti päällä =)
Nyt vaan ne silmät selkään (kunpa saisikin ;) )

Pakko laittaa pari kuvaa, jotka otettu tuolla minun uudella järkkärillä...oivallinen vekotin, kun ottaa kuvan jo paljon ennen kuin kukaan tajuaa salamavalon jo välähtäneen :D Ja pojastakin saa kuvia, sellaisia kunnollisia, vaikka kuinka yrittää juosta tai kääntää päätään pois, kun on sellainen toiminto, kuin speed...kukaan ei ole suojassa kameraltani...ja minulta :D :D

Tässä Iinalla on tosi kivaa


Ja tässä Leo ilveili kameralle :D
 
Onnea uudesta kamerasta paapelo. Kivoja kuvia taas lapsista. Ompas muuten heissä tosi paljon samaa näköä :D Tunnistaa kyllä sisaruksiksi.

Huomenna pitäisi mennä hakemaan uudet silmä- ja aurinkolasit. Maksavat 135e, mielestäni ei pahanhintainen paketti kun aurinkolaseissakin on voimakkuudet. Jos sitten vaikka tämä mun jatkuva silmien/päänsärkykin loppuisi.

Mutta nyt laittamaan isompaa poikaa nukkumaan :) Pienempi onkin nukkunut jo tunnin... Aah ihanaa kun on hetki omaa aikaa.
 
kisumisu Juu kyllä meillä soseita syödään,on syöty jo muutaman kuukauden eikä ennen tällaista kakkaongelmaa ole ollut. Mutta nyt on kyllä poikkeuksena,että ollaan aloiteltu lihasoseita,voikohan se tehdä kakasta tuollaista muovailuvahaa..?
Maitoa poika saa soseiden lisäksi, eli edelleen rinnalla on 8-10 krt/pvä.
paapelo suloisia lapsosia sinulla :)

Vaatteista Aikomuksena on hankkia joku kevyempi haalari nyt kevätkaudelle, sellainen mitä voisi pitää sitten vielä ensi syksynä, eli pitää olla riittävän kokoinen. Toppapuku tuntuu jo olevan liikaa, kun on nollakelit. Vaikka voihan sitä toki jättää vaikka makuupussin ekana pois.
Tutan norsuvaatteita olen hankkinut Anttilasta, sekä froteisia että trikoisia =) Yhdet froteiset norsupöksyt odottaa vielä kaapissa käyttöönottoa,ovat kokoa 68.

nöpötin ja poika :heart:
 
Huomenta taas. Toinen huono yö takana ja olo ku zombiella...

Mentiin siinä ysin jälkeen nukkumaan ihan normaalisti ja tunnin päästä tyttö alkoi itkeskelemään, otin viereen ja nukkui siinä sitten jonkun aikaa kunnes ennen puolta yötä ei pystynyt nukkumaan kuin sylissä niin että masu oli tiukasti mua vasten. Yritin laittaa omaan sänkyyn, mutta ei ollut kuin 10min itkemättä, sitten syliteltiin taas. Selvästi tyttöön sattui jonnekin... Sitten laitoin mahalleen viereeni ja siinä nukkui pienissä pätkissä jonkun 40min. Vaiheli aika usein pään asentoa puolelta toiselle. Tämän jälkeen tyttö oli niin väsy että kun niistin toisen nenän ja annoin maitoa ni nukkui omaan sänkyyn ja siellä nukkui välillä heräillen kuuteen asti. Heräili silleen ettei ihan itkenyt mutta pienen itkahduksen saattoi päästää. Tossa kuuden ja seittemän välissä otin taas viereen kun meinasi herätä päivän valkenemiseen. Nyt jatkaa vielä unia siellä. Niin ja tää äitihän ei oo oikeestaan nukkunu ollenkaan.

En tiedä aiheuttiko tuo flunssa tän huonon yön vai onko korvassa taas tulehdus vai oliko toisella vatsakipeä, kun rutisi aika paljon ja väänsi selkää kaarelle kun sylittelin yöllä. Miehestä ei oo mitään apua tässä, kun nukkui koko yön ja aina jos niia sattui itkemään ni kysyi että mikä sillä nyt on. Tässä aamulla kysyin että pitäisikö meidän mennä käymään lääkärissä Niian kanssa ni sanoi vain että ei hän tiedä. Mies on menossa tänään illalla duunin juhliin ni kai sille on tärkeempää etä pääsee sinne. Taidan olla niin väsy että mikään ei tunnu hyvältä ja kaiken ajattelee negatiivisesti :D

Harmittaa vielä sekin että ollaan niin paljon poissa sieltä äitivauva tanssista, mutta en viitsi herättää tyttöä kun kerran saa nyt nukuttua.
 
Aku
Alleylle jaksuhalit ja Niialle paranemisia :hug: täällä täsmälleen sama tilanne.Hiukan väsyttää |O Mä varasin Iinalle lääkäriajan.Käyään tarkistaa korvat.Van nyt pitää mennä,mummi ja vaari tuli tyttöjen kaa ku käyn ite ehkäsyneuvola visiitillä =)

Tuun iltapäivällä sit kertoo miten meni Iinan kans lääkärissä.
 
Oppihan tuo meidänkin neiti vihdoinkin kääntymään... =) Huomenna onkin jo ikää 5kk :heart: Aika menee nopeesti ja huomaa ettei Sara enää pikku vauva olekkaan... Iso tyttö.

alley Käytä vaan Niia lääkärissä, jos yhtään mietityttää. Kumminkin kun joku paikka varmaan kipeenä. :hug:

Jaahas.. Jos sitä suihkuun menis ja sit lähtis käymään kaupoilla ja mummilassa :wave:
 
Joo lekuriin ollaan menossa. Mies järjestää töitä nyt niin et lähtee viemään sitten päivällä. Tavallaan toivois että sieltä löytyy jotain ni lääkkeet auttais ja saa paremmat yöt takasin. Nuo vauvat vaan on niin hassuja, kun päivällä ei oo yhtään kipeän oloinen mutta yöt sitten itketään. Meilläkin eilen se lämpö laski normaalin rajoihin, tietty vois mitata nyt aamulla, kun toiset tulehdukset nostaa yöksi lämmön/kuumeen. Me tullaan kanssa sitten lekuri kuulumisien kanssa takasin iltapäivällä.

Aku paranemisia teillekin ja tsemppiä öihin! Toivottavasti löytyy teilläkin joku mihin saa lääkäristä apua.
 
Potilaille pikaista paranemista.
Ehkä kesällä saadaan kaikki tauko näistä pöpöistä =)

nöpötin:
Mietit voiko lihasose saada kakan tosi tönköksi. MEillä ainakin meni. Nyt olisi tarkoitus ottaa ne lihasoseet uudestaan kehiin, kun ne vähän jäi tuossa.
JA siis kakka oli Iinalla sellaista tosi kiinteää, vähän voisi juurikin sanoa, että muovailuvahaa. Joi ihan normaalisti, mutta onhan se liha ihan toisenlainen sulateltava, kuin vaikkapa porkkana =)

Meillä meni yö tosi kivasti.
Tyttö meni normaalisti nukkumaan klo 21 ja heräsi ekan kerran tissille 00.00 ja siinä sitten syötin molemmat tissit. Seuraavaksi heräsi vasta 3 jälkeen ja otti pika hörpyt ja sitten heräsi tähän päivään 7.30 =)
Pidin siis vieressä vain tuon vikan yösyötön ja aamuherätyksen välisen ajan ja heti nukkui paremmin. Monesti vaan olen ollut niin unenpöpperössä kahdentoista aikaan, että on tullut otettua liian aikaseen viekkaan ja sitten on levotonta.

Nyt on muuten tullut Iinalle uusi vaihe tuon konttimisharjoituksen kanssa...on alkanut hytkyttämään itseään eestaas siinä konttausasennossa.
Ainakin kaikki pallerot, jotka itse tiedän, poikamme mukaan lukien, ovat tehneet tuota liikettä jonkin aikaa, ennen kuin on ollut tarpeeksi taitoa ja lihaksia päästä oikeasti eteenpäin.
Kauhia jos tuo ensi kuussa jo konttaisi :eek:
Sitten ei varmaan tätä äitiä enään kauheasti täällä koneella näe :D

Mutta nyt tekemään pojalle vähän syötävää ja itselle myös :wave:
 
paapelo: kun olisin makin muistanut YRITTAA pysya sen verran hereilla sen puolen yon syoton aikoihin niin olisin saanut makin nukuttua. Nyt oon taas silmat ristissa... Meilla menee samanlaisilla syottoajoilla kuin teilla :)

Viela niista soseista - mulle kaveri sanoi eilen etta jos vauva ei ole oppinut "maiskuttamaan", ei se ole viela valmis soseille. Ja kuulemma tasta merkkina on se etta meidan pimu ryysti sita vellia lusikasta sen sijaan etta olisi yrittanyt sita "maiskuttaa" ja nielaista...
Eli, taidan jataa tuon vellin kanssa latraamisen kokonaan pois ja odotelen muutaman viikon josko sita oltais valmiita soseille..

Ja kuka sita kysyikaan - Kylla tyttoa kovasti kiinnostaa meidan syomiset ja silma kovana seuraa kun syon aamupalaa (pistan tahallani hanet poydalle sitteriin aitiopaikalle).

Tytto on muuten alkanut kinnostumaan meidan koirusta. Pistin viltille lattialle ja mihin koira meni, sinne pain kaantyili tytto. Ja koira kovasti tyton peraan, tai lahinna pyrki samalle viltille makoilemaan ja kasia nuolemaan.

Tulossa kaunis paiva, jonka meikalainen jotuu viettamaan ylakerrassa rapsutellen vanhoja maaleja pois tyton tulevan huoneen seinista... Valitsin seinan vareiksi kahta eri vihreeta (tummempi savy ikkunaa vastapaata) ja ajatuksena olisi tehda sellanen luonto-aiheinen huone tanne betonihelvettiin..Mitakohan neiti tulee tykkaamaan?
 
Luin yöllä rästissä olleet sivut tästä pinosta, kun Marcus oli mukavasti hereillä klo 03.00-05.00 :)

Alley: jaksamisia vauvan kanssa. Hyvä, että menette lääkäriin. Marcus oli pari viikkoa sitten sairaana, mutta mieheni mielestä mitään ei ollut vialla. Vaatimalla vaadin, että tulee töistä viemään meidät Mehiläiseen ja niin oli pienellä flunssa ja kurkkutulehdus. Oireet eivät vaan kauhean näkvät, mutta olen sitä meiltä, että kyllä vauvan kanssa jatkuvasti oleva äiti tietää, milloin pitää mennä.

Missah: onnea käännöksestä!

Nauratti muuten todella paljon se kommentti, että pidetään imetysmarsuna Belgiassa :LOL: Olen neuvolassa ja perhevalmennuksessa huomannut tämän imetyksen suhteen hieman kaksijakoisuutta. Toisaalta raskaana ja vauvan alkumetreillä hirveä täysimetyspropaganda päällä, mutta sitten siitä vähän ajan päästä alkoi jo puhe, että kiinteitä hyvä alkaa maistelemaan aikaisin ja ei se niin nöpönuukaa jos saa korviketta. Minulla on teoria, että tuota imetystä niin paljon painotetaan, koska on arvioitu, että koko väestön vauvoille tuolla ohjeistuksella saadaan paras mahdollinen ravinto, koska jotkut hyvin harvat sitten varmaan eivät osaa lainkaan ravita vauvaa. Kuitenkin tuntumani on, että oikeasti, jos vauvasta pidetään huolta, niin oikein hyvin tulee muutenkin ravituksi. Meillähän muuten 4kk neuvolassa neuvolantäti oli selvästi hieman harmissaan, kun ei olla vielä aloittamassa kiinteiden maisteluja. Pitkin hampain myönsi, että mennään nyt sitten vielä kuukausi täysimetyksellä ja katsotaan sitten. Marcus siis on kasvanut oikein hyvin eli tästä ei kyse.

Lopuksi kysymys Finnairilla lentäneille eli miten kuljetitte turvakaukalon? Voiko sen ihan sellaisenaan laittaa ruumaan vai tarviiko jonkun suojan ympärilleen? Lisäksi, onko antaa muuten jotain vinkkiä lentämiseen esim. saako oikeat sormimerkit näyttämällä lapselle jonkun pedin istuimen eteen tms??
 
alley kuulosta niiiin tutulta,kun kirjoitit, että mahamakuulla tyttösi vaihteli paljon päätä puolelta toiselle. Meillä tehdään täysin samaa iltaisin kun mennään nukkumaan. Massumakuulla poika yleensä nukkuu aina, ja se yöunille nukahtaminen on alkanut olemaan todella hankalaa! Kääntää päätä puolelta toiselle koko ajan eikä oikein pysty rauhoittumaan. Ja välillä nostaa selkää kaarelle, varmaankin vähän massuvaivaa ja sitähän on nyt ollutkin :/ Tänään tosin tuli jo vähän isommat ja löysemmät kakat,jospa se siitä. soitin neuvolaan aamulla ja kyselin ohjeita, suosittelivat Levolacia jos kaurapuuro ei auta. Eli sitä kokeilemaan,puuroja emme ole vielä kokeilleet. Tänään sitten annoin aamulla päärynäpuuroa kun sitä oli jo valmiiksi ostettuna. Ja tuo mallasuute mitä olemme kokeilleet on kuulemma parempi pienemmille vauvoille, ei enää näin "vanhoille".
Täällä meilläkin on nyt taas flunssaa. Poikaraasu nyysää koko ajan ja yskii,yölläkin heräili yskimään välillä.Nukkui onneksi sitten hyvin kun oli viimein nukahtanut. Nukahti yöunille n. klo 22 ja heräsi syömään klo 6 aamulla. Nyt nukkuu tuolla,hirveän väsynyt poika.

 
Meilläkin taas huono yö takana. Tyttö herää nykyään aina viiden tienoilla, mikä on itselleni ihan kestämättömän aikaisin. Räkää tuntuu tulevan nenästä oikeen kunnolla nenäfriidalla ja tyttö yskii taas, vaikka alkuviikosta flunssa oli jo parempi. Eilen jäi vauvakino väliin ja tänään taas muskari. Huomenna olis lähtö Lappiin ja toi lentäminen nyt mietityttääkin kun toisella on flunssaa. Mahtaako sattua korviin normaalia enemmän ja voiko toisen oloa mitenkään helpottaa nousun ja laskun aikana?

Alisa me ollaan lentämässä blue1:lla ja niiden sivuilla sanotaan, että vaunuilla pitää olla suojapussi, mutta kaukalosta ei puhuta mitään. Ei meillä kyllä tähän hätään ole tarpeeksi isoa pussia vaunuillekaan, toivottavasti kentältä ostettava mahtuu, kun on varmaan ensisijaisesti tarkotettu matkarattaille.

Sitten vielä tyhmä kysymys: Mitä te muut oikein TEETTE vauvojenne kanssa päivisin kotona? Tuntuu, että tyttö on sen verran iso, että pitäisi jatkuvasti olla jotenkin viihdyttämässä, mutta ideat loppuu kesken. Lisäksi mulla on useinkin huono omatunto, jos jätän neidin yksinään vaikka lattialle ja oon esim. koneella.

Kiinteistä vielä kysymystä, nää varmaan on käyty jo läpi, mutta tullaan tän suhteen vähän jälkijunassa. Miten pian ateriakokoja voi kasvattaa? Meillä tytölle putoaisi kyllä soseet, mutta kovin paljon en oo uskaltanut antaa. Missä vaiheessa ootte lisänny ateriakertoja? Meillä nyt mennään kasvissose päivällä + velli illalla rytmillä.

Mukavaa viikonloppua kaikille!
 
Lääkärissä käyty, tyttö on terve tai sanoi, että on virus infektio, mutta mitään muuta ei löytynyt. Korvat oli ihan puhtaat... Käytiin verikokeissa eikä niisä löytynyt mitään ja muutenkin oli terveen oloinen. Mikähän noissa öissä sitten on vikana, kun selkeästi on kipeä kuitenkin. Ajattelin vähän hillitä tuota alkuillasta syötävää hedelmäsosetta tai palata vanhoihin tuttuihin, jos vaikka toisella oli vatsa kipeänä. Maissivellistä en usko sen johtuvan, sitä on syöty kuitenkin jo 2 viikkoa ja maissi soseena käy kuitenkin.

Aku, mites teidän lääkäri sanoi?
 
Täälläkin on pieni nuhanenä. Reilu viikko on mennyt pienen flunssan kourissa, nyt poika alkaa jo olla tyytyväisempi, mutta räkää tulee ja tulee. Öisin kyllä nukkuu melko hyvin kuitenkin. Tsemppiä ja pikaista paranemista kaikille sairastelijoille. :)

Olen myös huomannut soseiden aiheuttavan masuvaivoja, vaikka tosi pienillä määrillä me ollaankin vielä menty. Mietin, että pitäisköhän kuitenkin odotella vielä hetki ja jatkaa soseiden kanssa vasta myöhemmin. Aika herkkävatsaiselta pikkuihmiseltä tuo tuntuu.

Alkaa muuten tylsistyttämään tää kotona oleminen, kun ollaan pojan kanssa kumpikin oltu kipeinä. Vielä kun on ollut ihana ja aurinkoinen sää, niin kyllä on harmittanut olla neljän seinän sisällä. :x
 
Aku
Joo Iinaltahan löyty sit oikeesta korvasta tulehdus :( mut hyvä näin ni on ihan selkee syy kipuilulle.Jä nähtäväks onko työllä sitten taipumusta noihin tulehduksiin.Meillä esikoinenhan ei oo vieläkään sairastanu yhtään korvatulehdusta ja kuumeessa on ollut kerran elämänsä aikana.Toivotaan et Iinallakin jää ainoaksi tuo.
 
Fresia:

Minä aloin kasvattamaan annoskokoa sen jälkeen, kun oli todettu aines hyväksi, eli siis ettei mitään reaktioita tullut.

Alkuun meillä oli peruna ja porkkana, jota koklattiin. Kun ne sitten ei aiheuttanut mitään annoin enemmän ja lopulta sen verran kuin jaksoi kerralla mutustaa. Sitten kun uusi aines oli vuorossa, annoin vain purkista pari tl maistaa ja loput sitten tuttua ja turvallista =)

Hmmm...selitinköhän yhtään ymmärrettävästi :D

Aku:
Hyvä että kipuilun syy selvisi, kohta jo sitten varmasti helpottaa.

PAranemisia muillekkin sairastelijoille, jos en ole muistanut toivotella.

HEh, Iina on ryömiskellyt tuolla pitkin poikin mattoa. Meillä on sellainen suuri matto tässä olkkarissa ja tyttö paahtanut (ei siis kuitenkaan vauhdilla, ehkä huono sanavalinta :D ) laidasta laitaan sellaisen soittopelin perässä :D
Tällähetkellä komentaa meidän luppakorvapupua joka möllöttää häkissä nokosilla :D
Tuo meidän pupu onkin jo vanha herra...täyttää 8v ensi syksynä :heart:

Mutta juu...pitää lähteä kohta kauppaan päin.
 
Soseista: tyttö täyttää sunnuntaina 5kk ja ollaan nyt lanseerattu kasvissoseiden ja hedelmä/marjasoseiden lisäksi vauvoille tarkoitetut jogurttivalmisteet. Nää on suurta herkkua:) Meidän tytön suurin suosikki aivan selvästi. Viikonloppuna kokeillaan myös puuroa, toivon sen maistuvan yhdessä hedelmäsoseen kanssa niin saadaan ns. kunnon ruoka. Vihannessoseet menee edelleen aika heikosti, piltin soseita kuitenkin syö.

 
Näin kun on ollut kauniita päiviä, ajattelin laittaa pari kuvaa luonnon siimeksestä :D

Päivänpaistetta:


Tässä puu, johon vielä 14v sitten pääsi kivasti kiipeämään...ei ollut vielä noin hienon vänkyräinen :D


Hyvää viinkonloppua kaikille :wave:
 
Minä sain tänään uudet silmälasit, jee taas näkee jotain. Paitsi että sitten saa taas varmaan palata vanhoihin kun imetys loppuu, sillä imetys huonontaa kuulemma näköä :eek:

Mä ajattelin että jos vähän alkaisi maistattamaa lihaa tai puuroa tai jotain muuta kuin noita kasvissoseita ja hedelmää :)

Aku: Vaikka korvatulehdus on ikävä, niin onneksi selvisi syy että saitte lääkkeet niin pikkuinen pääsee taudistaan.

Paranemisia muillekin kipeilijöille. Meillä on Jere onneksi säästynyt kaikilta taudeilta (vielä)...

Turussa on sellainen kuin Leaf areena ja siellä on saman tyylinen leikkipaikka kuin HopLop, niin käytiin ekaa kertaa siellä isomman pojan kanssa leikkimässä tänään. Oli mielestäni vähän kivempi kuin tuo HopLoppi :) Samanhintainen ja suurinpiirtein samanlaiset liukumäet sun muut härpäkkeet sielläkin oli... Taidetaan siirtyä sinne leikkimään.
 
Iltoja!
Soseista: me ollaan maisteltu toistaiseksi hyvin maltillisesti. Nyt on mennyt bataatti, porkkana, peruna, päärynä ja omena. Kesäkurpitsasoseen teen huomenna. Kahdesti päivässä olen nyt ruvennut antamaan.

Päivisin tuo juo huonosti maitoa kun ei millään malttais...Iltaisin sitten meneekin sen edestä. Äsken juuri kolmen tunnin sisään lipitti 0,5l menemään...Huh huijaa, vois kyllä vähän tasottaa tuota syömistä mutta minkäs teet. Ei onneksi masu mene kipeäksi.

Aamulla käytiin sairaalassa fysioterapeutin ja lastenlääkärin luona viimeisessä kontrollissa ja saatiin "puhtaat" paperit. Fysioterapeutti oli oikein tyytyväinen näkemäänsä eikä hänen mielestään raju alku ole vaikuttanut mitenkään motoriikkaan ja lääkäri ei myöskään löytänyt mitään moitittavaa :) Voi että mikä pieni flirttailija tuo meidän herra on. Niin lääkäri kuin fyssarikin saivat kunnon hymyt ja Luukas paapatti heille omia juttujaan niin että sylki roiskui :LOL: Meillä ei siis vierasteta vielä.

Illalla sitten jatkui jännä päivä vauvauinnin merkeissä. Oltiin nyt tokaa kertaa ja hauskaa oli taas koko perheellä. Luukas pääsi sukeltamaan ekaa kertaa ohjaajien suorittamana :) Poika oli vähän ihmeissään mutta hymy irtosi hetken mietinnän jälkeen.

Pitäis alkaa varmaan sänkyyn pian kömpiä. Luvattoman pitkään olen valvonut nyt monena iltana ja se sitten kostautuu aamuisin...
 
Fresia:
joo, samaa makin mietin :) Mitakohan vastais ettet pitais vallan sekopaana ;)

Ukon ollessa toissa meidan paivaan kuuluu esim. hereilla ollessa sitterissa istuskelua - lahinna sillon kun haaraan keittiossa. Nostan tyton poydalle sitterissa niin siita on helppo seurata mun puuhia.

Jonkun aikaa maltetaan myos olla omassa leikkikehassa. Taalla ei lapsia pideta lattiallam ilmeisemmin kylmien kivilattioiden takia, joten mekin hommattiin sellanen leikkikeha jossa on pyorat alla. Nyt kun neiti on oppinut kyljelleen kaantymaan, alkaa se keha kayda pieneks.

Kuunnellaan myos musiikkia ja tanssitaan :) Koetan kuunnella suomenkielisia lastenlauluja pitkat patkat paivalla aktivoidakseni suomenkielta.
Ja nyt oon alkanut myos lukemaan tytolle kirjoja. Kovasti haa tarraa sivuihin ja tunkee suuhunsa.
Kerran viikossa kaydaan myos muskarissa/kielipesassa ja myos vieraillaan jonkuin kaverin luona.
Naa kaikki tekemiset vie vaan jonkun 30 min kerrallaan mutta kun siihen pistaa paalle vaipanvaihdot, imetykset ja vaunulenkit joissa joskus tillitetaan hereilla ensimmaiset 15 minuuttia, niin kylla siita kokonainen paiva tulee :)
 
Pieneltä lomareissulta palattu! Oltiin ensimmäisellä lyhyellä lentomatkalla ja hienosti meni. Ainoa huono puoli on, että nyt kuumeisesti mietin seuraavia reissuja, koska reissaaminen oli niin kivutonta.

Alisa taisi kysellä kaukalosta. Meillä ei ollut kaukalo mukana, mutta useampi sellainen tuli samassa koneessa ihan sellaisenaan ruumasta, siis ilman mitään suojausta. Jos lentokoneessa on tyhjiä paikkoja sen saa myös ottaa mukaan koneeseen viereiselle paikalle. Tätä voi kysäistä sisäänkirjauksen yhteydessä. Näin vauvan saa myös välillä laskettua siihen lennon aikana.

Joku taisi kysellä myös rattaiden suojapussista. Kentältä ostettava on kyllä sen verran iso, että eiköhän siihen melko lailla kaikki vaunut mahdu. Meillä ainakin ihan kivuttomasti ratasosa ja erillinen koppa meni ja tilaa jäi.

Nyt taitaa olla silmät sen verran ristissä, että myöhemmin lisää :)
 
Aku
Huomenta!
Onneks toi antibiootti auttaa nopsaan ja viime yö oli jo paljon parempi =) Harmittaa vaan kun mies on töissä ja esikko ei pääse ulos ollenkaan.En viitti Iinaa viiä kun eilen viel oli kuumetta ainakin.Nyt en oo mitannu.

Noista tutan norsuvaatteista joku kyseli.Meille ilmestyi niitä eilen hirmuinen kasa eilen mummin ja paapan toimesta.Olivat olleet tarjouksessa Punavuoren peikossa.Mutta heidän liikkeitään on vaan täällä pk-seudulla :/

Nyt tytöille aamupalaa laittamaan =) Hauskaa vkloppua!

-aku ja tytöt
 
Aku: Kiva että antibiootti auttaa. Meillä myös normaali yö.

Tyttö siis nukkui kolmeen ja sitten syötiin jaa toisen kerran kuudelta, kun mies kotiutui työpippaloista. Sitten heräsin kahdeksalta ja meinasin revetä nauruun kun katoin pinnikseen. Niia oli unissaan vetänyt sellaisen pehmo krokotiilin päälleen, se kroko on isompi kuin tyttö ja on toiminu selkä tukena. Sitten heräsi tyttökin kun pelastin toisen sieltä alta. Sitten pidin tuossa masuni päällä istumassa ja juteltiin keskenämme pitkät pätkät. Ihana kun tytöllä on jo niin paljon eri ilmeiä ja sitten toinen ihan tosissaan selittää ja päristää siinä naaman edessä ja katsoo silmiin. Eilen keksittiin siis uudestaan kuukauden tauon jälkeen tuo päristäminen ja nyt se tulee jo ihan kunnolla. Lääkärissä kun ootettiin labratuloksia niin sai isi pyyhkiä kuolaa koko ajan kun tyttö niin hienosti ja kovaa päristeli.

Niin ja saatiin samalla se keliakiageenitulos ja se oli negatiivinen eli tytölle ei pitäisi tulla keliakiaa joten mekin voidaan ottaa viljat mukaan 5kk jälkeen ihan normaalisti :) Tuosta olen kyllä todella onnellinen, se helpottaa niin montaa asiaa.

Alley ja Niia
 

Yhteistyössä