*Lokakuun '09 Mahapyöriäisistä vauvautuneet Marras-Joulukuussa `09* (Nimenhuuto!!!)

Moi!

Mäkin ilmoittaudun olevani vielä mukana, tosi harvoin ehdin kirjoitella, koska valitettavasti onnistuin saamaan toisen vähäunisen lapsen :( Ne hetket jotka vauva nukkuu menee esikoisen kanssa puuhailuun tai kotitöihin... Yritän ehtiä aina lukemaan jotta pysyn mukana , mutta kirjoittaminen tahtoo jäädä :/

Meillä kans kärsitään masuvaivoista, ollut parempi, mut nyt taas ollut pari päivää tosi vaikeita :'( Yrittänyt miettiä mitä "väärää" olen tällä kertaa syönyt...

Meillä oli jo ristiäiset 31.10 ja tarjolla oli kala- ja lihavileipäkakkua, karjalanpiirakoita&munavoita, täytekakkua, 2 kuivaa kakkua ja 2 erilaista pikkuleipää...

Tutti ollut käytössä n.viikon iästä kun imuote oli hyvä ja pojalla valtava imun tarve... Aika vaihtelevalla menestyksellä huolii... Yleensä sillä saa "ostettua" muutaman minuutin että ehtii itse syödä ja välillä saa sillä autoon tai vaunuihin nukutettua.

Ulkona vaunuissa on päällä sisävaatteiden lisäksi kevyttoppahaalari, villasukat, tumput ja puuvillakypärämyssy sekä makuupussi. Aluksi huomasin pukevani liikaa ja unet parani kun vähensi vaatetusta. Sit kun menee pakkasen puolelle niin vaihdan toppahaalariin...

Täällä tosiaan päivän menee vauhdilla kahden vauhdikkaan pojan kanssa =) Nuorempi herra kääntyilee vauhdilla molemmille kyljilleen, mahalta selälle ja pääsee potkimaan itseään eteen ja taaksepäin sekä pyörimään napansa ympäri. Väläyttelee suuren suuria hymyjä sekä jokeltelee... Ikävimpiä puolia on masuvaivat sekä unettomuus, pahimpina päivinä päivisin nukkunut vaan 1-2h eli sit kiukutaan myös väsymystä. Ja sit äiti kanniskelee ja yrittää samalla keksiä esikoiselle jotain tekemistä...

Oma jaksaminen on aika pitkälle kiinni nukkumisesta, tänään väsyttää vähän vähemmän ;) Mutta onnellinen olen molemmista ihanista pojista ja siitä että saan taas viettää aikaa kotiäitinä =)

Tsemppiä kaikille vauva-arkeen joka on samalla niin rakasta ja raskasta :hug:

Mutilainen ja Torsti vähän vajaa 2kk
 
Tutin käytöstä meillä on ollut tutti ihan sairaalasta asti käytössä, kelpaa vaihtelevasti.

Vaunuihin vaatetta laitetaan sisävaatteet, potkupuku ja toppapuku. Tumput ja töppöset tietty, joko villaiset tai sitten ne pakkauksen, riippuu kelistä. Ja makuupussi tietenkin. Ja AINA herra on hikinen :D Osaan tuon ylipukemisen täydellisesti...

Tänään oli oma jälkitarkastus, kaik erinomaisesti! Minipillerit sain onneksi, mutta sitä lähetettä ei suostunut sterilisaatioon kirjoittamaan :'( 35 vuotiaaksi täytyy odottaa, mikä minusta on todella epäreilua, koska lapsia on tuplasti sen rajan ja ikää tulee helmikuussa 30!!!!! :headwall: :headwall:

Yöt menee täälläkin vaihtelevasti. Pääosin on kyllä tuo velli helpottanut nukkumista, ei ihan koko ajan pyydä ruokaa. Mutta vuorokausi rytmi meinaa heitältää helposti, joten tarkkana oltava. Viime yö oli aivan ihana, nukahdettiin 23.30 ja 6 aikaan vasta eka tissittely =) Ja olo tosiaan on kuin uudesti syntynyt.
 
täällä minä kanssa vielä mukana!

neuvolassa tänään käyty.
syntymä nyt

paino (3630g) 4060g
pituus ( 51) 53,5
pipo (34,5) 36,5
ihan keski käyrillä mennään.

tuttia täällä on käytetty alusta saakka. niinkuin pulloa ja rintaa kaikissa on kunnon imut ,vaikka tutti on vain lyhyt aikanen ilo taitaa kivempaa olla pudottaa sitä joka paikkaan.

solmu&Nika 4vkoa
 
Mukana ollaan!!

Meillä on tutti käytössä, annoin sen kun vauva oli n. 2-3 viikkoinen. On kyllä loisto keksintö.. :) En usko että vaikutusta imuotteeseen on ollut..

Tänään oli 6-vko lääkärintarkastus, kaikki oli niin kuin pitääkin ja painoa oli tullut taas reilussa viikossa kivasti!! Otettiin eka satsi rotaa.. Meinaatteko muut ottaa/ootteko ottaneet??

Niistä pk-seudun treffeistä.. Lyötiinkö niistä mitään lukkoon?? Jos joku porukka on tapaamassa huomenna tai ylihuomenna niin voisin liittyä seuraan :) Yritin selailla tota vanhaa pinoakin läpi, mutten löytäny mitään tarkkaan sovittua paikkaa/aikaa!!
 
mukana ollaan :wave:

kiitos talvicci uudesta pinosta,vihdoinkin ollaan vauva-puolella =) tosin vähän kyllä on haikea mieli kun muistelee kuinka jännää se olikaan pinoutua tuonne odotuspuolelle ja odottaa niitä ekoja ultria ja neuvola käyntejä ja tuntui että lokakuuhun on vielä ikuisuus mutta täällä me nyt sitten JO ollaan :D :heart:

tutti otettiin meillä käyttöön jo sairaalassa ja syö kyllä tuttia mielellään ;) meillä kun ollaan pulloruokinnalla menty alusta asti niin ei tarvinnut sen väärän imuotteen kanssa mietiskellä.

ulkovaatetuksena vaunuissa meillä on sisävaatteet ja toppapuku,käsissä tumput ja jaloissa villasukat,päässä on kypärähattu ja toppapuvun huppu,vaunuissa on pehmeä kantokoppa jossa on topattu läppä ja jos pakkasta on niin laitan siihin kopan päälle vielä peittoa.vaunut on kuiteskin suojaisat ja yleensä puikkupakkasillakin vaunujen sisälämpötila jää vielä plussan puolelle,kannattaa vaikka laittaa lämpömittari vaunujen sisään niin näkee mikä siellä on se todellinen lämpötila niin on helpompi pukea vauvalle päälle.

poika viihtyy kyllä vielä täysin vauva-asennossa sylissä eli makuultaan,tuntuu että on aikas " veltto " tapaus verrattuna mitä tuo 1v oli vauvana,pääkin heiluu ihan holtittomasti jos niskaa ei kunnolla tue,eikä kyllä liiku,sätki eikä juurikaan potki muuta kuin mahaa nippaillessa,ja taitaa olla totinen poju kun eipä ole hymyjäkään vielä näkynyt :/ :heart: :heart: mutta ehkäpä ne lähiaikoina sieltä tulee =)

aika selkeä rytmi meillä on päiviin tullut,mikä on ihan loistavaa! illalla syö noin klo 23 ja sen jälkeen menee yöunille,herää 03.30-04.00 syömään ja jatkaa heti uniaan,seuraavan kerran herää 7.30-8.00 syö ja jatkaa vielä yöuniaan omassa sängyssään ( ite nousen 1v:n kanssa tällöin ) sitten poika herää 9.30-10 jolloin tehdään aamupesut ja vaihdetaan päivävaatteet,tän jälkeen jää hereille kattelemaan,välillä saattaa torkahtaa hetkeksi.sitten syö taas 11-11.30 ja 12-12.30 laitan ulos vaunuihin nukkumaan,nukkuu noin 3-3.5 tuntia ja herää syömään noin 15.30,tän jälkeen taas valvoo ja välilllä ottaa pikku-torkkuja.seuraavan kerran syö noin 19.30 ( äiti kattoo samalla salkkareita :LOL: ) ja syönnin jälkeen valvoo jonkin aikaa ja kitisee mahavaivojaan sekä torkkuu aina kun ei vaan mahaan satu.ja taas sitten syö 23 aikaan ja käydään nukkumaan :heart: eli tosi hyvä rytmi on meitin perheelle ja oon onnellinen kun ei syö kuin kerran yöllä ja sekin aamuyöllä niin saan nukuttua hyvin =) :heart:

ristiäiset meillä on 29.11 ja tarjolle tulee lihakeitto ja kahvin kanssa sitten täytekakku,suklaakakku ja appelsiini-juustokakku sekä kaneliässiä,korvapuusteja,ja ehkä joku jouluinen maustekakku =) toiseksi nuorimman ristiäisissä tarjottiin kanssa lihakeittoa ja todettiin että se on helppo tehdä iso määrä ja tulee paljon edullisemmaksi kuin voileipäkakut ym.ja meillä vieraat tykkäs tosi paljon kun olikin kunnon ruoka,kun osa tulee kauempaa,ja kelpasi hyvin myös pienille lapsivieraillekin.tota makeaa herkkua tulee taas tarjolle varmaan liikaa,kun eivät sitten ruuan päälle jaksa kauheesti sitä syödä,mutta pakastetaan sitten omaksi iloksi kaikki mitä jää syömättä :LOL: niin ja vieraita tulee noin 30.

jaahas,vaunuista kuuluu jo kutsuhuuto joten heippa :wave:

kaurisäiti ja pikku-isäntä 1kk 11pvä :heart: :heart:
 
Mukana ollaan :wave:
Eilen käytiin neuvolassa punnituksessa ja Hilmalla paino nyt 3680g eli hyvin kasvava tytteli on....Nyt onkin syöttäään mentävä kun se tuolla huutelee :D

Palailen myöhemmin kertomaan lisää kuulumisia

NaNa84 ja örisevä Hilma 2vk5pvä :heart: :heart:
 
Moi!

Pikainen ilmoittautuminen...eli mukana ollaan. :D

Pikkuneiti ei päiväunista perusta. tänäänkin on nukuttu 45min. ja 45min. Vasta viikko sitten nukkui ainakin yhdet 2 tunnin unet. No, onneksi on ainakin toistaiseksi nukkunut yöllä. mutta kyllä nää päikkärit sais ainakin tunnin pituisia olla...tutillakaan ei lisäaikaa saada.

Tuttia meillä käytetään. Unille käydessä tarvittaessa ja harmituksiin käytetään ja on suuri apu. Yritetään käyttää mahd. vähän, mutta tarvittaessa annetaan.

Meillä syödään päivällä jopa tunnin välein. :kieh: Rintaa ja pulloa molempia. Tuntuu, että voiko tosiaan olla nälkä tunnin välein.

Esikoinen (3,5v) vaatii seuraa. Ei tee pahojaan, mutta jompaakumpaa tyttöä on koko ajan viihdytettävä. Tuntuu, että mies ei tajua kuinka kovin välillä kaipaan omaa aikaa, jolloin saa keskittyä vain itseensä. Joku sanoi, että mies kestää itkua paremmin. Sama täällä. Mies pystyy kuuntelemaan itkua kauemmin kuin minä.

Nyt on taas mentävä! :wave:
 
Pakko käydä laittamass pikainen kommentti: aikaisemmin oli puhetta, missä Helsingin keskustassa hyviä paikkoja käydä vauvan kanssa. Itse voisin varoittavana esimerkkinä laittaa toisenlaiseen listaan kasarmintorin vieressä olevan eromanga kahvilan. olin menossa sinne, kunnes kävi ilmi, etä ko. kahvilaan ei saa tulla vaunujen kanssa. oveen oli oikein laitettu kaksi tarraa, joissa vaunujen kuva ja punainen ruksi päällä :|
 
Kirjotin tan vahingossa vanhaan pinoon ´- kiitos taas talvicci uudesta lajasta..


Nopsasti kun tuo sylivauva suostui nyt nukahtamaan tuohon viereen sohvalle eika aina syliin.

Meilla myos on kaytossa tutti - 2 viikon ikaisena otin kayttoon. Taalla ovat paljon sita vastaan ja sitten nakeekin n. 8-vuotiaita joilla on viela peukku suussa. Eli mieluummmin vierotan peukusta taaperona kun tappelen sormia suuhunsa tunkevaa pikkulasta vastaan.
Ja rauhottaa se - talla matamilla on niin kauhee imuote etta saapi siita tutista vahan pahimpaan imutarpeeseensa harjoteltua. Ja painoa on tullut ihan kivasti joten ei se ole imuotetta haitannut liiemmin.

Eilen koetin pistaa tytskan omaan sankyynsa younille. Ihan hyvin meni - puol ysilta syotiin ja vaihdettiin kuiva vaippa ja siita tytto veteli aina kahteentoista kunnes mina ja ukkeli tultiin nukkumaan. Sitten syotiin taas ja vedeltiin seuraavat 3 tuntia. Eli taman jalkeen joka kolmas tunti neiti heraa syomaan. Paitsi aamuseiskalta oli tikkana pysstyssa eika enaa nukuttanut. Ja sen olen mina nakoinen - ihan mustat silmanaluset!

Ilmeisesti meillakin on mahavaivat kiusanneet kun neiti kitisee valveilla koko ajan. Rauhottuu sylissa siina leopardiotteessa, mutta kanniskelemassa ja heijaamassa pitais olla koko ajan. Tanaan suostui sitterissa istumaan sen hetken kun jarjestelin vaatteitaan kun heijasin jalalla koko ajan. Miten siita on tallanen tullut? Ukkeli on plajon parempi antamaan tyton kitista, ma en halua sita kuunnella ja nostan tyton heti syliin. MIten te toimitte?

Millon ja miten kannattaa alkaa siirtamaan pidempia unia yolle? Meilla tuntuu pisimmat paikkarit (4.5h) sijoittuvan jonnekin tonne 13-18.00 valille. Ja toiset sitten tonne 20-00.00 valille.

No ni, nyt on taas rapatati hereilla...tarttee menna :)
 
Unihiekka ravista sitä Disflatyl-pulloa tosi voimakkaasti ennen ku tiputat. Se ehkä vähän auttaa tippojen ulostulossa. Ja sitten ravista ensin voimakkaammin kun alat tiputtamaan niin alkaa tulemaan nopeammin. Se on kyllä vähän ärsyttävä välillä se pullo :) Miksi muuten sekoitat tipat vesitilkkaan?
 
Silona me saadaan varmaan huomenna se rotarokote, kun meillä on huomenna neuvola (7 vkoa). Kivaa että se kuuluu tänä vuonna rokotusohjelmaan. Me otettiin esikoiselle se viime vuonna, mutta silloin siitä piti vielä maksaa. Kuulin, että tätä rokotusohjelmassa olevaa Rotateqiä pitää antaa 3 annosta. Esikoinen sai Rotarixiä, jota annetaan vain 2 annosta.
 
HEi!

Meillä on neiti taas nukkua porskuttanut melkein koko päivän...jaksoi olla hereillä tuossa päivällä vain 1,5h, kun normaalisti valvoo melkein 3h alku päivästä ja sitten toiset 2h illalla, nyt vaan nukkuu ja nukkuu ja herää satunnaisesti syömään...ellen tulkitse elkeitä väärin, niin joko tyttö venyy pituutta taas tai sitten on oppimassa jotain uutta...
Poika teki noita nukkumatti spurtteja aina silloin, kun kasvoi kerralla senttejä paljon tai kun oli tulossa jotain utta juttua...alkuunhan ne uudet jutut oli vain uusia äänähdyksiä ja nauramisen oppimisia, mutta sitten kun kuukausia tuli lisää ikään, niin samat elkeet tuli ennen hampaita, kääntymään oppimisia, ryömimisiä jne.
Jännä nähdä, pitääkö sama paikkansa neidilläkin =)

MEillä saadaan tuo rota rokotus tämän kuun lopulla kun on 2kk tarkastus ja minun jälkitarkastus. Ihan loistavaa. =)

Tutista:
Olen sitkeästi pyrkinyt tarjoamaan sitä, mutta nyt luovutan...ei tyty sitä huoli, loukkaantuu niin mahdottoman verisesti, kun sitä tarjoan...mutta tämä oli odotettavissa. TAinnut meidän tyttö katsella veljensä toimia ja päättää ottaa mallia...siis silloin kun oli vasta odottamassa omaa hetkeään päästä massuuni kasvamaan, siellä missä vauvoille jaetaan omat osoitteet johon he lopulta sitten asettuvat äidin kannettaviksi ;) :D

Tosiaan, eipä tuosta treffauksesta taidettu mitään lukkoon laittaa...tosin, itse en pääse hetkeen tulemaan, mutta kyllä täältä sitten tullaan kun nämä normi lentsu aallot on vähän siirtyneet taka alalle...
On nimittäin juuri sellainen tunne, jotta ihan kuin olisi joku lentsu tekemässä tuloaan meikäläiseen :|

Minuun iski taas viherpeukaluus :D
Olen hoitanut kesän aikana vähän kärsimään joutuneet kukkani eheiksi taas. OSa (kuten peikonlehti ja lohikäärmepuu ) oli jo niin mahdottoman kehnon näköisiä, jotta piti pistää katki ja juurtumaan...kohtapa saankin heidät taas uusiin purkkeihin ja ovat taas niin nättejä :D

Mutta juu...taidan mennä herättelemään hiukan tuota tyttöä...muuten saattaa valvoa yöllä seurustelua vailla, vaikken tuohon kyllä reagoikkaan, kun yöllä nukutaan ja päivällä jutellaan :D

 
HEI!

Ilmoittaudun edelleen mukaan, vaikka harvemmin taidan kirjoittamassa käydä, mut joka päivä pyrin käydä lukemassa kuulumisia.

Kiitos Talvicci uudesta pinosta, vihdoinkin ollaan vauva-puolella. Haikeana muistelee odotusaikaa. Toisaalta sekin oli mukavaa aikaa. Mut on tämäkin aivan ihanaa aikaa, kun saa seurata pienen kehitystä. Nyt on muutaman kerran tullut pieni hymy. Päästelee kaikenlaisia ääniä. Päätä kannattelee jo aika hyvin. Seurailee, mitä ympärillä tapahtuu. Sylissä viihtyy vielä aika hyvin. Onko teillä kantoliinaa käytössä?

Ulkovaatteina on ollut päivävaatteet, kevyttoppahaalari, lakki ja tumput, äitiyspakkauksen makuupussi vaunuissa. Hyvin on ainakin vielä tarjentunut. Sitten kun tulee enemmän pakkasta siirrytään käyttämään toppahaalaria ja lisätään varmaan sitten villapeitto. Tänään ensimmäisen kerran nukkui päiväunet vaunuissa. Hyvin tuntui uni maittavan. Nukkui reilut kolmen tunnin unet.

Meillä on tutti käytössä. Ensin ajattelin, että en tuttia paljon anna. Mut neidillä on niin kova imemisen tarve, et ei voi koko aikaa olla rinnassa kiinni. Tuttiin yleensä rauhoittuu. Yölläkin välillä saa nukutettua uudelleen tutin avulla. Nyt neiti on muutamana yönä herännyt märkään vaippaan. Syö sitten siinä samalla ja nukahtaa välillä melkein heti. Yöt on nukkunut ainakin vielä aika hyvin.

Meillä on ristiäiset 29.11. Kummit ollaan jo valittu. Pienokaisen nimi ei ole vielä ihan selvillä. Vaihotehtoja on vielä muutama jäjellä. Tarjottavana meillä on kala- ja kinkkuvoileipäkakkua, täytekakkua, korvapuusteja, jotain pipareita ja kuivakakkua, voi olla, että tulee vielä jotain muuta.

Meillä ei ole mahavaivat kovin paljon kiusanneet. Välillä kitisee päivällä ja iltaisin, mut en tiedä johtuuko mahavaivoista. Toivottavasti ei tule mitään suurempia mahavaivoja. Nyt on ilmavaivoja tullut, mut onneksi aika hyvin tulee poiskin.

Neiti nukahti juuri. Nyt saa viettää aikaa miehen kanssa hetken ennen nukkumaan menoa.

Nasuli08+Nöpöliini huomenna 1kk
 
Vieläkö hyväksytte uuden mukaan? Joitakin kertoja selailin kirjoituksianne jo raskausaikana, mutta varsinkin nyt pienen nyytin synnyttyä on ollut mukavaa lueskella muiden samanikäisten menoa!

Meidän esikoinen "pieni" mies syntyi Jorvissa 21.10. Mittaa olikin kertynyt mukavasti ja vaaka näytti syntymän jälkeen komeat 4850g ja pituuttakin oli kertynyt 55cm. Tämänkin jälkeen poika on mukavasti täysimetyksellä kasvanut ja viisi kiloa ylitettiin kahden viikon iässä. Mielenkiinnolla odotan loppuviikon neuvolaa ja neljän viikon mittoja :)

Luonteeltaan meillä ollaan varsin leppoisia. Suurin osa päivästä menee nukkumiseen ja syömiseen, mutta koko ajan myös enemmän ja enemmän tutustutaan maailmaan. Lelukaari on äärimmäisen mukava ja kuvakirjojen katselemiseen voi mennä kymmeniä minuutteja ;)

Tuteista olitte puhuneet. Meillä annettiin tutti heti sairaalasta kotiuduttua ja kovasti se on mieluinen. Mitään haittaa sillä ei myöskään ole imuotteeseen ollut ja äidin ei tarvitse koko ajan olla huvituttina, joten korvaamaton apu täällä ainakin!

Nyt tiadetaan äitiä jo tuolla huudella. Iltakylpyyn taidetaan pikkuhiljaa lähteä. Kirjoitellaan myöhenmmin lisää.

Nyyti ja poju 4 viikkoa :heart:
 
Tuosta Paapelon kirjoituksesta tuli mieleen, että onkohan meilläkin joku pituuskasvu pyrähdys menossa tms kun tyttö on ollut omituisen uninen eilen ja varsinkin tänään. Yleensä on ollut suurimman osa ajasta hereillä päivisin, mutta tänään nukkui reilu tunnin ennen puolta päivää ja tunnin vaunulenkin jäkeen jatkoi vielä unia reilu tunnin. On nukahtanut nyt illallakin todella helposti, vaikkei pitkiä unia olekaan nukkunut. Tosin nyt sitten kun annoin "iltatankkauksen" eli vähän suuremman satsin maitoa, niin kitisee tuossa vieressä eikä unesta ole tietoakaan :D Luultavasti tarvitsee vielä toisen samanlaisen tankkauksen tuossa yhdentoista aikaan.

Treenamisesta: En tiedä kuinka kauan pitäisi odottaa, mulla kun n tuo sektioarpi niin sanoi että kuukausi pitää ottaa rauhallisemmin eli joulukuussa voisi tehhdä muutakin kuin kävellä. Odotan tuota todella, kun on tämä painon putoaminen pysähtynyt, vaikka syötyä ei juuri tule ja liikun kuitenkin päivittäin vaunujen kanssa. Pitäisi 10kg vielä saada pois.

Tuntuu että imetys alkaa jäämään pois tai siitä on tullut todella hankalaa. Tyttö ei viitsi kauheasti imeä rinnalla ja alkaa melkein välittömästi venkoilemaan siinä. Tyttö veivaa päätä edes takaisin ja puolelta toiselle päästämättä imuotetta pois, tai sitten ei meinaa ottaa ollenkaan otetta. Saa nähdä mitä tuosta imettämisestä tulee, ois ihan kiva kuitenkin jatkaa mahd pitkään mutta en oikein jaksa uskoa, että onnistutaan.
 
Nyt sitten siirryttiin odotuspuolelta vauvautuneiden puolelle :flower: :wave:
Hieman täälläki haikein mielin kyllä kieltämättä...
Jotenki niin outoa ku aikasemmin sitä kävi vain kurkkimassa raskaana olevien juttuja odotuspuolella ja sitten myös joskus täällä vauvautuneiden puolella...
Ja nyt sitä ollaan ite täällä!
Raskausaika oli musta niin ihanaa aikaa ja sitä mahaa olen kuvista kaiholla kattellu :LOL:
Kiitoksia kaikille mukavista odotusajan jutusteluista... :wave:

Tutti
Mies kävi kotiin tuloa varten tutin ostamassa ku oltiin vielä synnärillä.
Synnärillä ne sitä suuhun tukkivat, kotona sen käyttö ihan kyllä jäi...
Mietin tässä että voishan sitä kokeilla, jos sillä sais noita öitä rauhotettua...

Tervetuloa mukaan Nyyti!!! :wave:
Vilkase tuota etusivun listaa omalta osaltas että mitä tietoja sinne haluat :)

Ulkoilusta
Mä oon noitten öitten takia ollu ihan tillin tallin niin ulkoilu on ollu täällä ihan minimaalista :ashamed:
Onhan se vähän tympeetä käyä pimeellä(onneks on kuitenki katulamput) ulkona mut nuo yöt monesti menee niin että ulos kerkee lähtemään(jos käy) vasta iltapäivällä ku alkaa jo pimenemään...
Tänään kävin vaikkakin pimeellä ja kyllä se vaan virkistää...

Ulos puen sisävaatteet, haalari, kypärämyssy, hattu, jalkoihin villasukat ja käsiin töppöset lämmittämään...
Niin ja vaunuissa on tietty kans äitiyspakkauksen makuupussi :)

Rota-rokotteesta...
Mä ku käsitin maanantaisessa neuvolassa että se pistetään automaattisesti kaikille.Ainaki meillä seuraavalla käynnillä se pistetään...

Lisäks annettiin esite ja sanottiin että on mahollisuus osallistua semmoseen FinIP-rokotetutkimukseen (pneumokokkitautien ehkäsy)

*Talvicci ja PikkuMurikka 1kk1pvä* :heart:
 
MB:en sekoita vesitilkkaan vaan mietin noita antotapoja jos kukonlaulun aikaan oisin alkanu antaan kun silloin ähisi tänään masuaan ja illalla laittanu ne valmiiksi tilkkaan vettä jotteivat kuivu yön aikana...Päätin kuitenkin luopua ajatuksesta ja näin kirjoitettuna se tutuu entistäkin pöhkömmältä koko idea :LOL:
 
Täällä kans ilmoittaudutaan ja kiitellään uudesta pinosta!

Tuttia ei meinaa neiti sitten syömään millään. Tissiä sitäkin enemmän. Tankkailu on alkanut tän ensimmäisen kolmen viikon aikana harvenemaan ja imee hieman vähemmän aikaa kerrallaan. Yöllä herää yleensä kerran kaksi syömään. Yleensä syö n 12 n 04 ja sitten saankin nukkua sinne ysiinkin mikäli esikoinen ei herätä ennen sitä.
Ulkoillaan kerran esikoisen ja vauvan kanssa leikkipuistossa ja koiralenkillä aina aamupäivisin peri tuntia (vauva nukkuu koko ajan onneksi) ja illalla joskus koko perheen kanssa. Ostettiin tätä varten tuplarattaat joita mietimme pitkään mut nyt olen tullut siihen tulokseen etten vaihtais mihinkään olis aika rankkaa ku leikkipuistoon on matkaan ja esikoinen on sellainen säntäilevä ohjus nykyisin.

Ulkovaatteina on potku housut taiu housut ja sukat pitkä body villapuku, villasukat, hanskat, kypärämyssy villamyssy ja haalari ja meillä on paksu pehmeä kantokassi fleecesisuksella.

Nyt on alkanut neiti olemaan hereilläkin pidempiä aikoja joka on mukavaa ja muodostaa jo katsekontaktiakin

Pituutta oli neuvolassa perjantaina 53,7cm cm ja painoa 4164g pipo oli 37,1 hyvin siis kasvaa! Eka vaatekoko on jäänyt pieneksi ja jotkut kiristää 62 kun on noi muhkeat kestovaipat käytössä. Ne vie enemmän tilaa.

Kiire on ollut. EI kyllä tule tyhjiä aukkoja kun on esikoinenkin tuomassa vähän lisää näihin päiviin. Hyvä kun kupin kahvia ehtii hörppäämään ja kerran istumaan alas ja päivä onkin pulkassa. Meillä on miehen kanssa paha tapa valvoa aina yön tunneille asti.. ja sitten sitä ollaankin silmät ristissä.. Onneksi saan nukkua sinne yhdeksään aamulla parillä syötöllä muuten olisin kävelevä zombie.

Muuten tosi rauhallinen ja isoveikkansa kaltainen tyttö.

Etanainen ja neiti reilu 3 viikkoa


 
Suloisia vauvakuvia taas laitettu:)

Täälläkin saatiin tyttärelle nimi! Eilen laitettiin paperit postiin, me emme kuulu kirkkoon joten maistraattiin lähti paperit. Vähän juotiin skumppaa neidin kunniaksi miehen kanssa mutta nimiäiset jää nyt lopulta pitämättä. Sukulaiset asuu vähän kaukana, mun iäkkäät isovanhemmat ei ainakaan oikeen voi meille lähteä. Lisäksi remontti on edelleen kesken. Kahvitellaan molempien yhteisessä kotikaupungissa joulun aikaan sukulaisten kesken, se nyt korvaa sitten nimiäiset. Varmaan jossain kivassa ravintolassa, johon valitaan hyvät tarjoilut:)

Liikuntaa ajattelin alkaa harrastaa ensi viikolla, kun sektiosta on 6 viikkoa. 4-6 viikkoa oli ohje ottaa suht rauhallisesti. Mä oon kyllä jo pitkään ollut riittävän hyvässä kunnossa mutta otetaan nyt varman päälle. Spinningiin aion suunnata kerran viikossa, tykkään älyttömästi niistä tunneista!

Hei, koska vauvatukka lähtee jos on lähteäkseen? Mä niin toivon että tytön tukka ei lähtisi, katsotaan... omani aikoinaan ei lähtenyt ja mulla oli vuoden ikäisenä komea tumma polkkatukka:)

Jotenkin haikealta tuntuu kun vaatteita jää pieneksi:( Samalla kokomerkinnällä varustetut vaatteet on kovin eri kokoisia keskenään, jotkut tuntuu jäävän heti alkuunsa pieneksi esim 62 kokoisista, osa 56 käy edelleen. Oon suosikkeja 56-koosta jatkanut sillä bodyn jatkopalalla, sillä saa muutaman viikon lisää käyttöaikaa suosikeille.

Niin, keitä niitä treffaamisesta kiinnostuneita oli? Varmaan menee nyt ainakin ens viikon puolelle?
 
täällä ei kyllä ole talvesta enää tietoakaan,vettä satanut reippaasti jo pari päivää ja vienyt kaikki lumet mennessään,ankeen näköistä :/

tervetuloa nyyti mukaan :wave:

anelie : mä oon käynyt jo 2 kertaa jumpalla joka on semmosta aika rauhallista pilates tyyppistä sekä viime maanantaina olin jo ekaa kertaa taas vesijumpallakin,ja hyvältä on tuntunut,ihan oman kunnon ja voinnin mukaan tein,juttelin asiasta neuvolassa ja terkka sanoi että oman voinnin mukaan voi aloitella heti kun vaan siltä tuntuu,kuulema rankaa hyppelyä ja pomppimista ei suositella,mutta vatsalihaksia voi tehdä rauhallisesti ja vähän kerrallaan.tota vesijumpan aloittamista suositteli vasta jälkitarkastuksen jälkeen joka on mulla ensi tiistaina mutta kun mulla ei tullut synnytyksessä yhtään repeämää eikä tikkiä niin tulehdusriskiä ei silloin juuri ole joten uskalsin aloittaa kun kaikki vuodotkin on jo ollut monta viikkoa poissa =)
kylläpä tekikin hyvää niin kropalle ja pääkopalle kun pääsi kotoota hetkeksi pois ihan yksikseen...muuallekin kuin kauppaan :D 2 kertaa viikossa käyn jumpalla ja tuntuu sopivalta määrältä,jaksaa sitten kotonakin paremmin kun on myös omaa aikaa vaan itselleen =)

rotarokotteen saa kaikki heinäkuun jälkeen syntyneet vauvat,kun aikasemmin jos sen halusi niin joutui itse maksamaan sen mutta nyt se on otettu mukaan normaaliin rokotusohjelmaan,ja hyvä näin !! =)

noi vaatekoot kyllä heittää tosi paljon valmistajasta riippuen,tutalla on tosi reilut koot ja niistä meillä menee hyvin vielä 50cm,on jopa väljiäkin vielä. H&M:llä on aika pieniä koot ja niistä 56cm rupee olemaan jo aika kikkanoita samoin on lindexin vaatteet aika pientä kokoa,ja niistä onkin jotain jo 62cm käytössä.
paulah : mistä oot hommannut ne bodyn jatkopalat,saako ihan kaupasta vai jostain nettiputiikista,ja minkä hintaisia ovat ??

kaurisäiti ja pikku-isäntä 1kk 12pvä :heart: :heart:
 
:wave: Täällä ollaan!!!

Kiire tuntuu olevan ihan kokoajan ja huonosti ehtii kirjoittamaan- mihin tää aika valuukaan :LOL: !? Tuolla kerhon puolella sen kirjoittelen minkä ehdin ja olen täälläkin mukana: luen joka päivä ja kommentoin sitten kun kommentoitavaa löydän =)

Tutti meillä käytössä- neidillä ihan hurja imemisentarve ja olisi tissillä 24/7 :/

Vaatteista meillä menee vielä koko50 ja muutama 56 kokoinen alkaa olla ihan hyvä...h&m:ltä menee 50cm housut, jmuttei bodyt- ne on ihan kummia kokoja niillä :eek: ...

jaaa- empä ehtiny taas enempää..tyttö kutsuu- palaan asiaan :wave:

Hugis ja tyttö 1kk 1vko
 
anelie Ei kai siinä vatsalihastreenin alotuksessa mitään ihmeempiä rajotuksia ole, kunhan kuulostelee että miltä itsestä tuntuu. Ihan mitään rankkoja istumaannousuja ei ehkä kannata tehdä, mutta muuten varmaan voi ihan surutta reenata. Itekin pitäs saada aikaseks... Vähän oon kokeillu, mutta ei tahdo oikein aika riittää, kun vauva nukkuu päivällä niin pieniä pätkiä, ja sit haluis tehdä jotain muuta, kuten siivota... Pikkusen kyrsii kun mies ei oikeesti osaa järjestellä tavaroita. No minähän niitä pääasiassa sekotan, mutta harmittaa kun en ehdi sitten laittaa kaikkea paikoilleen kun pitää olla jo syöttämässä. Astianpesukonetta laitan sen joskus tyhjentään, ja sitten se tulee makkarin ovelle joka kerta jonkun kipon kanssa "Missä sä oot pitäny tätä?" :kieh: No kieltämättä mulla on aika tarkat paikat kaikille tavaroille... epäloogisesti myös annan itse jonkun tavaran olla ihan missä sattuu jos se ei sillä hetkellä pääse omalle paikalleen... Mut ainakin kaikki löytyy sieltä missä niitten pitikin olla, ellei ne oo keskellä keittiön pöytää!

Mä en ainakaan oo niitä rela tai cuplaton-tippoja laittanu mihinkään nestetilkkaan vaikka paketissa niin sanotaankin. Vois jäädä muuten käyttämättä. Ihmeissäni sitä ohjetta luin ja soitin muutamalle kaverille joitten kanssa on aiemmin ollu puhetta että käyttävät vauvalla niitä tippoja, niin sanoivat että suoraan suuhun vaan ne tipat ja maitoa päälle.

Meillä on ristiäiset 13.12. kotona. Oli ihan täynnä kaikki aikasemmat ajat, ja sinä päivänäkin vaan yks aika jäljellä. Saatiin joku nuorisopapin sijainen... mut varmaan ihan hyvä! Miehen sisko sanoi että pitäs ottaa selvää vähän että minkälaisia pappeja täällä on, ettei tuu joku ihan huono. Mut oikeesti, mitä väliä!? Jos asian saa hoidettua, niin hyvä. Joo, totesin että helpommalla pääsen kun ne ristiäiset pidetään, vaikka olisin halunnut ne nimenantojuhlat. No juhlat haluan joka tapauksessa, ja ne nyt sitten saadaan!
 
Jee, toinen loistava yö putkeen! Kyllä oli oikea päätös ottaa poika meidän viereen nukkumaan :) Rauhoittuu siihen niin mukavasti.

Rota-rokotteesta: ajateltiin ottaa se. Joulukuun alussa on neuvolalääkäri niin samalla otetaan sitten eka satsi.
Pneumokokkirokotetutkimukseenkin meinattiin osallistua.

Tutti on meillä käytössä. Olivat sairaalassa antaneet kysyen meiltä ensin luvan. Minusta se oli siihen tilanteeseen ihan ok, toi vähän lohtua pienelle. Alunperin olin sitä mieltä että ei tuttia anneta, mutta kun meillä meni tuo alku miten meni niin muutin mieleni. Kyllähän siitä saa sitten aikanaan vieroitettua. Pojalla on kova imemisentarve ja jos ei tuttia heti saa niin sitten menee käsi suuhun...

Meillä on ristiäiset 6.12 ja sitä varten olen miettinyt menuuta. Meille tulee kaksi eri kakkua Kakkugalleriasta, joku suklainen ja toinen sitten hedelmäinen. Anoppi tekee kalavoileipäkakun ja sen lisäksi tulee joku ruokainen salaatti. Sitten meinasin pistää suolasista tarjolle vielä karjalanpiirakoita ja munavoita. Kakkujen lisäksi makeaa tarjottavaa tulee maustekakku, mun äidin tekemiä maailman parhaita korvapuusteja ja jotain pikkuleipiä. Ihan perussetti siis meilläkin. Itse en oo mikään jauhopeukalo niin en ajatellut tehdä muuta kuin salaatin ja sen munavoin :LOL: Kun on joulunaika niin glögiä taidetaan tarjota myös. Mehuversiota kylläkin kun mä olen niin vanhoillinen että musta alkoholi ei kuulu ristiäisiin...

Mun pitäis päästä kauppoihin vähän kiertelemään, mutta en millään raaski jättää vauvaa miehen kanssa kotiin hetkeksikään. Ruokakauppaankaan en halua mennä. Onko muilla sama ongelma? Tietenkin te ketkä imetätte ettekä pullosta maitoa anna olette tottakai enemmän sidottuja, mutta minä pääsisin kyllä lähtemään halutessani. En vaan millään raaski :D Kai se napanuora pitäis joskus katkaista, mutta ei vielä ;)

Poika nukkuu vielä päikkäreitään. Taidanpa käyttää ajan hyödyksi ja vähän siivoilla kun tänään on tulossa mun kavereita kattomaan pientä :)

Flora + L-poika 4vk6pv
 

Yhteistyössä