Maaliskuun mussukat 2015 *Elokuu*

Tänään käyty np-ultrassa, nt oli 1,5mm ja verikokeiden tuloksia ei ollut vielä tullut, mutta lääkäri sanoi että ei nyt tarvitsisi olla huolissaan suuremmin, kun nt oli ok. Mutta siellä tyyppi heilutti kättään ja hyvin voi pikkupapunen:) Vastasi viikkoja 11+5, mutta pidettiin toistaiseksi vielä alkuperäisessä 11+0. Vähän yli 5 senttinen tyyppi. Huh, nyt voi hetkeksi huokaista helpotuksesta :)
 
  • Tykkää
Reactions: Vappuvaavi
Heippa kaikille! Tulimpa tänne päivittelemään hiukan meidän kuulumisia :)

Ensinnäkin pahoittelut huonoja uutisia saaneille ja onnittelut toisille iloisista uutisista.

Täällä masu oikein pompahtanut esiin, vaikka viikkoja ei vielä paljon pitäisi ollakkaan. Mies kiusaa ajatuksella kaksosista. Töissäkin muutama työkaveri sanoi, että kyllä tuon jo huomaa. Kovin monelle ei olla edes vielä kerrottu, halutaan odottaa ultraan asti :)

Olo on ihan ok. Vatsassa vain aamuisin hirveää myllerrystä. Ja väsymys. Voisin koko ajan vain nukkua! Melkein joka päivä pakko pienet päikkärit ottaa :D Onneksi tuo mies ymmärtää ja antaa nukkua :)

Mukavaa viikkoa kaikille sadepäivistä huolimatta :)

Mami & Tarrasukka 8+4
 
Pecanpie: ihania uutisia ultrasta! Nyt voit tosiaan hetkeksi huokaista! :heart:

Mä oon tänään lueskellut näitä palstalaisten juttuja, naapuripalstalla ( helmikuisissa) on kans kivoja juttuja ja sieltä kun lukee kuukausi taaksepäin niin samassa raskauden vaiheessa olevien vointeja voi lueskella ajan kuluksi :) sit luin elokuisten synnytyskertomuksia :flower: oih! Ihania!

On: mille selvisi just että on vasta tiistai....oon odottanut torstaista lääkäriä kuin kuuta nousevaa ja luullut et se on huomenna! Mut ei....vielä yksi päivä.
Ei mitään kipuja, ei vuotoja. Vain vessassa saa ravata ja helposti hengästyy. Toivottavasti pieni vielä mukana.
 
huomenta täältäkin :wave: taas. Viikot ne vaan viuhuu, vastahan sutä tuijotteli sitä haaleaa testiä silmät killillään ja nyt on kasassa jo 10 viikkoa! Aivan hullua. Esikoisesta 9kk oli pitkä aika, loppujen kanssa se on jopa loppunut vähän niinkuin kesken. :D

Mulla olis np-ultra vasta viikonpäästä perjantaina. Äkkiä sekin sieltä vaan tulee.

Onko teillä tunne, että kumpi tulee? Itsellä on edelleen poika olo. :)

RK 10+2
 
Huomenta maalismasut!

Kiva kuulla myös Facen puolella olijoista, ja onnea Pecanpie hyvistä ultrauutisista :flower:

Täällä myös takana ensimmäinen ultra, jännitti ihan kamalasti vaikka jo toista kertaa samassa veneessä :D Kaikki hyvin, siellä hän heilui ja hytkyi :heart:

Ja sai kätilö ultrata ulko- ja sisäkautta yli puoli tuntia että saatiin tärkeät mitat otettua, hän olisi vain joko ollut naama ultraan päin ja nyrkkeillyt tai köllötellyt selällään sikiökalvossa kiinni niin ettei mittoja saanut otettua ;) Liikettä riitti ja nt 0,6 ja kaikki muut sanoi olevan kunnossa tässä vaiheessa :) Seulan tulokset tulee viikon kuluttua postissa.

Mittojen perusteella mulle saa päivittää LA 10.3. niinkuin jo varhaisultrassa arveltiin, ovis on mulla aina viime metreillä ja siitä tulee sitten viikko vähemmän kuin menkoista laskettuna. Nyt siis 11+1, vastasi viikkoja 11+3 ja pääperämitta 48mm. Rakenneultraa myöhäistettiin nyt viikolla, eli se on sitten 22.10 ja viikkoja siellä 20+1. Huh, kyllä vieläkin sydän hakkaa :)

Oli muuten jännä olla Kätilöopistolla taas, siellä aulassa viimeksi seisoin turvakaukalon kanssa heikossa hapessa synnytyksen jälkeen, ja nyt sinne pitäisi mennä uudelleen samoihin hommiin, kaikkeen sitä ryhtyy! :D :D

Esikoiselle voitais nyt kertoa myös, onko muut jo kertoneet tuleville sisaruksille? Meillä siis ensimmäinen vasta reilu 2v niin haluttiin vähän lykätä kertomista kun on vielä niin pitkä aika maaliskuuhun.

Ihanaa päivää kaikille!

Vappuvaavi ja tulokas 11+1
 
efi
Huomenta kaikille!

Onpa tullut nyt paljon ultrakuulumisia, niin hyviä kun huonojakin. On se varmasti ikävä tunne kun ultrassa selviää, että pikkuinen onkin jo menehtynyt. Tunnen muutamia, joille näin on käynyt ja onhan se aika shokki.

Onneksi on tullut paljon myös hyviä uutisia. Onnea niistä!

Ite kävin myös eilen lääkärillä. Koko vastasi viikkoja (3 cm, 9+5), sydän hakkasi ja kädet heilui. Seuraava lääkäri vasta kahden kuukauden päästä! Me ei tässäkään raskaudessa osallistuta seulontaan. Ei siis mitata niskaturvotusta, eikä oteta sitä verikoetta. Istukka biopsiaan tai lapsivesipunktioon ei kuitenkaan osallistuttaisi, joten seulonnat aiheuttaisi vaan stressiä. Rakenneultraan kyllä mennään, koska siinnä sitten näkee jos on jotain akuuttia vikaa, joka tarvitsee hoitoa.

Täällä raskauden seurantaa kuuluu kolme ilmaista ultraääntä, mutta juuri tuo niskaturvotus ja rakenneultra ei ole ilmaisia. Meidän lääkäri kyllä eilen jo ilmoitti, että hän haluaisi ultrata joka kerta (eli kaksi kertaa lisää, yhteensä siis 5 käyntiä lääkärillä koko raskauden aikana) ja hinta on 40 euroa per ultra. Ei onneksi hirveän kallis. Rakenneultra pitää tehdä muualla, koska omalla lääkärillä ei ole riittävää laitteistoa ja sille hintaa tulee noin 150 €.

Eilen mietittiin miehen kanssa, että tarkoittaakohan tämä paikallinen rakenneultra ja suomalainen rakennultra ihan samaa. Missä rakenneultra tehdään Suomessa? Pitääkö mennä sairaalaan vai löytyykö riittävät laitteet joka neuvolasta? Katsotaanko sielläkin sydämen virtauksia ja mitataan kaikki sisäelimet ja ainakin osa luista?

Oma olo on parantunut merkittävästi, mutta vieläkin etomista esiintyy oikeastaan päivittäin. Jostain syystä sunnuntait ja maanantait ovat eritysen vaikeita ja silloin laatta lentää. Liittyyköhän jotenkin töiden alkamiseen... :whistle:

Jaksamisia kaikille toivotta Efi ja vauveli 9+6
 
efi Onnea hyvistä uutisista sinnekin! Kiva kuulla kokemuksia miten "olla raskaana" ulkomailla :) Rakenneultra tehdään kaiketi yleensä aluesairaalaa vastaavassa tai suuremmassa sairaalassa Suomessa tai yksityisellä lääkärillä, eli ei neuvolassa. Ja ultran tekee erikoiskoulutettu kätilö tai lääkäri, me mennään rakenneultraan synnytyssairaalaan. Ja mitä siellä tutkitaan niin seuraavat jutut ainakin yleensä:

- Sikiön mittaus
- Keskushermoston eli aivojen ja selkärangan alueen tarkastelu sekä sydämen lokeroiden ja suurten verisuonien toteaminen
- Sikiön ulkoiset piirteet, havaitaan raajat ja niiden liikkeet sekä nestettä sisältävät mahalaukku ja virtsarakko sekä tarkistetaan munuaiset
- Lisäksi arvioidaan lapsiveden määrä ja varmistetaan istukan paikka
 
Hei ne verikokeet kun neuvolassa otetaan alussa (kuppa, hiv, hepatiitti ja mitä ikinä tutkivatkaan), niin*kuuluuko niistä koskaan mitään jälkeenpäin jos kaikki on ok? Ja miten iankaikkisessa tää veriseula meni, pitääkö ne tulokset itse soittaa vai ilmoitetaanko niistäkin vaan siinä tapauksessa, jos jotain ilmenee? :D En tajunnut yhtään kysyä, kun kaikki oli olevinaan niiiiin tuttua juttua kakkosen kohdalla, mut ekasta odotuksesta on likimain viisi vuotta ja kaikki onnellisesti unholassa kun näin jälkeenpäin miettii.

Niin ja sellaista, kun neuvolassa sanottiin, että np-ultran ja rakenneultran välillä ei tarvitse tulla käymään, mutta jos haluaa niin voi varata ajan ja käydä näytillä terkkarilla. Ykkösestä en muista tällaisestakaan mitään ja toki käytännötkin on voineet muuttua, mutta mites teillä, neuvolaan vai ei ultrien välillä? Musta jotenkin tuntuu etten halua, koska koen tuollaisen ylimääräisen käynnin vaan ajanhukkana ts. jos kerran ei aihetta käydä ja kaikki omasta mielestä ok, niin en varmaankaan mene.
 
Neuvolakäynneistä: mä sain mukaani sellaisen taulukon jossa on kaikki neuvolakäynnit ja ultrat ja millä viikoilla ja missä sekä se että ketkä siihen osallistuu ( terveydenhoitaja, lääkäri,kätilö,perhetyöntekijää,molemmat vanhemmat,vain äiti jne)
Se on kyllä kiva!

Tänään tuli Np-ultraan aika! 4.9 ( saatan vähän joutua sitä siirtämään mutta kiva et on jo joku aika) :p
 
Mins esikoisella oli kanssa entero viime raskausaikana, eikä ole vaarallinen. Se voi olla aika helppo tauti tai todella tuskainen, yleensä aikuisella kai vaikeampi.

Pahoittelut surullisista uutisista ja onnea hyvistä... Meillä huomenna nt-ultra ja kai se vähän jännittää onko kaikki hyvin.

neuvola käynnit ovat nyt kai valtakunnallisesti vähentyneet, toiset paikat vähensi jo ennen virallisia ohjeita. Mulla on riskiraskaus, niin varmasti pitää parin kolmen viikon välein käydä ainakin antamassa verinäyte.

Ehkä ultran jälkeen minullakin on taas enemmän päivitettävää ;)
 
Paljon ollut surullisia uutisia :( Otan osaa.

Onneksi myös iloisia uutisia.

Meillä on huomenna np-ultra. Kovasti jännittää ja pelottaa, että onko kaikki kunnossa. Tuleva isäkin sai töistä vapaata, että pääsee mukaan.

Mahtaako jostain nähdä paljonko noita käyntejä itsellä tulisi olemaan? Näillänäkymin ku ei ole neuvolakäyntejä ennen rv20 kuin se aloituskäynti ja yksi siihen päälle. Mielestäni kovin vähän! Neuvolassahan ei siis olla vielä edes varmistettu raskautta virallisesti. Virallinen varmistus siitä, että olen edes raskaana, tehdään vasta tuolla rv12 np-ultrassa.
 
Täälä menee niin noiden veriseulojen kanssa, et kävin maanantaina, soittelen ens viikolla neuvolaan, et joko ne on tullut ja käyn ne hakemassa sitten mukaani sinne np-ultraan.

lillitys oho, ompa teillä vähän. Mel on alussa kerran kuussa, kaks kertaa kuussa ja jokaviikko sitten ihan loppu metreillä. :)
 
Kuulumisia minäkin laitan.

Maanantaina oli vasta eka neuvola vaikka viikkoja silloin 12+1. Toisaalta kun olotilat olleet hyvät niin en ole kokenut niin tarvettakaan sinne päästä. Kaikki arvot oli hyviä kuten ennakko tuntemuksetkin olivat. Tottakai jos jotain vaivaa olisi ollutkin niin tietysti neuvolaan olisin silloin ottanut yhteyttä.

Tiistaina vko 12+2 oli sitten np- ultra. Siellä myös vaikutti olevan asiat kunnossa. Turvotus luvut olivat 1.7/1.8 ja 1.9. En kysynyt mitä tarkoittaa. Kertoi vaan että postia tulee kun verikoe ja muut luvut lasketaan yhdessä. Jos jotain ilmenee niin siitäkin tieto tulee vapaaehtoiseen jatkotutkimukseen. Toivotteli kätilö hyvää odotusaikaa.

Laskettu aika pysyi nyt samassa eli 1.3. Hyvä että siihen sai nyt varmuuden.

Nuhastakin on toivottu.
Lapsen tulosta ovat kuulleet eilen minun vanhemmat ja siitä se jatkuu nyt nopeammalla vauhdilla ;). Tuleva isosisar kuuli reilu viikko sitten. Vaikka hän onkin isompi osaan kuvitella että aika tulee hänelle olemaan pitkä.

Vointi siis täällä hyvä ja ollut jo viikolta 9. Hehkuvaa keskiraskautta siis vietän :).
 
Toivon tosiaan, että saan taisteltua itselleni sektion. Eka syntyi kiireellisellä sektiolla 19 tunnin synnyttämisen jälkeen (perätila) enkä tosiaan halua samaa uudestaan! Leikkauksesta jäi pelkästään positiivisia muistoja, en ollut lainkaan kipeä ja toivuin supernopeasti. Toki nyt menen automaattisesti synnytystapa-arvioon, koska eka oli sektio, mutta aion aukoa päätäni neuvolassa koko raskausajan, jotta kantani tulee selville.

Ensimmäisessä neuvolassa terkkari kysyi synnytystapaa edellisellä kerralla, ja kun kerroin niin tuumasi vaan, että toivottavasti pysyy nyt oikeinpäin että saat synnyttää! Sanoin vaan, etten välttämättä kyllä halua ja täti totesi, että keskustellaan siitä jatkossa lisää kun mieli ehtii kuitenkin muuttua. No, ei muutu :D
 
Heippa! Täällä yksi mukaan liittyjä, myös fb:n ryhmään olisin kiinnostunu liittyyn? Elikkäs satakunnas asustellaan.. Värejä en osaa nyt puhelimella laittaa mut la 20.3.2014/ripsutin/24v/3.lapsi/satks.
Takana geneettinen keskeytys marraskuussa -13 viikoilla 23+6.. Maailman raskain kokemus. Nyt viikkoja 9+6.. Toivotaan parasta, alkuviikosta ruskean vuodon takia käyty neuvolassa ja lääkärissä ja ultrattu. Kaikki silloin hyvin, vaikka aluksi pikkunen ei lainkaan liikkunut mikä säikäytti kunnolla..
Oireina pahoinvointia, rinnat ihan törkeen kipeet ja väsymys on tolkutonta..
Onko fb-ryhmä muuten salainen? :)

Ripsutin ja nappula 9+6 ??
 
Vertaistukiryhmä yksin lastaan odottaville nuorille naisille 21-29 v.

Odotat lastasi yksin. Odotat ensimmäistä lastasi. Kaipaat samassa
elämäntilanteessa olevien vertaistukea. Tapaamisissa on tilaa keskustelulle ja yhteiselle jakamiselle. Ryhmässä vierailee mm. kätilö ja yksin lapsen saanut äiti sekä muita asiantuntijoita.
Ryhmän alussa on tarjolla pieni välipala. Ohjaajina toimivat
erityisnuorisotyönohjaajat Heidi Kokko ja Tiina Kinnunen.
Ilmoittautumiset 6.10. mennessä paivi.hakala@evl.fi tai puh. 09-2340 2352.

Osallistujat puhelinhaastatellaan viikoilla 40 ja 41. Lisätietoja Heidi Kokko puh. 050-551 4448.

Ryhmä kokoontuu Erityisnuorisotyön keskuksessa Snellussa, Toinen linja 8, maanantaisin 13.10., 20.10., 3.11., 17.11., 1.12. ja 15.12. klo 17.30-19.30.
 
Heips! Täällä myös yksi uusi mukaan liittyjä :)
Viikon verran lueskellut täällä teidän juttuja ja eilen ensimmäisen neuvolan jälkeen päätin nyt uskaltautua ryhtyä mukaan keskusteluihin!
LA 21.3./ Piip-/ 21v./ 1.lapsi/ OAS La luultavastikin muuttuu vielä, sillä neuvolassa kun ultrasi niin meenasi ettei niin iso olekaan, mitä oletti.

Huih, on tämä jännää ja mullistavaa ajatella että todellakin siellä masussa pieni elämä kasvaa. Hirveästi jännitti ensimmäinen neuvola ja voi sitä iloa kun ultrasi samalla ja sai varmuuden että siellä jotakin elävää oikeasti on! :heart:
Alkuraskaudessa oli ehkä enemmän oireilua, väsymystä, rintojen arkuutta ja etovaa oloa. Nyt tuntuisivat jo hitusen helpottavan? tai sitten on jo tottunut..
Odotan jo niin innolla että maha alkaa kunnolla kasvaa. Samalla pieni huoli vielä koko ajan, että pikkuinen vain pysyisi mukana loppuun asti ja olisi terve. Nyt jännäillään milloin postista tulee aika np-ultraan ja pääsee taas pikkuista katselemaan ja varmistuisi tuo la! Sellaisia ensiajatuksia minulta tänne =)

Piip- ja pikkuinen (rv 9+5 taikka 8+3)
 
Heippa kaikille pitkästä aikaa! Pahoittelut huonoja uutisia saaneille.

Pahoinvointi on helppottunut ja elämä normalisoitunut. :)
Mulla on ollut outoja tuntemuksia. Tunsin ihan selvästi viime viikolla pieniä liikkeitä. Ajattelin että kuvittelin kaiken kunnes neuvolatäti alkoi epäillä raskauden olevan kuukauden(?!) pitemmällä kun luulen. Kohtu on laskettuihin viikkoihin nähden iso, sydänäänet kuuluu hyvin ja vauvan liikkeet tuntuivat kuulemma neuvolatädin painelussa. Elikkäs viikkoja olisikin kasassa melkein 17 tuon 13 viikon sijaan. Mulla on syyskuun alussa tarkemmat tutkimukset ja viimeistään rakenneultrassa selviää raskauden todellinen kesto. Että jänniä aikoja eleillään täällä. Pysyttelen kuitenkin tässä ketjussa siihen saakka kunnes jatko selviää. :)

Hyvää syksyn jatkoa kaikille.

Ameline ja beebe.
 
Huomenta taas! :)

Kiva kuulla muiden oloja kuulumisia, ja tervetuloa uusille :wave:

Kkatinka mun mielestä niistä verikokeiden tuloksista ei tarvitse soitella, jos niissä jotain on niin ottavat yhteyttä. Mulla siis löyty piilevä virtsatietulehdus pissanäytteestä, että ihan hyvä kun ottavat niitä labroja alussa :) Yhdistelmäseulaan jos osallistuit niin siitähän tulee sitten ainakin meillä HUS:issa kirje kotiin, että onko kohonnut riski vai ei.. Kun tämä odottaminen on yhtä odottamista, niin seuraavaksi sitten odotellaankin täällä sitä kirjettä, sitten ekaa lääkärineuvolaa syyskuussa ja sitten tokaa neuvolan terveydenhoitajan kanssa vasta rv22.

Neuvoloista ja käynneistä täällä on ollut puhetta. Niitä käyntejä on vähennetty kaikilta, mutta erityisesti ei-ensisynnyttäjiltä. Meillä oli kans esikoisesta annettu annettu lista käynneistä raskausviikkoineen. Mutta nyt kun ovat vähentäneet ja kaupunki lomauttaa kaikkia työntekijöitä niin eivät kai halua sellaista antaa, jos jää vielä joku niistäkin vähistä käynneistä pois :/ Täällä siis eka th käynti vko 7-10, josta sitten tehdään lähete nt-ultraan ja labroihin. 2 lääkäriä koko aikana, eka rv13-18 ja toka rv36, missä arvoidaan tarjonta ja synnytystapaa. Ja toinen neuvola th on siis se, missä saa lapun raskaudesta Kelaa varten, noin rv 22. Ja siitä sitten parin kk välein, ja lopussakin vain 2 viikon välein vaikka menisi yliajalle, mikä oli mun mielestä omituista... Toki sanoi jo ekalla käynnillä että aina tilanteen mukaan saa ja pitää päästä tiheämpään seurantaan jos siltä tuntuu. Että vaaditte vaan itsellenne hyvää hoitoa, sitähän se nykyään on. Pitää olla äänekäs että otetaan todesta.. :kieh:

Ameline sullahan onkin sitten siellä jännät paikat! Eikö ensimmäisessä nt-ultassa jo huomattu että oli isompi kuin viikot antaa ymmärtää? :)

Ihanaa kun on perjantai, väsyttää edelleen ja viikonlopuista odotan niitä päiväunia, zzzzz :)

Vappuvaavi ja tulokas 11+3
 
Heipat vaan,

odotus jatkuu ja hyvin tuntuu sujuvan. Eka neuvola oli eilen, ihan kiva kokemus, vanhempi leppoisa hoitaja oli oikein rennon ja lämpimän oloinen ihminen ja nyt on taas rauhallisempi mieli. Ultralla kurkattiin kans että mikä meininki, siellä se pieni köllötti, kuulemma oikein hyvässä paikassa ja teki parit jumppaliikkeetkin yleisön iloksi. Koko vastaa viikkoja hyvin.

Ens viikolla sitte labrat ja oottamaan aikaa nt-mittauksiin, sokerirasitukseenkin kuulemma joudun sitte jossain vaiheessa kun on diabetesta molemmin puolin sukua.

Oletteko miettineet mammaloma-asioita vielä? Itse nyt lueskelin aiheesta ja varhennetulle jääminen melkein heti vuoden vaihteessa tuntuis jotenkin hyvältä ajatukselta, toisaalta mietin että onkohan se ihan turhaa ja käykö siinä vaan aika pitkäksi, et oisko parempi olla töissä niin pitkään kun vaan voi ja ottaa sitte se äippis täysmääräsenä vasta ihan sieltä "pakollisesta" ajankohdasta lähtien... toisaalta eihän sitä tiedä miten se loppuraskaus sitten tulis menemään jos ja kun sinne asti päästään, saattaahan se olla että lääkäri määrää ihan vaan vuodelepoon. Kokemuksia?

Itseäni ajatuksena synnytys, normaali alatie siis, ainakin tällä hetkellä suorastaan pelottaa, neuvolatäti sanoi tähän että kyllä sitä sektion aina saa jos sellaisen välttämättä tahtoo mutta kehotti työstämään ajatusta ja totuttelemaan siihen koska alateitse se nyt vaan olis paljon turvallisempaa sekä mulle että lapselle kun sektio kuitenkin on niin iso leikkaus. Helpottaa kyllä silleen, et jos se tosiaan on niin että halutessaan sen saa ja kai sen nyt onkin pakko olla niin kun kerran noin sanotaan?

Painoa on tullu mulla lisää jo neljä kiloa mutta mahassa se ei kyllä niinkään näy... ihan odotettavissahan tää toisaalta on ollut kun koko ajan pitää olla syömässä jotain ja nyt vielä oltiin etelän lämmössä viikko lomailemassa niin tuli sitte sillä ravintolaruoalla eleltyä lähes päivittäin. Pitänee ottaa tavoitteeksi että ens neuvolassa sitä painoa olis vaikka pari kiloa vähemmän niin pysyy normaalin rajoissa.

Millaista liikuntaa
muuten harrastatte / ootte harrastanu odotusaikana? Mulle juoksu ollut tosi rakasta aikaisemmin ja lenkit ihan päivittäisiä mutta nyt on tullut stoppi kun rintoihin sattuu niin paljon tukiliiveistä huolimatta, ettei voi juosta. Siinä kai se toinen syy onkin tälle painonnousullekin :D

Mukavaa viikonloppua kaikille!
 
Mammalomasta Mulla tuli kyllä esikoista aika pitkäksi kun olin 2kk kotona ennen syntymää, eli ns. tavallinen aikataulu sopi hyvin kun ei ollut sen kummemmin mitään vaivoja; väsymystä ja ärsytystä lukuunottamatta ;) Esikoinen syntyi siis vasta rv42+0, ja pidin viikon talviloman vielä ennen äitiyslomalle jääntiä niin siinä kyllä kerkisi kotia siivoilla :D Itseäni harmitti ennemminkin se että olisin voinut jälkikäteen ajateltuna vielä olla töissä vaikka pari viikkoa pidempään jos äitiysloma olisi sitten jatkunut pidempään. Ja varhennettu on vielä enemmän pois sieltä toisesta päästä, ja sitten putooa nopeammin kotihoidontuelle kun äitiyspäivärahapäivät loppuu. Mutta yksilöllistä tämäkin, ja kukin tekee niinkun hyvältä tuntuu :) Ja mieluummin kannattaa olla sairaslomalla loppuvaiheessa jos töissä käynti on hankalaa. Eri asia sitten jos on pidempiä sairaslomapätkiä niin että työnantajalla ei ole enää palkanmaksuvelvollisuutta ja putoaa sairaspäivärahalle, sitten se varhennettu voi kannattaakin.

Ja sektiosta, ei ketään alakautta pakoteta synnyttämään, kyllä synnytyspelko otetaan tosissaan nykyään. Mutta toisaalta ymmärrän kyllä hyvin miksi alatiesynnytystä suositellaan. Itsellä on lääkäreitä lähipiirissä ja ei niistä sektioiden riskeistä turhaan puhuta. Ja toipuminen on yleensä nopeampaa, vauvakin saa alatiesynnytyksessä tarvittavan puristuksen keuhkoihin hengityksen käynnistykseen ja hyvät pöpöt äidin synnytyskanavasta mukaansa :) Esikoinen oli 38+6 viikolle asti perätilassa ja ennen ulkokäännöstä surin kovasti sitä etten pääse edes yrittämään alatiesynnytystä, mutta lopulta sekin oli sitten käännöksen jälkeen mahdollinen. Tämäkin on asia, joka jokaisen pitää itse miettiä, eli avoimin mielin ja kuuntelee itseään. Ja kannattaa vaatia lähete sinne pelkopolille että pääsee asiasta juttelemaan, synnytyspelko on yleistä. En pidä alatiesynnytystä sen parempana tapana synnyttää kuin sektiotakaan, mua vaan se leikkaus hirvitti paljon enemmän kuin alatiesynnytys :D Ja kuka vaan voi lopulta "joutua" sektioon jos vauvan vointi sitä vaatii, eli itse lähden synnyttämään hyvin avoimin mielin ja asenteella että tulee mitä tulee ja lääkärit tekee päätökset vauvan voinnin mukaan. :)
 
Itse miettiny kans mammaloma juttuja, tuntuu ainakin tällä hetkellä et koittais olla töissä ihan loppuun asti, ettei sitten pälli leviä kotona pyöriessä :D Vaikka eihän sitä kyllä vielä tiedä kuin loppuraskaus sujuu ja mikä vointi sillon. Sekin että itellä välillä fyysisesti raskasta työt, että kuin se kroppa jaksaa.

Liikuntana oon lenkkeilyä harrastanu, lähinnä kävelyä ja hölkän sekotusta :) Ennen raskautta kovasti nautin kyllä myös kunnon rääkki treeneistä kahvakuulaillen tms, mut jääny nyt kesän aikana vähemmälle eikä neuvolatäti pahemmin enää suositellut painojen kanssa rehkintää..Kovasti koitan itteäni tsempata liikkeelle, jotenki tämä raskauden tuoma ainainen syöminen ottaa luonnon päälle ja ahistaa jos liiaksi alkaa painoa kertymään! Muutenki opetteleminen ajatukseen kasvavasta mahasta, kun vasta saanu ylikilot karsittua pois :$ vaikka vauvamahaa odotankin :p
 

Yhteistyössä