MarraskuunVauvat 2006

tolki
Nipsulle voimia iltaitkuihin! Kuulostaa niiin tutulta, meillä kuukausi sitten.
Oon vähän kade teille, joiden vauvat nukkuu koko yön! Meillä Rasmus on taas heräilly syömään kolme kertaa yössä! Ja aamulla puol kasi ylös. Tutti ei juuri pidennä välejä, mut täytyyhän kasvavan antaa syödä. Muuten poika on nykyisin yhtä hymyä, ja se on aivan ihanaa! Päivällä poju on alkanu pärjäämään jo pidempiä välejä ilman syöttöjä. Tänäänkin isukin kanssa meni hienosti melkein neljä tuntia! Pääsi äippä taas kurssittamaan itseään kasvohoidon pariin.:)
Mellä käännytään silloin tällöin masulta selälleen. Tarttumista Rasmus harjoittelee kulmat kurtussa keskittyen. Ja maailma on muutenkin alkanu hurjasti enemmän kiinnostamaan. Siksi ei varmaankaan koko ajan tartte enää olla tissi suussa, ku on muuta mietittävää. :LOL:
Nyt menenkin jo nukkumaan, et jaksaa taas syöttörumban.
Haukotus, tolki ja Rasmus just kohta 3kk
 
Bellukka pikana
oltiinpas tiputtu, meillä menee kivasti, masua ei enää väännä.. ;) ja nyt saa neuvolatätikin rauhan kun d-vitamiinia menee 5 tippaa päivässä, vaihdoin siihen devitoliin.. meillä on torstaina 3kk neuvola ja se rokotus, minen tykkää yhtään kattoo ku pientä piikitetään :D täysimetyksellä ollaan vielä, lypsettyä maitoa on annettu pakkasesta välillä joten osaa ottaa pullosta tarpeen tullen =) meillä naureskellaan oikein urakalla ja ihme kumma parina päivänä on maistunu unet vaunuissa =) joops pitänee sitä jotain hommia koittaa tehdä, hyvää viikkoa kaikille =) ai niin ja meillä syödään 1-2 kertaa yössä

Bellukka ja Nea tasan 3kk
 
Heipparallaa =)

Neuvolareissu takana. 6500g ja 63cm oli pikku-ukon mitat eli hyvin kasvaa rintamaidolla. Rotarixin toinen annos saatiin ja myös se 3kk rokotus, pikku-ukko ei edes huomannut kun pistettiin, oli vaan syventynyt naureskelemaan äidille :heart:

Meilläkin naureskellaan ja jokelletaan aina hereillä olessa. Erityisesti isoveljet ovat pop, heille pikku-ukko jaksaa aina hymyillä ja jutella. Ja tuntuu, että hakee heitä myös katseellaan :whistle: Ihana asia, kun nuo isommat apuna tarvittaessa =)

Täällä paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta, joten nyt on pakko lähteä ulkoilemaan.
Hyvää alkanutta viikkoa =)

Lauriina ja pikku-ukko 3kk1pv
 
Päivi79
Hei marrasmammat ja pikkuset!

Neuvolassa oltu taas tänään. Pikkunen neiti täyttää perjantaina 4kk. Ai kamala kun aika menee äkkiä.......Tyllerö painoi 6350 ja pituutta 63 (3650 ja 51 syntyessä). Käyrillä menee kuulemma niin tarkkaan että. No tarkka tyttöhän tuo on kun ihan laskettuna päivänäkin synty :) Tissillä mennään edelleen.

Kovasti seuraillaan maailmaa ja höpötetään. Nytkin päristelee pupulle tuolla lattialle. Nyrkkejä syödään ja kuolataan. Vatsalle käännytään jo selältään.

Ihana tapaus :heart:

Päivi ja pikkunen :heart: (pe 4kk)
 
tolki
Jopas on hiljaista täällä... :wave:
Meillä yöt on palannu johonkin aikaan kolme kuukautta sitten! Eli Rasmus heräilee kahden tunnin välein! :/ Mikähän siinä on. Jäiköhän päälle, ku oli viime viikolla kipeenä. Onko muilla kokemusta "takapakkeilusta" nukkumisen suhteen? Ennen syötön väli yöllä oli sentään n. 4-5 h.
Haukotus, tolki ja Rasmus huomenna 3kk
 
Voi sekopäisyys... :headwall: tyttösemme on siis syntynyt 30.11. painoa oli 3660 ja mittaa 50. 3kk neuvolassa venyttiin 61sentin mittaan ja painoa oli 5600g, rokotuskin saatiin ja on päiväunille meno ollut taistelua... normaalisti nukkuu todella paljon. Eilen nukkui aamu6 ja ilta8 välillä yhteensä vain 3h ja voi että oli VIHAINEN!! Jospa tänään jo olisi parempi päivä...alku ollut ainakin lupaava, naurattanut on kovasti :heart:
Yöt on kuitenkin mennyt todella hyvin.
 
unikuu108
\
Alkuperäinen kirjoittaja 06.03.2007 klo 21:30 tolki kirjoitti:
Jopas on hiljaista täällä... :wave:
Meillä yöt on palannu johonkin aikaan kolme kuukautta sitten! Eli Rasmus heräilee kahden tunnin välein! :/ Mikähän siinä on. Jäiköhän päälle, ku oli viime viikolla kipeenä. Onko muilla kokemusta "takapakkeilusta" nukkumisen suhteen? Ennen syötön väli yöllä oli sentään n. 4-5 h.
Haukotus, tolki ja Rasmus huomenna 3kk

huomenta!!

mä olen tässä huomannut että monet tämän ikäiset jostain syystä heräilee öisin. meille tuli kans kuin salama kirkkaalta taivaalta reilun viikon kestänyt yöheräily-kausi. sehän voi johtua mistä vaan. ja sit yhtäkkiä taas nukutaan kuten ennenkin..
lisäksi meillä oli vielä siihen samaan syssyyn tiheän imun kausi ja mun kipeenä oleminen niin olipas draamaa kerrakseen..

johonkin mä taisin kommentoida tuota yöhulinointia..olisko se ollut tonne kerhojen puolelle jonnekin..kun aina kyse ei ollut edes nälästä vaan vänistiin unessa jostain syystä..

odotas vaan tolki,kohta se menee ohi..

unikuu ja teo kohta 4kk
 
Heipsitä vain kaikki..

On vierähtänyt tovi etten ole ennättänyt kirjoittelemaan. Meidän emmi tänään 5kk - korjattua ikää siis sen 4kk =) Tänään emmi menikin isin kanssa jumppaan, mulla niin hirmuusti kotihommia että oksat pois. Vähitellen kun saa niitäkin taas tehtyä.

Meidän neiti pörisee ihan hirmuisesti; päästää sellaista suloista hyrr-ääntä. Alkanut jo ääneenkin nauraamaan ihan hirmuisesti, kaikkein mukavin juttu on emmin mielestä se kun mennään hoitopöydälle ja vaihdetaan vaippa, silloin alkaa hirmuinen hihitys.. hassua. Pienestä se voi olla ilo kiinni.

Tänään tulisi kaverikin kylään lapsiensa kanssa, välistä tuntuu ettei ennätä edes kavereita tavata tai pitää yhteyksiä kun nämä lapsukaiset vie kaiken ajan ja etenkin VOIMAT. Meidän esikoisella uhma alkamassa ja voi kauhia sitä kiukkua kun ei saa tahtoaan läpi - sitten meillä on vielä se tutista vieroitus menossa.. Voinette uskoa että meillä on melkoinen älämöly täällä :LOL: .

Mutta muuten menee hienosti, neiti edelleen nukkuu yöt hyvin ja syö hyvin.. Saa nähdä millaiset mitat on kun ensi viikolla neuvola ja taas tulee rokotus, iik!

Eikusta mukavaa päivän jatkoa teille kaikille .

Laura ja emmi 5kk
 
Tosiaan täällä on välillä ollut aika hiljaista... ollaanko laiskoja vai onkohan muutakin elämää :D :D

Meillä eilinen ilta oli tooosi levoton, johtuen varmaan niistä rokotuksista :/ Kävin hakemassa meidän keskimmäistä partiosta ja pikku-ukko oli herännyt sinä aikana. Isänsä ei saanut poikaa rauhoittumaan millään. Ei auttanut syli, ei tutti. Minullekin vielä kiukutteli pitkään, ei meinannut kelvata edes tissi. Ilmeisesti heräsi kesken unien, eikä äiti ollutkaan heti paikalla... kyllähän sitä pitääkin kiukutella :D
Koko loppuillan känisi. Laitoin yöksi supon ja yön nukkui sitten suht hyvin.

tolki, meilläkin on tässä hetken olleet yöt hieman tavallista levottomampia. Pikku-ukkohan on nukkunut 3 vkon ikäisestä yöt yhdellä syötöllä. Nyt on kaivattu muutamana yönä tissiä pari kertaa ja nukkuminen on ollut levotonta. Touhuaa ja känisee sängyssään puoliunessa :/ Tutin kun laittaa suuhun, rauhoittuu hetkeksi ja taas sama tilanne :/ Varmaan päivän touhut jää jo uniin ;)

Kyllä me äidit ollaan kekseliäitä :D Meidän kisuli keksi ulkona, että vaunujen päällä onkin kiva ja lämmin nukkua :/ No, minähän laitoin siihen pressun päälle appelsiinin kuoria, eikä muuten mene enää :D

Mutta nyt on pakko alkaa kotihommiin ja kiskoa itsensä pois koneelta :whistle: Tulkaahan päiväkahville tänään, saatte tuoretta pullaa ;)

Lauriina ja pikku-ukko 3kk3pv
 
mizzuli
terkut 4kk neuvolasta!
tyttö painaa nyt 7080g ja pituus 64,5cm, eli hyvästi 62cm vaatteet ;) ruvetaan tässä antamaan pottua neidille,josko sitten oppisi nukkumaan noita päiväuniakin kun saa vähän vahvempaa ruokaa(toivossa on hyvä elää) :whistle: muuten yöt menee vieläkin samaa rataa et klo n.20 nukkuus ja syö aamulla n.klo8 ja sit voidaan viel hetki torkkua. ja yöllä jos itkee niin tutilla oon saanut hänet rauhoittuus.kuulumisiin ja mukavaa kevään odotusta kaikille!

mimosa:juu,on täällä myniksessä ihan mukava asua! ootko ite jostain täältä päin?

mizzuli ja suvi (lauantaina tasan 4kk)
 
Heippa taas!

Meidän neiti 3kk yritti tänään sinnikkäästi kääntyä selältä vatsalle, toisinpäin osannutkin jo jonkin aikaa. Öisin nukkuu 6 tuntia putkeen, ihanaa sekin :)
Muuten ei mitään ihmeempiä täällä. Onneksi on jo aika keväiset ilmat, ainakin täällä etelä-suomessa. tänäänkin vierähti muutama tunti nopsaan kun oltiin puistossa. :wave:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 07.03.2007 klo 10:17 LaSi79 kirjoitti:
...Meidän neiti pörisee ihan hirmuisesti; päästää sellaista suloista hyrr-ääntä. Alkanut jo ääneenkin nauraamaan ihan hirmuisesti, kaikkein mukavin juttu on emmin mielestä se kun mennään hoitopöydälle ja vaihdetaan vaippa, silloin alkaa hirmuinen hihitys.. hassua. Pienestä se voi olla ilo kiinni...
Meillä on myös kovat pörinät päällä, ja hoitopöydällä ihan sama meininki, pöristään ja naureskellaan! =) Suloisia ovat nämä pikkuiset!

Bliss
 
Helou pitkästä aikaa!
Tolki meil ihan sama homma, et tyttö 3kk heräilee yöllä 2 tunnin välein ja oli kans just viikon kipee..en tiä mist johtuu.. sitä ennen oli just tiheän imun kausi..hermo meinaa mennä ku koko ajan pitäs syöttää. Päivällä syödään myös 2,5h välein paitsi, jos on sattumalta nukkumas, nii sit voi olla pidempikin väli, joten aloin tänää kokeileen maissivelliä josko se pitäis massun täynnä pidempään..en tiedä.. sunnittelin jo perunanki antamista vaikka tyttö täytti vasta la 3kk.
Mitä mieltä muut ovat että kiinteitä maistellaan ennen 4kk, joka on kai suositus? Oma äitini sanoi, että ennen suositus oli 3kk ja minä ja siskoni olemme saaneet ennen sitä jo maistella ja hengissä selvittiin! =)
Eipä tässä sitten muita ihmeempiä..

MiMi ja tyttö 3kk
 
Piti jo päivällä kysellä, että mitä laitatte vauvoille päälle vaunuihin?
Tänään laitoin vielä toppahaalarin, mutta hikihän tuolla pikkuisella oli herätessä. Ainakin täällä Turun suunnalla on ollut keli nollassa tai vähän vielä lämpimämpää.
Uskaltaisikohan jo laittaa kevytvanupukua? Vaikeeta... :D
 
Meillä pojalla äippäpakkauksen kevyttoppapuku ja siihen kuuluvat tumput, kypärämyssy ja huppu päässä. Alla vain body ja puolipotkarit. Sitten sinne makuupussin sisälle vaunun koppaan. Ihan lämmin ukko on kun tulee sisälle . Ja nukkuukin tosi hyvin silloin.
Aiemmin erehdyin laittamaan liikaa päälle, mutta testasin vähentämällä aina vähän kerrassaan ja kokeilin niskasta onko lämmin.
 
ihan nolottaa mutta kun aamulla laitoin maidon pulloon ja olin sitä antamassa vauvalle se liuskahtiki kädestäni ja putos suoraan vauvan otsaan. itkuhan siitä tuli, mutta ei näy mitään jälkeä. Pitäisko mielestänne seurata kuitenkin? noita tavaran putoilemisia päähän varmasti tulee jatkossa enemmän kun esikoinen pyörii tavaroinensa jatkuvasti vauvan lähellä. :\| :ashamed:
 
unikuu108
heip

joo.mäkin olen lyönyt pojan pään isoon lasiseen keittiönlamppuun ja huudon kanssa sitten vähän aikaa menty.. ja pieni jälki jäi..
onhan niitä hyvä seurata kun ei ikuna tiä..


pukeutumisesta:
ollaan menty jo aika pitkään äippäpakkauksen vanupuvulla ja villakerrastolla makuupussissa.hikinen sälli sieltä tulee aina..joten pitää varmaan vähentää vaatetta entisestään.. ja jostain ostaa ihan ohut hattu kun tän pojan pää on aina ihan märkä ja sit herätään kiukuttelee sitä..

yöheräilystä:
meillä herättiin noin puoltoistaviikkoo parin tunnin välein. oli muuten ihan sikaraskasta kun itse oli kuumeesa samaan aikaan.. ja sit kun poikakin oli hitusen kipeä niin enemmän milkkistä tarvittiin öisinkin.. nyt ollaan menty par yötä 1-2syötöllä mikä on tuonut jopa 7tunnin yöunet äipällekin. tosin mun olen ymmärtänyt että tän ikäisen ei vielä tarviis nukkua läpi yön..
jäin myös miettimään yhtä imetystukiryhmäläisen vinkkiä jota hän omalle 3kuiselleen on soveltanut yöhulinointien varalle: että tankkaa päivällä pientä niin paljon kuin vaan uppoo niin yöllä ei sitten ole niin nälkä. meillä iltatankkaus on osa nukkumaanmeno rytmiä ja joka ilta sen pari tuntia tankataan,jotta jaksetaan nukkua..
tuohon päivällä tankkaamiseen vaan että meillä poika ei paljoo itke eikä kitise niin en vieläkään osaa sanoa että millon on nälkä.. vaikka lapsintahtisesti ollaan menty syömisessä, niin silti vilkuilen kelloa että osais edes arvailla millon herralla vois olla nälkä..sama öisinkin joskus ei edes kitistä eikä itketä nälkää vaan herään oman nyrkin luttuuttamisääneen..siitä voi jo päätellä että jos tuohon nyrkkiin vaihtaa tissin niin..

ja vielä kertaalleen kysyn että miten ihmeesä te laskette lapsenne iän.että viikoissako vaiko että joka kuun se ja se päivä.. kun nyt teo olis viikoissa 4kk mutta syntymäpäivä on vasta 2vk päästä..

unikuu ja teo (melkein) 4kk
 
heippa niile, joilla tätä yöheräämistäon ollu. Meillä on syöty nyt 1kk parin tunnin väliin jopa tunnin välein. ensimmäinen unipätkä voi olla noin 3 tuntia. ja on kokeiltu aika lailla kaikkea. tuttia-> lentää pois koska on nälkä. lyhyempiä päiväunia-> ei vaikutusta. tiheämpää syömistä päivisin-> ei vaikutusta, koska ei sit kerralla jaksa syödä enempää ja myös masuvaivat lisääntyy. velliä olisin kokeillu, mutta herralle ei kelvannu. viime yönä sit annoin viidel aikaan tuttelia pelkästään kun oli jus tunti sitten syöny. ja sitä meni 120ml ihan tuosta vaan. herätys seiskalta kuten normaalisti ja ruokailu vasta kahdeksalta.

soitin sit neuvolaan ja kyllä sielläkin hiukan epäillään, että lapsi ei saa kautta jaksa imeä rinnasta tarpeeksi. ja kun pituus paino kehityksen suhde oli hiukan laskeva niin nyt kokeillaan lisämaidolla.eli joka ruokailun jälkeen pullosta maitoa. ja menihän tuota äsken vielä melkein 50ml. katsotaan nyt mitä tapahtuu.

Lisäruuasta terveydenhoitaja sanoi, että toki vois alkaa antaa perunaa ja porkkanaa mut niistä saatava lisäenergia on alkuun niin pieni, ettei se tilannetta paljonkaan helpota. Toki olisin toivonu, että voisin imettää pidempään, mutta en usko, että jatkuva stressaaminen ja murehtiminen auttaa ketään. joten jos lisämaito tuo helpotuksen meillä niin sitten mennään näin ja jos imetys hiipuu niin sit hiipuu.

ja siihen ikä kysymykseen. kyllä mä lasken iän syntymäpäivästä tasakuukaudet, en viikkoina.
 
Moi! :wave:
Siitä on taas aikaa vierähtänyt melkoiseti kun viimeksi olen kirjoitellut kuulumisia. :ashamed:
Meidän Tuomaskin täyttää viikon kuluttua 5kk, aika on mennyt kuin siivillä.
4 kk neuvolassa pojan mitat oli 8470g ja 66cm, kunnon michelin mies. :heart:
Tuomas on jo reilun kuukauden herkutellut soseilla ja tänä aamuna annoin kauravelliä ensimmäisen kerran ja hyvältä näytti maistuvan.

Meillä on alkanut tämä vuosi sairastelun merkeissä. Tammikuussa Tuomas sai ensimmäisen räkätaudin ja kun siitä selvisi, niin melkeen heti tuli niin kamala, henkeä ahdistava yskä, että lastenlääkäri määräsi astma lääkkeet 2vko kuurina. Yskä ja hengen ahdistus helpotti niillä. Toivottavasti ei ole astmalapsi. :'( Ja kaiken tämän lisäksi kaikki meidän pojat sairastivat vesirokon. =)

Nyt sitten kaiken tämän sairastelun ja kovan pakkasen jälkeen on Tuomaskin päässyt nauttimaan ulkoilusta ja nukkuu 3-4 tunnin päikkäreitä vaunuissa.
Muutenkin poitsi nukkuu todella hyvin, kolmet päikkärit ja yöunille mennään klo 20-21 välillä ja heräillään klo 4-5 syömään ja unia jatketaan n klo 7.
Kaiken sen valvomisen, itkemisen ja rytmittömän päivän jälkeen tämä alkaa todella jo tunnostaa työvoitolta, onko meidän pojasta jo tullut iso? :heart: Kaikesta huolimatta kaipaan jo taakse jäänyttä aikaa Tuomaksen kanssa kaikkine itkuineen ja mahanpuruineen.

Katjuska ja Tuomas 4kk 3vkoa
 
Tänään laitoin ekoille päikkäreille ulos vain vanuhaalarin sisävaatteiden päälle, kypärämyssyn ja tumput. ja vaunuista heräsi lämmin, hyväntuulinen poika =) Pitää vaan uskoa, että niillä jo tarkenee... Minun tulee helposti laitettua liikaa vaatetta tuolle pikkuiselle :ashamed:

Iän lasken myös syntymäpäivästä kuukausina ja siitä viikot päälle =)

Vein tänään kirpparille ison lastin noiden isompien poikien vaatteita. Uskomattomasti oli vaatetta kertynyt. Jätin pikku-ukkoa varten siistimmät ja parhaimmat ja loput kiertoon. Ei vaan ole sellaisia tiloja, että niitä säilyttäisi ja muuttuhan se "muotikin" koko ajan.

Viime yö menikin pitkästä aikaa hienosti. Illalla nukkumaan 22 ja syömään herättiin 6.30 ja jatkettiin unia vielä 8.30 =) Tämä rytmi sopisi äidille oikein hienosti :D toivottavasti pojallekin :D

Tällaista tänään. Nyt odottelemaan ekaa koululaista kotiin ja keittämään kaakaon valmiiksi. On pojatkin tyytyväisiä, kun äiti on kotona... välipala on aina valmiina kun tulevat koulusta, eikä tarvitse tulla tyhjään kotiin =)

Lauriina ja pikku-ukko 3kk4pv
 
Moi pitkästä aikaa :wave: Tää mamma on ihan loppu :/ Meidän sakki on sairastanu kohta 2 viikkoa!!! Isommilla lapsilla ollu 8 päivää yli 38 kuumetta..lääkärissä käyty ja verikokeissa kanssa, huomenna taas lääkäriin...Venla alkanu uudelleen lämpöilee (oli muutama normi päivä) ja yskii edelleen kovasti..yöt menee vähän väliä heräillessä, jokainen lapsi vuoron perään herää...ei auta itkut ei!!! Ja ahistaa kun ei olla ulos päästy kohta 2 viikkoon...tuun hulluksi :headwall: Maanantaina on Venlan 4kk neuvola =) Eilen kääntyi sängyssä masulta selälleen ja kovasti yrittää muutenkin kääntyillä. Nauraa isommille sisaruksille ääneen kovasti kun hauskuuttavat :D Mukavaa loppu viikkoa :wave:

Himpula & Venla 4kk :heart:
 
moikkis :wave: meillä menny tosi hyvin, ja muutama päivänä mein neiti on nukkunu vaunuissa vau *tuulettaa* muutenki on nauravainen ja kovasti jokeltelee.. tänään oli 3kk neuvola, mitat oli 5125g ja 56,3cm.. pituus menee hyvin omalla käyrällään ja paino plussalla, eli ainaki saa tarpeeksi rinnasta =) rokotteenkin sai ja sitä piti vähän itkeä.. ja sitten mummun luona mentiin melkein mahalleen ei paljosta jääny kii mutta hermothan ne meni kun ei heti onnistunu :D mukavaa viikkoa kaikille

Bellukka ja nea 3kk3päivää


ps. neukkatäti sai mielen rauhan kun ny sitä d-vitamiinia menee oikea määrä eikä väännä ;)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 08.03.2007 klo 17:10 Bellukka kirjoitti:
moikkis :wave: meillä menny tosi hyvin, ja muutama päivänä mein neiti on nukkunu vaunuissa vau *tuulettaa* muutenki on nauravainen ja kovasti jokeltelee.. tänään oli 3kk neuvola, mitat oli 5125g ja 56,3cm.. pituus menee hyvin omalla käyrällään ja paino plussalla, eli ainaki saa tarpeeksi rinnasta =) rokotteenkin sai ja sitä piti vähän itkeä.. ja sitten mummun luona mentiin melkein mahalleen ei paljosta jääny kii mutta hermothan ne meni kun ei heti onnistunu :D mukavaa viikkoa kaikille

Bellukka ja nea 3kk3päivää


ps. neukkatäti sai mielen rauhan kun ny sitä d-vitamiinia menee oikea määrä eikä väännä ;)

minkäs kokonen teidän neiti oli syntyessään? meillä just samankokoinen 3kk ikäinen ja meinattiin jo pienen koon takia lastenklinikalle tutkimuksiin.
 

Yhteistyössä